עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. האם יש הבדלים בין השניים? האם כונן SSD שיושב על PCIE יתן אותו ביצועים? (X16) כמו שציינתי בפוסט אחר לגבי הסמסונג 950 פרו מבחינת פתרון קירור, יש יותר פתרונות קירור על כרטיס PCIE אני מתכנן לבנות מחשב חדש עם 40 קווי PCI מעבד XEON כרטיס מסך GTX 1070 או 1080 האם יהיה לי איזה שהוא "צוואר בקבוק" אם אני ישים את ה SSD בתור PCIE? תןדה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  2. ה WD 320 KS שלי התחיל לעשות בעיות עם העברת נתונים, הרצתי chkdsk /f /r ויש סקטורים פגומים. 1. לקנות חדש? אין עליו אחריות. 2. מה יכול לגרום לזה? איך למנוע בעתיד?

3. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=501 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=571

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  4. Started by 4xtos,

היי יש לי תקציב של בערך 300₪ אם צריך אז עד 400 ולוח אם biostar th67+ מחפש המלצה לssd טוב, סביבות 240gb

5. Started by X7-007,

יש לי 3 ארדיסקים ואני מתכנן לשים ברייד, השאלה האם כדאי לשים ברייד 0 את כולם או ללכת על בטוח ולשים ב 5 שיהיה 2RAID0 1RAID1 עכשיו אם בוחרים ככה או ככה, הבעיה השניה שיש לי זה שיש לי מידע קיים על ארדיסק אחד כבר, ואסור שיקרה לו משהו, גיבוי זה בעייתי כי אין לי 800GB להעביר את המידע הזה, ראיתי בדרייבר של אינטל אפשרות לשמור את המידע או העתקת מידע כשבונים את הרייד ויש בחירה מאיזה ארדיסק, השאלה זה אם אני בוחר את שלושתם ברייד 0 יהיה לי 3TB ואני אצטרך לשים את המחיצות על GPT במקום MBR. השאלה מה עושים

• 1 תגובה
    • 966 צפיות
  6. Started by 3liran,

שלום, אני מחפש צורב חיצוני איכותי, סוס עבודה. יש לכם המלצה כלשהי? המחיר לא כל כך משנה.

• 1 תגובה
    • 541 צפיות
  7. צורב במהירות 52, משכתב במהירות 24, קורא במהירות 52בעל יכולת עבודה גבוהה. קצב העברת מידע­ 7200 kb/s, זיכרון 2MB , ממשק­ IDE,תומך במערכות windows 95,98, 2000,ME,NT,XPמתאים למדיות צריבה בתכולה :75 דק' מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 756 צפיות
  8. יש לי בבית איזה שמונה הארד דיסקים שרופים ורצית לדעת אם יש אולי מקום שאני יכול לשלוח להם את הארד דיסקים והם יתנו לי עליהם כסף???????????????????? או אם אפשר לעשות איתם משהו אחר חוץ מלזרוק אותם??????????????????

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  9. Started by trt,

שלום, ניסתי לחפש בzap דיסקים קשיחים, אבל יש כ"כ הרבה מאפיינים, שאני לא יודע מאיפה להתחיל. אני צריך HD של חצי טרה, ללא צרכים מיוחדים או פיצ'רים מטורפים... כמה דבר כזה צריך לעלות, ועל מה תמליצו?

• 1 תגובה
    • 461 צפיות
  10. בK.S.P יש את השחור ב140 ש"ח ואת הלבן ב-100, האם זה רק צבע או משהו אחר? והאם הוא טוב בכלל כי אני מעוניין לקנות אותו מחר. הלך לי הNEC 3550A אז הוא טוב? האם הוא יתאים ללוח שבמפרט בצד ימין?

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  11. Started by yosi-m,

מה זה חיבור LVD בכרטיס סקזי ובמה הוא שונה בחיבור 68 פין רגיל ? ואיך זה יכול להיות שמהירות העברה של סקזי היא 160MB/sec כאשר התקן PCI יכול להעביר מקסימום 133MB/sec ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. היי לצערי ישנתי בשנתיים האחרונות ולא שמתי לב שיש לי את הדיסק קשיח של סיגייט המדובר. (ולכן לא שידרגתי את הקושחה) לפני כיומיים חטפתי את המכה והדיסק לא מזוהה יותר. (מכה חלשה כי יש לי גיבוי) ראיתי שיש פיתרון ע"י חיבור ל USB . יש אפשרות לקנות כבל כזה במקום לחתוך והלהכין לבד ? באיזה חנות בארץ ? לחילופין הדיסק עדיין באחריות . - יש אפשרות לשלוח אותו ליבואן כדי שהוא ישדרג לא קושחה (קניתי את הדיסק מאיבורי) - אני חושב שאני אמנע מכך מכיוון שהחשש שהנתונים שלי יועתקו ע"י מישהו במעבדה. - להחזיר אותו לאיבורי ולקבל דיסק חדש . הבעיה ? אין אני משמיד את הנתונים מבלי להרוס את הדיסק קשיח בצורה פיזית (איבורי רוצים את הדיסק שלם). תודה שאול.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. Started by sheff2k1,

אני שוקל לרכוש SSD כדי להתקין עליו את מערכת ההפעלה וכל תוכנות הבסיס, במטרה להיפטר מצוואר הבקבוק בטעינה הראשונית. בערך של SSD בוויקיפדיה בעברית נכתב בין היתר: "קושי בשמירת נתונים במקרה של הפסקות חשמל. בניגוד לדיסקים, הפסקת חשמל או נפילת חשמל עלולה להביא למחיקת תוכן הכונן כולו. כוננים עשויים להכיל נתונים חשובים שאבדנם יגרום נזק משמעותי. פתרון אפשרי לבעיה זו היא הוספת סוללה המופעלת אוטומטית במקרה של תקלה במערכת החשמל." בערך האנגלי לא ראיתי כל אזכור לעניין הזה. האם מדובר בטענה שרלוונטית לכוננים המודרניים(בפרט כונני הדור הבא שעוד מעט אינטל יוציאו לשוק)? האם הפסקת חשמל באמת יכולה לגרום לאיבוד מידע?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. Started by redead,

מה האופציה הזאת למטה שלא מסומנת בעצם עושה ולמה היא כולכך מסוכנת כמו שכותבים שם? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  15. שלושה דגמים נראו לי הכי בסדר מבחינת הגודל והמחיר WD Caviar Green 640GB IntelliPower, 64MB, SATA II WD6400AARS WD Caviar Green 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS‎ Samsung 500GB 7200RPM 16MB SATA II HD502HJ מה הטוב ביניהם מבחינת ביצועים? הגודל פחות משנה אלה יותר הביצועים?

• 1 תגובה
    • 982 צפיות
  16. שלום. באתר של ווינדוס מצוין שמערכת ההפעלה דורשת 20 גיגה פנויים. רציתי לשאול - האם הגבלה זאת נכונה (תקפה/רלוונטית) גם כאשר המערכת "יושבת" על כונן SSD? תודה

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  17. Started by AboveBeyond,

לא מזמן קניתי דיסק חיצוני של חברת סיגייט 2TB desktop backup הדגם שבא עם הdocking station הזה ... כל הדיסק והדוק היו שוכבים במגרה ורק פעם בחודש מתחברים למחשב בשביל גיבוי היו לי שם אולי 3 גיבויים אתמול בלילה באתי לגבות ופשוט הדוק לא מקבל חשמל , באסה ... מקווה שהדיסק עדיין עובד מקווה שעדיין באחריות מחר אלך לחנות שקניתי ממנה לבדוק למישהו עוד קרה?

18. Started by roi.vahab,

היי , מבקש המלצה לכונן גיבויים חיצוני בעל נפח 4Tb מינימום עם אפשרות לענן בייתי . מה דעתכם על זה ? כונן קשיח חיצוני Western Digital My Cloud WDBCTL0040HWT 4TB USB 3.0

19. Started by yonni,

את הרעיון כבר של ה MATRIX RAID כבר הבנתי וזה נשמע מעולה. שאלתי הכללית בהנחה ואני עובד על וידאו ותוכנות תלת מימד. איך לחלק את כל החומרים? מה נותן שיפור בביצועים כשאני במערך RAID 0? האם החומר עצמו (וידאו, תמונות, קבצים גדולים) או שבעצם התוכנות עצמן. בעצם אני שואל: מה צריך זמן גישה מהיר יותר, התוכנות עצמן או הקבצים בהן התוכנות עושות שימוש? איך הייתם מבצעים את החלוקה כדי לנצל את היתרון של מערך RAID MATRIX? איזה חלק הייתם שמים בRAID1 (MIRROR, שלא צריך מהירות , ומה הייתם שמים במערך הRAID 0, שינצל את המהירות ויקפיץ את הביצועים ומצד שני יילך לאיבוד במקרה תקלה. שאלה מסובכת, מקווה שתבינו ותעזרו תודה (כמובן אל תתיחסו למפרט שבחתימה, מוחלף בקרוב, אני כבר מתחיל עם השאלות של …

• 1 תגובה
    • 545 צפיות
  20. משום מה הצורב צורב ממש לאט גם דיסק רגיל וגם דיסק דיוידי דיקס רגיל לוקח לו 20 דקות! כמו זמן צריך לקחת לצרוב דיסק דאטה של 700MB?אני מאמין ש2 דקות! יש משהו שצריך להגדיר או שהצורב פשוט דפוק? דרך אגב הצורב חדש קניתי לפני שבועיים:\ תודה מראש

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  21. Started by fatalico,

יש שם משהו כמו 20 צורבים ואני רוצה לדעת איזה לקנות. המחיר לא משנה כי ההפרש זניח. לא יודע מה זה LightScribe אבל אם זה מביא איזה תועלת אז בכיף להוסיף 20 שקל. תודה מראש. אגב אם צריך אני יכול להעתיק אותם לפה אבל הערכתי שזה לא סיפור להיכנס ל www.KSP.co.il ולראות. פטאליקו.

• 1 תגובה
    • 725 צפיות
  22. Started by Oranili,

הסתדרתי תודה לכולם שיניתי פורט בSATA

• 1 תגובה
    • 622 צפיות
  23. Started by topcat115,

אם אני מחבר דיסק קשיח SATA III ללוח שתומך ב SATA II הוא יעבוד?

• 1 תגובה
    • 711 צפיות
  24. קניתי כונן סאטה של ווסטרן דיגיטל (WD2500KS). ברשותי מארז חיצוני שתומך גם בסאטה וגם ב-IDE. המארז היה בשימוש קודם מחובר לכונן IDE שעבד וקרס (כונן של היטאצ'י), לכן קניתי את הכונן הנ"ל במקומו. הכונן החדש הוא תומך סאטה 2 לכן ג'ימפרתי אותו לעבוד כסאטה 1. כשאני מחבר אותו למארז, יש זיהוי פיזי במחשב אך אין זיהוי לוגי (אני לא מצליח לגשת אליו על מנת לפרמט אותו). המארז שברשותי תומך בנפחים של עד 320 ג'יגה למיטב זכרוני ובכל מקרה עד 250 ג'יגה בטוח. על פניו לא אמורה להיות בעיה, אבל כשאני מפעיל את Partition Magic אני מקבל הודעת שגיאה ב-POST (שגיאה 100, Partition Table is bad). מה יכולה להיות הבעיה ומה הפתרון (אחד או יותר) האפשרי ? בתודה מראש על הסיוע, רועי

• 1 תגובה
    • 959 צפיות
  25. Started by zolder,

האם אני אוכל לצרוב עם הצורב שלי(LITE ON 48X24X48) ובעזרת הנרו דיסקים של 900 מגה\100 דק'? https://www.misradia.co.il

• 1 תגובה
    • 719 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.