אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם, אני יסביר אז קצת סבלנות :-[ העברתי את הצורב מהמחשב הישן למחשב החדש שלי.. עכשיו אני לא ממש מבין בזה הסתכלתי באיזה מדריך.. קיצר זה לא עובד לי.. כאילו שאני לוחץ על הכפתור הוא נפתח, אבל המחשב לא קורא אותו.. במחשב שלי הוא לא הוסיף לי כונן.. אז מה שאני צריך עזרה זה שתסבירו לי איך לג'מפר על מה לשים master/slave ואיך בדיוק לחבר אותו, למי ששואל יש לי עוד סידי-רום... מקווה שהבנתם, תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי יומיים עם הSSD החלטתי להריץ בדיקה בעזרת AS SSD. קבלתי שגיאה באדום pciide - BAD ותוצאות כנראה שלא הכי טובות. עבדתי לפי כל ההוראות שמצאתי ברשת כולל כאן בפורום. צעד אחרי צעד ולא פספסתי כלום. מה עשיתי לא בסדר? תמונה מצורפת.
-
- 28 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
הי, אשמח לרשימה של 2-3 ההארדיסקים בקיבולת 160GB המומלצים כאשר הדרישה החשובה שלי היא שקט
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
המחשב נתקע כל פעם שהתהליך מגיע ל 10 אחוז. עובד עם WIN98 האם יש דרך אחרת לעשות את זה?
-
- 5 תגובות
- 700 צפיות
-
-
כבר כמה זמן שאני תוהה למה ההארד דיסק שלי לא כל כך מהיר כמו שהוא אמור להיות. אז ככה הרכיבים: ATHLON XP 1800 GIGABYTE 7VTX-P (תומך ATA100) MAXTOR 60GB 740X (ATA133 ) הכבל שלי הוא כמעט בטוח כבל מהיר (הפסים צפופים צפופים) הביוס מעודכן בגירסה הלפני אחרונה (שלא רשום באחרונה שהיא פותרת איזשהי בעיית ATA) ה4IN1 האחרון מותקן גם הוא. אך עדיין ההארד דיסק שלי מוצג כ-UDMA MODE 2 שזה בזיון בשביל מחשב מלפני 4 חודשים נ.ב. לא קיבלתי דרייבר עם המקסטור, וגם לא מצאתי באתר של מקסטור משהו מתאים לXP, ובכל מקרה הווינדווז מזהה אותו כמקסטור ואת הדגם. רעיונות ייתקבלו בברכה,....
-
- 13 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
יש לי לוח 7VTXH+ שאמור לפעול ב ATA133 והארדיסק של מקסטור שגם אמור לפעול במצב זה. איך אני יודע באיזה מצב הוא פועל בכלל??! תעזרו בבקשה!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני מעוניין לקנות SSD חדש. בעיקרון נמנעתי מלבדוק על הEVO בגלל התקלה שהתגלתה בו והתמקדתי בחיפוש של MX100 ("חיפוש" אני מתכוון במבצעים של הBLACK FRIDAY). העניין הוא, שמצאתי כרגע מבצע מטורף של הEVO המחיר במבצע הוא 88 דולר לאחר מיסים, לדגם של ה250 ג'יגה. השאלה היא האם כדאי לקנות את המוצר הזה או שבגלל התקלה לא מומלץ לקנות אותו אפילו במחיר מצחיק שכזה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי בעיה מוזרה שהתחילה לפני יום לפני כן קראו מס' אירועים לא יודע עם קשורים אבל מאוד יכולים להיות קשורים לפני בערך שבועיים התחיל המחשב לעשות ריסטארטים פתאומיים ופשוט שמתי לב שהטמפ של המעבד הייתה דיי גבוה אז ניקיתי מלא אבק וזה הפסיק. אחרי זה היה לי איזה תולעת במחשב אז לפני 5 ימים החלטתי לעשות ניקוי למחשב ולהתקין וינדוס מחדש. כמובן עשיתי גיבויים וכשבאתי להתקין פשוט מחתי את המחיצה עם כל הגיבוים וכל המידע החשוב שאספתי במשך השנים......... צער ויגון רב באו עלי... אבל מחיפושים קצרים באתר גיליתי שיש אפשרות לשחזר מידע ניסיתי איזה 4 תוכנות שלא כלכך עזרו (חלק מהקבצים היו משובשים, סרטים לא התנגנו.. ) בקיצור מה שחשוב שהצלחתי לשחזר את התמונת שלי ושוב הגיעה תולעת מעצבנת אז בקיצ…
-
- 4 תגובות
- 624 צפיות
-
-
יש ברשותי הארד דיסק של wd 1tb usb 3.0 הוא עבד ממש טוב עד עכשיו פתאום יום אחד הוא התחיל להתנהג מוזר כשאני מעביר ממנו מידע למחשב זה מהיר מאוד כשאני מעביר מהמחשב מידע אליו זה מעביר על 2 מגה לשניה ולרוב נתקע. האם המקרה עבוד? מה אפשר לעשות? נסיתי לעשות פירמוט דרך ה windows אבל הפירמוט נחשל וכשעשיתי פירמוט מהיר זה הצליח אבל לא השתנה דבר.. יש איזה תוכנה מומלצת שיכולה לבדוק ולתקן את הארד דיסק? האם במקרה כזה צריך לקנות פשוט חדש? אני ישמח אם תביאו לי איזה תוכנה שתנסה לפחות לתקן מה יש לי להפסיד.. עריכה: אם אי אפשר תגידו לי אני יזרוק ת זה לפח, עשיתי עכשיו אתחול (לא מהיר) כל הלילה והוא עוד לא סיים יש מצב זה נהרס?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברצוני לרכוש צורב DVD X20 ומתלבט.. בין ASUS DVD+-RW DRW-20B1LT לבין ASUS DVD+-RW DRW-2014L1T שניהם SATA LIGHTSCRIBE + SOFTWARE ומה השונה שיש בינהם - ומה מייחד אותם.
-
- 1 תגובה
- 651 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות צורב dvd שיודע לצרוב גם dual layer שיהיה אמין וטוב התקציב שלי הוא בין 400-600 ש"ח
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים, יש לי בעיה שכבר שני הארדיסקים חיצוניים נדפקו לי בשימוש סביר (לדעתי). הראשון היה 500 GB של סמסונג והשני 1TB של WD. שניהם היו ניידים ללא צורך בחיבור לחשמל. מה שיש לי בגדול זה - הכי חשוב לי - באזור 32GB של תמונות מכל הזמנים. אחרי זה יש סרטים וסדרות בעיקר, אבל זה תמיד אפשר להוריד מחדש. אני חושב לקנות הארדיסק חדש, אבל מקריאה בפורום וראיתי שמישהו רשם שהארדיסק כזה הוא לא אמין - מה שבהחלט הרגשתי בעצמי. חשבתי אולי את התמונות לשמור על DOK ? האם זה אמין יותר? ממש נמאס לי כל שנה\שנה וחצי להחליף הארדיסק כי הוא נדפק. אני רוצה משהו אמין. תגידו - אי אפשר לקחת הארדיסק נייד בתיק למשל כשנוסעים לאנשהו? זה עד כדי כך רגיש? יש הארדיסקים חיצוניים מוקשחים שיותר אמי…
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם, ברשותי מחשב נייח, אשר לאחרונה התקנתי עליו WIN7. במקביל, ברשותי, התקן BLUETOOTH חיצוני (עם חיבור USB) - אשר מאפשר לי להעביר קבצים מהמחשב לנייד. עכשיו, לאחר שהתקנתי את הWIN7 ואני מכניס את ההתקן לחיבור USB, המחשב אומר לי שההתקן לא זוהה בהצלחה, ולמעשה הוא לא עובד. למישהו יש רעיון מדוע זה ככה? האם עליי להוריד תוכנה חדשה? איזה דרייבר חיצוני? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
חברים סבא שלי עשה קצר בבית וקיצר המחשב היתכבה ונידלק נעלמו לי בערך 3\4 גיגה, נימחק לי קובץ איך אני משחזר אותו?
-
- 0 תגובות
- 695 צפיות
-
-
אני רוצה לצרוב פרו אבולושין 2009 לעשות קופי מדיסק איך אני יכול לצרוב אותו? כלומר זה דיסק אחד של 7.42 גי'גה איזה דיסק צריך ? דיסק DVD קטן מידי ואין אפשרות לצרוב על 2 כאלו כי זה דיסק אחד! תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר שלי הציע לי במקום לקנות כונן חיצוני לבנות אחד כזה וזה יוצא יותר זול בהרבה אני רוצה לבנות כונן חיצוני מ 2 הרדיסקים של 500 גיגה שיהיה 1 TB ולקנות קופסא ולחבר בפנים הכל רק אני לא יודע איזה הרדיסקים מתאימים בשביל לבצע את זה ב RAID או שזה כוננים מיוחדים ואיזה קופסא ומהיכן אפשר להשיג אחת כזאת טובה או שבונים אותה... מי שהבין למה אני מתכוון מקווה שיזור לי הסכון שאני יכול לעמוד בו הוא אמור להיות נמוך מכונן חיצוני שעולה קיום..
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום. בגלל איטיות המערכת ביצעתי בדיקת שטח של הדיסק הקשיח ע"י התוכנה HDDSCAN. אני מצרף התוצאה. האם זה סביר או שבאמת יש בעיה עם הדיסק. תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 726 צפיות
-
-
יש לי התלבטות מכיוון שהמחשב שלי נורא איטי למרות שהוא מחשב גיימרים טוב מאוד, והמשחקים רצים עליו מהר מאוד, אבל פעולות פשוטות נתקעות (כמו גלישה באינטרנט, שימוש באופיס ועוד דברים יומומיים אחרים..)(ההארד דיסק שלי הוא מסדרת caviar green של WD ולא שמתי לב לזה כשבניתי את המחשב). בקיצור, ההתלבטות שלי היא בין הארד דיסק כמו Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX שנחשב למהיר ואיכותי בין ההארד דיסקים הרגילים. לבין, הארד דיסק מסוג SSD בנפח של 40 GB, שיריץ את הווינדוס ועליו יותקנו הדפדפן ואופיס ועוד דברים שצריכים לעבוד מהר, ומאחוריו יעבוד הcaviar green שלי (500 GB) לשמירה של דברים כבדים כמו משחקים וסרטים. אז.. מה כדאי? ואם HDD אז האם כדאי 10,000 RPM? ואם SSD אז האם לקחת 25…
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
ערב טוב, אני מתכנן לקנות נייד בזמן הקרוב. מצאתי מחשב המוצע בדגם הכולל SSD רגיל ובדגם נוסף שמצויד בSSD מסוג PCIE. רציתי לדעת עד כמה, אם בכלל, אני עשוי להרגיש בהבדל בשימושים ביתיים - וורד, עריכת קבצי PDF (לעיתים גדולים), העברת קבצים גדולים, תוכנות כמו GUITAR PRO. לא משחקים ולא תוכנות כבדות. תודה ושנה טובה!
-
- 66 תגובות
- 6.6k צפיות
-
-
יש לי צורב רגיל לא DVD של חברת NU שקורא דיסקים DVD. הבעיה איתו שאני צורב דיסק שירים למערכת עם תוכנת הנרו השירים שיוצאים בדיסק קופצים כל הזמן וצרבתי את אותם שירים באותה תוכנה ובאותם דיסקים ריקים רק במחשב אחר שלי בבית והדיסק יצא חלק. מה אתם אומרים יכול להיות הבעיה שלי?
-
- 5 תגובות
- 676 צפיות
-
-
לפני הכל יש לי 2 כוננים SAMSUNG 1TB 103SJ F3 שקניתי מלפני 2-4 שנים אני לא כל כך זוכר. הם בעצם היו במערך רייד 0, עד לעכשיו (כרגע בביוס שיניתי במקום להיות על RAID, להיות על IDE) הכונן מערכת שלי הוא C300 128GB וברגע כתיבת הודעה זו כל השאר יושבים במחשב אך אני לא נוגע בהם, לא כותב עליהם כלום וכו. היום כשהפעלתי מחדש את המחשב ראיתי שגיאה במהלך הBOOT, אותו חלון שדרכו אני מגדיר את מערך הRAID הראה לי באדום, בצד "Error Occurred(0,1) התעלמתי מזה חשבתי שאחרי הפעלה מחדש זה יעלם, אך זה לא נעלם. המשכתי להשתמש במחשב לראות האם יש שינוי שאני מרגיש מבחינת ביצועים. ואכן יש הבדל ניכר בביצועים, כשאני מוריד טורנט על 7MB מבערך 60 חיבורים הDISK QUEUE מגיע ל10! ודיי נשאר שם.... לפני כן זה ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב ושינתי בביוס מide לahci ורק אחרי ששינתי התקנתי את המערכת הפעלה שהיא vista ultimate 64bit עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם אני עדין צריך להתקין דריברים בשביל לממש את היכולות של הארד דיסק או שויסטה עושה את זה לבד בהתקנה ועם אני צריך אז תוכלו להגי לי בבקשה איזה דריברים הלוח שלי הוא asus p5q e והארד דיסק למרות שלא נראה לי חינוי http://zap.co.il/model.aspx?modelid=592533 בתודה מראש מור בן
-
- 5 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום אשמח לעזרתכם הדחופה , השבוע הלפטופ שלי נפל וככל הנראה הדיסק הקשיח שלי ניזוק ויש לי הרבה חומרים חשובים עליו , חיברתי את הדיסק למחשב הנייח שלי והוא מזוהה בביוס , כמו כן הדיסק מזוהה במחשב הנייח אך לא ניתן לפתוח את המחיצה שיש בה את החומר(D:\) אלא רק את המחיצה שבו יש את הריקוברי (C:\) , ניסיתי לעבוד את התוכנה testdisk אך היא מסובכת למדי ואני חושש כי אני יהרוס לגמרי את הדיסק , כמו כן הידסק משמיע נקישות קטנות ברגע שהוא מופעל , לכן יש לי 2 שאלות : 1. האם על פי הממצאים הדיסק הרוס לגמרי ולא ניתן לשחזר את המידע ? 2. במידע והדיסק בסדר , איך ניתן לשחזר את המידע ? חש לציין כי חיפשתי חברות שעושות את זה אבל המחירים בשמיים וזה מעל היכולת שלי לשלם סכומים כאלה... האם יש המלצות מניסיונכ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי דיסקים Xerox DVD-RW 4X . ממה שהבנתי דיסקים אלו הם דיסקים רב פעמיים כלומר דיסקים שאני יכול לצרוב עליהם פעמים רבות. הכנסתי מדיה ריקה למחשב ובאמת הוא קורא אותו כדיסק DVD-RW . צרבצי עליו קבצים בעזרת נרו והכל תקין עד כאן. לאחר מכן, ניסיתי להיכנס בתוכנת Nero לאפשרות Erase Disc אך משום מה פתאום הוא קורא את הדיסק כדיסק DVD-R ולא נותן לי "למחוק" את הדיסק. יש לציין שניסיתי זאת כבר על 2 מדיות שונות ויש את אותה הבעיה. מה אני עושה? תודה, רועי.
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
ביום ראשון אני רוצה ללכת לסניף תל אביב של rsm ולקנות כונן קשיח חדש כי הכונן הקשיח שלי הנוכחי גרוע ביותר. היה לי פעם את הכונן Samsung 80GB HD080HJ, הוא נהרס לפני כמה חודשים ובינתיים אני תקוע עם כונן דפוק שיש לו רק 40GB. עכשיו, הנה הכונן ה-samsung 80GB שהיה לי: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=375805 הבנתי שהחיבור שלו הוא eSATA. עכשיו רציתי לקנות כונן קשיח חדש שהוא SATA2 באתר הזה: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1324 סמסונג F3 500GB HD502HJ. אני לא יודע אבל אם הוא יתאים ללוח אם שלי, ואני לא יכול לקחת את כל המחשב לחנות כי החנות היא בתל אביב ואני גר בפתח תקווה ואין למשפחה שלי מכונית..ובאוטובוס אני לא אסחב איתי מחשב. בקיצור, אין לי מושג אם הכונן יתאים, …
-
- 36 תגובות
- 3.8k צפיות
-