אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
היום קניתי לראשונה SSD. הכל טוב ויפה, אבל לא חשבתי על עניין התאימות למארז. במארז הcooler master elite שלי אני לא רואה איזה התקן מיוחד כזה או אחר שיתאים לכונן הSSD 2.5. מחפירה קצרה באינטרנט נתקלתי בסרטון הזה: מהדברים שלו נובע שבדרך כלל מתקינים את הכונן בתוך מתאם מיוחד, שיושב בסופו של דבר בכלוב שמתאים להארדיסק רגיל. אבל, לתדהמתי הוא פשוט "מדביק" את הSSD על אחד המשטחים. השאלה שלי היא האם זה בטוח לדעתכם להתקין SSD באופן מאולתר. מעולם לא הייתי זאת עם דיסק מכני בגלל נושא הוויברציות, אבל האם במקרה של SSD אין חשיבות לקיבוע וליציבות של הכונן בתוך המארז?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, קודם כל - נתחיל ממתי הצורב אצלי. הוא אצלי מסוף החופש הגדול, ולא צרבתי איתו המון דיסקים (פחות מ20). ליפני חודש בערך היתה הצריבה האחרונה שלי, ובסוף הצריבה (או לקראת הסוף, לא זוכר), נרו הודיע לי משהו עם באפר.. (זאת היתה שגיאה, לא ההודעה שלפעמים כתוב בסוף הצריבה שנמנע זה וזה כך וכך פעמים), אבל הדיסק אני חושב עבד בסדר (זאת היתה צריבה מדיסק לדיסק אגב, אני לא אפרט כאן יותר..) בכל מקרה, היום רציתי לצרוב לחבר שלי תיקיה מהמחשב שלי (אפילו חוקי! ), שמנו את הדיסק שהוא הביא (חברה לא מוכרת, דיסק 16x כתיבה), התחלנו לצרוב.. וב15%, Write Error בנרו. שמנו דיסק שבמקרה היה לי (חשבתי שנגמרו, קניתי עשר והיו לי עוד כמה שקיבלתי עם הצורב) הגיע ל39% (גם דיסק 16X), ועוד פעם, Write Error. …
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אני מחפש כונן חיצוני בגודל 2.5 אינטצ' שיהיה 250-320 ג'יגה. הכי חשוב שיהיה מהיר במיוחד בהעברה של קבצים גדולים מהמחשב לכונן כלומר שמהירות הכתיבה תהיה גבוהה. מה בערך תהיה מהירות הכתיבה של הכונן ? התקציב הוא כ-300 ש"ח אם אפשר בפחות אז פחות. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרצתי כמה תוכנות לבדיקת ההארדיסק שלי ובכולם הוא יצא תקין חוץ מSeatools For Windows ששם הוא FAIL. מה שעוד יותר מוזר שב- Seatools for dos הבדיקה כן תקינה. איך אני יודע מה באמת נכון? עריכה: שאלה נוספת - לגבי שמירה על חיי הדיסק הקשיח, האם זה בסדר להזיז מחשב נייח כשהוא עובד (לא להרים, רק להזיז על הרצפה למשל) או שזה יכול לפגוע בהארדיסק?
-
- 1 תגובה
- 965 צפיות
-
-
מה קורה אם אני עובד ב RAID Stripe, ופתאום נדפק לי הלוח אם?... הלך כל המידע?
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
יש לי הארד של 40 ג'יגה, של WD, לפני זמן מה הוא התחיל לעשות לי בעיות, כמו סירוב העתקה על הכונן, הייתה שגיאה שמערכת אומרת שלא ניתן לכתוב עליו, פירמטתי אותו - וגם זה בדרכים קשות ואיטיות, ועכשיו כשאני מנסה להעתיק אליו מהארד אחר הוא מעתיק בלי בעיה, וכשאני מנסה להעתיק ממנו להארד האחר, זמן ההעתקה מתחיל לעלות ולרדת, והעתקה נמשכת הרבה זמן ממש הרבה יחסית להעתקות עם הארדים אחרים, ניסיתי לעשות לו פרמוט מלא אך ללא הצלחה.. הצלחתי פרמוט מהיר..ניסיתי לאחות אותו והצלחתי, בדקתי עם בודק שגיאות והוא לא מצא כלום, אך כאשר אני מנסה לעשות פרמוט מלא, לוקח לו ממש הרבה זמן, יום אחד השארתי אותו ללילה לפרמט, ובבוקר הוא הגיע ל99 אחוז ושם נקתע - הניסיון הזה היה תחת וינדוס אקס פי. ניסיתי להעביר למחשב אח…
-
- 5 תגובות
- 752 צפיות
-
-
לאור המחירים המופרזים של דיסקים קשיחים, אני מאוד מתלבט אם להשקיע 150 שקלים נוספים על WD מסידרת GREEN בגודל 1TB או לקחת 500GB מסידרת BLUE. האם הדיסק ה"ירוק" באמת יותר שקט וחסכוני באנרגיה ?
-
- 5 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש SSD זול בגודל 128\120 יש כאן מספר דגמים: http://ksp.co.il/?select=.1033..152..375..378.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אני חושב על השניים הראשונים , האם זה יספק אותי לעבודה בסיסית? או שאני מסתכן וכדאי להשקיע טיפה יותר?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני עומד לפני רכישה של הכונן X25-M 80GB של אינטל. ראיתי 2 דגמים שונים באותו מחיר, ואני לא יודע מה לקחת: SSDSA2MH080G2C1 SSDSA2MH080G2R5 למישהו יש מושג מה ההבדל ביניהם? תודה, תומר
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני קונה דיסק קשיח של western digetal 250GB 7200RPM 16MB SATA2 עכשיו אמרו לי שאני לא צריך לג'מפר אותו בגלל שהוא SATA 2 אני שואל עם זה נכון? ועם מישהו יכול להביא לי איזה קישור שמסביר בדיוק איך לחבר את הדיסק קשיח תודה לעוזרים =]
-
- 7 תגובות
- 943 צפיות
-
-
אני מחליף הארד דיסק ורציתי תוכנה שעושה אימג' של כל המחשב כדי שאני יוכל לשים אותו בהארד דיסק החדש כי אני לא רוצה לעבד את כל המידע שצברתי
-
- 5 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אהלן אנשים , כאמור יש לי 2 כוננים 1TB על לוח של ASUS (מפרט מחשב לפרטים המלאים אני מעוניין לעשות RAID 0 . הבעיה היא שאין לי ניסיון עם מערכי RAID . איך זה עובד בעצם ? צריך לשנות בביוס ל RAID ואז פשוט להתקין מערכת הפעלה ? או שיש עוד איזושהי פרוצדורה שיש לבצע ? אני מתקין וינדאוס VISTA ULTIMATE . תודה מראש .
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
יש אפשרות בביוס לאפשר את ההגדרות האלה. אני מבין שלאחר התקנת ווינדוס אקס פי יש עדיין אפשרות להשתמש בהן, באמצעות פאטש מיוחד. השאלה שלי אם יש בכך תועלת כלשהי, נגיד - המחשב יעבוד מהר יותר או שזה סתם יסבך ת'עניינים. ההארד דיסק שלי הוא 7200.11 500 ג'יגה סי-=גייט (המושמצים). תודה.
-
- 2 תגובות
- 879 צפיות
-
-
מותר להדביק מדבקה על דיסק? אם לא-איך אפשר לכתוב עליו רשימת שירים? (אין מקום לכתוב 20 שירים על דיסק אחד)
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
-
-
פתחתי חבילת דיסקים DVD-R חדשה של HP ומאז כל כמעט כל דיסק (חלק זוהו לאחר שהוצאתי והכנסתי את הדיסק מספר פעמים) שאני צורב מזוהה כדיסק ריק זאת הפעם הראשונה שזה קורה לי עם דיסקים של HP ובכלל. כשאני צורב על דיסקים רגילים (700 מגה) זה לא קורה. הבעיה היא עם הדיסקים? קניתי חבילה דפוקה?
-
- 5 תגובות
- 796 צפיות
-
-
יש לי כונן מסוג EXCELSTOR ןבאתר החברה לא מוזכר דבר בנושא תודה
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
לאחרונה כונן CD במחשב נייד ישן (Armada 1592D) שבק חיים. שאלתי היא האם כל סידירום למחשב נייד יתאים או שיש סטנדרטים שונים?
-
- 1 תגובה
- 928 צפיות
-
-
שלום חברים במחשב הראשי שלי יש לוח Gigabyte GA H77-D3H, דיסק WD 500GB SATA3 Blue עבור מערכת הפעלה ותוכנות ושני דיסקים WD 2TB SATA3 Green ב-RAID1 עבור איחסון (בעיקר תמונות) הכונן הלוגי של 2TB כבר מלא ובנוסף, המערכת כבר בת יותר מ-3 שנים כך שאני מעדיף להחליף את כל מערך האיחסון ובהזדמנות זו להשתדרג ל-SSD ההתלבטות גם לגבי נפח הדיסקים הקשיחים - האם כדאי לקנות דיסקים של 3TB או 4TB, בעיקר מבחינת אמינות ואילו דיסקים מומלץ - Seagete, WD או טושיבה ? ואיזה דגם מומלץ שיהיה איזון בין נפח, מחיר ואמינות. לגבי SSD, אני מעוניין להחליף את כונן המערכת ב-SSD של בסביבות 250GB. ראיתי שיש SSD 240GB של קינגסטון בפחות מ-400 ש"ח לדוגמה: SDSSDA-240G-G25 - 240GB , SanDisk SSD PLUS , SATA3, Read 520 MB…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
לוח האם שלי הוא ASUS P5S800-VM. מערכת ההפעלה שלי היא Windows XP SP2. אני מתכוון לקנות עוד כונן קשיח SATA, ויש לי כמה שאלות: 1) אני לא בדיוק יודע אם לוח האם מתאים ל- SATA 1.5 Gb/s או ל- SATA 3 Gb/s. בחוברת ההוראות שלי רק רשום משהו על 150 MB/s. מישהו מכיר את הלוח ויכול לעזור? או אולי איך אני יכול לבדוק את זה? 2) אני זוכר שיש איזושהי הגבלה ב- Windows XP על הגודל המירבי של מחיצות או משהו כזה. מישהו יודע על דבר כזה? מהו הגודל המירבי? 3) שמעתי גם שצריך משהו עם דרייברים ל- SATA ואחרת מערכת ההפעלה לא מזהה את הכונן. מישהו יכול לומר לי מה בדיוק אני צריך לעשות עם זה?
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
איזה חברות יש להציל מידע מדיסק קשיח מת? או שאני יכול לעשות את זה לבד ;D :'( :'( :'( תודה
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני לפני קניית דיסק קשיח 320GB (אני חושב שלא אצטרך יותר) של WD עם זיכרון באפר של 16MB. ראיתי גם את הסייגייט באראקודה 500GB עם 32MB זיכרון נדיף. השאלה היא האם כדאי לחרוג לכיוון ה32MB זיכרון באפר של הסייגיט (החריגה היא עוד 100 ש"ח הוצאה). האם ה16MB זיכרון הנוספים יהוו יתרון, הם יהיו מורגשים בכלל וחיוניי? והאם סיגייט עדיפים על ווסטרן בדיסקים קשיחים.
-
- 78 תגובות
- 8.7k צפיות
-
-
יש לי עוד הארגיסק אחד שאני רוצה לחבר למחשב.. איך אני הופך את הRADI לIDE רגיל?? אנא פרטו בתשובתכם.
-
- 0 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שאלה ראשונה - יש לי דיסק cd-rw שהוא 4.7 גי'גה.. איך אני יכול לצרוב עליו? אם אני מסמן לו דיסק רגיל אני מקבל שגיאה שעברתי את הכמות, אם אני מסמן לצרוב בתור DVD הוא אומר שזה לא DVD שאלה שניה - אם הורדתי בטעות מדיה פלייר החדש והוא בודק חוקיות איך ניתן להחזיר לקודם? שיחזור מערכת לא ניתן לבצע מלפני התאריך של השידרוג תודה
-
- 9 תגובות
- 921 צפיות
-