עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי שתי שאלות לחברי הפורום: 1. מה ההבדל בין S-ATA I לבין S-ATA II והאם יש הבדל בחיבור עצמו? 2. האם אני יכול לחבר כונן של S-ATA II ללוח אם שתומך רק ב-I? ואם כן מה יקרה מבחינת הביצועים?

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  2. Started by liordavid,

מעוניין לקנות את המוצר: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=586 אפשר להשיג אותו ב- 1000 שקל בערך... רציתי לדעת איך העברת הנתונים שלו ברשת אלחוטית ? רשת G כרגע (N תגיע בעתיד) האם ניתן לראות תוכן 720P דרך הרשת ? סרט שיהיה בכונן ואני אראה על המחשב ? אם לא (תקווה שכן...) מה לגבי סרט רגיל ? DIVX ? * בינתיים מצאתי ביקורות (לדעתי) לרעה... מהירות כתיבה קריאה איטית: http://reviews.cnet.com/external-hard-drives/western-digital-mybook-world/4505-3190_7-32401221-2.html?tag=mncol;txt

3. דיסק סמסונג 1TB שהיה מחולק ל2 partitions עם חומר של עבודה. פתאום היום היו לו בעיות של write error/ היה כותב ופתאום בקבצים גדולים היה רושם write error. אתחתי את המחשב מספר פעמים והבעייה לא נפתרה. כיביתי את המחשב ואת המפסק של הספק. החלפתי כניסות כבל ה SATA שלו על לוח האם. עם אתחול המחשב, הדיסק נראה ככונן קשיח אחד שאינו מפורמט וללא ה partitions שלו. ב disk managment הוא מראה אותו כ basic עם 7.88GB ולא 1TB. חיברתי אותו גם במחשב אחר, וקיבלתי את אותה הבעייה. גם שם נראה ככונן אחד לא מפורמט וללא partitions. אשמח על כל עזרה בנדון היות וזה חומר של עבודה שעבר גיבוי חלקי. תודה על כל עזרה!!!

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  4. Started by יקירn95,

הכונן הזה טוב? http://www.skypc.co.il/pl_product~30947~16~0.htm

• 5 תגובות
    • 727 צפיות
  5. ביצעתי חיפוש ולא מצאתי כלום וגם בסטיקי לא מצאתי..

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  6. Started by igal_nazar,

יש לי צורב R+ dvd של nec. השאלה שלי היא האם אני יכול לצרוב בצורב שלי על דיסקים שהם R- ?

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  7. Started by tavor21,

יש לי שני הארדים , אחד מהם במובייל ראק ואני רוצה לדעת האם אני יכול להוציא אותו כאשר המחשב עובד ולהכניס אותו כאשר המחשב עובד ?? בתנאי שאני לא עובד בתקיות שלו או משהו כזה .

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  8. אני מעוניין לרכוש אחד מהם לבית מישהו שמע ראה או יודע משהו על המוצרים האלו לדוגמה: http://www.kotech.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=144 רציתי לדעת אם יש מוצרים טובים יותר ופחות יקרים מהירים וכן הלאה תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  9. Started by בזיק2,

אני מנסה לקרוא מדיסקים (dvd-r) שיש להם ותק של כמה שנים אבל הכונן לא מצליח לקרוא אותם. אני יודע שהכונן עצמו בסדר כי הוא קורא דיסקים אחרים. מישהו מכיר דרך לתקן אותם או להוציא את המידע מהם?

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  10. שלום איזה HD לקנות עבור מחשב של עבודה התוכנות הם בעקר פוטושופ אין דיזיין וכו... עבודה עם קבצים גדולים מאד. אני צריך לקנות HD עבור המערכת הפעלה. והתוכנות הקבצים של העבודה לא ישבו על HD הזה.אז אני לא יודע כמה זה יעזור לי משהו מהיר וטוב. לכן אני מתייעץ פה הגדול הנדרש לדעתי הוא 250 לא שיש צורך בזה אבל אני לא רואה סיבה לקחת פחות.

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  11. שלום לכולם, בעעיה מוזרה לי - עד לאחרונה הצורב שלי עבד מצויין, אך היום ניסיתי לצרוב דיסק אודיו - ובמשך שעתיים לא הצלחתי וזאת משום שהצורב קובע כברירת מחדל את מהירות הצריבה ל 2 ולא ניתן לשנות זאת. יש למישהו איזה שהוא רעיון לגבי טיפול בבעיה? האם לנרו 6 יש בעייה עם xp - או אולי דיסק ניקוי יפתור את הבעייה? תודה מראש :'(

• 3 תגובות
    • 726 צפיות
  12. Started by NI4NI,

היי רציתי לשאול מי שמבין קצת בכרטיסי RAID. יש בשוק כרטיסים זולים (בערך 160-180 שקל) עם שבבים של silicon image. אני חושב גם שהם עושים RAID בתוכנה. בצד השני יש כרטיסים של ADAPTEC שעולים אלפי שקלים, ובאמצע יש מעט מאד (יש כרטיסים של PROMISE שעולים 300-400 שקל). רציתי לשאול האם למישהו יש נסיון עם הכרטיסים הזולים ועד כמה הם גרועים (האם אפשר לחיות אתם או שזה לגמרי בלתי נסבל) ? תודה

• 0 תגובות
    • 726 צפיות
  13. Started by frank053,

שלום. כאשר אני פותח את התוכנה HD Tune Pro והולך ל-Health, זו התמונה שאני רואה: מה זה אומר בכלל? האם זה אומר שיש בעיה בדיסק? ומה מומלץ לעשות? תודה.

• 5 תגובות
    • 726 צפיות
  14. למה תמיד אני מסתבך עם הג'ימפורים שלהם?

15. שלום לכולם אני רוצה לקנות כונן SSD EVO 850 250GB אבל יש לוח אם קצת ישן של אינטל DP67BG לפי מה שקראתי כאן יש משמעות אם הלוח תומך RAID או AHCI. אולי תוכלו לעזור לי ולבדוק אם יש ללוח אם הזה תמיכה בכונן הזה . תודה מראש

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  16. Started by kovar,

קניתי היום את הכונן הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741956 עכשיו, ע"פ מה שהבנתי הוא צריך להעביר על קצב של 60 מגה לשניה בפועל אצלי הוא מעביר על 25~ מגה לשניה ואצל חבר שלי שקנה מחשב לא מזמן הוא מעביר על 32. זה צריך להיות ככה? והאם עדכון קושחה יכול לעזור?

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  17. Started by bv500,

1. האם ניתן לבצע LIGHTSCRIBE על כל דיסק או רק על דיסקים מיוחדים? 2. האם ניתן לבצע LIGHTSCRIBE על דיסק עם שכבה כפולה? 3. על איזה צורב LIGHTSCRIBE אתם ממליצים? (קראתי את הת'רד בנושא אך לא ממש מצאתי את מבוקשי)

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  18. נכנסתי לאתר http://liggydee.cdfreaks.com/page/3550/ וראיתי שם הרבה עדכוני קושחה , מישהו יכול להסביר לי בכלליות מה ההבדלים בין העדכונים של ליג'י לעדכונים של דיי? ומה הוא ה RPC1 שיש בצד?

• 6 תגובות
    • 726 צפיות
  19. חפשתי בגוגל ולא מצאתי תשובה, אני זוכר שראיתי כתבה על מכשיר כזה, אבל אני לא זוכר באיזה עיתון או גליון...

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  20. Started by WhiteLen,

היי, ה Maxtor 6 Y080P0 80GB שלי מראה סימני גסיסה מתקדמים. כמות ה bad sectors כבר גדולה מדי ואני רוצה להחליף אותו בדיסק חדש לצורך גיבויים. היום אני משתמש בו בעיקר לגיבוי מהדיסק הראשי. עדיפות ראשונה לאמינות פחות לגודל, מהירות, רעש... קראתי קצת וראיתי שיש בעיה עם כמה סדרות של סיגט בעיקר ה 7200.11 על איזה דיסק אמין אתם ממליצים? לא חשוב לי הגודל ולא הרעש 160GB מספיק בהחלט גם 200 ו 300 הולך. בעבר קניתי דיסקים עם 5 שנים אחריות אבל היום אני כבר לא רואה כאלו, אולי מישהו מכיר דגם ספציפי שעדיין מספק אחריות ארוכת שנים?

• 3 תגובות
    • 726 צפיות
  21. שלום לכולם - ברצוני לשאול שאלה מהירה - נתקלתי בצורך לכתוב תוכנה על מחשב לינוקס, אך לצערי אני צריך לנוע בין מספר פלטפורמות, רובן ככולן חלונאיות. פתרון שחשבתי עליו הוא לקנות כונן נייד בנפח גדול יחסית, 16-32 ג"ב, ולהתקין שם אובונטו, פיתון ואת כל היוצא בכך. השאלה היא - האם מבחינת מהירויות כתיבה/קריאה וכדומה זה כדאי? ואם כן - יש המלצות לכוננים מסוימים?

• 3 תגובות
    • 726 צפיות
  22. די דחוף קונה בבוקר.... איזה דיסק קשיח 500G מומלץ חייב להיות שקט מאוד. עד 400 שקל לא seagate תודה מראש ערן.

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  23. משלוח מישהו מכיר דיסקים טובים ביותר זול? או אפילו אותם דיסקים ביותר זול? אגב , אני מדבר על DVD+R כמובן.

24. Started by swisaman,

האם יש אפשרות לעשות RAID0 עם זוג כוננים לא זהים? SAMSUNG F1 750GB וWD 5000AAKS

25. שלום אני שוב פונה בשם מישהו אחר, יש לו צורב DVD של סוני לא זוכר כרגע דגם מדויק אבל לא חושב שזה רלוונטי ומכשיר DVD בסלון של Maraton דגם 319 http://www.jumbo.co.il/Product.asp?ProductID=16062&ref=zap עכשיו דיסקים שאחרים הביאו לאותו בן אדם עובדים, כולל CDים רגילים ודיסקים של DVD(צרובים כולם יש לציין) ניסיתי לצרוב סרט מאותו המחשב עם צורב סוני - אחד על DVD בצריבת DATA אחד על CD בצריבת DATA...שניהם לא עלו(שלוחצים על Play זה פשוט קופץ אוטומטית חזרה ל-Stop, המסך של ה-DVD מראה 00:00 כאילו אין שום סרט) ניסיתי להריץ את הדיסקים במחשב והכל תקין כלומר הצריבה עברה בהצלחה... אז משהו פה ממש ממש מוזר רעיונות ? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 726 צפיות

דיונים חדשים בפורומים