אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
אני מנסה לגבות אותו עם NERO ולא מצליח הוא טוען שאין מקום בדיסק הריק ( 4.7 G ) שהוא יותר גדול 4.68G והדיסק הריק הוא 4.8 גיגה צירפתי תמונה של ה info disk בו רואים כמה דברים מוזרים : 1.יש 2 קווים 2.lenght 4.68G נ.ב : אני יודע שניתן להוריד פרוץ באינטרנט אבל אני ממש לא מעוניין אני מעוניין לגבות את את הדיסק המקורי שלי [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 619 צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק של 320 ג'יגה שמחולק לכמה כוננים. הצלחתי לגבות את המחיצה של הווינדוס לגודל נורמלי , כמעט 4 ג'יגה. אבל האם יש אפשרות לגבות מחיצה של 90 ג'יגה שמתוכה 40 ג'יגה תפוסים , לגודל שיתאים לדיסק ? ניסיתי לעשות את זה עם נורטון גוסט - וזה תפס איזה 30 ג'יגה.. האם תוכנה בשם Acronis.True.Image , אפשר לגבות את זה לגודל שיכנס לדיסק ? או המלצה על תוכנה אחרת ?
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
הי יש לי מחשב בעסק שעובד עם מערכת בקרים ואני צריך לגבות את הDATA BASE שנמצא כקובץ בכונן הראשי(שוקל כ 20MB+-). עד היום היתי מגבה מספר פעמים בשבוע (כל פעם שהיה לי רגע זמן וזכרתי..) - דרך התוכנה המובנית של המערכת שמותקנת אצלי לDOK שאני שומר במגירה .. .המערכת עובדת 25/7 והקובץ עובר שינויים בכמה פרקי זמן במשך היום וכדי לגבות כמו שצריך אני למעשה צריך לגבות 3 פעמים ביממה בשעות מסויימות שהמערכת לא כותבת לקובץ. מכיוון שהמערכת גם מחוברת לרשת (חיבור רגיל דרך ראוטר ביתי) 24/7 חשבתי למצוא שירות רשת כלשהו כמו ה GOOGLE DRIVE / DROPBOX וכו' שיאפשר לי לבצע את הגיבוי בצורה אטומטית לחלוטין (אפשר פעם ביום בשעה מוגדרת - ורצוי גם 3 פעמים ביום..) השאלה אם למישהו יש רעיון איך לבצע את זה בדרך הפש…
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
שלום! הרצתי חיפוש לשאלה שלי אבל לא מצאתי תשובה שמניחה את הדעת. בן דוד שלי ביקש את עצתי, לגבי גיבוי של תמונות שהוא מצלם לטווח ארוך (לפחות מספר שנים). מכיוון שהוא מצלם ברזולוציה דיי גבוהה (5MB) אז פתרון של שמירה בשטח איחסון ברשת או באימייל לא מספק. גם צריבת התמונות על מדיות DVD לא כל כך אמינה מפני שניתן להכניס דיסק לכונן לאחר מספר שנים ולהיווכח שהוא פגום (לצערי הרב נתקלתי בזה). מכיוון שהוא מוכן להשקיע בכך הרבה כסף הוא אף שקל לרכוש כונן חיצוני, לגבות את התמונות בכל פעם ולהחזיר את הכונן לארון. אולם גם פתרון זה נראה לי יקר ולא מספק את התמורה(גם יכול להיפגם בקלות). האים יש למישהו המלצות נוספות או שיכול להאיר את עיניי ולומר לי שאני טועה באחת מההנחות שלי? תודה.
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
קניתי מקרביץ דיסק חיצוני של IOMGA .. הכול היה טוב ויפה עד שנהרס לי הכבל של הדיסק חיצוני ומאז אני לא יכול לחבר אותו. מדובר פה בכבל USB לא רגיל, מיוחד שמקבלים עם הקנייה. עם כל כבל USB אחר שניסתי לא הצלחתי שום דבר. הדיסק חיצוני בנפח של 500 ג'יגה מי שיכול לעזור בכל דרך שהיא יבורך..
-
- 3 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אני במהלך בניית מפרט למחשב חדש,צרכים יחסית בסיסיים (אינטרנט,עבודה מרחוק,וחיבור למסך גדול לצפיה בסרטים) האם כדאי לי לקנות לוח-אם מעט יקר יותר עם חיבורי M2/Express SATA ? (זה בעצם ינצל טוב יותר את הSSD הנוכחי שאקנה? או איפה זה בדיוק משפיע על המהירות? בSSD עתידי שיתמוך בחיבורים אלו? או שאלו חיבורים סטנדרטיים לכל הSSD הקיימים?) תודה
-
- 12 תגובות
- 6k צפיות
-
-
שלום חברים ביומיים האחרונים המחשב החל להיתקע על כל פעולה פשוטה למשך כמה שניות, חשדתי שהבעיה בכונן וכנראה צדקתי, כי הרצתי CHKDSK, הוא תיקן כמה סקטורים וכעת הכל עובד מהר כרגיל. הרצתי Acronis drive monitor וקיבלתי את הדוח המצ"ב. האם הנתון הבעייתי בדוח (מסומן כ-"Degregation") אומר שהכונן שלי גוסס או שאוכל להמשיך לעבוד בבטחה למשך זמן מה??? תודה!
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
שלום, החלפתי דיסק לחדש למחשב נייד לאחר שהדיסק הקודם נדפק, הדיסק החדש הוא של היטאצי במהירות 5400 כמו הקודם של WD במהירות 5400, שניהם בנפח 500 גיגה ישנם מקרים בהם המערכת עובדת באיטיות (מערכת ההפעלה 7 הותקנה מחדש על הדיסק החדש מעודכנת ונקייה) למשל בזמן כיבוי לוקח הרבה זמן עד שמתבצע כיבוי (לא בזמן שמותקנים עידכונים או משהו) הרצתי בדיקה של MHDD ורציתי לשאול האם היא תקינה- מעבר לכך, האם דיסק חדש צריך לתת תוצאות כאלו, יש למעלה מהירות ממוצעת ומהירות של הדיסק הספציפי האם זה אמור להיות ככה, ובכלל אם יש משהו לא בסדר בבדיקה תודה
-
- 0 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום חברים בשעה טובה, הגיעו הדיסקים שהזמנתי - EVO 850 250GB ושני דיסקים מכאניים Seagate 4TB שיחליפו את הדיסקים הקיימים. (בהזדמנות זו, אציין לשבח את השירות היעיל של פלונטר - ההזמנה בוצעה ביום ראשון והדיסקים הגיעו אליי היום בצהריים) לוח האם שלי הוא GA H77-D3H שיש לו 4 פורטים של SATS2 ו-2 פורטים של SATA3, כיום מחוברים כוננים רק ל-SATA2 - כונן של 500GB בודד שהוא כונן המערכת C, שני כוננים של 2TB ב-RAID1 לנתונים וכונן DVD. הכוונה היא להחליף את כונן המערכת ב-SSD ואת כונן הנתונים ב-RAID1 חדש של 4TB, כאשר ה-SSD יחובר לפורט פנוי של SATA3 ולאחר פינוי כונן C, יחוברו שני הדיסקים הנוספים ל-SATA2 (זמנית ינותק ה-DVD) ולאחר הגדרת מערך RAID1 חדש, תבוצע העתקה של החומר מהדיסק…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בשעה טובה קיבלתי את ה-abit ic7 max3 שלי עם 3 ההארדיסקים שלי: wd raptor wd 120 gb S-ATA*2 אני רוצה לחבר את השניים האחרונים ברייד 0. הראפטור מחובר על s-ata1 בלוח, והשניים האחרים מחוברים ב-s-ata3 ו-4 כאשר 3-6 נשלטים ע"י בשבב של silicon image..... הגדרתי בתוכנה של silicon image את הרייד על שני ה-120 אבל כאשר הווינדוס עולה המערכת מזהה רק hd אחד שהוא הראפטור.... מה לעשות?????? האם זה קשור איכשהו לביוס? אולי להגדרות של ה-ide controller או משהו כזה שיש שם????? תודה רבה!!!!
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום קיבלתי מחשב חדש. עם לוח אם gigabyte ga-ep35c-ds3r יש לי 2 כוננים קשיחים של 500 גיגה כל אחד. SATA2 בחוברת הוראות של הלוח יש לי 2 אפשרויות: א.configuring intel ich9r sata controller ב. configuring gigabyte sata2 controller כאשר אני מנסה לפעול לפי האפשרות השניה הוא לא מזהה את הכונן.. למשהו יש מושג למה? ומה ההבדל בין האפשרויות? תודה
-
- 0 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום. היה לי Raid0 בלוח הקודם (2 דיסקים של 500GB) קניתי לוח חדש, ga-x58-ud3r ואני לא יכול להיכנס לביום של ה-Raid. כשהוא מגיע לשם הוא כותב לי באדום: be careful, it is not raid mode now, but there is still raid structure in the hard disk מה זאת אומרת? יש לציין שמערכת ההפעלה מזהה את 2 הדיסקים בתור דיסק אחד של טרה.
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
הי, אני רוצה (צריך) להוסיף HDD של 2G למחשב ה-HTPC שלי: מארז: Antec Fusion Remote לוח אם: Gigabyte GA-MA78GM-US2H כיום יש כבר שני HDD של סמסונג 1G F1 הבעיה שלי היא שאני לא רואה מקום להכניס כונן נוסף - צירפתי תמונה של המחשב. האם אני מסכן את הכוננים אם אצופף אותם יותר ואוסיף כונן שלישי עם דבק דו"צ לדופן המחשב? תודה מראש לעוזרים! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מקווה שזה הפורום המאתים לשתי השאלות: 1. אני מעוניינת להוסיף עוד כ 500GB לפחות. פתחתי את המארז ונדמה לי שיש מקום SATA פנוי, אבל אני רוצה לוודא, אז אני מצרפת כאן חלק מהסיכום מתוכנת EVEREST. האם אפשר להוסיף דיסק קשיח עם חיבור SATA? האם הדיסק של ה 640GB של WD מתאים ללוח האם, והאם הוא מומלץ בעיקר לצרכים של הורדות ואחסון של וידאו ומוזיקה? Field Value Computer Operating System Microsoft Windows XP Home Edition OS Service Pack Service Pack 3 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Computer Name BOAZ (äîçùá ùì áòæ) User Name éåíèåá! Motherboard CPU Type Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200) Motherboard Name Intel Bay Field D865GBF (6 PCI, 1 AGP, 4 DIMM, Audio, Video, LAN) Motherboar…
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להוסיף דיסק קשיח למחשב שלי, אבל אין לי חיבורי חשמל פנויים. ניסיתי להפריד את אחד החיבורים הקיימים ולשים כבל מפצל מתח במקום, אבל הם פשוט לא נרדים. הנה תמונה: כל המחשב מלא בכאלה חיבורים, אבל אי אפשר להפריד אותם. יש משהו שאפשר לעשות בקשר לזה??
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן (מפרט בצד) יש לי הארד דיסק ישן 20GB שמתאים למחשב אני רוצה להוסיף אותו ולא מצליח.. ניסיתי כמעט את כל הג'מפורים! דרך אגב אין בו SL יש לו רק מאססטר cs ו- pk. ניסיתי גם להוציא את שלי לגמרי ולחבר אותו כמאסטר ולא הלך! המחשב עולה חצי ועושה ארור אה מן מקף מהבהב.. צריך לעשות עוד בדברים וביגלל זה הוא לא עולה? להגדיר בביוס אולי? אם כן איך עושים את זה? חייב עזרה כמה שיותר מהר תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 831 צפיות
-
-
את המפרט של המחשב תראו בצד. יש לי הארד דיסק IDE של WD שאני רוצה להוסיף בנוסף לזה שיש לי ואני לא מצליח. ההארד דיסק שאני רוצה להוסיף הוא תקין ומפורמט! בהתחלה שמתי אותו על slave והמחשב לא עלה.. ניסיתי גם לשים אותו כמאסטר ולנתק את שלי ואז בכלל לא עלה כי אין עליו מערכת הפעלה. יש מששו שצריך לעשות חוץ מלחבר אותו? חייב עזרה כמה שיותר מהר תודה. תמונות של ההארד דיסק: http://tinypic.com/r/2d6krbb/3
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, כיצד ניתן להוסיף עוד כונן קשיח למחשב? כרגע יש לי כונן קשיח אחד של 40 GB של WD ויש לי עוד אחד כזה בצד ואני רוצה להוסיף אותו למחשב. ניסיתי לחבר את הכונן קשיח השני ליציאה הנוספת שיש בחוט שמתחבר לכונן הקשיח הראשון וזה בכל זאת לא עובד לי. כאילו הוא לא מזהה אותו. מה צריך לעשות בנושא? תודה רבה למי שיעזור אופיר.
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
את המפרט של המחשב תראו בצד. אני הבנתי שאני צריך צורב IDE תקנו אותי אם אני טועה? כי אני לא רוצה שתהיה בעיית תאימות. אגב יש הבדל בינו לבין צורב SATA? התקציב הוא 170 ש"ח, רצוי שהצורב יהיה מהיר, שקט עד כמה שאפשר ושתהיה לו צריבה איכותית גם ב CD וגם ב DVD. הקנייה תערך בסקאי פיסי. קראתי את הנעוץ של הצורבים המומלצים ולא הגעתי להחלטה. בהתחלה חשבתי על LG GSA-42N אבל אין אותו בסקאי פיסי. אז אני רוצה לדעת איזה צורב הכי טוב בתקציב של 180 ש"ח? תודה מראש..
-
- 29 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. במחשב מותקנים 3 כוננים קשיחים. הראשון כונן SSD בנפח של 120 גיגה, ומשמש כעיקרי. השני בעל נפח של 150 גיגה, ומשמש כמשני. השלישי בעל נפח של 1.5 טרה, והינו השלישי - ואיתו הבעיה! מצורפת תמונה. משום מה, הוא מופיע כ Not Initialized, וכאשר אני מנסה להפעילו, ישנה שאילתה [שאני לא יודע איך לענות עליה], ואז הודעת שגיאה לאחריה. הנה התמונות אשמח אם תצילו אותי (: תודה !!!
-
- 8 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי לפטופ ישן (בן כ-3 שנים), lenovo C100. לאחרונה הצורב הפסיק לצרוב דיסקים של דיוידי וקורא רק חלק מהדיסקים. חיפשתי באינטרנט צורב חלופי שמתאים ללפטופ, המחירים נעו בין 500 ל-800 ש"ח. השאלה היא האם חייבים לקנות צורב מסוג מסויים (שמתאים ללפטופ ומשווק כצורב עבור lenovo) או שיש סוגים נוספים וזולים יותר שאני יכול לקנות?
-
- 3 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום לכולם, להורים שלי יש משרד קטן של 3 מחשבים. אני מעוניין להתקין להם מערכת גיבוי אוטומטית למשרד. לצורך העניין חיברתי את המחשבים ברשת ביתית (לא היה כלום) וכן יצרתי להם חשבון בחברת אחבון online. כעת אני רוצה לחבר להם דיסק USB חיצוני. אני בעצם מחפש דיסק חיצוני בגודל 500GB אמין עם תוכנת גיבוי אוטומטית ופשוטה (ההורים שלי לא בדיוק טכנולוגים גדולים) שתגבה גם לדיסק וגם online. האופציה השנייה היא להתבסס על תוכנת cobian backup שאני לא ממש מכיר. למישהו יש המלצה לדיסק חיצוני מתאים? המלצה על תוכנה אחרת או על cobian? תודה מראש,
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי MP3 עם קיבולת איחסון של 60 G שהפכתי אותו לכונן נייד הקשתי את הפקודה convert f: /fs:ntfs ואחרי זה הוא שואל אותי :enter current volume label for drive f מה אני אמור להקיש .. או איפה אני מוצא את הVOLUME LABEL ?
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב 1.5 עם xppro sp2. אני רכשתי כונן קשיח חדש של WD בנפח של 160GB, אך אני יכול להשתמש רק ב137GB מתוכו. עשיתי חיפושים בפורום ובאתר תמיכה של WD. הורדתי עדכון לביוס והוא מזהה את הכונן במלואו. מה אני צריך להגדיר בווינדוס? תודה, עופר
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
ברשותי כונן קשיח ישן של 160G שחובר למחשב חדש שקניתי. את המחשב קניתי עם 1TB קשיח וביקשתי מהחנות לחבר את הישן כדי שאני יוכל להעביר מימנו את הנתונים לחדש (לכונן החדש). כעת משהועברו הנתונים, הכונן הישן של ה- 160G מפורמט ואני לא עושה בו שימוש. אני רוצה להוציא אותו פיסית מהמחשב ולהעביר אותו למחשב אחר. הסיבה היא כי מידי פעם המחשב מישום מה מפעיל אותו ואני שומע אותו מתחיל לרוץ בתוך המחשב ועד שהוא לא מגיע למהירות שימוש שזה בערך 4 שניותם הכל נתקע לי!!! זה כאילו המחשב רוצה לבדוק שהוא עוד שם גם אם אני לא עושה בו שימוש או במקרים שאני פותח סייר ואיך שהוא הכונן הזה מופיע! החלק הקל הוא כמובן להוציא אותו פיסית מהמחשב, אבל איך אני מוחק כל תיעוד שלו מהמחשב כך שהווינדוס לא יחפש כל פעם את החו…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-