עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by pergola,

אם כרגע יש לי דיסק קשיח WD של 1TB ואני יקנה עכשיו דיסק קשיח WD בנפח אחר.. 2TB לדוגמא.. זה יעבוד לי במערך Raid? או שצריך לקנות משהו ספציפי?

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  2. Started by Forest14,

ברשותי 2 דיסקים (לא זהים לחלוטין) של WD בגודל שווה של 320 גיגה ודיסק נוסף, לא מפורמט של 1 טרהבייט של סמסונג המערכת כוללת MB של ASUS מסוג P5QPRO ומעבד Q9400 עם 4 גיגה זיכרון DDR2 כרגע מע' ההפעלה היא ויסטה אולטימייט 32 אני מתכוון לעבור לויסטה 64 השאלה אם כדאי להעביר את כל החומר מ2 הדיסקים לגדול ולהפוך אותם לRAID ואז לשים עליהם את הWINDOWS ? (לעומת להעלות את הWIDOWS על הסמסונג וזהו) הכדאיות כאן מתבטאת במהירות שאשיג ובאמינות שאאבד. כמוכן, הבנתי שבלוח הספציפי של ASUS יש אפשרות לרייד משלו, לא ברור לי.

• 8 תגובות
    • 806 צפיות
  3. אני לא מדבר על אתחול מ-USB, אלא על אתחול של דוס מהתקן אחר (למשל CD) כך שכונן ה-USB ייקבל אות כונן ויהיה נגיש מבלי שיהיה צורך לטעון דרייבר כלשהו.

• 5 תגובות
    • 923 צפיות
  4. Started by edi1233,

לפני כמה חודשים התחדשתי בלנובו y50 העקב אכילס שלו זה בעצם הקשיח 5400 מהירות שגורם לפגיעה בביצועים שלו אני מעוניין להחליף אותו ל ssd בנפח 512 אשמח לשמוע המלצות בנוסף ראיתי כונן היברדי של wd black 2 אבל לצערי המידה שלו גדולה ב 2.5 מילימטר האם יש דרך כן להתאים אותו ללפטופ שלי..? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. שלום אני כרגע במצב דיי קריטי .חיברתי כרגע כונן של 80 גיגה לבקר חיצוני של הלוח שלי SI והגדרתי אותו בתוך הבקר במשהו שניקרא SPARE מאותו הרגע כל המידע שהיה עליו הוצפן או נמחק.אני אציין שלפני זה הפכתי את הכונן לדינמי מתוך סקרנות ולא ראיתי שום שינוי בביצועים שלו. הכונן עדיין מכיל את המידע שכן הוא לא פורמט והוא לא ריק כי רואים שיש עליו מידע בנפח של מה ששמתי עליו לפני הטעות הזו. מה עושים כדי לשחזר או להחזיר את החומר???.אשמח לעזרתכם בבקשה.

• 0 תגובות
    • 775 צפיות
  6. Started by stingeR-,

האם כאשר אמרו לי שהרדיסק שרוף ולקחתי אותו לביתי לבדוק כאשר אני יחבר אותו לIDE ולספק 5V האם הוא יכול לגרום לבעיה אחרת ברכיבים של המחשב או שזה לא קשור?? כי אם הוא טוב אז הייתה רוצה להשתמש בו ואם לא אז יש עליו אחריות עד דצמבר... אבל החנות שממנה קנו אותו נסגרה וזה הרדיסק 20GB של WESTERN DIGITAL איפה אני יכול לקבל את האחריות שלי? http://planet.nana.co.il/gamani/Hardisk.jpg זאת התמונה של ההארד דיסק...

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. שלום לכולם האם PLEXTOR שווה את מחירו? מה זה נותן לי בסוף? ??? ואם לא, מה כדאי לקנות (צורב)? תודה, יהודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by CyberBot,

חבר קנה SSD והספק קיצר והSSD מת יש לו אחריות או שזה נזק שלט תלוי באחריות?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. מה שלומכם? אתחיל מזה שאני פותח את האשכול הזה כי הדיון הראשי של המלצות על HDD כבר לא מעודכן. יש לי כרגע 3TB במחשב (2 כוננים שקניתי לאחר המלצה פה ומרוצה עד הגג) עכשיו יש לי בעיה קטנה והתייעצות ברשותכם. הבעיה היא שהמקום בכוננים מתחיל להיגמר (ספריית סרטים וסדרות זה לא עסק קל - תרתי משמע) אז אני שוקל לרכוש כונן נוסף של 2TB ומחפש המלצה, חיפשתי את הHD204UI שרשום בדיון, אבל לשווא. ואשמח להכוונה כלשהי. וההתייעצות היא לנוגע לזה שהספרייה הזאת מתחילה להיות נורא חשובה לי - עמלתי קשות עליה ואני דיי פוחד שיום אחד יקרה אסון והכל ירד לטמיון.. וגיבויי לכמעט 3TB זה סיוט עלי אדמות.. אז שקלתי אותי לבדוק אפשרויות של חיבורי RAID, קראתי קצת באינטרנט על סוגי החיבורים.. ונראה לי שחיבור RAID 1 הכי …

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  10. אני מתכנן לקנות את WD5002ABYS שהוא דיסק 500 גיגה המיועד לתאגידים/שרתים ומוגדר אמין במיוחד ושקט. בחנות אמרו לי שההארד דיסק רועש אך באתר החברה מדידות הרעש שלו שוות לשל דיסקים מקוי מוצר ביתיים וכו'... כתגובה אמר המוכר שכאשרת ההארד דיסק יחפש מידע אני אשמע אותו והוא ירעיש. מה דעתכם?

• 9 תגובות
    • 902 צפיות
  11. רציתי לדעת אני רוצה להתחיל לצרוב במדיות גדולות לצורך אחסון קבצים וגיבוי סרטים ותוכנות ורציתי לדעת עם בשביל לצרוב על מדיות של 8.5 25 ו50 גיגה צריך צורב בלו ריי או שאפשר בצורב רגיל פשוט צריך מדיה מתאימה ??

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  12. אתמול קיבלתי את הדיסק 3200AAKS החדש שלי. הרכבתי אותו, הכל טוב ויפה, התוכנה HDDlife הראתה health 100% וגם performance 100%. יש לציין כי הדיסק מאורר טוב ואף קר משמעותית מ2 הדיסקים הקודמים שלי (2X80GB IDE). לאחר יצירת מחיצות בדיסק החדש ופרמוט המחיצות, רמת health ירדה בפתאומיות מרגיזה ל78%. לאחר התחלת העברת נתונים אל הדיסק הקשיח החדש ופריסת אימג' של מחיצת מערכת ההפעלה מהדיסק הישן, רמת הhealth ירדה ל75%. עכשיו, לאחר העברת כ10-15 ג'יגה מהדיסק הקשיח החדש לדיסק קשיח אחר, ירדה רמת הhealth ל74%. זה רק אני או שמשהו פה לא בסדר? הייתי רוצה שתתנו את דעתכם בעניין ואם אפשר גם את התוכנה של WD לבדיקת הדיסק, אני אסמוך על תוצאות התוכנה הזאת הרבה יותר ממה שאני סומך על HDDlife.

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  13. Started by Ashand,

שלום ברשותי הרדיסק של היטאצי במהירות של 15K דגם: HUS151414VL3800 אני רוצה לחבר אותו לפי סי ככונן OS ראשי אבל חסר לי ADAPTER כזה: http://www.mcpb.com/html/sca.f80hp.68f.html מאיפה אני מוצא כזה בארץ? יש לי כרטעס סקאזי של ADAPTEC 39160 האם הוא מתאים להרדיסק?

• 1 תגובה
    • 750 צפיות
  14. קניתי חשב חדש היום וכבר אני מתחיל לקבל שגיאות. מדובר בדיסק קשיח של סמסונג 120 גיגה. להלן ההודעה: PRI MASTER HARD DISK: S.M.A.R.T STATUS BAD; BACUP AND REPLACE. PRESS F1 TO RESUME

• 1 תגובה
    • 802 צפיות
  15. [table][tr][td][/td][/tr][tr][td]מה המצב חברים?, לא חשבתי שהיום הזה יגיע אבל מתחיל להיגמר לי מקום ב HDD חיצוני של 2TB, בעקבות כך חשבתי לרכוש NAS, קודם כל די נמאס מחשבונות החשמל רק כי אני רוצה להוריד כמה טורנטים, דבר נוסף הוא שנמאס כל פעם שאני צריך משהוא, צריך 2 מחשבים דלוקים רק כדי לגשת לקובץ כלשהוא מהדיסק, יש לי בראוטר USB האמת אבל זה מקרטע משהוא מבחינת מהירות, ומוגבל לגודל הידסק שאני מחבר, NAS ממה שקראתי חוסך גם חשמל וגם יכול לעשות קימת כל דבר שמחשב רגיל יכול, כולל הורדות מטורנט והם לא תופסים הרבה מקום כמו NAS בנוי, אני יודע שאפר עפילו להתקין מארכת *NIX שלמה במקום מה שיש בהם ואז השמיים הם הגבול, מבחינת BAYS חשבתי על לפחות 4 לשימוש עתידי וכננרה שימוש ב HDD של 3TB לפחות ע…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by AloN(-)KiLLeR,

מה ההבדל בינהם? קניתי את שניהם חבילה של 50 יחידות שלי Verbatim DVD+R וחבילה של 50 יחידות של Verbatim DVD-R מה ההבדל בינהם?? תודה

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  17. Started by DrDeath,

אני מתלבט בין שני צורבים: Liteon LTR-52327S 52*32*52 לבין Optorite CW5202 52*24*52 ההבדל העיקרי בין שני הצורבים הוא של-Optorite יש 8mb buffer ול-Liteon רק 2mb. השאלה היא האם יש הרבה יותר סיכויים שידפקו לי דיסקים עם מעט זיכרון או שהסיכוי זניח לעומת ה-8mb. כרגע אני נוטה יותר לכיוון Liteon כי שמעתי שאיכות הקריאה/כתיבה שלהם טובה יותר מאפשר Optorite וגם מגוון המדיות שצורב ה-Liteon מצליח קורא הוא רחב יותר מאשר Optorite. אשמח לקרוא את דעותיכם.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  18. ברשותי הצורב הבא: PIONEER DVD-RW DVR-107D קניתי אותו לפני שנה וחצי שנתיים ככה.. בשנה וחצי הראשונות בקושי השתמשתי בוא ורק בזמן האחרון התחלתי לחזור לצרוב סרטים ומשחקים בקצב גדול מאוד עקב מחסור במקום פנוי במחשב.. בקיצור לפחות כל צריבה שניה שאני עושה איתו, הוא דופק לי דיסק, העסק הזה הפך לי להיות כבר לא משתלם ואין לי מושג איפה הבעיה.. למישהו יש אולי מושג מה זה יכול להיות? - השם של הדיסקים שאני צורב איתם הוא : TITANIUM - השם של הדיסקים דיוידי שאני צורב איתם הוא: לא זוכר - אני משתמש בתוכנת נרו אקספרס גרסא 7.0.1.2 (דיי חדשה).. אשמח מאוד עם תעזרו לי (ד"א שמעתי שיש דבר כזה עדכון קשוחה או משו שקשור לצורב ויכול לעזור אין לי מושג איפה אני מוריד\משיג את זה) ועוד משו, יכול להיות שהצורב…

• 1 תגובה
    • 547 צפיות
  19. Started by winner,

שלום חברים בשעה טובה, הגיעו הדיסקים שהזמנתי - EVO 850 250GB ושני דיסקים מכאניים Seagate 4TB שיחליפו את הדיסקים הקיימים. (בהזדמנות זו, אציין לשבח את השירות היעיל של פלונטר - ההזמנה בוצעה ביום ראשון והדיסקים הגיעו אליי היום בצהריים) לוח האם שלי הוא GA H77-D3H שיש לו 4 פורטים של SATS2 ו-2 פורטים של SATA3, כיום מחוברים כוננים רק ל-SATA2 - כונן של 500GB בודד שהוא כונן המערכת C, שני כוננים של 2TB ב-RAID1 לנתונים וכונן DVD. הכוונה היא להחליף את כונן המערכת ב-SSD ואת כונן הנתונים ב-RAID1 חדש של 4TB, כאשר ה-SSD יחובר לפורט פנוי של SATA3 ולאחר פינוי כונן C, יחוברו שני הדיסקים הנוספים ל-SATA2 (זמנית ינותק ה-DVD) ולאחר הגדרת מערך RAID1 חדש, תבוצע העתקה של החומר מהדיסק…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=2434 http://www.ixbt.com/news/hard/index.shtml?news117718id בהחלט רעיון מעניין.

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. כל חנות מחשבים אומרת מששהו אחר , לכל אחת דעה שונה ... אני שואל פה כי אני מעוניין לקנות חבילה של 100-200 וזה לא זול בכלל מהי חברת הדיסקים לצריבה הטובה ביותר היום , שהדיסקים שלה עמידים לאורך זמן רב (בלי קשר למחיר) ? יש לי נסיון בעמידות של זמן לא טוב עם סילבר ליין (איתם ורק איתם צרבתי עד היום) אחרי שנה שבאתי להעתיק קרוב ל25 דיסקים 20 אחוז מהם כלל לא עבדו ועוד דבר קטן - חברת MEMOREX או משהו כזה ...היא טובה ? עדיפה על TDK ? תודה אני אשמח לתגובה מהירה (צריך לגבות קרוב ל55 דיסקים עוד השבוע)

• 4 תגובות
    • 860 צפיות
  22. Started by tk_mc,

מישהו יודע מה זה dvd ram??? ואילו חברות טובות יש של צורבי DVD ???

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by gif,

היי יש ברשותי האר דיסק שסוגו הוא IDE ואני רוצה לחבר אותו למחשב שלי והסוג של ההר דיסק במחשב שלי הוא SATA 1.תגידו,יש דבר כזה מתאם לחיבור IDE כך שאני אוכל לחברו למחשב שלי? 2.האם יש מתאם USB להר דיסק שסוגו הוא IDE? תודה.

• 9 תגובות
    • 862 צפיות
  24. היי פרמטתי את המחשב היום ופיצלתי את ההארד דיסק לשניים. כשההתקנה הסתיימה ונכנסתי למערכת ההפעלה ראיתי שיש רק כונן c עם החלק היחסי של הכונן הקשיח ואילו המחיצה השניה לא היתה שם בכלל, כלומר לא זוהתה על ידי המערכת. יצויין שהסידי רום שלי הוא כונן d. כיצד אפשר לסדר את העניין שהמחיצה השניה תופיעה? בתודה מראש

• 8 תגובות
    • 970 צפיות
  25. Started by SoulMaster,

שלום D: לאור המבצעים של ה- Black Friday חשבתי לקנות HDD חיצוני בנוסף למה שיש לי כרגע לצורך גיבוי מידע בתקציב של 600 ש"ח בערך. חשבתי על אלה: 1. WD Elements 3TB 3.5 2. LaCie Minimus 2TB 3.5 ו- 2 שאלות: 1. קראתי חוות דעת על הכוננים החיצוניים של WD. בחלק היה רשום לא להתקרב לזה ובחלק אמרו שזה דיי בסדר. השאלה היא מה דעתכם על זה ? ואיך ה- Elements ? כונן אמין ? 2. איך הכוננים של LaCie ? נ.ב: אני מעדיף לקנות מסניף KSP או באג בקרית ביאליק ולא מחנויות אחרות. נ.ב 2: אני מעדיף כונן של 2TB או 3TB ולא מתחת לזה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.