עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by kovar,

אני מחפש כונן קשיח חיצוני 500 או 320 ג'יגה (לא כ"כ משנה) בסביבות ה 450 שקל, תודה

• 3 תגובות
    • 764 צפיות
  2. שלום! אני מחפש דיסק קשיח חיצוני בגודל של 320GB, בתקציב המצויין בכותרת. אולי למשהו מכם יש מנסיון אישי המלצה או סתם המלצה, אני יודה לכם מאוד. תודה.

• 1 תגובה
    • 650 צפיות
  3. זה בשביל חבר... זזה ישמש לסרטים סדרות התקנות של דברים... אגב , אפשר לראות סרט ישירות מהדיסק קשיח נכון ? אין צורך להעביר את זה לפנימי? אשמח להמלצה לדיסק קשיח של 500GB ולאחד של 1TB ... מחר הוא יקנה את זה אשמח להמלצה בהקדם תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אני רוצה כונן קשיח חיצוני שיהיה מחברה טובה ואמינה ושלא ייהרס. אני רוצה גם שיהיה מהיר, לפחות 7200RPM. חשבתי על החברות WESTERN DIGITAL או SEAGATE או MAXTOR. איזה מהם הכי טובה והכי אמינה??? אשמח לשמוע הצעות על כוננים קשיחים חיצוניים מהחברות האלה. תודה רבה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by pentax,

חשבתי לקנות את זה: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=409716 האם למישהו היה ניסיון איתו? האם הוא מומלץ? מה עדיף, לקנות כונן חיצוני מוכן או בנפרד HD ומארז?

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  6. Started by Chymes,

אני מחפש כונן קשיח איכותי לחיבור המיושן ATA/IDE. תקציב עד 400 ש"ח. דרישותי: 1. מהירות. דגש על מהירות. הכונן הישן תוקע לי את המחשב. 2. שקט.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אוטוטו ניגמר לי המקום ב-250 גיגה במחשב. אני מחפש כונן איחסון כדי לאחסן - מוזיקה, תמונות, סרטים וכו'.. אני לא צריך להפעיל מבחינתי משחקים מכונן נוסף או תוכנות, פשוט צריך לפנות מקום ושעדין יהיה נגיש. מה עדיף? להוסיף כונן קשיח נוסף 500GB או ללכת על כונן חיצוני 500GB עם חיבור USB? או חיבור אחר? מה ההיתרונות או החסרונות.. סכום השקעה בסביבות ה-500ש"ח. תודה מראש על העזרה רון

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  8. מחפש כונן קשיח למחשב 13700 = 4 עד 6 גיגבייט אמין , שקט , מהיר M2 או SSD או קשיח מכני באם הכונן הזה טוב ? מהירות 280MB ? רועש ? https://www.toshiba-storage.com/wp/wp-content/uploads/2024/11/TOSHIBA_16256_DS_N300_EN_FIN_19-12.pdf משהו טוב יותר ? מה אומר המונח הזה ? " שיעור שגיאות בלתי ניתנות לשחזור 1 לכל קריאה של 10^15 סיביות " כמה סיביות הולכות לאיבוד ? וכל כמה זמן לא מובן ? איך זה משפיע על הקלטה וידאו ?

9. Started by satlan1,

היי, בהמשך לשרשור שפתחתי בפורום תמיכה.. יש לי מחשב GateWay Zx6971. יש תקלה בקשיח WD5000AAKX. אני מעוניין לרכוש חדש. מבחינת נפח 400-500GB מספיק לי..המחשב די עגלה אז לא צריך משהו יותר מידי משוכלל..כמה שיותר פשוט. על איזה דגם ללכת? והאם הדגם שהגיע עם המחשב מומלץ ? ועוד משהו..אולי יש לכם ניסיון , מישהו יכול להעריך מה הסדר גודל של משלוח הארד-דיסק לארה"ב, והאם כאשר הוא מוחזר לי מהתיקון שם עליי לשלם מכס בארץ? תודה!!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני קונה בקרוב מחשב... אני צריך שהכונן יהיה: 320GB 16MB (לא מתפשר ל8 למרות ההפרש הקטן בביצועים) וSATA2 כמובן... אה ו: כל חברה תתקבל בברכה חוץ מWW י!!! (סיבות שלי) אני צריך המלצה לכונן קשיח עם הדרישות האלה שנמכר בחנות בחיפה וממש אבל ממש ממש רצוי נעה או פנדה מחשבים... מצאתי כמה כוננים שנראים טוב: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_77_918&products_id=15675 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_973&products_id=19410 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5079 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9463 1. מה עדיף ביניהם ולמה? (מה ההבדל כבר ביניהם) *המלצה לכונן אחר עם הדרישות שלי מחנות בחיפה גם תתקבל...…

• 2 תגובות
    • 555 צפיות
  11. שלום, יש לי במחשב 3 כונני SSD וכונן HDD יחיד. כולם מלאים ואני צריך עוד מקום, אני רוצה להוסיף HDD נוסף של 2TB לצורך אחסון בלבד ולא יותקנו עליו תוכנות או משחקים. בסיטואציה כזאת, כשהכונן מיועד רק לאחסון, יש צורך לקנות כונן מהיר עם זיכרון מטמון גבוה? אשמח לקבל המלצה לכונן טוב ל2TB שיהיה עמיד כמה שניתן עד כ500 ש"ח. עכשיו, כפי שניתן להבין זה יהיה הכונן החמישי שיחובר למחשב, ואומנם יש לי עדיין עוד יציאות SATA בלוח אם, רציתי בכל מקרה לדעת האם הוספת זיכרון בכ"ז יכולה לפגוע בביצועים של הכוננים האחרים? ובנוסף ככל שיש יותר כוננים במחשב, יש נטייה יותר גבוהה לבנות מערך RAID בשביל היעילות שלהם, או שזה לא בהכרח חובה?

• 2 תגובות
    • 776 צפיות
  12. שלום, אני רוצה לקנות כונן קשיח נייד בגודל של טרה-בייט, והסתכלתי על דגמים שונים אבל אני לא ממש מבין אז יש לי מספר שאלות. 1. ESATA וFIREWIRE - הבנתי שאלו חיבורים שהמהירות העברת קבצים בהם תהיה מהירה יותר. איך אני יכול לדעת איך יש לי במחשב את החיבור התואם לזה? 2. יש המלצות בנוגע לכונן טרה בייט טוב? בינתיים הסתכלתי על הדגמים של WESTERN DIGITAL, אבל העדפתי לשאול פה. אה יש לציין שנכון לעכשיו אני לא מחפש כוננים קשיחים ניידים עם חיבורים של ESATA וFIREWIRE. אני יכול להסתדר אם יהיה רק USB 2.

• 5 תגובות
    • 741 צפיות
  13. אני חושב שיספיק לי גודל של 40 ג'יגה, זה יותר תלוי במחיר.... בדומה ל-Digi Drive שפורסם היום בחדשות של האתר.... תודה לעוזרים מראש

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  14. Started by krispelj,

היי חברה, אני מחפש כונן קשיח לשימוש בHTPC עם יכולות 24\7 טובות. גודל בסביבות ה2TB+ ושתהיה אחריות טובה. שמעתי שסדרת הRED של WD היא לא רעה, אבל שמעתי זה לא ממישהו ספציפי. כמובן כמה שיותר זול יהיה יותר טוב, אבל אני מבין שעל חומרה איכותית צריך לשלם. תודה רבה!

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by gjook,

שלום, אני מחפש כונן פנימי כתוספת למחשב עובד , אני חושב על נפח של 500 -1000 ג'יגה , אשמח לשמוע המלצה על דגם של כונן בנפחים הנ"ל שהוא גם אמין (חברה מוכרת ודגם שאין איתו בעיות וככה..), וגם שקט .בסביבות 400-450 ש"ח. ראיתי שיש כוננים של 1000 ג'יגה בסביבות ה430 ש"ח , אשמח לשמוע אם הם שווים משהו.(פשוט ראיתי של חברות מוכרות כמו Western Digital וSeagate)[br]פורסם בתאריך: 30.11.2009 בשעה 21:04:06 טוב ראיתי שהכונן HD103SJ הוא ממולץ ,נראה לי שאני אלך עליו.אתם מבחינתי יכולים לנועל.(אני קצת סנילי כבר קראתי לפני זמן מה את הממולצים אבל שחכתי שזה קיים פה , תודה.)

• 1 תגובה
    • 724 צפיות
  16. אהלן, אני מחפש כונן של 2 טרה חיצוני, וכונן של טרה פנימי. הפנימי יוצר אצלי סוג של בעיה, בגלל שיש לי לאפטופ ואין מקום לעוד כונן, אז אני צריך להחליף בנוכחי שיש בו 250 ג'יגה, אבל בנוכחי יש לי מין חוצץ שיש בו את ההתקנה של הווינדוס.... יש למישהו טיפים מה אני יכול לעשות בנידון ואיך אני מעביר את החוצץ עם התוכן של אותו חוצץ? אני מחפש כונן חיצוני של 2 טרה... אני מעוניין להשקיע עד 400 שקל.. מצאתי מבצע בEBAY של WD... הייתם ממליצים לי לקנות מEBAY? או לקנות מחנות בארץ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Peri228,

שלום! לאט לאט כל המידע שיש לי על המחשב, מצטבר למימדים מפלצתיים. כרגע יש לי כ-4 ג'יגה של חומר בכוננים קשיחים במחשב, 2 ג'יגה בסטרימר ועוד כמעט ג'יגה בכונן נייד. לאור מעבר דירה בקרוב החלטתי לצמצם ולהעביר את כל החומר למחשב אחד שיחובר לרשת וישמש לאגירת כל המידע. קראתי לא מעט הודעות שהיו רלוונטיות בפורום, ואשמח לעזרה גם בחומרה וגם בתוכנה... הדרישות שלי מהמערכת הן - 1. לפחות 10 ג'יגה אחסון, עם אפשרות להתרחב לכ-14 ג'יגה. הכוננים לא צריכים להיות יתירים אחד לשני, למעט זוג כוננים שיכילו חומר של העבודה וצריכים להיות מגובים (וכאן אני לא בטוח אם להשתמש ב RAID תוכנתי או חומרתי, או כל פתרון אחר). 2. הגודל לא מאוד רלוונטי, שכן המחשב ישב באיזה פינה, אבל צריך להיות יחסית שקט, ובעל צריכת …

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  18. Started by RoyS,

שלום, ראשית אני רוצה לציין שאני לא מתמחה בכל מה שקשור לגיבוי אבל אני מחפש כלי מסויים שיעזור לי לעשות גיבויים למחשב מבלי לצרוב את זה לדיסק. אני מתכוון לגיבוי של שירים וקבצים נוספים משהו עם נפח של 10 20 גיגה כי המחשב שלי לעיתים מתמלא בג'אנק ואז צריך לפרמט אז במקום לצרוב 6 דיסקים של DVD אז להעביר את זה אליו אם אינני טועה קוראים לזה Flash Disk אשמח להצעות, ייעוץ וקישורים למוצרים המיוחדים הללו. תודה מראש, רועי.

• 3 תגובות
    • 588 צפיות
  19. Started by tb0001,

שלום, ברצוני לדעת אם ישנו כלי אשר סורק את כל הדיסק הקשיח (מבחינה פיזית, כלומר ללא קשר למחיצות או מערכת קבצים) ומדווח על שגיאות ובעיות פוטנציאליות. רצוי כלי תחת רישיון פתוח (לדוגמה GPL או BSD), אבל גם כל הצעה אחרת תתקבל בברכה. (במילים אחרות, אני מחפש משהו שדומה לכלי הזה, רק בישביל דיסקים קשיחים) תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by tembo,

שלום לכולם, לצורך פלאג שיש לי אני זקוק לכיסת USB כמו שיש בקדימת המחשב אז אני זקוק לאותו דבר רק שהכניסות יהיה לתוך המחשב עצו כלומר החיבור של ה USB יתבצע מתוך המארז (שיהיה צורך לפתוח את המארז על מנת לחבר את ה USB), זה יכול לבוא בצורת כרטיס PCI או כל תצורה אחרת מודה לכם מראש על העזרה. מוטי.

• 6 תגובות
    • 701 צפיות
  21. Started by דורפל,

שלום, אני מחפש כרטיס eSATA-II עם ממשק PCI, ומסתבר שזו בקשה מסובכת. נראה שבשוק היום יש בעיקר eSATA+PCI או eSATA-II+PCI-E והשילוב שלי הוא די נדיר. אני מבין למה זה קורה - כרטיסי PCI-E הופכים פופולאריים יותר ויותר - אבל אני מנסה למצוא פתרון eSATA נורמלי בלי לשדרג את לוח האם או להתפשר על SATA במהירות נמוכה. מישהו מכיר כרטיס מתאים? תודה

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. שלום אני מעוניין לרכוש כרטיס MicroSD בנפח של 128GB או אולי אסתפק 64GB, תלוי כמה יעלה. אני אשתמש בו בעיקר לצילום / צילום המשכי של קבצי RAW ואולי מדי פעם גם לצילום באיכות 2K. מה אני צריך לחפש במפרט, מהירות UHS-I, UHS-II, Class10? ואיזה חברה מומלצת? האם יש תקלות בכרטיסים כאלו (אולי להזמין יותר זול מחו"ל?) או לשלם יותר יקר ולהזמין מהארץ? האם קיים בארץ מה שאני מחפש? לא רשמתי תקציב כרגע כי אינני יודע כמה הכרטיס עולה ואם אני צריך את הכי מהיר או אחד מתחתיו, ואם אזמין מחו"ל (כדאי?) או מהארץ. אבל אני מוכן לשלם כמה שצריך בהנחה שזה יתאים לצרכי. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. אני מחפש משהו הדומה לזה (https://www.amazon.com/Sedna-Express-Extended-Connector-Included/dp/B07L5SPWNV/ref=sxbs_sxwds-stvp?cv_ct_cx=Adapter+-+x4+PCIe+-+sata+2.5"+raid&dchild=1&keywords=Adapter+-+x4+PCIe+-+sata+2.5"+raid&pd_rd_i=B07L5SPWNV&pd_rd_r=1b4bd9e0-2a65-4f1d-8bad-0a26d1c181ed&pd_rd_w=tdg0b&pd_rd_wg=dJbQv&pf_rd_p=a6d018ad-f20b-46c9-8920-433972c7d9b7&pf_rd_r=DMESC9D4THNMP7EQTWGZ&psc=1&qid=1584559701) אבל עם RAID חומרתי. ממה שראיתי באמזון זה קיים רק ל SSD, מישהו מכיר לדיסקים של 2.5"?

24. יש מישהו שיודע מאיפה אפשר לקנות כרטיס שמכיל X8 פורטים עם חיבור PCI-E לפחות X4 כי ראיתי שיש גם X8 עם Battery Backup Module ? ומכיל את כל הפי'צרים של חיבור SCSI עם תוספת מהירות. וגם שיהיה לו לפחות 128MB CACHE ואם יש אז גם 256MB ושיתמוך כמובן בויסטה 64ביט. וכל בקר מכיל זיכרונות ECC שלא יהיו שגיאות. אני מנסה למצוא בארץ אבל יש המון סוגים חנויות ומחירים שונים, לא הצלחתי להתמקד על אחד שהוא יענה על הדרישות בצורה מלאה. אין לי בעייה להשקיע סכום כסף העיקר להעיף את הבקר "המזוייף" שנמצא על הלוח אם.

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  25. Started by n_aviv1,

יש לי 2 כרטיסי זיכרון של 8 GB של חברת סיליקון פאוור ואני חושב ששניהם דפוקים: אחד מהם הוטס לסין וכשהוחזר לידיי התברר שכל המידע (כ-200 תמונות) נמחק לחלוטין. בשני יש מדי פעם תמונות תקולות עפ פס אפור לכל רוחב התמונה. האם מדובר בתקלה בכרטיסים בוודאות? האם יש חברות יותר מומלצות מבחינת אמינות?

• 3 תגובות
    • 982 צפיות

דיונים חדשים בפורומים