עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by yaloner,

שלום לכולם, אני צריך להוסיף למחשב כ-2TB לאיחסון שישמשו בעיקר לאיחסון של קבצים גדולים (וידאו בעיקר). בגלל שהמטרה היא רק איחסון ולא ממש עבודה אני חושב שכל מיני נתונים כמו מהירות וזמני גישה לא רלוונטיים לי כל כך (אני צודק ?) לכן, מה שחשוב לי (על-פי סדר חשיבות) זה: אמינות, מחיר (יחס שקל\ג'יגה) ושיהיה שקט במידת האפשר. אשמח לקבל המלצות. תודה רבה

• 8 תגובות
    • 785 צפיות
  2. עשיתי בטעות כן בתוכנה המעפנה הזו וזה מחק לי את כל הכונן ..טרה עמוס בדברים.. עכשיו זה לא נותן לי ליכנס לכונן עד שאני לא לוחץ לאתחל אותו.. יש דרך לחזור אחורה..יש לי שם מלא דברים חשובים ..בקשה עזרה!!

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. שלום לכולם... ברשותי טלויזיה שתומכת בחיבור דיסק און קי הייתי רוצה לדעת אם יש עדיפות לחברה מסוימת? תכונות מסוימיות? לאותו דיסק און קי שאחבר לטלויזיה. הייתי שמח לקבל המלצה על אחד מהמוצרים האלה (16 GB) Ksp | חנות מחשבים עפולה תודה מראש....

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכם. רציתי לדעת האם כדי לי לקנות ארד-דיסק חיצוני למחשב נייד למטרת התקנת vista עליו. השאלה שלי היא כזאת: אם אני קונה את הארד דיסק הזה , ורוצה להתקין עליו ויסטה , האם אני יכול לתת לו בביוס שיעלה את הארד דיסק החיצוני ראשון כאילו זה שמותקן לו ויסטה. האם זה עדיף לי? והאם ארד דיסק נייד הוא כאילו משמש כמו ארד דיסק פנימי של המחשב ( הכוונה היא ל boot למערכת הפעלה שתעלה מהארד דיסק החיצוני). מה הבדל בין ארד דיסק חיצוני לפנימי?(חוץ מי זה שאני יכול לקחת את החיצוני איתי לכל מקום)? בתודה מראש בר לוי!!!

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  5. מה הכוונה?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by GamePad,

יש כזה דבר? חיפשתי באתר של סוני אבל לא מצאתי למישהו יש ועדכן?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אהלן, ראיתי שבארץ, NAS פשוט עם 4 מגירות עולה 2000 שקל (בוא נגיד שבהזמנה מחול עם המשלוח והכל אני אחסוך רבע מחיר). מחשב פשוט, חדש מהחנות, אפשר לבנות באלף שקל (ללא הרדיסקים, כי גם ה-NAS מגיע ריק). חוץ ממימדים קומפקטים יותר, מה ה-NAS נותן לי? הרי אפשרויות RAID אני יכול לקבל מהלוח אם, ממשק גישה ושליטה אני יכול להתקין מה שבא לי על לינוקס. ב-PC אני מקבל הרבה יותר סלוטים לחיבור עוד הרדיסקים בעתיד, איוורור טוב יותר, ספק טוב יותר. אז מה בעצם נותן לי ה-NAS ?

• 4 תגובות
    • 974 צפיות
  8. Started by lior12,

יש לי כונן חיצוני של iomega של נראלי 430GB וכמה חודשים לא השתמשתי בו , עכשיו חיברתי אותו למחשב , הכונן פועל אבל המחשב לא קולט אותו , אותו דבר עם טלויזיה שאמורה לקלוט אותו , החלפתי כבל זה לא עוזר. מה אני יכול לעשות?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. היי, רכשתי לפטופ מסוג MSI PX60. הוא מגיע עם כונן מכני בנפח של 1TB במהירות 7200RPM. באתר המוצר, רשום שניתן לשלב בכונן כזה פלוס כונן SSD עד נפח של 256GB (אם מישהו יכול להסביר למה הגבלת נפח יהיה סבבה). ב Manual רשום שסוג ה-SSD צריך להיות מסוג m.2 sata. אני רוצה לקנות SSD מסוג m.2 שעליו תהיה מערכת ההפעלה פלוס תוכנות בשימוש קבוע. אני מחפש כונן בנפח של 256GB (אם אפשר יותר אז אולי 512). מישהו יכול להמליץ על כונן שכזה?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. השאלה פשוטה,האם ה LG GSA-H30N שקט? כי יש לי את הצורב של נקשקניתי מזמן והוא שואב אבק קטן :-X אני יודע שהLGים לא כל כך קועשים, גם פה זה ככה? השאלהעל הצורבים - האםהם יותר מהירים מצורבי IDE? וגם קראתי שיש לאנשים פה הרבה בעיות עם צורבי SATA שפתאום מפסיקים לעבוד או לא רוצים לצרוב, האם זהי נחלת הכלל של הצורבים האלו (נוטים להתקלקל מהר)? או שמדובר במספר צורבםפגומים? *מצטער אם חסרים רווחים ואותיותמתחלפותאחרות, אני רושם ממקלדת סילוקון מהמחשב של אחותיוזה פשוט סיוט, צריךלשרוף אתהדבר הזה :errrr:

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by gt2,

שלום, יש לי הרדיסק של 640GB של WD מהסידרה CAVIAR BLACK ואני מרוצה מאוד אבל הוא קצת קטן...(קצת הרבה אני עובד עם הרבה תוכנות גראפיקה ומתחיל ללמוד עריכת ווידאו וזה גומר לי את המקום בטירוף) אני רוצה להוסיף עוד הרדיסק וחשבתי על להוסיף 2TB מהסידרה CAVIAR GREEN הם באים עם 64MB CACHE וזה המון נפח ולא עולה הרבה מה דעתכם עליו? זה הכונן דרך אגב: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=773 זה יהיה כונן לאחסון בלבד המערכת הפעלה וכל התוכנות מותקנות על ההרדיסק המהיר יותר...(הBLACK)

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by BlackTalon,

אני צריך שתי המלצות לשני צורבים כי יש סיכוי גדול שלא יהייה מה שתגידו לי כאן (הכוונה לשתי חברות שונות) סה"כ צורב לצריבת מוזיקה לדיסקמן ומידי פעם לדברים אחרים, בכל זאת מינימום דפיקת דיסקים מינימום זמן צריבה במחיר של עד 500ש"ח. כשתסתכלו על מחירים באינטרנט קחו בחשבון שאני קונה בחנויות איפה שאני נמצא ושזה עולה הרבה יותר. למשל כשביררתי על כרטיס מסך ראיתי שהוא עולה 2000 ולא 1500 כמו שיכלתי למצוא באינטרנט. עוד שאלה, מזה בדיוק 48*24*48 (סתם דוגמה) ומזה אומר על הזמן שיקח לי לצרוב דיסק? נ.ב-אני הולך לקנות ת'צורב היום והולך לעשות בדיוק מה שתגידו (אז בבקשה...) תודה מראש!

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by shimon23,

שלום אני מעונין לקנות צורב, וראיתי צורב של סוני x52 במחיר של 260 ש"ח, האם הם נחשבים אמינים וטובים? למישהו יש ניסיון עם צורב כזה?

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  14. Started by benor,

ביצעתי לחבר שלי פורמט, והיה לו חומר ממש חשוב. האם אפשר לשחזר את המידע?

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  15. היי, השאלה בכותרת. אשמח לשמוע חוות דעת... תודה רבה מאוד מראש .

• 5 תגובות
    • 850 צפיות
  16. היצרנית ממקאו שהייתה מוכרת עד עכשיו בעיקר משוק כרטיסי המסך והמיני מחשבים מנסה לצבור תאוצה גם בעולם האחסון עם מוצר מסחרי ראשון שמבוסס על בקר ה-Phison E7 החדש שוק כונני ה-SSD מהדור החדש, שמבוססים על חיבורים עםממשק PCI-Express ישיר למעבד ועל תקן ה-NVMe שפותח ונוצר למען יישום זה בדיוק, ממשיך לצבור תאוצה בימים אלו כאשר עוד ועוד מחשבים ניידים מתבססים עליו ומותירים מאחור את כונני ה-mSATA וה-2.5 אינץ' הוותיקים. עתה, נראה שאנחנו בדרך לראות התקדמות בתחום גם בשוק החומרה למחשבים נייחים – תודות למוצר החדש של חברת Zotac. ביצרנית שמגיעה אלינו מחצי האי מקאו (Macau) הציגו רשמית את כונן ה-Sonix אשר הוצג באופן אנונימי בתערוכת CES 2016 בחודש שעבר – שיגיע בנפח של 480GB ויהיה ככל הנר…

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  17. Started by Epidem,

תהיתי איך אני אפיק אורך חיים מירבי מהדיסק הקשיח שלי? זה דיסק של אחסון כי למשחקים ולמערכת יש לי כונני SSD נפרדים והרבה פעמים אני שם לב ושומע שהוא עוצר, ז"א ללא שימוש הוינדוס מכבה אותו. ואז כשאני ניגש לתכנים שלו אז יש לי מן דילאי של חצי שנייה, סאונד של ספין אפ ואז עולה. בעקרון זה לא מפריע לי מבחינת דילאי וכל זה, השאלה זה האם זה בריא לו שהוא כל פעם יעצור ואז שוב יאיץ, או שעדיף שיעבוד 24/7 רצוף...? כי נגיד אם אנחנו מקבילים את זה למכונית, זה לא בריא למכונית לכבות מנוע בכל עצירה, אחרת זה מעמיס על הסטרטר, על המצבר וגם על האלטרנטור, ושלא נדבר על זה שהולך מלא דלק בהנעה (לפחות ברכבים ותיקים יותר)

• 10 תגובות
    • 5.1k צפיות
  18. הי יש לי אפשרות להשיג SSD של אינטל מסדרה 600P עם חיבור M.2 באותו מחיר כמו SSD של סמסונג EVO 750 , הלוח שלי תומך בשני החיבורים הללו ומדובר בנפח של 256 GIGA בשניהם השאלה מה עדיף

19. היי למרות שאין לי שום בעיות או רעשים עם ההארד דיסקים סתם ראיתי פוסט של מישו שהמליץ על התוכנה הזאת אז אמרתי יאללה אני יבדוק גם בכל מקרה יש לי שני הארד דיסקים הנה התוצאות של התוכנה(תתעלמו מהחלוקה לפרטישנים, אני יודע שסתם חילקתי יותר מדי וכן צריך לפנות מקום בפרטישן של הוינדווס): http://img179.imageshack.us/img179/1091/hddscv2.jpg מה שמסומן בכחול זה הפרטישנים של אותו ההארד דיסק 81-82 אחוז Health זה טוב ? ולמה בשני זה רק 82 אחוז ביצועים ? זה יכול להיות כתוצאה מזה שלא עשיתי איחוי הרבה זמן או חוסר מקום ? אתם מוזמנים להגיב וגם לפרסם תוצאות שלכם.

• 1 תגובה
    • 603 צפיות
  20. שלום. יש לי לוח GIGABYTE GA-P35-DS4. יש לו בקר RAID. האם אני יכול ליצור 2 מערכי raid במקביל? זאת אומרת - 2 כוננים של 250GB על RAID1, ושני כוננים 500GB על RAID0? תודה.

• 0 תגובות
    • 738 צפיות
  21. Started by o_O,

אהלן ממה שהבנתי אפשר לקנות את ה 401 של לייטון ולהפוך אותו ל 411.. למישהו יש לינקים לכתבות בנושא או משהו כזה? או שכדאי פשוט לקחת את ה Nec 1300A? תודה !

• 5 תגובות
    • 865 צפיות
  22. לאחרונה התקנתי את אחת הגרסאות האחרונות של L&D לצורב 3540A שברשותי ומאז צרבתי מספר CD ו DVD. לא ממש ברור לי איפה שולטים (NERO) בביט סטינג המדובר ואיך הגרסא החדשה עוזרת לי בחיים טובים יותר ?? אודה לכם אם תסבירו ו/או תפנו אותי למדריך בענין.

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  23. Started by R9547655G,

אני לא מצלייח לגרום ל COMOS לזהות כונני PATA (צורב( ה GIGARAID מזהה אבל ה COMOS לא... אני לא רואה את הצורב שמחובר דרך : CHIP IT8212 ב WIN וגם לא ב COMOS אבל כאשר המחשב עושה BOOT הוא מזהה את הכונן ב UDMA2 או משו כזה... איין לי מושג איך להשתמש בשני חריצי ה IDE שיש לי.... תודה לעוזרים מפרט <------------------

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  24. הארדיסק אחד במחשב, פתיחת קובץ RAR של 700 מגה איטית מאוד, עצירה בהתקדמות הפתיחה לכמה שניות ואז ממשיך וכשעובדים עם תוכנה אחרת היא נתקעת לרגעים ואז ממשיכה לעבוד וכו' מה הכי סביר שהבעיה? המחשב עובד בסדר כאשר אין שימוש בהארדיסק (פתיחת FIREFOX תהיה איטית אבל ברגע שזה בזיכרון זה עובד מהר) עריכה : התוכנה של WD לבדיקת שגיאות בהארדיסק מוצאת את הארדיסק תקין וכל הדברים ש SMART בודק "עובר"

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  25. עדיפות גבוהה לממשק firewire והכי חשוב, שיהיה נייד מאוד, לא גדול פיזית. עד 1000 ש"ח עדיפות למוצרים שיש אצל זיגזג ולמיר.

• 0 תגובות
    • 610 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.