עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Screw_Master,

צהריים טובים לכולם, לדוד שלי יש בעיה עם צורב NEC שלא צורב DVDים משום מה, והוא רוצה חדש. עוד לא ניסינו את הדרכים לתיקון הבעיה בסטיקי, אבל הוא רוצה חדש בכל. אני אתעסק איתו אצלי בבית בתקווה לתקן אותו, אבל בינתיים... בכל מקרה, בדקתי בכל מני חנויות באיזור, והצורב הזה במלאי בחנות מאוד מאוד מומלצת פה בפורום. השאלה היא האם הוא מומלץ? הדוד צורב המון, גם CD וגם DVD, ואני רוצה לתת לו צורב עם איכות צריבה הכי טובה שיש. לא כל כך חשוב אם הוא IDE או SATA, הלוח שלו תומך בשניהם, רק שיהיה לבן כי זה הצבע של המארז שלו. אז האם הצורב הזה מומלץ? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=9762 עברתי על סטיקי המומלצים, והוא אומנם לא מומלץ שם, אבל קרוב רחוק שלו כן…

• 12 תגובות
    • 983 צפיות
  2. Started by chenc,

קיבלתי כונן קשיח פגום לחלוטין - לא חומרתית, אמנם, אבל עדיין המצב קשה: טבלת המחיצות שלו (Partition table) על הפנים, משהו שם לא בסדר, פגום, לא מזוהה על ידי אפאחת מהתוכנות כמעט - Partition Magic אומרת שטבלת המחיצות פגומה (שגיאה מספר 116) וכשאני מנסה לעשות פרמוט לכונן הקשיח גם לא עובד - הודעת שגיאה של Bad Argument או משהו כזה... Disk Doctor הדוסית טוענת שהיא מתקנת את הטבלה של הכונן הקשיח לאחר 10 שעות בערך, ואחרי שהיא כביכול סיימה - לא התבצע בעצם שום שינוי. עוד משהו אחד שחשבתי שיכול לעזור לי - Partition Table Editor של PQ שהיא גם דוסית, אבל אני לא יכול לעשות שם שום שינויים, משומה... FDISK הדוסית בStandart Mode לא רוצה למחוק לי מחיצות מהכונן הקשיח בגלל שאי אפשר לעשות את זה מSt…

• 5 תגובות
    • 934 צפיות
  3. הבנתי שרצוי לקנות מודל אחר במקרה ויש לי רק SATA 2 ולא SATA 3? בנוסף, איפה כדאי לקנות כונן כזה? אני מעוניין להוסיף את הכונן לPC שלי ולעשות מיגרציה של מערכת הפעלה לכונן הSSD. הבנתי שהכונים האלה באים עם תוכנות למיגרציה? אז איפה לקנות ומה כדאי לקנות בדיוק בהנחה ויש לי SATA 2 ולא SATA 3?

4. אהלן. להארדיסק של מקסטור יש 5 שנות אחריות בניגוד לשנתיים אצל WD. אין לי מושג מה לקחת. ( יש לאמא שלי את ה My Book Essential 2.0 אבל רק 3 חודשים אז אי אפשר למדוד אותו יותר מדי ולבסס משהו.) רציתי לדעת גם מי מייצרת בפועל את הדיסק במקסטור. האם זו סיגייט במאה אחוז ? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324_2688&products_id=19952 תודה מראש לעונים.

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  5. Started by dddd1234,

כמה שגיאות מסוג c2 הן קריטיות לאיכות צריבה בצורב? בסקירה באתר cdfreaks של אחד מהצורבים שבאשכול המומלצים - LG -GSAH42N נמצא שהצורב הנ"ל מפגין ביצועים נמוכים בצריבות של דיסקים מסוג cd -r\rw עקב שגיאות c2 רבות...האם זהו שיקול מכריע בהחלטה לא לקנות את הצורב? או שסביר להניח שבעייה מעין זו תתוקן בעדכון קושחה\דגם מעט יותר מתקדם?

• 4 תגובות
    • 792 צפיות
  6. יש לי בבית מחשב גי'נרי גל חברת פוגיטסו עם צורב מובנה אני לא יודע מה השם דגם של הצורב ורציתי לדעת איך אני יכול לדעת אם הוא תומך בשכבה כפולה או לא

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by yamamoto,

בשעה טובה רכשתי את הדיסק החיצוני שהומלץ לי בפורום 3TB Backup Plus Desktop זה החיצוני הראשון שלי, בכל הדיסקים הפנימיים שלי יש לי לפחות שני מחיצות בכל דיסק. האם לפצל את החיצוני למחיצות זה תהליך זהה לזה של הדיסקים הפנימיים? אין עם זה שום בעיה?

• 0 תגובות
    • 925 צפיות
  8. שלום לכולם יש לי דיסק קשיח 40 ג'יגה ואני רוצה לקנות לו כופסא כזו שתתחבר עם כבל usb למחשב עכשיו ראיתי שיש קופסאות ל 2.5 אינטש ול 3.5 איך אני יכול לדעת כמה שלי? (הדיסק קשיח שלי הוא דיסק קשיח של מחשב רגיל לא נייד) ואם יש לכם המלצות לקופסא כזו בלא כל כך יקר.. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. היי חברים, היום רכשתי כרטיס PCIX בקר SATA 3 כדי לחבר את כונן הסמסונג SSD 840 שלי מכיוון שעל הלוח יש רק SATA 2.התקנתי דרייברים מעודכנים מהאתר של הכרטיס ביצעתי בדיקה בAS SSD BENCHMARK וקיבלתי תוצאות נמוכות מאשר הכונן היה מחובר על SATA 2.מה פיספסתי? :s05:

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  10. Started by bratwa_tut,

שלום יש ברשותי מחשב עם לוח עם MSI P55-GD55 היה לי את ה HD הזה: 500G http://jpg.co.il/view/51798e48a7963.jpg וחבר הביא לי אחר ושמתי את זה: 1TB http://jpg.co.il/view/51798e48b45df.jpg עכשיו אני בא להתקין עליו WINDOWS אבל ההתקנה לא זהיתה שיש לי HD אבל בבויוס רשום שהוא מצא את ה HD של HITACHI והוא מצא שהוא 1 GB הביוס מעודכן בגירסה הכי אחרונה של הלוח עם ? כשאני מעלה את המחשב יש לי משהו חדש שעף פעם לא היה לי זה רושם לי ככה: http://jpg.co.il/view/51798e4895b7e.jpg מישהו יכול לעזור לי בבקשה? אולי צריך להוריד דרייבר של ה HD? לא יודע תודה..

11. שלום לכולם! אני מבקש לברר האם יש הבדל בין התקנת כונן קשיח במחשב נייד למחשב נייח? אודה לכם אם תענו בהקדם.

• 0 תגובות
    • 636 צפיות
  12. Started by yigal33,

שלום לכולם רכשתי לפני יומיים דוידי צורב נק דגם 4571 וקיימת לי בעיה שהוא לא מזהה CDRW כך שאני לא יכול ליצרוב ולמחוק מישהו יודע מה יכולה להיות הבעייה ? תודה

• 9 תגובות
    • 692 צפיות
  13. Started by bad-sector,

האם ניתן לפצל את הכונן ? כאילו לחלק ל 2 פרטישינים שאחד מהם הוא FAT והשני NTFS? ניסיתי עם PARTITION MAGIC לא צלח... אשמח לשמוע עוד...

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  14. מטרת הדיון להחיות את הנושא ולעשות סדר בדברים. ביצועים. אמינות. מחיר. המשתלמים במיוחד. SSD 120/128GB הערה: כונני 120/128GB הפכו ללא משתלמים במחיר פר גיגה יחסית לנפחים גדולים יותר. אפשר להוסיף סכום לא גדול לרוב הדגמים הנמכרים(100-150 שקל), ולקנות כונן עם נפח כפול וביצועי כתיבה משופרים. חיסכון: Crucial MX100 128GB יתרון: מחיר מעולה וביצועים משופרים יחסית לכונן חיסכון. יתרון: אולי האופציה הכי טובה למי שמחפש הוצאה מינימלית על SSD. אפשר להשיג במחיר מעולה בפלונטר. סמסונג 120GB EVO. יתרון: ביצועי כתיבה רציפה גבוהים יחסית לנפחו. יתרון יחסי, עולה פחות מסמסונג 840 PRO. חיסרון יחסי: פחות IOPS בכתיבה מה840 PRO וגם מהNEUTRON GTX(מתבטא בעיקר בעומס יוצא דופן בפעולו…

• 17 תגובות
    • 5k צפיות
  15. קניתי בהמלצתכם דיסקים של ורבטים X16 תוצרת טייוואן הצורב שלי הוא NEC4551A (שידרגתי אותו... הוא היה 3550A) השאלה שלי היא על איזו מהירות הכי כדאי לי לצרוב בשביל לקבל תוצאה איכותית ביותר... תודה רבה

• 25 תגובות
    • 4.3k צפיות
  16. Started by HAPOELTA,

אהלן, אני מתכנן לקנות את HD103SJ של סמסונג ורציתי לברר כמה דברים: 1. הוא תומך בווינדוס XP? 2. הוא תומך בלוח אם GIGABYTE GA-945P-S3? אם מישהו רוצה לתת פה חוות דעת עליו זה גם יהיה מעולה.

• 3 תגובות
    • 843 צפיות
  17. Started by NiTRo37,

היי חבר'ה, החלטתי לעבור מעידן האבן למאה ה21, עם קניית צורב DVD , סוף כל סוף עכשיו,אין לי שום נסיון בהתקנת כוננים ,ואני די n00b בכל הקשור להתקנת חומרה במחשב( אולי רק יודע איך לשים זיכרון,כרטיס מסך וכו' ) אשמח אם מישהו יסביר לי איך בדיוק מתקינים כונן חדש, במקרה זה צורב DVD. תודה רבה ויום טוב

• 5 תגובות
    • 794 צפיות
  18. DVD די חדש של ASUS (שנה וחצי בערך על הכביש) הפסיק לקרוא CD צרובים (לא DVD צרובים) היש מדריך לניקוי תיקון כונני CD / DVD ???

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  19. Started by sherlock1212,

למה לוקח יותר זמן להעביר בן c לd מאשר להעביר מc לc או מd לd? אני לא כ"כ מבין את זה בגלל שזה אותו כונן שפשוט מחולק ל2

• 2 תגובות
    • 812 צפיות
  20. Started by Sting,

שלום חבר'ה, אז קניתי את ה Samsung 840 EVO Series MZ-7TE250BW 250GB SSD לאחר שהקודם שלי הלך לעולמו (מה גם שהוא היה דגם מאוד ישן שלא מממש את הפוטנציאל של ה SSD) אבל עדיין אין ספק שלאחר שבוע עם ארד-דיסק רגיל אי אפשר להאמין איך הסתדרנו בלעדי ה SSD בכל אופן רציתי להראות לכם מבחנים ביצועים, אומנם המבחנים בוצעו עם התוכנה שסמסונג מספקת אך מה שמעניין בהם הוא השיפור הגדול בתוצאה לאחר מספר Tweaking בעזרת התוכנה של סמסונג, שחלקכם זנחו אותה אך נראה שהיא אכן מביאה מספר שיפורים משמעותיים, כמו כן רציתי לקבל חוות דעת על התוצאות. תודה מפרט תמונות 1. תוצאה לפני חלק מה- Tweaking (ה up to מציין לדעתי את מה שה- SSD אמור להגיע אליו לפי הדגם) 2. תוצאה אחרי ה Tweaking 3. תוצאה של אותו מבחן עם כו…

• 25 תגובות
    • 4k צפיות
  21. יהיה לי 480 ג'יגה במחשב שמופיע לי ככונן אחד (אבל זה בעצם שני כוננים) האם אני יכול להקציב מחיצה של 40 ג'יגה נגיד מתוך כל המקום הזה, בשביל התקנת ויסטה, להתקין, לראות איך זה ואז להחזיר את המחיצה של ה-40 ג'יגה חזרה למקומה (כמובן אחרי שאני מפרמט את המחיצה השנייה)? כאילו להחזיר אותה ל-440 ג'יגה שנשארו? או לעשות ההפך, (אם אני ארצה להישאר בויסטה) ול"הביא" את 440 הג'יגה הנותרים לתוך כונן אחד... האם זה אפשרי, מה צריך בשביל זה והכל. תודה לעוזרים מראש

• 5 תגובות
    • 893 צפיות
  22. היי Guys.. אני מתכוון להרים כאן איזה מחשב גורטאה שיש לי (מבוסס VIA EPIA-M 1Ghz) בתור מחשב הורדות קטן. הזמנתי כבר כרטיס הרחבה של SATA-150 עם 4 פורטים מבוסס על צ'יפ Sil3114. אני בחיפוש אחר כונן בנפח של 250GB שיהיה שקט, ויתמוך גם בתקן החדיש יותר (עד כמה שזה לא באמת משמעותי). עד כמה שאני יודע Samsung הם השקטים בתחום, והסדרה האחרונה היא SpinPoint120 בתקן ה-SATA-300. הדגם של ה-250GB נקרא SP2504C ועולה בארץ בסביבות ה-740 ש"ח. ביקורת ב-Tom's Hardware ביקורת ב-SPCR על האח הקטן יותר של ה-200GB מאותה סידרה באתר של Samsung רמת הרעש של SP2504C ו-SP2004C הן זהות - 2.5-2.8 bell, וכמו כן מספר הראשים והפלטות - 1 [למרות שזו כנראה טעות, אין פלטות בודדות בנפח כזה, כנראה שמדובר על שתי…

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  23. Started by Leo101,

שלום לכולם... אני צריך את עזרתכם בקניית דיסק קשיח פנימי בגודל של 1T. הדיסק ישמש לאיחסון מדיה. (סרטים תמונות וכו') ואולי בשלב מסויים משחקים יותקנו עליו... הסתכלתי בסטיקי וצמצמתי את הרשימה... 1.WD CAVIAR BLACK 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : WD1001FALS http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5202 2. דיסק קשיח SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4825 SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ .3 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5800 חשוב לי מאוד זה כמובן אמינות, ושקט מה ההבדל מבחינת השקט? ולמה הSAMSUNG HD103SJ מומלץ יותר מהHD103UJ אבל עולה פחות? מה ההבדל בינהם? תודה על העזרה...

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by yuval_cohen,

שלום יש לי הרדיסק quantum fireball as 20GB ומשום מה הוא עובד על ATA66 האם אפשר לשנות אותו ל100? איך? האם הוא תומך? תודה רבה

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  25. שלום כולם, היום קניתי מחשב חדש מ-RSM בלי צורב (יש לי צורב). כשבאתי להתקין את הצורב, ראיתי שהכבל SATA שהם השאירו לי לא מחובר, הוא בעל 4 חיבורים עגולים ולא פס אחיד כמו שאני רגיל לראות ב-SATA. מן הסתם אני לא יכול להשתמש בזה כדי לחבר את זה לצורב. מה שכן חשבתי לעשות זה לקחת את הכבל SATA שמחובר לדיסק קשיח, ולהשתמש באחד משני היציאות ספייר שלו (יש 3 סה"כ על הכבל) כדי לחבר בהם את הצורב. האם זה יעבוד? תודה!

• 0 תגובות
    • 795 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.