עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. לפי מה שהבנתי הדיסקים עובדים במהירות 5400 עד 7200. באחת החנויות אמרו לי שהם יהיו יותר איטיים מדיסקים רגילים. האם זה נכון ? האם כדאי לקחת דיסק כזה כדיסק ראשי של מ"ה או ללכת על דיסק רגיל (לא "ירוק") כדי לא לפגוע בביצועים ? (הייתי לוקח SSD אבל צריך 100GB לווליום של המ"ה וה-PROGRAM FILES, ולא רוצה לחרוג מאיזור ה-500 ש"ח). (במחשב הקיים יש כבר שני דיסקים של 500 GB בני שלוש שנים SATA2 - הרעיון או לשדרג אחד או להוסיף...)

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  2. Started by no nick,

היי.. יש לי בעייה שנעלם לי מקום, ואני לא מבין לאן.. כשאני עושה מאפיינים של הכונן כתוב לי 86 ג'יגה בשימוש, אבל כשאני נכנס פנימה ובוחר הכל ומאפיינים כתוב לי 38 גיגה. איך זה יכול להיות שככ הרבה פשוט נעלם? (ווינדוס 7, pavillion dv6, כונן מחולק למחיצות)

• 6 תגובות
    • 862 צפיות
  3. Started by nirka8,

שלום לכולם. רכשתי לפני כשנתיים דיסק קשיח סמסונג HD103SJ מחנות בראשון לציון - סקאי פיסי. מאז היא נסגרה (כנראה פשטה רגל). הדיק הקשיח שבק חיים היום אך הוא עדיין באחריות. איך אני יכול לדעת מי היבואן? נותן השירות? יש למישהו טלפון שניתן לברר זאת? תודה ניר

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  4. Started by frogface,

איך עושים את זה ? איזה חלקים צריך ? ואיך מגדירים דבר כזה בלוח האם בברכה ארז

• 9 תגובות
    • 862 צפיות
  5. אשמח לקבל המלצות ;D

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  6. Started by qpalzm,

כמו שהכותרת אומרת^ תודה מראש

• 8 תגובות
    • 862 צפיות
  7. Started by hackermeir,

קניתי אותו עם מחשב חדש ואני זוכר שמאז הפעם הראשונה שהפעלתי את המחשב אז הוא הרעיש - רעש כמו במחשבים ישנים שהם חושבים. הרעש הוא בעיקר בהדלקת המחשב או שאני ממש מעמיס עליו. אני לא מבין למה זה , במחשב הקודם שלי זה לא היה ככה.

• 6 תגובות
    • 862 צפיות
  8. קניתי דיסק לצריבה רב פעמית, של silverline X12. צרבתי עליו אלבום מוסיקה שהיה לי במחשב ושמתי במערכת ה-DVD בבית, של NORMANDI. כל הזמן היו קפיצות בשירים, והדיסק דילג על המון דקות בשירים עצמם. צרבתי על מהירות X4 אגב. את אותו האלבום צרבתי על דיסק רגיל, אבל בדיסק הרגיל הכל עבד חלק במערכת ה-DVD, גם במחשב הוא עובד מצויין. אז מה גורם לדיסק צריבה רב פעמי לקרטע כך במערכת ה-DVD, אם המערכת כבר מסוגלת לקרוא אותו ואת הקבצים שצרובים בו?!

• 8 תגובות
    • 862 צפיות
  9. אני מחפש כונן קשיח פנימי עם נפח של 1TB שיתאים לוח אם שלי gigabyte ep43-ds3l בתקציב של 500 פחות או יותר מKSP. תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  10. איך אני עושה זאת? אני אקנה מחשב חדש בעתיד הקרוב, ואני ארצה לחבר את הדיסק הקשיח שלי(PATA) ללוח האם שיהיה בעל חיבור SATA... צריך לקנות מתאם נכון? איפה אפשר לקנות, וכמה זה יעלה?

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  11. Started by x-dude,

איפה הכי זול לקנות דיסקים לצריבה (99 דקות אבל גם 80) בחיפה? עשיתי קצת סיבובים אתמול והמכירים ממש מוגזמים,פעם הייתי קונה חבילה של 100 דיסקים ב100 או 140 שקל,היום זה המכיר ל50 דיסקים,מה קרה? מי מת שהמכירים עלו ככה? דרך אגב אני מחפש דיסקים הכי זולים אבל שיהיו גם טובים.

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  12. Started by זאק,

התקנתי על כונן ssd מערכת הפעלה בלי שהחלפתי ל h.a.c.i.. מה לעשות עכשיו? הבנתי שזה יכול לפגוע בביצועים של הכונן.. האם יש דרך לשנות לh.a.c.i בלי לפרמט? המפרט שלי: i7 3770 asus p8z77 lx2 16gb 1600 gtx 660 corsair force series gt 120gb ssd seagate baracuda 1tb

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  13. Started by harry,

שמעו אחים שלי היום צרבתי על הסידירו שלי גיבוי כמו שאני עושה תמיד ופתאום אני רואה שאני לא יכול לקרוא את הקבצים של הדיסק!! הוא מראה לי אותו אבל הוא לא מצליח לקרוא!! העברתי את הדיסק בין כל המחשבים שלי ואף אחד לא הצליח לקרוא .. בבקשה תעזרוו לי... יש איזה שיטה או תוכנה שתוכל לשחזר לי את הקבצים שהיו בדיסק?? אני מתחנן זה דיסק חשוב מאוד...

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  14. שלום רב ביום רביעי ההורים שלי טסים , ובמקרה יצא לי לראות את המבצעים החדשים של באג לחנוכה http://bug.co.il/dfpassover/ עכשיו אני מתלבט אם לקנות את ה"כונן גיבוי 1.5 טרה" האם הכונן נתון רק לגיבויים ? אי אפשר להשתמש בו ככונן לאיחסון בחיי היום יום כרגיל ? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 861 צפיות
  15. Started by rosesr,

וכמה מגה הם מכילים? תודה לכל העונים!

• 7 תגובות
    • 861 צפיות
  16. היצרנית היפנית מציגה כונני SSD צרכניים ראשונים תחת שמה, בהתבסס על פלטפורמת ה-S10 של חברת Phison מהלך מפתיע מגיע אלינו כעת מחברת סוני, שבתקופה האחרונה התרכזה דווקא בצמצום והתכנסות של עסקיה במקום בהרחבתם – היצרנית היפנית החליטה לנסות את מזלה בשוק כונני ה-SSD המיועדים לצרכנים הביתיים, עם כונן בשם SLW-M אשר יוצע בנפחים של 240GB ו-480GB. הכונן החדש מבוסס על בקר ה-PS3110-S10 של חברת Phison הטאיוואנית, אשר מהווה פתרון ביניים שהפופולריות שלו גדלה בתקופה האחרונה עם מוצרים כמו ה-Corsair Neutron, ה-Kingston HyperX Savage וכונני ה-Premium Edition של Zotac שמתבססים עליו. בסוני בחרו לשלב את הבקר עם זכרונות הבזק של טושיבה בטכנולוגיית TLC ובתהליך ייצור עדכני של 15 ננומטר, בתוספ…

• 0 תגובות
    • 861 צפיות
  17. Started by HiG,

יש לי במחשב שני כוננים, אחד של כ470 GB ואחד של כ930 GB. הכונן הראשון מחולק לשתי מחיצות, C של 35 GB שעליה מערכת ההפעלה (WINDOWS 7) וD של 430. לעיתים קרובות המקום בC מתמלא ואני נאלץ לנקות אותו, אך בD יש לי הרבה מאוד מקום ריק. מצאתי מדריך באינטרנט שבאמצעותו ניסיתי לחלק מחדש את הזיכרון (דרך הDISK MANAGEMENT, ניסיתי לכווץ את D כמו שנכתב במדריך, אך לא יכולתי להרחיב את C). רציתי לדעת אם יש דרך לחלק מחדש את הזיכרון במחיצה על מנת להגדיל את C על חשבון D, בלי לאבד נתונים או לפרמט. תודה נ.ב. אנא קחו בחשבון בתשובתכם שכונן הDVD שלי לא עובד.

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  18. Started by SciFi7,

כרגע קיבלתי איימיל במנועה מחשבים עם המבצע הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6889 דיסק קון קי של kingston ב50 שקל (חצי ג'יגה) זה מבצע אדירר

• 3 תגובות
    • 861 צפיות
  19. שלום לכולם אני קונה הארדיסק חדש seagate ST31000340AS אני רוצה לחבר אותו למארז חיצוני אני רוצה שלמארז יהיה אפשרות לחיבור גם כ- Usb וגם כ- estat כי כרגע אין לי במחשב esata אבל אני מתכננן לכנות כרטיס הרחבה בהמשך אז בנתיים אני רוצה לחבר אותו ב - usb יש לכם איזה מארז אמין ממולץ? תודה

• 5 תגובות
    • 861 צפיות
  20. שלום לכולם, היום עשיתי בדיקה בHD TUNE לשני הכוננים הקשיחים שלי,התוצאה נראית ירודה במקצת אז אם יש דרך לשפר את הביצועים וכ"ו זה יהיה נחמד

• 4 תגובות
    • 861 צפיות
  21. Started by integral,

http://www.extrememhz.com/dlcomp-p10.shtml מאוד אהבתי מה שכתבו על ה 4160B. : מאוד לא אהבתי את מה שכתבו על ה NEC במיוחד לאור העובדה שלא צירפו KPROBE אחד ולאור העובדה שברוב ה KPROBES שראיתי עד היום איכות הצריבה של ה NEC הייתה יותר גבוהה מהפיוניר ושל הליטיאון בכלל הייתה בעייתית. אני חושב שאיכות צריבת ה DVD זה הפקטור הכי מהותי בצורב DVD ולזה לא התייחסו וחבל.

• 7 תגובות
    • 861 צפיות
  22. Started by zag_zag,

כמו שכתבתי בהודעה אחרת כאן (וסליחה על פתיחת ת'רד חדש, אבל הנושאים כאן פחות קשורים), אני לא מצליח להפעיל DMA על הכונן שלי. חקרתי קצת באתר של maxtor וגיליתי שיכולה להיות בעיית תאימות בין הכוננים מהסדרה שלי (D740X), ובין בקרי IDE של לוחות מבוססי צ'יפסט i440bx, שתמנע הפעלת DMA. הם מפילים את האשמה על יצרני הלוחות 1. למרות מה שכתוב באתר - יכול להיות שבעיה פיזית בכונן מונעת ממני הפעלת DMA? בהנחה שמה שהם כתבו זו אכן הבעיה, אני מתכנן לקנות כרטיס IDE (ל-PCI) 2. בחוברת של הלוח היה כתוב שהוא תומך עד ATA33. אם אני אקנה בקר ATA133 הוא יעבוד אצלי (הכונן תומך במהירות הזו)? 3. יכולה להיות בעיה עם מהירות הבאס ? אצלי המהירות היא 83 4. מישהו יכול להמליץ לי על בקר נורמלי שמוכרים בארץ?

• 0 תגובות
    • 861 צפיות
  23. שלום אנשים, אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על אופצית איחסון חיצונית לעריכת וידאו. מכיוון שמדובר בHD, יש צורך במהירות כתיבה/קריאה גבוהה ממה שמספק דיסק אחד - לפחות 100MB/s. לכן יש צורך בפיתרון Raid. אני מעוניין גם בהגנה מפני קריסת דיסק לכן אני מעדיף לפחות Raid 5. הנפח הדרוש הוא מינימום 4 דיסקים של 1 טרה. כך שבRaid 5 יהיה לי לפחות 3 טרה לעבודה. מהמידע שאספתי ברשת יש כמה אפשרויות: 1.http://g-technology.com/products/g-speed-es.cfm - יש עליו המלצה באתר http://www.hdvideoguys.com/Guide/E/Videoguys+NLE+Video+Storage+FAQ/0xc0dc681654a5dba55ca08f303a6c38df.aspx ניראה לי שאין יבוא רישמי של המוצר והוא מאוד יקר. 6000שח לגירסה של 4TB. מגיע רק בגירסה של 4TB או 8TB. אני כמעט בטוח שלא ניתן …

24. שלום אני הולך לקנות מחשב חדש אבל את הישן שלי אני הולך להביא לאח שלי עכשיו השאלה שלי אני רוצה להגדיל /להוסיף דיסק קשיח בגלל שיש לי במחשב הזה רק 80 gb ואני רוצה לקנות הרד דיסק עם נפח גדול יותר ואיך אני בודק איזה חיבור יש לי ? למשל אם זה sata 1/2?

• 2 תגובות
    • 861 צפיות
  25. Started by גינגית,

מחפשת המלצה על כונן חיצוני לגיבוי 1TB לפחות, עדיף 2 (תלוי מה יהיו המחירים....) SSD טווח מחירים של 300-500 שקל (יותר קרוב ל 300 מל -500..) חשוב לי כמובן מהירות, אבל הכי חשוב לי זה אמינות - שיחזיק מעמד, לא יתבלבל, לא יתחמם מדי, לא יינעל ושאר צרות שקורות עם התקני אחסון.... חברה אמינה ומוכרת יש למישהו המלצה על מוצר ספציפי? כי נאבדתי לגמרי עם כל הדגמים הקיימים.... תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 861 צפיות

דיונים חדשים בפורומים