עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by orlupo,

אני מעוניין לרכוש הרדיסק 500 ג'יגה. ראיתי שפער המחירים היום בין החיצוני לפנימי הוא מאוד קטן. האם ישנו ההבדל בין מהירויות הכתיבה והקריאה? לא הצלחתי למצוא ביקורות על החיצוניים. חשבתי על הדגם הזה: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=687383 ראיתי גם שקיים דגם Plus המכיל בנוסף חיבור FIREWIRE שקיים אצלי במחשב ונחשב ליותר מהיר. לא הצלחתי למצוא ביניהם הבדלים. האם שווה להשקיע בו? דבר נוסף, המחשב שלי מכיל חיבור IDE בלבד ולכן זה מקשה עוד יותר על מציאת הרדיסק מתאים. גם הלוח אם לא חדש במיוחד האם ישנו סיכוי שהרדיסק פנימי לא יזוהה? תודה רבה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 847 צפיות
  2. אצל דודים שלי שגרים דיי רחוק ממני, יש להם צורב DVD שעבד סבבה עד לא מזמן, היום האמא ניסתה להכניס דיסק ושום דבר לא עלה לה [ היא רגילה שזה קופץ אוטומטית ], היא נכנסה ל " מחשב שלי " וגילתה שהכונן לא מופיע שם בכלל. הדרכתי אותה בטלפון להיכנס להוספת חומרה חדשה ולהוסיף את הצורב אבל הוא לא הופיע שם, יש לה דיסק דרייברים אבל מה יש לה לעשות איתו שהכונן לא עובד? עכשיו, הכונן נפתח ונסגר כרגיל, יכול להיות שהתנתק לו הכבל IDE? היא טענה שהיה אצלהם טכנאי לפני חודש וחצי בערך שהחליף להם מאוורר שנתקע והרעיש, אולי הוא ניתק את הכונן בטעות? מה עוד יש לעשות חוץ מלבדוק אם הוא מחובר למחשב בכלל?

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  3. שבת שלום.. קיבלתי מתנה דיסק קשיח חיצוני המתחבר ל USB במחשב מסוג DYNAMODE 2.5 על מארז הדיסק החיצוני כתוב SATA USB2 תחת ניהול הדיסקים בXP SP3 אצלי , אני רואה שהוא 149 גיגה ..למרות שאמרו לי שהוא 350 גיגה (על קופסאת הדיסק החיצוני לא מצויין הגודל) . האם ייתכן ומערכת ההפעלה לא מזהה את כל גדולו של הדיסק ? ואם כן , איך ניתן שהווינדוס יזהה את הגודל האמיתי ? תודה מראש.. נ.ב : יש חיבור למתח חשמל DC PWR על מארז הדיסק . לשם מה הצורך ? הרי הוא נטען דרך הUSB ? לא מצורף גם שנאי חשמל אל הקופסה..

• 5 תגובות
    • 847 צפיות
  4. זה רושם לי Unexpected file format יש לי צורב LG GSA-4163B

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  5. היי אני לא כל כך מבין בחומרה לכן אני פונה אליכם בעזרה אני מחפש דיסק קשיח של 250GB או 300GB שיהיה משהו טוב, מהיר והתקציב הוא 600 או 700 שח, לא יותר מ 700 יש מצב למצוא חיה כזאת? תודה רבה וחג שמח

• 5 תגובות
    • 847 צפיות
  6. איך זה?http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=574283 התקציב כ240 ש"ח

• 5 תגובות
    • 847 צפיות
  7. Started by viper_sb,

יש לי הרדיסק מסוג WD5000AAKB-00YSA0 איפה נמצא הMASTER CODE שלו ? ואם אני מוצא הרדיסק זהה איך אני יכול להחליף בינהם ?

• 0 תגובות
    • 846 צפיות
  8. שלום לכם אז ככה : אין לי כל כך מקום במחשב ואני מעוניין להוסיף עוד כמה גי'גות טובות בשביל לתת קצת אוויר ... אני רוצה להוסיף עוד 500 ג'יגה לפחות וראיתי בזאפ שזה עולה ככה בין 300 - 400 ש"ח ... אבל פשוט אני לאדע איזה חברה מומלצת ואיזה פחות , ומאיזה חנות לקנות וכו'.. אז אם אתם יכולים בבקשה להמליץ לי על איזה כונן קשיח טוב בטווח מחירים שרשמתי אני יודה לכם מאוד .. אם אפשר יותר ג'יגה בכונן קשיח ולהוסיף עוד קצת כסף אז בהחלט אפשר ללכת על זה .. כי סרקתי בזאפ וראיתי 640GB במחיר של בין 370-450 ש"ח .. וזה נראה ממש שווה הנה הכונן : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=705480 *** אם צריך איזשהם פרטים נוספים בשביל לדעת איזה כונן להביא אז תגידו אני יביא .. שאני אומר פרטים אני מתכוון …

• 7 תגובות
    • 846 צפיות
  9. Started by מר מקלדת,

יש לי כבר יותר חודש סקטורים פגומים בדיסק הקשיח אבל הוא עובד מצויין. גיביתי את רוב החומר על דיוידי. הבנתי שכשישנם סקטורים פגומים הדיסק עומד למות. יכול להיות שהדיסק תקין והסקטורים הפגומים הם טעות? אין לי כוח לחכות שבוע (או יותר) עד שיחליפו לי את הדיסק. הדיסק הוא חדש עם אחריות לשלוש שנים ככה שהאחריות לא תעלם לי. בדיסק יש רק מחיצה אחת, והיא רק חלק מהדיסק (את שאר השטח לא הקצתי). אני יכול להתקין חלנות על השטח שלא הוקצה ואז לפרמט פירמוט מלא לשטח שעכשיו אני משתמש בו. האם ככה הסקטורים הפגומים יעלמו (בהנחה שהם זיהוי שגוי)?

• 2 תגובות
    • 846 צפיות
  10. ב-מישהו מכיר סטטיסטיקיות על אנשים שאיבדו מידע בraid ? ג-איזה raid מומלץ שנותן ביצועים וגם מספק איזשהי הגנה(כלומר חוץ מraid0 שהבנתי שאין בו שום שילוב שיכול להגן מתקלות) ? (אני עובד עם מספר תוכנות כבדות שעובדות די הרבה מול HD לשמירה\קריאה..) תודה

• 10 תגובות
    • 846 צפיות
  11. הנה עוד אחת מהשאלות הללו שהוותיקים בפורום יגיבו בערך כך בכל אופן, עם לוח האם שלי מסופקים שני כבלי SATA כאשר בצד אחד הכבל ישר, ובצדו האחר הכבל בזווית של 90 מעלות. בחוברת לוח האם רשום שיש לחבר את הצד עם הזווית להתקן האחסון, ואת הצד הישר ללוח האם. עכשיו אני שואל: האם זאת המלצה, או חיוב? האם יש הבדל באמת בדרך בה אני בוחר לחבר את הכבל? תודה

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  12. לא ממש הבנתי מה ההבדל בין שני הכוננים האלה... אפשרי להתקין את הקושחה של SED? תודה

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  13. Started by integral,

http://www.extrememhz.com/dlcomp-p10.shtml מאוד אהבתי מה שכתבו על ה 4160B. : מאוד לא אהבתי את מה שכתבו על ה NEC במיוחד לאור העובדה שלא צירפו KPROBE אחד ולאור העובדה שברוב ה KPROBES שראיתי עד היום איכות הצריבה של ה NEC הייתה יותר גבוהה מהפיוניר ושל הליטיאון בכלל הייתה בעייתית. אני חושב שאיכות צריבת ה DVD זה הפקטור הכי מהותי בצורב DVD ולזה לא התייחסו וחבל.

• 7 תגובות
    • 846 צפיות
  14. Started by 246810,

אני רוצה לרכוש זיכרון נייד למטרת אחסון סרטים.הביצועים חשובים לי ואני מוכן להשקיע עד 100 שח' מתלבט כמה נפח לקנות? ואיזה חברה?,דגם? וביצועים ביחס למחיר?

• 0 תגובות
    • 846 צפיות
  15. הטרה שלי עושה בעיות ואני הולך לקנות בנתיים עוד הרדיסק כדי להעביר אליו את כל המידע ואחר-כך אני יחליף את הבעייתי במסגרת האחריות. השאלה היא איך להעביר את כל המידע? מן הסתם את הקבצים הרגילים אני יעבור בCOPY רגיל בין ההרדיסקים , אבל מה עושים עם כל עיניין מערכת ההפעלה וכל מה שמותקן עליה? איך עושים את העברה הזאת? תודה..

• 4 תגובות
    • 846 צפיות
  16. שלום חברים קניתי מחשב חדש עם הארד דיסק של סיגייט 160 G SATA 2 . כשהמחשב בפעולה יש רעשים מוזרים כמו חריקות כאלה שאני בטוח שמגיעות מהארד דיסק זה יותר מתאים הרעשים להארד ישן ולא להארד דיסק חדש (יש לי מחשב ישן מאוד שההארד עושה אותם רעשים) מישהו מכיר תתופעה? יודע למה זה ככה?

• 2 תגובות
    • 846 צפיות
  17. Started by semi-t,

http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=730 קוד הדגם הוא: WDBAAF0010HBK לעומת קוד הדגם הקודם: WDH1U10000 מדובר על כונני 1 טרהבייט.. מישהו יודע מה ההבדלים ביניהם חוץ מעיצוב חיצוני (אולי טיפה יותר קומפקטי)? חשבתי לנסות לקנות אותו אבל אני בטוח שבארץ בזמן הקרוב לפחות, החנויות והיבואנים ירצו לחסל את המלאי של הישן לפני שהכונן החדש יהיה זמין... ובכלל התלבטתי בינו לבין ה-Home Edition שכולל חיבור eSata (שקיים אצלי), מה עדיף?

• 2 תגובות
    • 846 צפיות
  18. Started by GameGems,

שלום לכם, אתמול המחשב שלי עוד עבד כמו שצריך, והיום הוא פשוט לא עולה. הביוס מזהה את הכונן SDD שלי. הוינדוס 7 לא מצליח לעלות. הפעלתי את התקנת/תיקון וינדוס מהדיסק (מבלי להתקין ממש) וזה מראה שהדיסק SDD שלי ריק לחלוטין, כאילו מעולם לא נעשה בו שימוש... יש לציין שהמחשב היה כבוי בליילה, והוא גם מחובר לUPS שהוא גם מייצב מתח. הכונן שברשותי הוא Intel SSD 320 120gb, והוא בשימוש כחודשיים. ניסיתי אגב להחליף יציאת SATA בתקווה שאולי יקרה נס, אבל זה לא עזר. מה הולך פה? אני לא יודעת מה לעשות, לנסות לממשל אחרויות או להתקין מחדש את הוינדוס? ולמה כל זה בכלל קרה?

• 0 תגובות
    • 846 צפיות
  19. שלום היה לי כונן קשיח תקול שהפסיק להסתובב החלפתי פלטות של כונן 2.5" התקול עם פלטות של כונן תקין וחדש בדיוק מאותו סוג ונראה לי שהמחט לא יושבת טוב הכונן החדש מסתובב ומזוהה USB (זה כונן חיצוני) אבל אין מידע ולא מופיע כונן קשיח במערכת ההפעלה אני צריך בבקשה עזרה אם מישהו יכול להמליץ על מעבדה זולה או כיצד לתקן את התקלה תודה מראש

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  20. היי, אני טס לאמריקה בקרוב ורציתי לשאול אם שווה להביא משם הארדד-דיסק בגלל החאריות... כאילו ה3 או 5 שנים אחריותעל הארד-דיסק שאני קונה בחול תקפות גם בארץ??? ואני לא יודע אם לקנות WD או סיגייט י הבנתי שמבחינת רעש הם אותו דבר או שסיגייט יותר שקט... 8MB באפר יש גם לסיגייט, ושמתי לב שלסיגייט יש SATA II וכתוב שהוא משפר את הביצועים של SATA רגיל בעד 20 אחוז... http://www.newegg.com/app/ViewProduct.asp?submit=manufactory&catalog=14&manufactory=1305&DEPA=1&sortby=14&order=1 פה זה ההארדם של סיגייט... אני רוצה 120GB... ופה זה של WD... אני אל רוצה להשקיע יותר מ120 דולר... והאם זה משנה אם אני קונה ריטייל או OEM? כי יש הבדל די גדול במחיר... אני קונה מהחנות הזאת.. http:…

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  21. אחרי עדכון קושחה שעשיתי עכשיו לCRUCIAL M4 שלי לגירסת 000F נוכחתי לדעת בבדיקת בAS SSD שיש ירידה בביצועים בשני מספרים בכל פרמטר לעומת בדיקה לפני העדכון , וזה אחרי שהעברתי בביוס מIDE לAHCI. למה זה ומה עושים ??

• 2 תגובות
    • 846 צפיות
  22. Started by davidz,

מישהו מכיר את הדיסקים האלה ? איך הם? http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=307&cat=19

• 5 תגובות
    • 846 צפיות
  23. Started by dakdak,

שלום! אז ככה, הוצאתי את הכרטיס זיכרון מהפלאפון כדי להעביר שירים והכנסתי אותו לקורא כרטיסים. הכל היה טוב ויפה, העברתי את השירים, ואז כשהוצאתי אותו והכנסתי אותו חזרה לפלאפון הוא לא קלט כלום. כשהכנסתי אותו חזרה למחשב לראות אם ח"ח נמחק הכרטיס, ראיתי את התיקות של הפלאפון ואז כשנכנסתי לתיקייה של השירים, זה מה שראיתי:[ /color] ממה שאני מבין מזה, הכרטיס לא נמחק אבל משהו מוזר קרה. שניסיתי להכנס לשירים בפלאפון הוא אמר שהמסד נתונים פגום. מה זה אומר? אפשר לשחזר את זה? אני חייב עזרה דחוף איך לשחזר את מה שהיה שם. יש שם דברים מאוד מאוד חשובים!תודה!

• 1 תגובה
    • 846 צפיות
  24. Started by bareyal,

שלום, ברשותי צורב LG 4167B, תומך DVD-RAM לאחרונה קניתי בפעם הראשונה 2 מדיות של DVD-RAM של LG. מהירות X3 לצערי הרב כשהכנסתי את המדיה, וניסיתי לבצע גרירה רגילה של קובץ לכונן, התקבלה הודעה שיש צורך לבצע erase. ביצעתי מחיקה, ועדיין לא הצלחתי לגרור קובץ למדיה. ניסיתי לבצע פרמוט למדיה (FAT32) אבל בסוף הפירמוט מתקבלת הודעת שגיאה שהפעולה לא הצליחה. ביצעתי "erase Rewriteable disc" בעזרת NERO , אבל לאחר מכן המדיה מתנהגת כמו כל RW . מה אני עושה לא בסדר ? תודה...

• 5 תגובות
    • 846 צפיות
  25. Started by aragon,

כלומר אם יש לי הרד דיסק אחד של WD 20GB 5400 RPM וכונן SCSI חיצוני והמחשב שלי כל הזמן ניתקע השאלה שלי היא האם יש ביניהם התנגשויות?

• 4 תגובות
    • 846 צפיות

דיונים חדשים בפורומים