עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Bug,

הבעי היא כזאת. יש לי מחשב אחד ישן שכבר קרוב לשנה משמיע רעשי "טרקטור" (:s05:). הרעשים לא קבועים, לפעמים יש ולפעמים אין. כשאני נותן מכה קלה בקידמת המארז הרעשים מפסיקים לכמה דקות וממשיכים שוב. מה פירוש הרעשים והאם יש דרך להפסיק אותם? תודה

• 8 תגובות
    • 847 צפיות
  2. זה הארדיסק הקיים שלי WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII RAID בנוסף יש לי עוד 200 GB אבל הבנתי שהם חייבים להיות באותו גודל אז ככה .. 1. איזה חיבור RAID הכי מומלץ 2. האם הסוג HDD משנה? 3. אם הם אותו גודל זה חייב להיות של אותה חברה? 4. איך עושים את זה (:

• 4 תגובות
    • 847 צפיות
  3. יש לי שני הארדיסקים אחד SATA ואחד IDE ואין לי מושג איך לעשות ששניהם יעבדו בביוס... יש לי לוח של ASUS p5ad2-deluxe קישור: http://www.neoseeker.com/Hardware/Products/asus_P5AD2_deluxe/ תודה לעוזרים :>

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  4. איך עדיף לחבר שני דיסקים ATA ללוח עם חיבורי SATA? את חיבור ה-ATA על הלוח אני מנצל לצורב ולא רוצה לערבב. האם עדיף כרטיס PCI עם כניסות ATA - http://www.lamir.co.il/product.asp?product=932 או מתאם SATA-ATA ? http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2706 האם יש הבדל במהירות בין שני החיבורים?

• 7 תגובות
    • 847 צפיות
  5. Started by shlomi2003,

יש לי HD של 160 גיגה ! של סריאל ATA הבעיה היא לאחר שחילקתי את הכונן ל 2 כוננים C וD ב-C יש לי 78.1 גיגה וב-D יש לי 70 גיגה ביחד זה 148 גיגה צריך להיות לי 153 גיגה לאין נעלמו ה 4 גיגה האלה ?

• 4 תגובות
    • 847 צפיות
  6. Started by Black_eagle,

שלום. קניתי את הצורב הנ"ל.. עכשיו כתוב שהוא צורב דיסקים ב כפול 16.. וכשנכסנתי לנרו הוא מראה שהמקסימום שלו זה X4. האם זה בעיה כל שהיא? ועוד שאלה האם הצורב הזה אומר ליהיות עם פס שחור כזה מקדימה כי אני קיבלתי אותו לבן בלי שום פס

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  7. שלום, לכל מי שלא מבין את הנושא שרשמתי שיכנס לאתר הבא: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=23;action=display;threadid=30865 טוב זה הולך ככה, בהתחלה לא היה לי מושג מה אני צריך בצורב, איזה חברה כדי לקנות, מהירויות, ומה זה מחיר סביר לצורב, בזכותכם עכשיו אני יודע את כל מה שהייתי צריך לדעת, אבל יש לי עוד שאלה אחת..... מאיפה אני יכול לקנות צורב של Lite-on????? הלכתי למס' חנויות מחשבים ולא היה להם, היו אפילו כאלה שלא ידעו על מה אני מדבר. נכנסתי גם לכמה אתרים וגם שמה לא מצאתי כלום.... יש למישהו איזה מקום או אתר שש בו את מה שאני מחפש??? אם כן, אני אשמח לקבל אותם. תודה מראש Some Thing...

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  8. Started by Satlan,

איזה מבין ה-3 הכי מומלצת לקניית הארד דיסק בנפח 160 GB בתצורת SATA II

• 3 תגובות
    • 847 צפיות
  9. קניתי מחשב נייד עם SSD מלא (256GB) ואיני יודע כיצד מטפלים בו. מה מומלץ? מדובר בסמסונג סדרה 9, X3F, והדיסק באמת מהיר , אבל שמעתי שלא טוב להריץ באופן קבוע תכנות שהייתי משתמש בהן, כגון: Ccleaner JKdefrag Combofix תגידו לי בבקשה מה כדי לעשות וכיצד. נורא מפחיד להריץ עליו סתם תכנות שיקצרו את חייו של הדיסק. אמשח גם לשמוע כיצד ניתן להגדיר את הדיסק שינוצל הכי טוב שאפשר במערכת ההפעלה (חלונות 8). אודה מאד על העזרה. swg.

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  10. Started by Flow-Style,

שלום לכולם! כרגע אני עובד עם 2 HD פנימיים אחד של 80G (ישן) ועוד אחד של 120G של WD גם יחסית ישן.. אני עובד כרגע עם וינדוס XP שמותקן בHD של ה-80G. עכשיו כבר נגמר לי המקום ומה שאני רוצה לעשות זה לקנות HD של 1TB שהומלץ פה Samsung HD103SJ. ואז להתקין וינדוס 7 על הHD של ה-120G ואז להתקין במחשב את הHD שקניתי (1TB) ולהוציא את הHD של ה80G. השאלה היא האם לעשות דבר כזה אפשרי? בעצם בלי פירמוט אני הופך את הHD המשני שלי לראשי, מוציא את הראשי, ומתקין משני חדש. השאלה גם אם כל הנתונים שנמצאים ב HD של ה120G (שיישאר במחשב ועליו יהיה כבר וינדוס 7 שאותו אני יתקין שם עוד לפני שאני יוציא את ה 80G), יישארו במחשב ויעבדו כרגיל למרות שאני עובר למערכת הפעלה אחרת ולא עושה שום פירמוט? אני מקווה שאני …

• 6 תגובות
    • 847 צפיות
  11. שלום לכולם, לפני כשנה רכשתי ב IVORY הארד דיסק של SEAGATE מסוג Barracuda בנפח של 1 טרה אתמול הלכתי להחליף אותו כי הוא עשה ממש רעש כזה מעין "עולה ויורד" כזה . החליפו לי אותו ב Westren digital caviar black wd1001faes אני מחבר אותו למחשב החדש וגם הוא עושה לי רעשים נוראיים כל המחשב רועד מרוב הרעש שהוא עושה. אני כבר לא מבין איפה הבעיה בהארד דיסיקים, בדגמים הספציפים הללו, המחשב שלי. דיברתי עם מנהל באייבורי והוא אמר שיחליפו לי את ההארד דיסק ומנהל המעבדה יטפל בזה עכשיו השאלה אולי אני צריך לבקש דגם אחר כי למשל יש לי שני F3 של סמסונג בנפח 1 טרה כל אחד והם ממש שקטים. מה עצתכם בתודה מראש לכל העוזרים והמגיבים אביחי

12. Started by kingdavid,

רשום לי בביוס ששניהם MASTER איך אני הופך אחד מהם לSLAVE במנהל ההתקנים הוא מופיע יש לי ויסטה 64

• 5 תגובות
    • 847 צפיות
  13. אהלן, יש לי כאן "ערמה" של כוננים קשיחים (6) שאני מעוניין לשים בשרת קבצים ביתי שאני כרגע מרכיב, אלו בעיקרון הארד-דיסקים ישנים, רובם 80GB של חברות מגוונות. רציתי לדעת איזה מהם עדיף בתור הארד-דיסק SYSTEM. 1. Western Digital WD1200JB-00EVA0 (120GB IDE) 2. Western Digital WD800JB-00CRA1 (80GB IDE) 3. Western Digital WD400LB-00DNA0 (40GB IDE) 4. Maxtor DiamondMax Plus 9 (80GB IDE) 5. Samsung SpinPoint SP0842N (80GB IDE) 6. Hitachi Deskstar 7K160 HDS721680PLA380 (80GB SATA) שימו לב שכל הקשיחים הם בעלי חיבור IDE, ורק האחרון הוא בעל חיבור SATA. מי מבין הקשיחים האלו הוא המהיר ביותר? או שאין יותר מידי הבדל ועדיף פשוט ללכת על האחרון מהיותו SATA?[br]פורסם בתאריך: 30.09.2010 בשעה 2…

• 1 תגובה
    • 847 צפיות
  14. Started by boom!,

אני די חדש בכל העניין הזה של הדיסקים של הדיוידי, אז מה ההבדל בין ה- ל+? ומזה דיודי דם/רום, וכל הדברים שיש בדיסקים השונים שמבדיל ביניהם?

• 1 תגובה
    • 847 צפיות
  15. Started by masterb,

1. ניסיון חיפוש בפורום, לא עזר :s05: 2. לעניין - יש לי RD עם 40 GB של WD אתמול קיבלתי מחבר הרדיסק נוסף של 20GB גם הוא של WD ונראה חדש ביותר. 3. לא מבין כלום בחומרה אבל בכ"ז פתחתי אחרי מאמץ רב את המארז עפ"י הסבר שקיבלתי חיפשתי אחר הכבל שמחבר מהלוח לRD גיליתי כי ה"חוט" הנ"ל תפוס מצד אחד בהרדיסק ובהמשך בצורב ז"א שאין לי כבל עם חיבור מתאים להרדיסק החדש. :'( 4. שאלותי הם: איך נקרא הכבל הנ"ל ? יש לי מקום (חריץ)פנוי בלוח במקביל לכבל חיבור הנוכחי של ההרדיסק + הצורב, האם אליו לחבר הכבל החדש שאני יקנה/יגנוב ממקום העבודה ? ואז להרדיסק + חיבור לחשמל וזהו ? פעם היה קטע של מאסטר+עבד? (אין ג'אמפר על הרדיסק החדש) האם הWIN XP יזהה לבד הכונן החדש? 5. הוראות (עדיף מפורטות ) הע…

• 5 תגובות
    • 847 צפיות
  16. קניתי HD של Seagate, 160GB SATA2 של Seagate. (זה זה: http://www.seagate.com/cda/products/discsales/marketing/detail/1,1081,722,00.html ). אז... רציתי לדעת האם יש כבל מיוחד בשבילו? או שהסטנדרטי? ומאחר שצריך חיבור לחשמל, ולמידע, ואני לא מוצא את שניהם אצלי ביציאות, לאיפה אני מחבר אותם על הלוח, והאם הם באים ביחד? בתודה,ג בריאל. אגב, אני יודע שהלוח שלי תומך SATA. (ולפי מה שהבנתי, SATA2 בעל תמיכה לאחור).

• 6 תגובות
    • 847 צפיות
  17. Started by sh.yoav,

שלום, אני שוקל רכישה של כונן חיצוני אך נודע לי כי קיימת אפשרות לקנות הארד דיסק רגיל (פנימי) ולחבר אותו לקופסה כך שישמש כחיצוני. מהם היתרונות\חסרונות של פנימי על פנימי על פני חיצוני, מבחינת מחיר, מהירות, עמידות בפני תקלות וכו'?

• 9 תגובות
    • 846 צפיות
  18. שלום לכולם, בסופו של דבר לאחר המלצות שונות הלכתי על 1001FALS (אם אני לא טועה בשם ) וכרגע יש לי שני הארד דיסקים: 1)ה-1TB החדש 2) 250GB של גם כן של WD (סידרת AAKS ) . השאלה שלי איך כדאי ליצור מחיצות ואיפה כדאי להתקין את הוינדוס במטרה לביצועים הכי טובים שאפשר? כלומר, האם כדאי לי להתקין את הוינדוס על ה-250GB (מחיצה אחת שלמה) ואז משחקים וכו להתקין על ה-1TB או ההפך או שיש אפשרויות טובות יותר? תודה רבה אם זה משנה, אני משחק המון במשחקים חדשים וכבדים וגם עורך בתוכנות עריכה כגון AFTER EFFECT ו-Premiere .

• 10 תגובות
    • 846 צפיות
  19. שלום, קיבלתי מחשב שיש בו הכל חוץ מכרטיס מסך וHDD, אז חיברתי אותם והכל עלה כמו שצריך וחיכה להתקנת WINDOWS ואז אמר לי שאני צריך לחבר HDD. אז בדקתי וראיתי שהכל מחובר כמו שצריך אבל הוא לא עובד, ואני לא יודע אם הוא פתאום תקול או שהוא לא מקבל חשמל, והוא מתחבר בעזרת מתאם כזה שמתחבר לחיבור מהספק כוח של ה 4 פינים הרגיל ומחברים עם כזה חיבור שחור דק לHDD. בדקתי עם עוד HDD עם חיבור רגיל והוא כן עבד עם חשמל ובדקתי עם ספק כוח אחר וגם שם לא עבד. ואני לא משתמש ב HDD האחר כי הוא IDE והכונן דיסקים הוא IDE ויש רק 2 חיבורים שלאחד מהם חסרים פינים. אז רציתי לשאול איך יכול להיות שהיום בבית שלי הוא עבד, ושבאתי לחבר אותו למחשב אחר הוא לא עובד? אז אם יש פתרון לבעיה זה מאוד יעזור כי זה יחסוך לי את …

• 8 תגובות
    • 846 צפיות
  20. Started by Grim Reaper,

כשהמחשב פתוח הכל בסדר אבל כשאני סוגר אותו ונותן קצת לחץ לHDD אז אני שומע טיקים מהמחשב והמחשב נתקע. אני פותח אותו ומגלה שההארד דיסק המשני שלי בוער מחום. זה הארד דיסק שיש לו חודשיים (די חדש) והחלפתי את הישן בגלל אותה בעייה. לט נדבר על זה שגם החלפתי את כל כבלי ה IDE. אני רוצה לצין שהוא מוקף בהמון חוטים והוא למטה ובאמת אין שן איוורור כמו שצריך (להארד דיסק השני יש מאוורר מולו והוא יחסית קריר). השאלה היא האם באמת יתכן שהכל נובע מחוסר קירור או מאיוורור לא אפקטיבי?

• 8 תגובות
    • 846 צפיות
  21. שלום. אני מחפש תוכנה לבדיקה ותיקון בעיות וסקטורים פגומים נוחה ועושה עבודה טובה מה אתם מציעים?

• 2 תגובות
    • 846 צפיות
  22. Started by gjook,

שלום לכולם , הזמנתי כבר הרד דיסק SAMSUNG F3 1TB HD103SJ אבל נגמר במלאי לחנות ממנה הזמנתי (iqpc) הם הציעו לי להזמין במקום את : SAMSUNG F1 1TB HD103UJ האם ההרדיסק לא נופל ממנו בהרבה?... ואם כן , האם יש הרדיסק אחר בנפח 1tb שמומלץ מהחנות הנ"ל.(סביבות ה400 ש"ח) http://www.iqpc.co.il/Home/HPScreens.asp?id=429\ תודה רבה על העזרה.

• 1 תגובה
    • 846 צפיות
  23. Started by yonir,

אני מתכוון לקנות DOK 1GB של Sandisk, וראיתי שבאופן תמוה בחלק מהחנויות גרסת ה-U3 יותר יקרה ובחלק יותר זולה מזאת בלי ה-U3. מה בדיוק ההבדל חוץ מזה שבאחד אני רואה שיש פקק ובאחר (ה-U3) החיבור נשלף פנימה/ החוצה ?

• 5 תגובות
    • 846 צפיות
  24. Started by omrit,

שלום, ברשותי שני כוננים קשיחים זהים בביצועיהם. רציתי לשאול מהי הקונפיגורציה האופטימלית בעבודה עם שניהם (ללא RAID), איפה להתקין מערכת הפעלה, איפה להחזיק אתה SWAP FILE, ואיפה להתקין תוכנות ומשחקים? תודה.

• 6 תגובות
    • 846 צפיות
  25. Started by sabosal,

בבדיקה שהרצתי ב performancetest קיבלתי ציונים נוראיים להארד דיסק (HD103SJ) בכתיבה. (הפרש של כ-3560% מדיסק זהה). בדקתי שוב והתוצאה הייתה דומה. בדקתי גם עם תוכנות נוספות, ובכולם נמצאה מהירות נמוכה מאוד להארד דיסק בכתיבה. על ההארד דיסק מותקנת מערכת ההפעלה, אך גם בדיקה ב Safe mode הובילה לתוצאה דומה. יש משהו שאולי אפשר לעשות? האם זה אומר שהוא גוסס? מצורפים הקבצים עם התוצאות.

דיונים חדשים בפורומים