אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
חיברתי היום דיסק נוסף 20G של WD,בעזרת data lifeguard tools(של WD) אני רוצה לפרמט אותו למחיצת fat 32 איזה cluster size לבחור? 8k/16k/32k
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
מחשב חדש שאני מעוניין להרכיב. מבחינתי המחשב המהיר אני יכול להשיג מבלי להתפרע במחיר. נתחיל עם דיסק קשיח: אני מחפש אחר 1TB שטח. Seagate או Western Digital Caviar Blue? האם ישנם הבדלים? האם יש צורך ביותר טוב? דיסק SSD: ישנם חברות רבות, למשל: Kingston V300 120GB SV300S37A/120G SSD בסביבות 480 SSD Samsung 840 Pro Series MZ-7PD128B- בסביבות 700 ש"ח עד כמה משמעותי ההבדל? יש גם כרטיס של סמסונג ב-750 ש"ח 250 ג'יגה, עד כמה רחוק באיכות או במהירות?
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
יש לי דיסק און קי של סאןדיסק 4 גיגה. פירמטתי אותו (לNTFS) והסרתי את כל הדברים שהיו עליו של סאןדיסק, עכשיו הוא כמו דיסק און קי רגיל שפותח כונן אחד. הבעיה היא שאם אני מחבר אותו למחשב שלי (ויסטה) או למחשב אחר (XP) לחיצה כפולה לא פותחת אותו ורק עם כפתור ימיני -> סייר אפשר לפתוח אותו. מה לעשות? תודה!
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
שלום, כל חיי השתמשתי בכונני WD על מחשבים שלי ושל אחרים ותמיד הייתי מרוצה. עד לפני 3 שנים. בהתחלה נהרס לי כונן 40GB, במקומו הותקן כונן 80GB שנהרס אחרי שנתיים, במקומו הותקן כונן 200GB שנהרס שלשום. בפעם הראשונה אמרתי לעצמי שכוננים נהרסים לפעמים וכנראה שהגיע תורי. בפעם השנייה חשבתי שזה צירוף מקרים מוזר שנהרסו לי שניים ברצף - אבל יכול להיות. עכשיו, משהו כבר נראה לי מסריח... חשוב לציין שהשינויים היחידים שנעשו בחמש השנים האחרונות במחשב (P3 ישן) הם הוספת זיכרון והחלפת כוננים אופטיים (וקשיחים כמובן...). מה במחשב שלי הורס את הכוננים ? אולי זה פשוט צירוף מקרים מדהים ? אולי צריך להחליף את המזוזה במארז ?
-
- 10 תגובות
- 873 צפיות
-
-
בדגש על CDROM ולא DVD - באופן כללי. נ.ב מה עדיף מן השניים : Lite On X52 Asus X52
-
- 4 תגובות
- 873 צפיות
-
-
-
בכל חנות אומרים שאין במלאי וגם ליבואן אין דיסקים. אפילו נתקלתי בחנויות שאמרו שאין כרגע ליבואן שום דיסק... קצת תמוה, אבל זאת התשובה. מישהו יודע משהו ?
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
היה לי הארד דיסק שנדפק, ולקחתי אותו למיטסי (MiTsi), שזו חברת שחזור מידע, שם נתנו לי הצעת מחיר של 2135 ש"ח, וגם בנוסף לזה אני צריך להשיג אלקטרוניקה מקורית בשביל הדיסק הזה, כי הם לא יכולים להשיג, מה שאומר שבטח אני אצטרך לחפש הארד דיסק כמו זה שלי ב-EBAY ולשלם עליו עוד הרבה כסף. הסכומים האלה ממש מוגזמים ואני לא ממש יכול לעמוד בהם... מצד שני המידע על הדיסק הזה חשוב לי... יש אולי חברה אחרת לשחזור מידע שהמחיר בה יהיה משמעותית יותר נמוך (משהו בסביבות 1000+ ש"ח), או שבכל חברה של שחזור מידע ירצו סכום כמו או קצת פחות ממיטסי?
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
יש לי 3 SamsungF3 1TB שנמצאים ב RAID0 עם לוח Asus P5Q Deluxe. זה מחיצה אחת GPT. האם אפשרי לקנות לוח אם חדש וזה יעבוד או שצריך לעשות משהו או שיש אפשרות לגבות ואחרי זה להעלאות את האימג' ?
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
בכל הפעלת מחשב הוא מזהה את הצורב כחומרה חדשה ומבקש דרייברים להתקין אותה אך לא מוצא את הדרוש. מה צריך ומהיכן להשיג את דרייברים כיוון שעם הצורב לא הגיע דבר שפותר את הבעיה!!
-
- 6 תגובות
- 873 צפיות
-
-
הבנתי שכונני sata שונים בחיבור מחיבור IDE, איך אני יודע אם יש לי חיבור כזה במחשב או אם לוח האם שלי תומך בזה ?
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
התוכנית שלי היא לקנות שני כוננים קשיחים זהים. אחד יותקן בתוך המארז והשני במגירה נשלפת וישמש לגיבוי וניוד המידע יש לי שתי אפשרויות: הראשונה להשתמש בתוכנת סנכרון קבצים בין הכוננים. התוכנה בטח תגזול משאבים ותאט את המחשב. האפשרות השניה והמעניינת היא לבנות מערך RAID1 וכך גם אוכל להנות משיפור במהירות הקריאה כששני הכוננים במחשב. השאלה היא עד כמה דינמי השימוש ב RAID1 שמבוסס על ציפסט של אינטל? האם יש אפשרות לפרק זמנית ולהרכיב מחדש את המערך בזמן שהמחשב פעול (HOTSWAP)? האם Intel Matrix Storage Manager מסוגל לסנכרן בין הכוננים אחרי הניתוק הזמני? חשוב לציין שמערכת ההפעלה נמצאת על כונן נפרד. תודה
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
שלומות חברי פורום אמצעי איחסון, לאחרונה התפגר כונן הDVD שלי ולכן קניתי חדש של LG (הדגם הוא GDR- 8164B, אם זה מעניין מישהו). עם הכונן קיבלתי Audio cable וכמו כן היה מחובר לי audio cable לכונן dvd הקודם אבל לא לא לשום דבר אחר(הא?) עכשיו, ניסיתי לחבר את הכבל אודיו לdvd החדש והוא לא בדיוק מצליח להיכנס, כך גם הכבל הישן. החלטתי לזנוח את הכבל והדלקתי את המחשב לבדוק אם התקנתי את הכונן בהצלחה. הכונן עובד נפלא והוא אף "מנגן" אודיו. שאלתי היא - מה לעזאזל היא מטרתו של הכבל audio? למה אני צריך אותו?
-
- 4 תגובות
- 873 צפיות
-
-
איזה באסה לי העליתי דיסק של וינ XP וכשהגעתי לחלק של הפרטישן לא שמתי לב שהכונן USB שלי מחובר. עשיתי DELETE PARTITION בלי לעשות פורמט. (לשני הכוננים, ואני עוד מנסה להבין למה הכונן שלי חולק לשניים....) מאז לא נגעתי בכלום, כשאני מחבר את הדיסק למחשב הוא מזהה התקן USB חיצוני אבל כמובן לא מצליח לגשת אליו. השאלה היא האם להעזר בתוכנת עזר, או שפשוט להעלות את הדיסק XP שוב ולצור PARTITION דרכו ? המטרה היא כמובן לא לאבד את כל המידע שהיה לי על הדיסק.
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום. יש לי לפטופ של דל, שאיננו עדיין בן 3. לאחרונה שמתי לב (למרות שלא הייתי המשתמש העיקרי בו לפני כן, ולכן יכול להיות שהבעיה ישנה), שההארדיסק עושה רעשים שאפשר לכנות אותם "מחרידים". לא תמיד. אבל מדי פעם, הוא נכנס לפעולה, ומתחיל "לטחון". משהו בסגנון "גח גח גחחחחחחחחחחחח" האם ימיו ספורים? תודה!
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב בן 5 שנים בערך, לאחרונה קורה לי שהמחשב נתקע לפעמים לכמה שניות עד דקה או שניים. קרה כמה פעמים שהיה BSOD אחרי התקיעה. אני חושד או במערכת ההפעלה (windows 7 שלא פורמט כ3.5 שנים) או בדיסק הקשיח. הדיסק הקשיח נהיה חשוד כי נדמה לי שהתקיעות קוראות בעיקר כשיש פעילות בדיסק הקשיח. צרפתי בזאת את נתוני הSMART, מוזר לי שכל הערכים מעבר לסף (לא יודע אם זה תקין או לא). איך אני יכול להמשיך לתחקר את התקלה ? יש בדיקות ספציפיות לדיסק הקשיח ? תחת עומס או משהו ? תודה, מייק.
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שמעתי שיש כמה סוגים של מדיה בDVD: DVD-ROM, DVD-RAM, DVD-R\RW, DVD+R\RW מה כל אחד אומר
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
רשום לי בביוס ששניהם MASTER איך אני הופך אחד מהם לSLAVE במנהל ההתקנים הוא מופיע יש לי ויסטה 64
-
- 5 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם, במחשב הנייד שברשותי התקלקל הH.D לאחר עבודה של קצת יותר משנה. היות והאחריות עם המחשב (לנובו) הייתה רק לשנה, לנובו התנערו מאחריות ולא הסכימו להחליף את H.D. אני יודע שעל הדיסק הקשיח יש 3 שנים אחריות ככה לפחות מצהירים W.D. הייתי רוצה לשאול ממביני עניין אם אני אפנה ליבואן של W.D האם הוא יוכל להחליף לי את H.D ללא כל תשלום? לחילופין איך ניתן לממש את האחריות על הH.D תודה!
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
היי אני מחפש כונן כונן אמין לגיבוי חיצוני USB2 בנוסף לדגמים האלו כל המלצה תתקבל בברכה מה ההבדל בין הדגמים(חוץ מהמחיר)? http://zap.co.il/model.asp?model_id=422808 http://zap.co.il/model.asp?model_id=409713 תודה.
-
- 4 תגובות
- 872 צפיות
-
-
קניתי את המוצר הנ"ל. שמתי על השולחן, חיברתי לחשמל, חיברתי למחשב, נדלקה נורה כחולה ופה זה נגמר. אין שום תגובה במחשב. מה לעשות? עריכה: חיברתי אותו ליואסבי אחר וזה הסתדר תודה
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1855&ProductName=8S661FXMP-RZ http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=393 יכולה להיות בעיה כלשהי ?
-
- 6 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום לכולם, התקנתי היום במחשב צורב DVDR1660K של PHILIPS . חיברתי אותו במקום כונן הדיסקים הישן , ונראה כי המחשב זיהה אותו והכל בסדר (הכונן זיהה דיסקים שהכנסתי, וגם הצלחתי לצרוב בעזרתו על דיסק רגיל של 700 מגה). אבל, כשניסתי לצרוב DATA על דיסק רגיל של DVD , הצריבה הופסקה בערך ב 85% בשל WRITE ERROR לטענת הנרו (גרסה 6.6) . ליתר ביטחון ניסיתי פעם נוספת, והשגיאה חזרה על עצמה שנית, בערך באותו הזמן. אז מה הבעיה פה? מה אני עושה לא נכון? הדיסקים פגומים? הצורב פגום? צירפתי LOG של הנרו , אולי זה יעזור. תודה מראש וערב טוב [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 872 צפיות
-
-
כדאי לצרוב במהירות X16? הבנתי שכמה שיותר מהר ככה יש סיכוי ליותר בעיות לא או שזה אורך חיים? ו50שקל ל25 דיסקים של סליבר לין (טיאון) X16 זה מחיר סביר?
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
-
-
נתוני המחשב שלי הם: מעבד Q6600 QUAD זיכרון: 1GBX4 1066MHZ OCZ REAPER לוח אם: GB GA-X38-QD6 ספק: זלמן (ZM 600 HP 600W) הרדיסק: SEAGATE 500MB X 2 16M CACHE כ. מסך: ASUS EN8500GT מארז: THERMALTAKE KANDALF LCS WINDOWS XP PRO הבעיה בשני ה HD........ כאשר אני מתקין קבצים מה HD הוא נעצר באמצע ורושם לי בעית I/O ERROR או CRC ERROR, להערכתי אין בעיה עם הHD אלה עם הגדרות מאחר וניקלתי בבעיה דומה בפורומים בינלאומיים אך ללא פתרון קןנקרטי הרב רק רשמו שזו בעיה של מתח להרדיסק..... למישהו יכול להיות מושג מה יכולה להיות הבעיה?? דרך אגב שמתי לב לפונקציה על הHD לג'מפר שרשום עליו : LIMIT TO 1.5 GB/S OPERATION ו, 3GB/S OPERATION יכול להיות שזו הבעיה? על מה זה צריך להיות? תודה
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-