עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by לוח שנה,

שאלה בכותרת, תודה.

2. Started by or,

היי רציתי לדעת איך לברר כמה פלטות יש לי בהרד דיסק וכמה מכילה כל אחת מהן (אם זה משנה ההרד-דיסק שלי הוא 40 גיגה של 7200rpm quantom)

• 11 תגובות
    • 4.5k צפיות
  3. CD-RW עשיתי חיפוס לא מצאתי .

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by binyamins,

היום עשו תיקונים בביתי ברשת החשמל והרימו והורידו מספר פעמים את המפסק הראשי. חשבתי שאם יש סוללה הנייד לא יפגע. לצערי, המחשב פתאום לא זיהה את ההארד דיסק. הלכתי למעבדה ושם העבירו את ההארד דיסק לשחזור (המנוע לא תקין). מעבר לנזק העצום שבאיבוד המידע עד כה, כמה צריך לעלות שיחזור המידע ? תודה רבה !

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by lipa,

תודה

• 0 תגובות
    • 484 צפיות
  6. Started by wow,

1 עזבו את המחיר,איזה חברה עדיפה מבחינת אמינות,ביצועים וכו':WD,MAXTOR,SEAGATE. 2 מה זה אומר ה-100 או 133 ובאיזה מהחברות יש את זה. 3 מה נותן ה-S ATA לעומה ה-ATA?

• 6 תגובות
    • 804 צפיות
  7. Started by gshhar,

יש לי שני הארד דיסקים MAXTOR 120G SATA ואני רוצה לחבר אותם ב-RAID 0. 1 אני מבין שאז אני אראה את כל ה-240G ביחד (טוב טיפה פחות אבל מה איכפת לי,יש לי מלא...),האם אני עדיין יכול ליצור כמה מחיצות וזה יהיה עדיין RAID 0 ? 2 מה השיפור ב-RAID 0 מבחינת המהירות והאם זה מורגש? ואיך זה בדיוק עובד?

• 5 תגובות
    • 831 צפיות
  8. Started by asaf16,

מהם פורמטי הצריבה הקיימים, מה ההבדלים ומה מומלץ, באיזה פורמטים ואיזה מהירות הצורב שלי תומך (3540) ואיזה חברות מייצרות מדיות איכותיות שמומלץ לקנות?

• 7 תגובות
    • 625 צפיות
  9. Started by Jesper,

איך המדיות DVD-R של silver line? בטח לא שיא האיכות אבל בגדול אלה מדיות סבירות או שעדיף לוותר? מדוע כשאני צורב ב-NERO אני יכול לצרוב על מדיית DVD רק 4.5 ג'יגה ולא 4.7? זו הקיבולת האמיתית של המדיה או שאפשר לצרוב 4.7 וצריך לשנות את ההגדרות בתוכנה? אני רוצה לקנות כמה מדיות DVD-RW, שיהיו איכותיות. של איזה חברה מומלץ שאני אקנה? VERBATIM? ומה ההבדלים בין DVD-R -ו DVD+R? בטח הנושא נטחן, אבל לא מצאתי אף הודעה בנושא, אז אם למישהו יש קישור...

• 3 תגובות
    • 807 צפיות
  10. בהמשך לדיון הזה שלא ממש התפתח לשום מקום. נותרו לי שאלות בעניין אמצעי האכסון שאבחר במחשב אז אני מעביר את הדיון לפה בתקווה לתשובות מלומדות. תכלס הבחירה שלי היא כזאת. היות וארצה גם נפח איכסון גבוה לשמירת הפרוייקטים המוגמרים וגם מהירות כתיבה קריאה הגבוהות ביותר בזמן העבודה עליהם נותרה לי התלבטות בין כמה דגמים בתצורה של 2 דיסקים מהירים SSD במערך רייד למערכת ההפעלה ושני דיסקים מכניים נוספים שיתנו לי עוד טרה כל אחד. האפשרויות הן: 1 - 960GB Crucial M5 X2 2 - 1TB Samsung 840 EVOX2 3 - 512GB Samsung 840 ProX2 שני הדיסקים הנותרים יהיו ללא רייד ומסוג 1TB 7200rpm כלשהו מגנטיים(סומך על מגנטי יותר ברמה של אמינות החזקת המידע גם במצב כשל מכאני). בנוסף אציין גם פה שמדובר במחשב נייד לסטודי…

11. אני רכשתי לאחרונה צורב DVD של NEC דגם: ND3540 אז קודם כל חוץ ממה שקראתי קצת הבנתי שהצורב הזה הוא מאוד יעיל במחיר מאוד טוב ושהטענה היחידה שהוגשה עליו היא "עיצובו האנמי". ועוד מגרעה היא שהוא לא תומך ב dvd-ram שזה מדיה יקרה וסביר להניח שאני לא אשתמש בה. האם הוא באמת טוב ומהם המגרעות שלו על כל מקרה. השאלה השניה היא איזה תוכנות ממולצות לעבוד עם צורב די וי די? שאלה השלישית היא מהם המגרעות והמגבלות של מדית ה DVD לעומת מדיית ה CD-ROM? שאלה רביעית היא בעצם מה זה הפורמט של די וי די מבחינת סרטים, הרי רוב הסרטים שאני אצרוב הגיעו מהפרד האלקטרוני והם מקודדים ב divx/xvid ובדרך כלל שוקלים 700 מ"ב האם אני יכול למצוא סרטים שבאמת ינצלו את הפוטנציאל המלא של מדיית ה DVD? שאלה חמישית הי…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. האם אני יכול להשתמש במערך בעזרת H.D אחד שהוא SATA והשני הוא IDE? האם המערך מגביר את ביצועי של הדיסקים הקשיחים אבל על חשבון הנפח שלהם לדוגמא: אם אני עושה מערך של 2 דיסקים אחד מהם יצטרך להיות הגיבוי כלומר מחיקת כל המידע הקיים עליו לצורך גיבוי?

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  13. Started by CaRTeR,

שלום להרדדסיק שלי יש ide של 80 גידים ולכונן דיסקים שלי 40 האם החלפת 80 הגידים בהרדדסיק ל 40 תוריד את הביצועים ? ובקשר לכונן דיסקים 40 גידים זה מה שהוא צריך להישאר איתם ? בתודה מראש .

• 4 תגובות
    • 745 צפיות
  14. ראיתי דיסק חיצוני שמוצע למכירה (שנסגרת עוד כמה שעות ומכאן הדחיפות), שתי שאלות: 1. כתוב שהוא "HFS formatted and ready to use with Time Machine", מחיפוש בגוגל עולה שזה מיועד למחשבים של אפל. אני משתמש בXP, עד כמה זה מסובך לפרמט אותו למה שאני צריך? 2. איך נחשבים הכוננים של verbatim מבחינת אמינות? אני יוצא מנקודת הנחה שאני לא אוכל לממש את האחריות במידה ואני אצטרך.

• 2 תגובות
    • 654 צפיות
  15. Started by Leo101,

הלוח אם שלי נדפק ואני צריך להחליף אותו...הבעיה שהארד דיסק שלי ישן ואם אני לא טועה הוא ata (איך אני בודק את זה דרך אגב?) רציתי לדעת אם לוח של היום תומך אוטומטית בata או צריך לוח מיוחד לזה..(לא שנראה לי שיש כי הכי ישן שראיתי זה sata) תודה רבה לעוזרים....

• 1 תגובה
    • 527 צפיות
  16. מה ההבדל בין שני הכוננים האלו: SATA -SATA II??? לי יש לוח של DFI LANPARTY UT-D NF4 והוא תומך SATA כמובן אבל השאלה היא: האם אני יכול לחבר לו SATA II אם זהוא HD יותר טוב?? ומה נותן לי אם זה 8MB BUFFER או יותר כמובן? אני גם מעוניין לקנות אחד עם נפח של 200 - 250 GB

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  17. Started by talsa,

יש לי 2 כוננים ראו מפרט בצד הכונן הנוכחי שלי הוא ה320 וקניתי את הטרה אתמול מה המערך האופטמלי לכוננים ? האם כדאי לבצע רייד 0?כמה זה משפיע על הביצועים (אשמח להסבר קצר איך זה משפיע) האם יש אפשרות להתקין את הWIN 7 ULT X64 על הכונן של הטרה ואז להעביר את כל התוכנות והמשחקים שמותקנים בויסטה X64 לכונן הזה עם הWIN 7 ?

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  18. השאלה הראשונה היא האם הביצועים האלו טובים לדיסק הקשיח הנ"ל? והשאלה השניה היא למה זה עובד רק על ATA100??

• 0 תגובות
    • 601 צפיות
  19. מה המצב אנשים ?.. יש לי דיסק קשיח ממחשב ישן בחיבור IDE של 30 GB של Maxtor ויש בו ג'אמפר (נראה לי זה על Master כי זה היה הדיסק הקשיח הראשי במחשב שפירקתי אותו ממנו) . אני רוצה להרכיב את הכונן קשיח למחשב של אחי . כידוע לכם יש חוט שיש בו 3 חיבורים System (מתחבר ללוח אם), Master (מתחבר לדיסק הקשיח הראשי) ו - Slave שמתחבר לדיסק הקשיח המשני או לכל התקן IDE . בשביל לחבר את הדיסק הקשיח למחשב כ - Slave צריך להוציא את הג'אמפר ?.. אם לא איפה אני שם את הג'אמפר כדי שהמחשב יזהה אותו כ - Slave ?.. לאחר שאני מרכיב אותו למחשב צריך להכנס ל - Bios ולהגדיר שיש לי דיסק קשיח משני ?.. נגיד והצלחתי להרכיב אותו הוא פשוט מופיע כהתקן אכסון בנוסף ל - D ו - C ?.. אפשר לקחת את כל ה - 30 GB של הדיסק הקש…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Marks,

שלום! התקנתי ווינדוס 7 על המחשב החדש היום, וכנראה פספסתי בהתקנה את האפשרות להפריד את הכונן (כל ה-1TB) למחיצות. נשארתי עם מחיצה אחת של 950 ג'יגה שעליה מותקן הווינדוס. בעקרון, אין לי בעיה מבחינת הנוחות אך יש לי כמה תהיות: האם חילוק למחיצות קטנות יותר ייתן שיפור כלשהוא בביצועים? האם יש דרך בטוחה לבצע את זה מתוך ווינדוס 7? תודה רבה לעונים!

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  21. Started by nucleo,

שלום חברים, העבודה שלי טומנת בחובה טחינה של הזכרון הוירטואלי ושל הדיסקים הקשיחים ע"י כל מיני דברים כמו scratch disks של פוטושופת זיכרון וירטואלי עצמאי של זיבראש ועוד. לאחר שחשבתי על SSD הבנתי שאמנם SSD ישפר את הביצועים בצורה משמעית, אך לתקופה קצרה שכן המגבלה על מספר הכתיבות לדיסק תשחק מהר מאד. כעת אני מעוניין לברר כמה פרטים לגבי מערך RAID. דיסקים אצלי נוטים לסיים את חייהם מהר ולכן חשובה לי יתירות במערך RAID להבנתי מערכי RAID עם יתירות דורשים בקרים כדי לעבוד בצורה נורמלית. בנוסף אני לא רוצה להתקע עם מערך רייד מבוסס לוח אם בו אני כבול ללוח האם שלי מבלי יכולת להעביר אותו למחשב חדש. עם כל זאת, אני לא מעוניין לקנות בקר RAID או FAKERAID כרגע שכן אני מבין שהם די יקרים (סבי…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. 1. כרגע יש לי דיסק קשיח של 160GB. אם אני אקנה דיסק קשיח גדול יותר אני אוכל להעביר את מה שיש לי בדיסק של ה160GB לדיסק החדש? 2. מה זאת התוכנה HD Tach? מה היא בודקת ואיפה ניתן להוריד אותה?

• 5 תגובות
    • 648 צפיות
  23. Started by arik100,

אז ככה האם אפשר להשתמש בזה גם כשהמחשב כבר דלוק? כאילו פשוט לחבר את הדיסק קשיח אחרי שהמחשב עובד האם אפשרי?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by charm,

היי אני מעונין לקנות למחשב פנטיום 1700 דיסק בגודל 250 ג"ב IDE והשאלות שלי הם: 1. האם יש חברה ספיציפית שכדאי לקנות או כולם אותו הדבר (w.d. maxtor,seagate וכו') 2. האם פנטיום 1700 יכול לתמוך ב 250 ג"ב ללא בעיה או דרוש לזה דרייבר מיוחד או סידור מיוחד שיכיר את כולו 3. האם כדאי לחלק כונן זה (ואם כן לכמה) או עדיף להשאיר אותו כולו יחידה אחת (אשמח לשמוע טיעון מלבד לתשובה של כן ולא) תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים