עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. הטרה שלי עושה בעיות ואני הולך לקנות בנתיים עוד הרדיסק כדי להעביר אליו את כל המידע ואחר-כך אני יחליף את הבעייתי במסגרת האחריות. השאלה היא איך להעביר את כל המידע? מן הסתם את הקבצים הרגילים אני יעבור בCOPY רגיל בין ההרדיסקים , אבל מה עושים עם כל עיניין מערכת ההפעלה וכל מה שמותקן עליה? איך עושים את העברה הזאת? תודה..

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  2. ברשותי בקר SCSI של ADAPTEC מדגם 2940U ןשני כוננים סקאזיים. הכונן הראשון הוא בנפח של 2GB והשני בנפח של 1.86GB איך אני יכול (אם בכלל) להפעיל את שני הכוננים בRAID 0 ובמה זה מתבטא? *שני הכוננים הם מתוצרת IBM

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  3. שלום! יש לי הארד דיסק 250 של מקסטור ויש לי את הבעיה הבאה. כאשר קיבלתי את המחשב התקנתי מערכת הפעלה. כידוע Windows xp לא מזהה מעל 100 ג' בעת ההתקנה אז מה שעשיתי זה שבעת התקנת מערכת ההפעלה חילקתי את הדיסק למחציות, הקצאתי 50 לכונן C ואת היתרה שהייתה בערך גם 50 לכונן D. התקנתי את המערכת על C ולאחר עליית מערכת ההפעלה בפעם הראשונה התקנתי Service Pack 2 ופירמטתי את מחיצת D באמצעות Windows, ב NTFS. איחדתי אותה עם המקום שנותר (150 ג' נוספים שכרגע מרכת ההפעלה כן מזהה אותם בזכות ה SP2) פירמטתי שוב ובסהכ' הגעתי למצב אידיאלי: 50 ג' בכונן C ו 200ג' בכונן D . אבל! הבעיה מתחילה כאשר אני רוצה להתקין מערכת הפעלה מחדש. אני נכנס להתקנה של XP דרך ה BOOT בדיסק, המערכת שואלת אותי איפה להת…

4. אנשי הפורום שלום, ברשותי מחשב נייד של asus מדגם F8VA-C1 בעל חיבור eSATA, עליו מותקנת חלונות ויסטה (32Bit). לאחרונה קניתי דיסק קשיח (2 טרה) ואיתו מארז חיצוני בעל חיבור eSATA. הרכבתי את שניהם, חיברתי ספק כוח חיצוני, חיברתי למחשב(דרך eSATA), מערכת ההפעלה זיהתה את "התרכובת" והתקינה בעצמה דריבר. פירמטתי את הדיסק ואני יכול לכתוב ולקרוא ממנו מידע. עד פה הכל טוב. הבנתי שעל מנת לבצע "ניתוק" מסודר אני אמור לראות בשורת המשימות אייקון הדומה לזה המופיע כאשר רכיב USB מחובר למערכת. אך האייקון הזה לא מופיע. עוד קצת מידע שאולי יכול לעזור: (Chipset: PM45, Southbridge:82801IM (ICH9-M הגשר הנ"ל אמור לתמוך ב- AHCI ולפי בדיקת ההגדרות הלא ממש חד-משמעיות שיש ב-BIOS נראה שפונק' אכן מופעלת. השאלו…

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  5. שלום כמה פורטים יש ללוח שלי? האם זה חיבור רגיל או מיוחד מהתוכנה אני לא חושש אך חומרה ללוח מתקדם זה קצת חשש לתשובתכם אודה וחג שמח, יהודה

• 4 תגובות
    • 745 צפיות
  6. Started by le cat,

בקרוב אקבל מחשב חדש עם כונן Maxtor 80GB 7200RPM DiamondMax Plus D740X. מערכת ההפעלה תהיה WIN XP. 80GB זה המון! כיצד כדאי לחלק את הכונן? - לכמה חלקים לחלק? - האם כדאי להפריד את מערכת ההפעלה משאר התוכנות? האם זה בכלל נוח בפעילות השוטפת? - האם כדאי NTFS או FAT32. האם NTFS תומך בתוכנות\משחקים ישנים יחסית? מהם חסרונות NTFS? אשמח לקבל עצות. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by gooz,

שלום רציתי לדעת איך אפשר לחלק כונן אחד בעל נפח של 80 ג'יגה לכמה מחיצות ללא פירמוט ואם אי אפשר ללא פירמוט אז איך אני עושה את זה לפני שאני מתקין את הווינדאוז בדרך הטובה ביותר למשל מה החילוק הכי טוב NTFS או FAT32 וכאלה שהמערכת תהיה יציבה וטובה. תודה רבה :]

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  8. Started by mrsph666,

שלום, כיצד ליצור קובץ ISO כדי שאפשר יהיה לצרוב בצורת "Burn Image to Disc" מ-Nero (כמו למשל קבצים שמורידים מ-eMule, או למשל bin ו-cue)? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 768 צפיות
  9. Started by Yanir7,

יש לי שאלה חבר'ה יש לי כונן פיסי אחד עם שלוש מחיצות, על אחת מהן מותקנת XP, אחת מלאה ואחת ריקה. אני רוצה למזג את המחיצה הריקה עם זו שמותקנת עליה XP, ללא פירמוט כמובן. האם וכיצד ניתן לעשות את זה? תודה חג שמח

• 6 תגובות
    • 797 צפיות
  10. קניתי מדיה של DVD-RW עלמנת לצרוב סרטים ובבאו הזמו למחוק אותם ולצרוב חדשים. רציתי לדעת כיצד ניתן למחוק רק חלק מהסיפריות על המדיה ולשמור על חלק אחר כדי שאוכל לצרוב במקומם סרטים אחרים ? נסיתי בצורה של מחיקה רגילה כמו כן בעזרת הנירו ולא הצלחתי.אודה לעזרתכם.

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  11. Started by Chevy,

החנות שקניתי ממנה כבר לא קיימת אך הדיסק קשיח עדיין באחריות (מזל שזה 5 שנים). בדקתי באתר של WD ואכן הוא באחריות. הכונן הוא 250GB מסדרת YS. למי לפנות בנושא ?

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  12. המערכת היא WIN7 64 ביט ומותקנים במחשב מספר דיסקים. לאחר ההתקנה החדשה של מ"ה הופיעה תופעה מרגיזה, אם לא ניגשים לכונן במשך זמן מסוים אז הדיסק מכבה את עצמו ונכנס למצב חסכון וזמן העלייה שלו בחזרה הוא מספר שנייות. מה שמרגיז הוא שלא ניתן להגדיר את מצבי החסכון באנרגייה לדיסקים שונים אלא ניתן לבחור הפעלה/הפסקה של אופצייה זו בלוח הבקרה/ניהול הספק. מה שהייתי רוצה הוא: -לקבוע זמן כיבוי לכל דיסק בנפרד. לאפשר את כיבוי הדיסקים רק כאשר שומר המסך פעיל, כאשר הוא מפסיק אז להפעיל את כולם מחדש בצורה אוטומטית. יש אפשרות לזה?

• 0 תגובות
    • 753 צפיות
  13. Started by HydroIT,

למישהו יש מושג כיצד אני עושה Zero Filling להארד דיסק שלי?

• 0 תגובות
    • 519 צפיות
  14. Started by Might,

הגעתי למסקנה שאני צריך לפרמט את המחשב, אני רוצה לשמור תיקיה שמשקלה 40 ג'יגה... לכן החלטתי לפצל את כונן C שלי לשני חלקים, את החלק שאני רוצה להכניס לכונן אחר, את החלק השני אני יפרמט... אבל, איך מפצלים ? :s05: תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 578 צפיות
  15. שלום, אני רוצה לקנות דיסק חיצוני בגודל 1T. לפי מה שקראתי בפורום הדיסק המומלץ הוא HX-DU010EC‎ של סמסונג. הדיסק ישמש גם בחיבור USB ל DVD להקרנת סרטים וגם עבור המחשב הנייח שלי. בגדול 500G לכל שימוש. 1. האם DVD יכול לקרא NTFS או שצריך לפרמט למשהו אחר? 2. האם כדאי לחלק ל 2 מחיצות? 3. איך מחלקים למחיצות דיסק חיצוני? דבר נוסף, איך האמינות של ה 1.5T של סמסונג לעומת ה 1T? נראה שה 1T חסר בחנויות של KSP תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום רב, קניתי את ההרדיסק של Western Digital WD6400AAKS. אני משתמש בווינדוס XP SP3, כיצד לפרמט את ההרדיסק והאם לחלק אותו (ואם כן לחלק, אז לכמה ??) על מנת לנצל את ההרדיסק בצורה מירבית. תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום נותן למישהוא CD עם סרט MPEG ורוצה שזה יתחיל אוטומטי כשהוא מכניס למחשב מה לעשות? מה לכתוב ב-AUTORUN.INF או בכל מקום אחר? לתשובתכם אודה, יהודה

• 8 תגובות
    • 955 צפיות
  18. Started by shlomi_x,

היי, התקנתי את הלייט-און ואת תוכנת הצריבה Nero. כאשר אני מנסה לצרוב, אני מקבל רק אופציה ליצירת IMAGE. למה? האם אני צריך להגדיר ל Nero את הלייט-און כצורב? שלומי

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. ברשותי כרגע הארד דיסק 250GB עם מחיצות של 80 ו-160 ג'יגה. אני רוצה לשכפל אותו להארד דיסק חדש בנפח 500GB כשאני משאיר מחיצה אחת כמו שהיא ואת המחיצה השנייה מגדיל בהתאם להפרש בנפח שאני מקבל. (המחיצה שאני משאיר כפי שהיא, היא זאת של מערכת ההפעלה) הכיצד?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. שלום רב ! התקנתי דיסק ולוח חדשים: /sata 2/wd 250gb ks /16 mb asrock conroe dvi/sata 2 הביוס מזהה sata2 ,אך בתוכנת אורסט + hd tune כתוב :active udma5'support udma 6 כל אלה וגם תוכנות נוספות מזהות שזה sata2,והלוח תומך איך אוכל לבדוק מהיא המהירות האפקטיבית?(sata1 or 2)

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  21. חג שמח (: חיברתי למחשב של אחי כונן קשיח נוסף (Slave) והופיעה לי מחיצה (H) ... לפני שחיברתי את הכונן הקשיח היו לי שתי מחיצות, C ו - D ... אז אני רוצה לאחד (בעזרת Partition Magic 8.0) את המחיצה שהתקבלה למחיצה הקיימת, D ... איך אני עושה זאת ?.. נגיד ואחרי שאני אעשה את זה ויום אחד אצטרך לפרמט, אחרי פירמוט המחיצה (H) לא תופיע שוב ?.. תודה מראש, משה

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. לעשות סגירת דיסק לפני הצריבה כולנו יודעים . השאלה היא מה עושים לאחר שכבר בוצעה הצריבה ? צרבתי על תקליטור ב-NERO 5.5.9.9 ואני רואה את הקבצים במחשב אבל לא מסוגל להפעילם . איך ניתן בכל זאת עדין להציל את החומר ?

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  23. Started by ha,

חיברתי שני דיסקים SATA זהים של 200GB ללוח אם ABIT Pro p35. בביוס הגדרתי ב Integrated Peripherals בתוך OnChip SATA Devices את ה Bus master כ Enabled ואת ה SATA mode כ RAID. בנוסף, הכנתי את דיסקט הדריוור ל Windows XP והגדרתי את שני הדיסקים כ RAID0 על ידי לחיצה ^I והגדרתם כ RAID0 1. בזמן שהמחשב עולה, מוצג ששני הדיסקים מוגדרים כ RAID0 אבל מופיעה הודעה ש AHCI לא נמצא. מה זה? אני צריך את ה AHCI בזמן שאני עובד ב ?RAID0 2. כאשר אני מנסה להתקין את ה Windows XP אני לוחץ F6 וטוען את דיסקט הדריוור ל Windows .XP כאשר תוכנת ההתקנה שואלת היכן להתקין את ה Windows XP היא לא מציגה שום דיסק! מה לעשות?

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  24. חיברתי הארד דיסק נוסף והוא מוגדר בביוס .. בל בוינדוס עצמו לא רואים אותו ... כאילו הוינדוס לא מזהה אותו... מה עושים

• 1 תגובה
    • 506 צפיות
  25. שלום. אני מתכוון לקנות בזמן הקרוב לשדרג את המחשב שלי לA64 (לוח אם חדש, מעבד A64 וזיכרון) עכשיו השאלה שלי היא האם הדיסק הקשיח הנוכחי שלי (WD 5400RPM 60GB) יאט לי את ביצועי המחשב החדש? כי אם כן אני יקנה פחות זכרון, והארד דיסק חדש SATA. תודה רבה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים