עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Inzagi,

האם חשוב לקחת כונן קשיח שיהיה רק לקבצי מערכת, ווינדוס וכו'? אם כן איזה כונן מומלץ לצורך הזה?

• 3 תגובות
    • 625 צפיות
  2. Started by ben672,

שלום לכל החברים. הכונן הקשיח שלי קצת איטי ומדי פעם משמיע קצת רעשים מדובר בכונן:ST31000528AS הרצתי בדיקה עם ה-HD TUNE וצירפתי תמונה אם מישהו מכם יוכל לעזור לי מאוד אשמח. תודה ולילה טוב! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 976 צפיות
  3. Started by rafi532,

שלום, ברשותי כונן 1TB של WD GREEN בן שנתיים וחצי שמזה מס' חודשים גורם לתקיעות המחשב ולתקלות מוזרות. החלפתי כבר את רוב חלקי המחשב וסוף סוף הבנתי שה- HD (שלקח לי זמן עד שחשדתי בו) הוא מקור הבעיה. הכונן עדיין באחריות ובחנות הסבירו לי שלא תהייה בעיה להחליפו. בינתיים אני תקוע עם שני כוננים ישנים של 80 GB שעליהם רצה מערכת הפעלה וגיבויים הכרחיים. את רוב החומר גיביתי ב DVD. יש לציין שהחומר על הכונן התקול עדיין נגיש (באופן לא כל כך נוח) והוא סובל מ- BAD SECTORS. עד כאן ההקדמה. אני מבין שהחלפה במסגרת האחריות על פי רוב איננה לכונן חדש אלא לכזה שעבר תיקון, ולפיכך אני לא מתכוון לסמוך רק עליו. מכאן שמלבד הכונן 1TB שאני אמור לקבל במסגרת האחריות אני מעוניין באחד נוסף, ואם כבר כונן נוסף א…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by parAzoid,

***הנושא נערך*** אני צריך כונן\כוננים קשיחים עד 200$ מה עדיף? לקחת RAPTOR 36GB + כונן 320GB או לקנות כונן 500GB בפחות כסף? אם אני אקנה ראפטור הוא ישמש לווינדוס בלבד. תודה לעוזרים

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by oshri8,

שלום לכולם, לפני חצי שנה קניתי כונן קשיח של סמסונג spinpoint F3 iTB 7200RPM לפני מספר ימים שמתי לב שהכונן התחיל להיות איטי מאוד, וכשאני אומר איטי אני מתכוון 4 MB בשניה זה פחות מ wifi פשוט (לא פלא שסרטים התחילו לקרטע לי...) בקיצור, מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה? תודה רבה מראש אושרי מצורף benchmark של HDtune [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by freerider,

אני שובר את הראש כבר כמה שעות לוח אם Ecs P4VMM2 כונן קשיח Western Digital WD400EB 40GB 5400RPM ATA 100 2MB ניתקתי את כל הכוננים, בשביל לבטל התנגשות אם קיימת. החלפתי כבל IDE ועדיין, יוק, PIO MODE מוזר, כשהמחשב עולה, לפני הטעינה של ה-XP, הביוס מזהה את הכונן הקשיח כ-ULTRA DMA5 עם הכבל IDE המקורי, ועם כבל IDE אחר כ-ULTRA DMA2. בנוסף, הכונן קשיח עובד ללא ג'מפור של MASTER / SALVE. כשניסיתי לשים ג'מפר ולהגדיר אותו כ-MASTER הביוס לא זיהה אותו. הורדתי את הדרייברים העדכניים של הלוח אם. ברור לי שלא מדובר בלוח אם האכותי שבשוק...אבל זה מה יש ועם זה צריך להסתדר...דווקא את ה-CDROM הוא מזהה כ-UDMA ואין שום בעיה איתו. הכונן הקשיח עובד ממש לאט, וזה תוקע ממש את ה-XP, מה עוד נשאר לנסות ? המ…

• 4 תגובות
    • 619 צפיות
  7. שלום לכולם, אני לא אכביר במילים ובעבר כבר שאלתי על הנושא אך נותרתי ללא מענה. כונן ירוק פנימי של WD החל לעשות בעיות לפני כשנתיים. הכונן משמש בעיקר לאחסון סרטים. מהות הבעיה: כיבוי מחשב לרוב גורם לאי זיהוי הכונן הקשיח. בעיה אשר נפתרת על ידי מספר כיבויים והדלקות מלאים (ריסטים לא עוזרים) ו/או ניתוק הכבלים מהכונן וחיבורם שוב. לפעמים הכונן מחליט לעבוד לאט (ממש לאט) דבר אשר נפתר על ידי ריסט. ככל הידוע לי, הכונן לא הורס מידע אשר נמצע עליו (טפו,טפו טפו) מה ניסיתי לעשות? להריץ תוכנות בדיקה שונות ומשונות (החל מהתוכנה של ווסטרן וכלה ב-HD TUNE) כולן מצאו את הכונן תקין. בדקתי את הכונן לאורך זמן ותמיד נמצא תקין. החלפת חיווט לא עזר (החלפתי אותו מספר רב של פעמים בכבלים חדשים דנדשים) החלפת …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by DJPOWER,

קיבלתי לפני כמה ימים כונן קשיח 20.4 GB שמתי אותו במחשב שלי ואז רואים 4 כוננים של GB4.5 או משהוא כזה איך אני מחבר את כל הכוננים הקטנים לאחד??

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by LazyBurger,

שמתי לב שלרוב האנשים כאן הוא מסתובב על 25~30 מעלות.. לי הוא 40*C במנוחה וכשאני מעביר דברים או מתקין משהו הוא עולה לי ל51... זה נורמלי? אם לא, מה יכול לגרום לזה? הכונן שלי הוא WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS

• 3 תגובות
    • 578 צפיות
  10. Started by xgamer,

שלום, יש לי כונן קשיח של 80GB, הוא משמש כ SLAVE - לאחסון נטו. מדי פעם שאני כותב אליו דברים, מופיע לי הודעת פופ-אפ של ווינדוס שאומר שלא ניתן לכתוב לנתיב הזה. עשיתי פורמט וסריקת שגיאות לדיסק, לא עזר במשהו. איך ניתן למפות באמת את החלקים הלא טובים בדיסק, ופשוט אם לא ניתן לתקן אותם, אז לוותר עליהם, שלא תהיה אפש' לכתוב עליהם. אשמח לעזרה, תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  11. Started by blackcoma,

הבנתי שכונני sata שונים בחיבור מחיבור IDE, איך אני יודע אם יש לי חיבור כזה במחשב או אם לוח האם שלי תומך בזה ?

• 1 תגובה
    • 815 צפיות
  12. יש איזשהו כונן פנימי, טוב, שקט, אולי מהיר יותר במחיר של 300 שקל אזל לי המקום על המחשב ואני חיייב אחד שיהיה לי למשחקים שיהיה לי ראש שקט מה כדאי? WD? SEAGATE? תודה לעוזרים!

• 9 תגובות
    • 767 צפיות
  13. Started by NCa,

שלום לכולם, אני מתעניין בקניית HDD פנימי 2TB. הכונן הינו לאחסון סרטים ולהרצת סרטי HD. חשבתי על שני דגמים:WD Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX Samsung2TB Spinpoint F4EG 32MB SATA II HD204UI איזה כונן עדיף? בהנחה שהוא צריך להריץ סרטי HD ? איזה יותר שקט? האם יש המלצות אחרות? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by harel_d,

שלום לכולם, אני מעוניין להחליף כונן ל-2TB. מהו הכונן הפנימי המומלץ ביותר. השימוש במחשב: (*)המחשב מחזיק לא מעט קבצים בנפחים לא גדולים. (*) גרפיקה 2D. (*) מסמכים. (*) סרטים ומוסיקה. חשוב שהכונן יהיה שקט עד כמה שניתן וכמובן אמין. תודה,

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by pergola,

מעדיף לקנות כונן 3TB, אבל מאחר וראיתי שבפורום ממליצים שהרבה יותר משתלם לקנות את כונני ה2TB, אם אכן עדיין כך המצב אעדיף באמת את ה2TB. בעיקרון, בבעלותי כונן נוסף 1TB של WD, Sata 2 איני זוכר את "צבע" הכונן. לכן איני יודע אם עדיף שהכונן הנוכחי יהיה הכונן המרכזי, והכונן החדש יהיה איחסון, או שאולי בגלל הSata 2 יהיה עדיף לעשות הפוך, ולהפוך את החדש למרכזי. בגדול, ראיתי שמה שממליצים הואseagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001 האם אכן זה הכונן המומלץ לי? האם להפוך אותו לכונן המרכזי, או להשתמש בו ככונן איחסון לכונן הWD שרשמתי לעיל.

• 0 תגובות
    • 866 צפיות
  16. Started by -BK-,

שלום, רציתי לשאול בנוגע לכונן קשיח שהמחשב לא מצליח לזהות. הכונן הוא מסוג WD10EARS 1T והוא היה בשימוש כבר כמה שנים, בנוסף אליו יש לי כונן SSD עם מערכת ההפעלה. כרגע הביוס מזהה אותו אבל מערכת ההפעלה לא מצליחה לעלות כשהכונן מחובר אלא רק כשהוא מנותק. בהתחלה הכונן עוד היה עולה אבל אחרי כמה זמן החיבור היה אובד, ככה שנראה לי שעכשיו המחשב לא מזהה את הכונן בכלל. אם אני מנסה להפעיל את המחשב באמצעות דיסק של מערכת ההפעלה כשרק הכונן הזה מחובר אז גם אין זיהוי וההתקנה תקועה. השאלה אם יש איזושהי דרך להחיות אותו שכן יזוהה.. כמובן עדיף בלי לפגוע בדטה עליו או שרק האופציה של שיחזור נתונים קיימת, אם נשאר שם משהו. תודה

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by hakoki,

צריך כונן קשיח למחשב שישמש רק לאינטרנט וזהו לא יותר מזה,אפילו 5 ג'יגה יספיק חיבור ide שיהיה כמה שיותר זול ופשוט יש איזה אתר שמישהו מכיר? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 632 צפיות
  18. Started by mushon26,

שלום לכולם הכונן הקשיח שלי הפסיק לעבוד הוא מעלה וונידוס עד לתמונה הזו http://static.daniweb.com/images/attachments/1/windows-logo-loading.gif ופשוט נתקע שם. העלתי ווינדוס מכונן אחר ושחיברתי את הכונן הבעייתי המחשב לא מזהה אותו. לקחתי את הכונן לחנות שקניתי ממנה (לצערי האחריות על הכונן פגה לפני כשנה) וכאשר הוא חיבר את הכונן הוא קיבל הודעה שצריך לפרמט את הכונן (לא יודע אם זה קשור אבל הוא לא חיבר את הכונן דרך הלוח אם). כאמור אצלי לא התקבלה הודעה כזו, מה לדעתכם ניתן עוד לעשות, וכיצד! שבת שלום, ותודה מראש למי שיכול לעזור. נ.ב. העלתי את הנושא בפורום אמצעי איחסון בטעות וקיבלתי את התגובה הזו אשמח למגיבים נוספים

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  19. יש לי כונן קשיח של Seagate שהתקלקל, יש לי עליו מספר סידורי, אבל אני לא ידוע מאיפה קניתי אותו כדי לממש אחריות. (אם היא עוד בתוקף) יש לי דרך לברר? על הכונן רשומים לי מספר סידורי, ומספר חלק של הכונן. (S/N, P/N)

• 0 תגובות
    • 856 צפיות
  20. כותרת וגם עד כמה ההבדלים משמעותיים? תודה.

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  21. Started by The-Fox,

שלום, לפני כמה חודשים קניתי דיסק קשיח חדש Maxtor Maxline III 250 GB Sata. הדיסק עצמו עובד טיפה מוזר, לדעתי גם לאט מידי, מה שקורה הוא כשאר אני נמצא בספריה (בכונן עצמו כמובן) לוקח לו לפעמים הרבה זמן לטעון את האייקונים של כל הקבצים, או למשל אם אני עושה Extract לקובץ RAR אז לוקח לו הרבה זמן לעדכן את זה (גם אם אני לוחץ על REFRESH כמה וכמה פעמים). זה אמור להיות HD ממש מהיר, קצת פחות מראפטור וממש לא מרגישים את זה. ה HD מזוהה ומוגדר על SATA 1.5GB (הלוח כאמור NF4 ULTRA של DFI) עם WRITE CACHE ו READ CACHE, והיה גם מסומן Command Queue למרות שעד כמה שאני זוכר הלוחי לא תומך בזה. אתמול הרצתי HD TACH וקיבלתי Random access של 15 MS ואפילו 17, ואחרי שהורדתי את ה Command Queue זה הגיע לאיז…

• 8 תגובות
    • 815 צפיות
  22. Started by yuri1987,

שלום, יש לי 2 כונני WD320GB YS הכונן שיושבת עליו מערכת ההפעלה מרעיש בצורה מרגיזה, למעשה זה הרכיב שמרעיש הכי הרבה במחשב, באיידל לא שומעים אותו, אבל שמתבצעים עדכונים, התקנת תוכנות והפעלת משחקים הוא מתחיל להרעיש מאוד, לעומת זאת הכונן השני שעליו אני מאכסן קבצים פשוט חרישי, גם שאני מאמץ אותו בהפעלת סרטים או מעתיק קבצים עדיין לא שומעים כלום. השאלה שלי, האם זה אמור להיות ככה כי יושבת עליו מערכת ההפעלה או שמשהו לא בסדר איתו? עשיתי defragment וזה לא עזר. יש תוכנה שאני יכול לבדוק שהכונן תקין?

• 0 תגובות
    • 523 צפיות
  23. Started by galit2ha,

בוקר טוב, אני מתכננת לקנות כונן קשיח חיצוני לאחסן את מאות הג'יגות של סרטים וסדרות שחנקו לי את המחשב. רציתי לשאול אם כונן קשיח יכול להתחבר לדיוידי כך שהדיוידי ממש יקרא ממנו את התוכן (כמו שקורה כשמחברים DOK פשוט?) מיותר לציין שברור לי ששניהם צריכים חיבורי USB. תודה ואחלה יום

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  24. היי Guys.. אני מתכוון להרים כאן איזה מחשב גורטאה שיש לי (מבוסס VIA EPIA-M 1Ghz) בתור מחשב הורדות קטן. הזמנתי כבר כרטיס הרחבה של SATA-150 עם 4 פורטים מבוסס על צ'יפ Sil3114. אני בחיפוש אחר כונן בנפח של 250GB שיהיה שקט, ויתמוך גם בתקן החדיש יותר (עד כמה שזה לא באמת משמעותי). עד כמה שאני יודע Samsung הם השקטים בתחום, והסדרה האחרונה היא SpinPoint120 בתקן ה-SATA-300. הדגם של ה-250GB נקרא SP2504C ועולה בארץ בסביבות ה-740 ש"ח. ביקורת ב-Tom's Hardware ביקורת ב-SPCR על האח הקטן יותר של ה-200GB מאותה סידרה באתר של Samsung רמת הרעש של SP2504C ו-SP2004C הן זהות - 2.5-2.8 bell, וכמו כן מספר הראשים והפלטות - 1 [למרות שזו כנראה טעות, אין פלטות בודדות בנפח כזה, כנראה שמדובר על שתי…

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  25. Started by Evyatar,

היי, אני מתכנן לקנות מחשב חדש בסביבות אוגוסט ויש לי שאלה בקשר לכונן הקשיח שלי. יש לי את הדגם הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=1865 והוא מספק אותי יפה, אני לא משתמש ביותר מ80 גיגה. עכשיו השאלה שלי האם כדאי לי להחליף אותו או להוסיף עוד אחד ולהשאיר את זה? השאלה באה כי אני לא בטוח שהכונן יתאים ללוח החדש כי אני רואה שמשתמשים בו בSATA2 ואין לי מושג איזה חיבור זה.. תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 510 צפיות

דיונים חדשים בפורומים