עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Abraxas,

היי לכולם, אני רוצה להחליף כוננים (SSD + HDD). אשמח לקבל המלצות על SSD בנפח של עד 1TB ועל HDD בנפח של עד 4TB והאם כדאי ב-HDD לעשות Mirror partition (אם כן, בבקשה להמליץ על 2 כונני HDD)? בנוגע להוספת הכונן החדש, אני מחפש כונן שבגדול יהיה לצרכי מדיה (מניח ש-10TB), חיצוני בעל עדיפות. תודה רבה לכל העוזרים!

• 1 תגובה
    • 978 צפיות
  2. Started by Burning Ice,

היי חבר'ה. יש לי כרגע 2 הארדים של 80GB של סמסונג. אני שוקל אם לחבר את שניהם ברייד 0 או להוסיף עוד 2 ולחבר ברייד 5. ידוע לי שהיתרון של רייד 5 הוא הגיבוי . קראתי פה הודעות בפורום , אבל לא מצאתי משהו לגביי רייד 5 לעומק . יש לי את הלוח של אסוס p5wd2 premium שיש לו בקר רייד פנימי , והבנתי שאני יכול לחבר עד 4 דיסקים נפרדים . בכל מקרה , השוואות ביצועים בין raid 0 ל raid 5 , יתקבלו בברכה. או סתם תגובות בנושא יתקבלו בברכה גם כן

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by b127,

WD740ADFD Western Digital WD740GD Western Digital בקצרה מה ההבדלים ביניהם? אני רוצה להזמין היום אחד כזה. בשביל לשים עליו בעסק את כונן הרשת המשותף לארבעת המחשבים. אז מה הכי כדאי? תהיה אליו קריאה וכתיבה מסיבית, ולפעמים אפילו משלושה מחשבים בו זמנית, אבל לא תהיה עליו שום תוכנה או מערכת הפעלה. אז מה עדיף?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  4. שלום אני תוהה לגבי קניית דיסקים עם הצורב הנ"ל (LG GSA-H62N). קודם כל, הבנתי שעדיף לקנות DVD+R (לפי הנושא הנעוץ). אז השאלה שלי, האם כדאי לי לקנות DVD+R DL, של 8.5 ג'יגה? כי הבנתי שיש גם דיסקים DVD שהם, למשל, כפולי הנפח של DVD+R DL רגיל - 17 ג'יגה לדיסק. (2 שכבות, ו-2 צדדים). יש כאלה להשגה בכלל? הצורב שלי תומך בהם? בנוסף, ראיתי דיסק "HD DVD+R" של VERBATIM. מה זה? מה השוני בינו לבין דיסק רגיל? הצורב שלי תומך? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 631 צפיות
  5. Started by man,

שלום, אני צריך עזרה די דחופה למען האמת בבעיה: היתה לי לפני כשבוע בעייה בהארד דיסק. בגדול גביתי קבצים חשובים של עבודות על דיסק, CD. מכיוון שחלונות וגם dos לא פעלו השתמשתי בלינוקס קנופיקס לייב סידי ובתוכנת הצריבה שם של kde צרבתי את הדיסק (ד"א זו הייתה ההתנסות הראשונה שלי בלינוקס ולא מוצלחת במיוחד). עכשיו, יש לי הארד דיסק אחר וחדש שהחלפתי תמורת הפגום ובאתי להעתיק את הקבצים חזרה ונתקלתי בבעייה. בווינדוס ה-CD שצרבתי רץ לאט ובקושי קורא את הקבצים ואי אפשר לא להעתיק או לא לצרוב אותם (מנסה לקרוא הרבה זמן ואז הודעה שאי אפשר להעתיק קובץ שמוגדר כמקור. למרות זאת אפשר לראות את כול הקבצים שעל הסידי) לפני זה שכחתי לציין שעם הכנסת הדיסק פועל אוטורן?! ומנסה לסרוק את הקבצים שעל הדיסק ולא מ…

• 3 תגובות
    • 848 צפיות
  6. Started by amisha,

שלום , יש לי דיסק קשיח SATA , 320GB , אני מעוניין להפוך אותו לדיסק גיבוי חיצוני שאחבר אותו מידי פעם ואז יבוצא סנכרון בין תיקיות , אז : 1. מבקש המלצה למארז מתאים , עדיפות ל USB למרות שיש גם ESATA . 2. תוכנה מתאימה שתרוץ ברקע ושתזהה מקרה של חיבור (עדיף) או שאני פשוט אבצע זאת מידי שבוע +- . תודה וחג שמח !

• 1 תגובה
    • 863 צפיות
  7. לי יש צורב סמסונג כבר שנה....52*32*52 והוא צורב על 48-52....בלי בעיות צרבתי כבר מעל 225 דיסקים והוא קורא אפילו את השרוטים ביותר...ויש כמה דיסקים שהוא לא קרא כי הדיסקים היו מחברה של 2 שקל וממש גרועים... ועוד שאלה חשובה ביותר כל מי שעונה לסקר שיגיד לי בבקשה מהי מהירות הצריבה האמיתית של הצורב סמסונג שלו... למשל בתוכנה ROXIO 8 כשאני צורב על 40X אז בתהליך הצריבה זה מגיע באמת ל 39.4X פחות או יותר...שזה מצוין כי רוב הצורבים לא עוברים אפילו את ה 34X אפילו אים אתה צורב על 48-52 וכשאני צורב על 52 הכי גבוה שזה מגיע לפי התוכנה(דיי אמינה) היא 48.6X וזה מצוין

• 4 תגובות
    • 902 צפיות
  8. Started by aviv00,

טופיק אחרי שעות של קריאה הגעתי למסקנה שהדבר הכי חשוב ב SSD זה המהירות קריאה רנדומלית בקבצים קטנים מ 512 K ואפילו 256 K אפשר לראות בתמונה hdd.jpg שהבעייה של ה HDD היא זאת אם הביצועים של ה SSD חלשים בתחום אז לא שווה לקנות אותו [ אפשר פשוט לעשות RAID ולקבל כמעט את אותו ביצועיים ] הקובץ PDF יש רשימה של SSD עם מהירות קריאה וכתיבה רנדומלים בבלוקים של 4 K שרק מהם כדאי לקנות לבינתיים .אולי אני יוסיף עוד SSD לחברות האחרות לקח המון זמן להגיע לביצועים של ה SSD של INTEL http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3631&p=27&cp=21#comments עכשיו אפשר לעבור לכוננים החדשים שמבוססים על הבקר של Indilinx וכמובן תמיכה ב TRIM ===================================== נושא ישן אם …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. Started by KL-xXx,

היי! השעלה שלי היא: איזה צורב עדיף באותו מכיר משני אלה: 1. Plextor PX-760A IDE/ATAPI שהוא X18 2. Plextor PX-755SA SATA שהוא X16 אני קונה אותם מארצות הברית ב-50$

• 7 תגובות
    • 817 צפיות
  10. Started by shimaz,

שלום קניתי מחשב חדש שבו יש כונן שמחובר בSATA מין כזה כבל כתום וגם עוד כבל שמורכב מחמש כבלים קטנים צבעוניים מצטער אני לא יודע איזה כבל זה אבל לא קשה להבין זה כבל די נפוץ במחשב כל כונן מחובר איתו גם דיסקטים וגם דיסקים... עכשיו נשאר לי כונן קשיח מהמחשב הקודם שבו יש מידע ו40 גיגה שלא היה מפריע לי לצרף אותם למחשב החדש... הבייה היחידה היא שהכונן מהמחשב הקודם הוא IDE (כבל שטוח אפור כמו שטיח) ואני לא מצליח למצוא שום חיבור של IDE על הלוח אם. (על הלוח אם יש שתי חיבורי IDE אחד לכונן סידי והשני אני לא זוכר נראה לי לדיסקטים אבל שתיהם תפוסים) מה אתם ממליצים לעשות? יש איזו שהיא דרך לחבר את הכונן הישן למחשב החדש? כי זה מאוד חשוב לי. תודה!

• 2 תגובות
    • 894 צפיות
  11. ? כתוב 250 אבל כמה יהיה לי? 240?

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  12. אהלן, קניתי כונן 2 טרה של היטאצ'י (7200rpm 64MB cache) לפני כשבוע והרצתי בדיקות עם התוכנות HDTach וMHDD HDTach מצא מהירות ממוצעת של 120MB אבל אני לא יודע אם זה טוב וגם MHDD מצא כמה דברים מדאיגים: AVG 112417 kb/s ACT 73686 kb/s green blocks: 12 (50ms<block<150ms) brown blocks: 1 (150ms<block<500ms) red blocks: 0 כל בלוק זה 255 סקטורים, וזה מצא כמה אלפי סקטורים איטיים, זה אומר שהכונן הקשיח פגום וצריך להחזירו או שזה בדר"כ ככה? אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את הממצאים או להמליץ על עוד בדיקות עם תוכנות נוספות, תודה! נ.ב. למי שמתלבט לגבי קניית כונן 2 טרה, הכונן של היטאצ'י לפעמים רועש מאוד (ממש שומעים את הראש נוגע בדיסק וצורם)

• 3 תגובות
    • 733 צפיות
  13. Started by shayw,

שלום לכולם אני מתלבט האם לקנות כונן חיצוני של חברה מוכרת ("3.5) או לחבר את הדגם עליו המלצתם: HD103SJ למארז לכונן האם לבחור את החבילה שתעלה לי פחות? או שכדאי לקחת בחשבון שיקולים נוספים? כך או כך אשמח אם תמליצו לי על דגם של כונן חיצוני מחברה מוכרת מול דגם של כונן פנימי + מארז תודה

• 8 תגובות
    • 906 צפיות
  14. שלום. אני מתלבט בין קניית HD אחד גדול לבין קניית 2HD קטנים יותר וחיבור שלהם כמאסטר וסלייב... נכון לעכשו יש לי שני HD שמחוברים בטור. על אחד (:C) מותקנת מערכת ההפעלה ותוכנות שרות למינייהן (אנטי וירוס, אופיס...), וגם כל המשחקים והמוסיקה שלי (). על הHD השני יושב האימיול (:E) ומוקצה שטח יחסית קטן (כ-10GB) בשביל משתמשים אחרים במחשב (:F). השאלה שלי היא, האם הסידור הזה (אימיול שרץ תמיד ברקע וכותב על דיסק אחד, דפדפן\ משחק+מערכת הפעלה+AV+... שרצים במקביל על דיסק שני) בריא יותר ומהיר יותר ממצב שהכול רץ על אותו הHD. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 774 צפיות
  15. Started by eyal00,

איך הדיסקים DVD של LG? קניתי חבילה של 25 ב60 ש"ח ממש זול השאלה אם הם איכותיים

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  16. אני מעוניין להעביר את כל הדיסקים שלי (חוץ מדרייברים) לכוננים חיצוניים של 500GB פשוטים, כמובן USB3, ולחבר אותם רק למכשירים שלי (כגיבוי לכל המוזיקה, תוכנות, ומסמכים חשובים). עכשיו הבנתי שהארד דיסק חיצוני עלול למות סתם ככה (ההארד דיסק אמור להיות בשימוש לעיתים נדירות, רק לאחר פרמוט או גיבוי של תוכן חדש). אני לא מעוניין ליצור RAID אלא להחזיק שני כוננים כאלה במגירה סגורה, ורק כשצריך לפתוח אותה, לחבר את ה USB3 למחשב, לגבות ככה בשניהם לנתק ולסגור את המגירה. יש לי המון מידע שאני מוכן להשקיע בו 500 שקל+- אך השאלה אם יש משהו יותר בטוח מזה אפילו? מדובר במידע שכרגע מגיע ל 3GB (אני יודע שזה כלום בשביל HDD) אבל אני לא מעוניין בדיסק און קי. האם יש סכנה ששני הכוננים ילכו ביחד וכל המידע יי…

• 14 תגובות
    • 4.7k צפיות
  17. אורח athlon
    Started by אורח athlon,

בעודי משחק GTA3, המשחק לרגע עוצר. אני שומע את הסידירום X50 של אסוס גונח תחת העומס הרב שלו, והמחשב מאט בגלל הקריאה. אני אמר לעצמי, כוס עמק למה דווקא עכשיו, וצעקתי לעבר המחשב "תפסיק עם זה יא בן-יונה! די כבר!!!!!" ופתאום: "בום!!!!!", אני רואה את זרוע הסידירום נפתחת בזווית העין וחתיכות דיסק עפות לכל עבר. אלוהים ישמור! מה זה הדבר הזה! הסידירום התפוצף לכל הכיוונים המזדרגגים... תמיד חשבתי שזה סיפורי סרק על סידירומים של אסוס, לא האמנתי להם עד שראיתי ושעמתי את זה במו עיניי ואוזני! אנ

• 43 תגובות
    • 7.3k צפיות
  18. Started by hh66,

שלום אני מחפש כונן קורא סרטי בלו ריי והגעתי למוצר הזה ולא מבין מה זה בכלל ? http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=VPDS-7T-LS http://www.vinpowerdigital.com/Products/Controllers/ManualTowerController/ManualTowerController.asp מה זה עושה ?

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  19. חודשים מפורסמים ברשת על כל מיני כונני עם קצב קריאה וכתיבה גבוהים 7,000/6,800 MB/s כולם מגיעים בתקן חדש ב-תקן NVMe 1.4 החדש ( דווקא סמסונג לא הוציאה ) ואין לאף אחד מושג מתי יצא לשטח למכירה או מה מכירו ? התרגלנו שיש כמות נמוכה מעבדים ל- AMD סדרה 5XXX או כרטיסי מסך חדשים 6XXX או 3XXX אבל כאן רק מספרים בקרוב .... נראה שחברות מחשב המציאו מחדש את המושג "וירטואלי " פעם זה היה הדמיה או חיקוי היום לא מציאותי ולא אמיתי , לא בעולם האמיתי ( זה יצא מתי שהוא אבל בינתיים משחקים לכם בראש להמתין ) הבעיה בכוננים אלו שקצב הכתיבה מהיר פי -2 מקצב הקריאה ולא מובן מה ההגיון בזה ? הכונן קורא את החומר ומעביר לכתיבה שיכו…

20. Started by ObakeFilter,

התקנתי היום את ה-GH22LS50 שלי, כשאני מנסה לצרוב CD-R אני נתקע ב-6% ומקבל את הלוג הבא - Windows XP 5.1 IA32 WinAspi: - NT-SPTI used Nero Version: 9.0.9.100 Internal Version: 9, 0, 9, 100 Recorder: <HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50>Version: TL01 - HA 1 TA 0 - 9.0.9.100 Adapter driver: <IDE> HA 1 Drive buffer : 2048kB Bus Type : default CD-ROM: <NWB HQZSTY3K >Version: 1.03 - HA 1 TA 1 - 9.0.9.100 Adapter driver: <IDE> HA 1 === Scsi-Device-Map === CdRomPeripheral : HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 atapi Port 2 ID 0 DMA: Off DiskPeripheral : Hitachi HDP725050GLA360 atapi Port 5 ID 0 DMA: On CdRomPeriph…

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. אני לא כל כך מבין בזה המוצר

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Patriot 16G XT BOOST 150X USB2.0 DOK אני שוקל לרכוש אותו .לא ראיתי הרבה תגובות עליו ברשת. איך הוא מול המקבילים 16GB ? תודה מראש אדי

• 0 תגובות
    • 780 צפיות
  23. קניתי צורב לפני 4 שנים HP 8X 4X 32X 9100 אני צורב ללא בדיקה דיסק של 650 ב6 דקות זה הגיוני? והדיסקים טובים לבינתיים!

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אני מקבל לאחרונה שגיאות בתחילת הצריבה : ציטוט: "power calibration error" האם משהו ניתקל בבעיה כזו בעבר ויותר איך לפתור. מודה לכל העוזרים מראש.

• 9 תגובות
    • 830 צפיות
  25. אז החלטתי שאני צריך כונן גיבוי בשביל לגבות והתחלתי לבחור מועמדים,בגדול כונן 3.5 מספיק לי ואין לי בעיה עם זה שיהיה לו חיבור חשמל, מה שבאמת חשוב לי הוא שהוא יהיה אמין ועם אחריות כמה שיותר ארוכה, נפח רצוי - 1 TB . כרגע המועמדים הם IOMEGA PRESTIGE 1TB ו - Seagate FreeAgent Desk 1TB. לשניהם יש חיבור USB 2 , הסיגייט מגיע עם 5 (!) שנות אחריות וה- IOMEGA עם 3, מבחינת מחיר ההבדל בינהם לא כזה מפריע לי (סיגייט 460 איומגה 550 ), ההיסתייגות היחידה שיש לי מסיגייט היא הכשל האחרון שהיה להם לא מזמן שקצת מרתיע אותי... אופציה אחרת שחשבתי היא לקנות מארז חיצוני עם חיבור SATA ולשים בו כונן מה שיתן לי חיבור בקצב גבוהה יותר מ-USB ( במקרה כזה הכיוון נוטה לכונן של סמסונג F3 1 TB ). http://www.pcpo…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.