עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. היי ! הדיסק הקשיח שלי הפסיק להגיב , אני לא יודע אם זו תקלה של המחט או של לוח בהפעלת הכונן נשמעים תקתוקים, פתחתי את המארז ואני רואה שהדיסקים מסתובבים אבל המחט הקוראת זזה לצדדים ולא מצליחה לקרוא . קיבלתי עצה לקנות כונן זהה .. ולהחליף את החלק התקול (המחט או הלוח שבדיסק ) אשמח לקבל עצה בעניין תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by RazorJunior,

אוקי אז פתאום גיליתי שעל ה LG DRD8160B שלי שמעולם לא פעם כמו שצריך(שיזדיינו ה LG האלה...) יש אחריות! אז הורדתי חזרה את ה FW המקורי של LG בשביל לעשות FLASH חזרה מהFW של ה RPC1. והמחשב נשאר על המסך NOW DOWNLOADING WAIT.... כבר במשך שעה!(זה לא המחשב שעליו אני כותב עכשיו). החלטתי להשאיר אותו ללילה אולי בכל זאת הוא יזוז. מפרט המחשב אם זה משנה P3-600@405MHZ(בעיית התחממות), WD HDD20GB, 3X64MBSDRAM-GENERIC, RIVA TNT32, Generic 300W PSU........... אז מה אני עושה אם נתקע ה FW באמצע?! לעשות ריסט?! זה לא ידפוק את הכונן?! איזה יום אסון, בנוסף לזה היה היום איזה נחשול מתח ונשרפו לי כל המחשבים בבית(חוץ מזה שעכשיו תקוע, וזה של חבר שלי שאצלי שממנו אני כותב עכשיו). :'(

• 3 תגובות
    • 809 צפיות
  3. Started by mega1234,

היי, לפני שבועיים הדיסק קשיח שלי (WD1200JB) הלך לעולמו. בחנות החליפו לי אותו ל"חדש" לטענתם אלא שעל המדבקה שלו כתוב "recertifed" מה שאומר שחדש הוא לא. 2 שאלות : 1. האם זה תקין ? נראה שזו מדיניות ההחלפות (RMA) של WD - מישהו יכול לאשר את זה מניסיון ? 2. אם המוצר שנתנו לי נחשב (לפי החנות לפחות) לחדש האם הייתי צריך לדרוש אחריות ל3 שנים מחדש (כרגע אני ממשיך עם אותה אחריות) ? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by צפיד,

הייתי רוצה לדעת האם יש שוני פיזי בין הזכרונות,הם נראים אותו גודל האם הם מתאימים? האם יש תאימות לאחור מבחינת לוחות - ז"א תומכים גם DDR וגם DDR 2?

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  5. Started by yossi_s1,

לפני 3 חודשים קניתי מחשב חדש, וכבר גיליתי בדיסק הקשיח שלי סקטורים פגומים, מובן והגיוני. אבל המצב הוא כזה, בחיים היו לי בסך הכל 3 דיסקים קשיחים, והדבר המוזר הוא שכל ה3 פיתחו סקטורים פגומים בשלב מסויים. שניים מהדיסקים הם של westren digital ואחד של maxtor. השאלה היא כזאת, האם יש לי מזל חרא וזה מקרי לגמרי או שהאם יש פעולות מסויימות שמגדילות את הסיכוי לסקטורים פגומים? כי זה כבר ממש מעצבן, לא תמיד מגלים את הסקטורים האלו במסגרת האחריות ואז צריכים לחיות בידיעה שיש סיכוי די גבוה שהמידע על הדיסק ילך. אבל גם להחליף זה נורא מעצבן. אז השאלה למעלה^ תודה... אגב זה לא רק המידע, יש תוכנות שלא מוכנות לעבוד עם הדיסק בגלל שהוא פגום, לדוגמא אובנטו לא מסכימה להמשיך בהתקנה בגלל זה, ותוכנה לחילו…

• 3 תגובות
    • 711 צפיות
  6. יצרנית הכוננים הקשיחים מזכירה לכונני ה-SDD למיניהם שעם כל הכבוד להתקדמות שהם עושים בתקופה זו - יש להם עוד הרבה לאן לשאוף בכל הנוגע ליחסי נפח/עלות לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%92%d7%99%d7%99%d7%98-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%a7%d7%a9%d7%99%d7%97-8tb-%d7%91%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%a8-%d7%a9%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%9c%d7%9b%d7%9c-%d7%a0%d7%a4%d7%a9/

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. קניתי צורב DVD נראה לי של נק והיה לי צורב וסי די רום רגיל על המחשב רציתי להחליף את הצורב כי הוא היה ישן הרכבתי ואז כשהפעלתי את הווינדוס פשוט זה לא זיהה אף אחד מהכוננים ברגע שניתקתי אחד מהם אז השני עבד אם אני מחבר את הצורב והצורב DVD אז שניהם עובדים אבל אני צריך לתת את הצורב למישהו והוא לא יכול להישאר אצלי מה אני יכול לעשות תודה

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  8. Started by Torn,

שלום לכולם, לאחרונה רכשתי כונן קשיח של 250 ג'יגה, והוא עובד בנוסף עם דיסק נוסף של 160 שיש לי. ה250 החליף דיסק ישן של 80 ג'יגה שעדיין נמצא ברשותי. יש לי במחשב רק 2 בקרי SATA (כניסות על הלוח אם, וגם הביוס נראה לי מוגבל בעניין). האם יש דרך לעקוף את העניין כך שבכל זאת אני אוכל להשתמש בדיסק של ה80 ג'יגה? אפילו אם יש מתאם בין IDE לSATA שדרכו אני אוכל לחבר את הכונן, קיים דבר כזה? אם אין אפשרות כזאת, כנראה שהאופציה היחידה שלי היא למכור את הכונן הזה. יש מעוניינים במקרה ולא ימצא לי פיתרון?

• 3 תגובות
    • 788 צפיות
  9. Started by Murmur,

הגיע לי ה- seagate Barracuda מהסדרה החדשה (3TB). הרצתי עליו HDDScan - להלן התוצאה. אינני יודע לפרש את תוצאות הבדיקה. האם הכונן תקין? האם כך צריך כונן חדש להתנהג? תודה מצורף גם קובץ הדוח המלא

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by aquas,

שלום לגבי הכונן הזה http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=409 ממה שאני מבין RAID 1 מכפיל את המידע לכונן שניה , בשביל גיבוי כתוצאה מזה הטח שפעיל הוא בעם חצי. RAID 0 - משתמש בכל השטח המלא של הכוננים. והפלוס הוא ביצועים יותר טובים , אבל האם בעקבות זה..."RAID 0 לא היה חלק מרמות ה-RAID בתחילה, משום שהוא לא מוסיף אמינות למערך, אלא רק שיפור ביצועים (להיפך - הסיכוי לתקלה באחד משני כוננים גבוה יותר מהסיכוי לתקלה בכונן אחד"(ויקיפדיה) אני מעוניין להישתמש במלוא הנפח האם זה עד כדי כך מסוכן? יש מה לדאוג? תודה!

• 3 תגובות
    • 715 צפיות
  11. Started by avinatbezeq,

שלום לכולם, אני רוצה לבנות מחשב חדש שיהיה בעל ביצועי דיסקים טובים. הסיבה היא שאני עובד עם VMWare ופעמים רבות מכניס ומוציא מהזיכרון מחשבים ווירטואליים של כ-10G, והמחשב פתאום קופא לי עם הדיסק לדקות ארוכות עד שהוא משתחרר. אני מבין שמה שעושה שהמחשב יעבוד מהר עם הדיסקים זה אם שמים לו Raid אבל יש לי כמה שאלות: 1. האם RAID אכן ישפר את המצב ואם כן, האם גם לקריאה וגם לכתיבה? 2. האם SCSI עדיף על דיסקים רגילים? 3. האם דיסקים של זכרון RAM כבר יכולים להחליף דיסקים מכניים? ואם כן, האם הם הרבה יותר מהירים? 4. איזה עוד דברים אני צריך לדעת בנושא?-) תודה - אבי

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  12. Started by מאור247,

יש לי שני הארד דיסקים ואחד מהם הוא 30 ג'יגה.... אבל פתאם משום מה הוא מראה לי עכשיו שיש רק 2 ג'יגה... מה קרה לו??

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  13. Started by yosi b,

של חבר שלי. היה במעטפת לחיצוני של lacie, ובגלל בעיות במגעים חבר שלו ש'מבין' (כמה נזקים הם עושים...) פתח את הארד דיסק (את הכונן עצמו) וכעת הוא לא עובד. לפי מה שה'מבין' הזה אומר הוא רק פתח וסגר כמעט מייד. כשמחברים אותו הוא משמיע רעשים עדינים של שפשוף צורם במשך כמה פעמים ומפסיק. לפי התחושה ביד הוא לא מסתובב. האם יש מה לעשות עם זה. יצויין כי התוכן לא כל כך חשוב כמו הדיסק עצמו. אשמח לתשובתכם

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  14. Started by niv251,

אז ככה אני מחפש הארד דיסק 500 GB או 320GB עוד לא החלטתי תלוי בהפרשי מחירים.. יש לי לוח אם Intel DP35DP. אני לא מבין בזה כלום אז אני סומך עליכם שתמליצו לי משהו טוב.. חשוב לי שיהיה מהיר ושקט.. (לא יודע אם זה קשור כל כך להארד דיסק אבל אני מעביר הרבה קבצים דרך המודם ממחשב למחשב). התקציב שלי זה עד 300 שקל.. בינתיים ראיתי את הכונן הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=574560 מה אתם אומרים עליו כדאי ללכת עליו או שעדיף משהו אחר ולמה.. תודה..

• 3 תגובות
    • 729 צפיות
  15. מישהי שאני מכיר השיגה דיסק DVD די נדיר.... הבעיה היא שאין לה נגן DVD, לא רגיל ולא אחד במחשב. היא ניסתה להכניס את הדיסק לכונן הרגיל שיש לה, אבל תוכן הדיסק יצא ריק (הדיסק תקין דרך אגב). אז אני משער שהוא יצא רק בגלל שזה דיסק DVD שנכנס לתוך כונן CD. אז רציתי לדעת אם יש איזה שהיא אפשרות שהיא כן תוכל להפעיל את הדיסק DVD ב-כונן הרגיל?...

• 3 תגובות
    • 937 צפיות
  16. ספציפית המודעה הזו: http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2_info.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=5730777 פניתי אליו, והוא טוען שיש לו המון דיסקים חדשים באריזות סגורות למכירה. פשוט לא יודע אם לסמוך ולקנות, למרות שהמחיר מאוד מאוד קורץ... מה אתם אומרים?

• 3 תגובות
    • 861 צפיות
  17. Started by ניר_,

שלום לכולם קניתי לפני כמה זמן מחשב מ- TMS (זמן טוב לתת להם מילה טובה על הכל - מחיר, אספקה, שירות לפני ואחרי הקניה) עם WD 320 AAKS מכיוון שלדעתי הוא הכונן הכי משתלם היום בשוק (מבחינת גיגה למחיר) אני שוקל לקנות עוד אחד ולשים אותם ב RAID 0 שאלות: 1. למישהו יש קונפיגורציה כזו שעובדת? זה תורם במשהו? 2. יש ל WD כונן 320 "raid edition". יש משמעות לדבר הזה? 3. רובכם בטח מכירים את זה: http://hwzone.co.il/news/1201463093/90590/ על ה 320 עם הפלטה היחידה. יודעים מתי זה מגיע? כמה זה יעלה? האם יהיה אפשר לעשות RAID איתו ועם הגרסא הנוכחית? תודה ניר

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  18. Started by Black_Devil,

יש לי הארד דיסק של 80 ג'יגה, שפעל כבר שנה+ הדיסק הראשי שלי מחובר עם SATA הדיסק הנ"ל מחובר בIDE הבעיה היא שהמחשב מזהה את הדיסק בהתחלה, אבל שהוא נכנס לווינדוס הוא לא מזהה אותו. בdevice manager הוא מראה אותו, אבל My Computer הוא לא מראה אותו. נכנסתי ל- Event Viewer וקיבלתי את ההודעה הבאה: The Logical Disk Manager Service failed while registering for device handle notifications on device \\?\storage#volume#1&30a96598&0&signature30002foffset7e00length12a14b8200#{53f5630d-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}. Win32 Error: 2. אם אני עושה בdevice manager דיסייבל ואז אנאייבל להארד דיסק הנ"ל הוא מראה אותו בMy Computer. איני יודע איך לסדר את זה. אודה למי שיוכל. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  19. יש לי דיסק רב פעמי של פיליפס 700 מגה עם מהירות צריבה מקסימלית של כפול 12 והבדיקה של נרו מאשרת שאפשר לצרוב עליו 718 מגה.. יש לי צורב לייטון 40-12-48 LTR-40125S עם ה- FIRMWARE (קושחה היא מילה ממש, ממש מגעילה) הכי חדש מה אתם אומרים ? ..

• 3 תגובות
    • 844 צפיות
  20. Started by tamirha,

האם התקליטור הזה (למטה ידיעתי יש לו פס ספוגית דק עליו) , אכן שימושי לניקוי עינית הלייזר (כתחזוקה תקופתית לנגן ה-DVD הביתי שלי), או שזה לא עוזר ומיותר לרכוש אחד כזה? במידה ועוזר, כל כמה זמן מומלץ להשתמש ובמידה ולא, האם יש דרך לתת תחזוקה באופן עצמאי לעינית בדרך של ניקוי עצמאי בפתיחה של הנגן עצמו ואם זה כרוך בביטול האחריות לאחר פתיחתו. אם יש מדריך כזה , אשמח לקישור . תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. בקיצור, במחשב שלי יש כונן ראשי © שמחובר באמצעות כבל SATA2, ועליו מותקן ויסטה הום פרימיום. עכשיו חיברתי כונן פיזי נוסף (E) שמחובר באמצעות כבל IDE, ועליו מותקן XP הום SP2 (יש לציין שפעם הכונן שימש ככונן ראשי במחשב אחר, וכך גם מערכת ההפעלה). אני מנסה ליצור dual boot של מערכות ההפעלה, אך ללא הצלחה. השתמשתי בתכנה EasyBCD כדי לקנפג את ה-boot loader של ויסטה כדי להכיר בהתקנה של XP. כל פעם שאני מפעיל את המחשב ואני מנסה להריץ את XP, אני מקבל הודעה ש-NTLDR לא נמצא או הושחת. חיפשתי בגוגל, וניסיתי לשחק עם הקובץ boot.ini שבכונן E (זה שמותקן עליו XP) כדי שהעסק יעבוד, אך זה לא פתר את הבעיה. איך פותרים את הבעיה? אגב, הבנתי ש-XP לא תומך ב-SATA באופן מובנה, ולכן צריך לבטל את אופציית AHCI…

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  22. Started by pinchukd,

מישהו קנה כזה או יודע כמה ג'יגה טכלס יש לדיסק?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. TMS מחכים לתשובה ממני אני רוצה להחליף דיסק קשיח. הזמנתי מחשב עם WD RED 2TB FOR NAS הבנתי שהוא גרוע למשחקים אז אני רוצה להחליף ל Seagate 1TB 32MB Baracudda 7200 האם אתם ממליצים? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. 1TB 32 מגה Buffer http://www.storagereview.com/php/cms/cms.php?loc=news_content&id=1027 http://www.hitachigst.com/portal/site/en/menuitem.8027a91c954924ae4bda9f30eac4f0a0 אני עדיין זוכר כשיצא דיסק 1GB הראשון ;D

• 3 תגובות
    • 785 צפיות
  25. Started by amirx19,

צריך דיסק אחד שיחליף מספר דיסקים קטנים יותר. שימושים - אחסון דאטה, ניגון סרטים. יש לי 10 טרה חיצוני שמגבה אותו כך שלנקודה הזו לא צריך לדאוג. מה לקנות ? האם לקנות בארץ או בחו"ל ? זמן אספקה לא דחוף, והתקציב נמוך ככל שאפשר. תודה

דיונים חדשים בפורומים