עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by JekylHyde,

על איזה כונן קשיח אתם הייתם ממליצים? זה כונן לגיבויים נטו. כרגע הוא יחובר למשב נייד עם מתאם USB. בעתיד אולי יתחבר למחשב נייח בSATA. שוב - זה כולה כונן שאחת לשבוע אני מגבה לתוכו איזה 20 ג'יגה וזהו. אני מתלבט בין אלו: ‎Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD20EARS ‎ 405 ש"ח ‎Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX‎ 410 ש"ח ‎2TB Green 5900RPM 64MB Sata III ST2000DL003‎ 395 ש"ח ‎2TB EcoGreen F4 32MB SATA II HD204UI‎ 365 ש"ח מן הסתם הוא אמור להיות אמין. שלא יתקלקל לי באמצע כי יש בתוכו מידע חשוב. תודה

• 0 תגובות
    • 716 צפיות
  2. Started by Cynicoren,

שלום, קראתי את ההמלצות המופיעות בסטיקי. שמתי לב שמדובר בכונני 5400. 1. האם משנה האם מערכת ההפעלה תהיה על כונן קטן/גדול ? 5400 או 7200 ? 2. מבין כונני ה 7200 , מהו הכונן המומלץ ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by afix202,

שלום לכולם, אני מתעתד לרכוש כונן 2TB חיצוני ויש לי מספר שאלות. האם 2TB זה גדול מדי - יש בעיות אמינות יותר מ1TB? (מבחינת הנפח, זהו הנפח לו אני זקוק) יש לי 2 כוננים של 1TB ואני מתכוון לגבות אותו אליהם. לגבי כונן חיצוני, ראיתי של WD וSEAGATE? יש עדיפות לאחד מהם? יש אלטרנטיבות בשוק כרגע? אם אקנה חיצוני בגודל כזה האם יש בעיה אח"כ לפרק ולשים בקופסת NAS זולה? ראיתי את הכוננים באתר של סקאי פיסי - יש לאנשים ניסיון איתם? סיבה לא לקנות שם? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by p_uriel,

שלום, יש לי סטרימר (IAMM83) עם אפשרות לחיבור כונן פנימי. אני מחפש כונן 2TB מומלץ. מקריאה בסטיקי, ראיתי כי אין ההמלצה היא ללכת על 1TB, אבל מכיוון שחשוב לי נפח איחסון גבוה, אני מעדיף 2TB. כמו כן, מכיוון שהכונן סגור בתוך מארז של הסטרימר - אני מעדיף כונן שמתחמם באופן מינימלי. תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by HaJ-B,

שלום. היום חיברתי כונן חדש כאמור. בניהול דיסקים של ווינדוס 7 בחרתי במערכת GPT, ובפירמוט מהיר עבור מחיצה יחידה של 4 טרה. באמצע הפרמוט מתקבלת הודעה כי הפרמוט לא הושלם. ניסיתי כמה פעמים, לא הצליח. אני עובד על מערכת ממש ישנה: לוח אם ASUS Commando ו-ווינדוס 7 64 ביט. לא מאמין כי הכונן תקול, פשוט אני עושה משהו לא בסדר. נא עזרתכם! תודה.

6. ראיתי את ההארדיסק הזה בזאפ בהבדל משמעותי וגם בנתונים יש 2 דגמים של הכונן אחד SATA2 ואחד IDE כמו כן שמגדילים את התמונה היא בכלל של דגם של 400 ג'יגה.. אם אין פה טעות אז המחיר טוב (למרות שיותר זול לקנות שניים של 250) רציתי לדעת לגבי הביצועים והאמינות של הכונן, האם הם טובים? אני מדבר על 500ג'יגה IDE.

• 7 תגובות
    • 888 צפיות
  7. אני צריך כונן חדש...לאחר שאחר הלך לעולמו. באותו מחיר יש את ST3500418AS המומלץ אך ראיתי גם את WD5000AADS עם באפר 32. מאחר והוא שייך לסדרת ה GREEN אני מניח שהוא 5400RPM? האם ה ST3500418AS עדיין עדיף? (למרות באפר קטן יותר?) הדיסק ישמש ככל הנראה לאיחסון ולהרצת משחקים ממנו. דעתכם? המלצות?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. השאלה שבכותרת. לינקים: 1) http://www.lamir.co.il/product.asp?product=11963 2) http://www.gcomputer.co.il/pl_product~HD501LJ~152~655.htm

• 1 תגובה
    • 842 צפיות
  9. Started by lampit,

אהלן. אני מחפש כונן די סטנדרטי- 500, 2.5" עדיף שיהיה usb3 (חיצוני כמובן). הלכתי לKSP (מחיר + , אמינות -) מתכוןן לקנות את ה S2 Portable 500GB 2.5'' Samsung HX-MTA50DA‎ http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot שלפי מעט החומר שמצאתי פה בפורום, אמור להיות כונן אמין ואיכותי. אבל המוכר בחנות (שהיה די מעצבן למען האמת) אמר לי שבשום פנים לא לקנות את זה, וגם לא אף אחד מהדגמים האחרים, לא שלהם, לא של WD, ובטח שלא של Segate. ולעומת זאת, ה- דיסק לקנות הוא הדיסק של :Transcend StoreJet 25M3 500GB 2.5'' External Hard Drive USB 3.0 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot הסיבה לדבריו היא שיש איזו מחט בדיסק שהיא מאד עדינה ובכל החברות האחרות, מלבד transcend לא סיפקו הגנה מפני זה, ולכן…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום לכם , רכשתי שלשום הארד דיסק WD SATA 500GB , עשיתי לו פירמוט , מערכת הפעלה SP3 , עדכון ביוס , אך המערכת קולטת רק "465 גיג'ה" מתוך 500 גיג'ה , אז לאיפה שאר ה35 גיג'ה נבלעו ?

• 4 תגובות
    • 800 צפיות
  11. אני מעוניין בכונן פנימי למחשב, בגודל של 500GB. קראתי את הסטיקי וראיתי שהכוננים המומלצים בגודל זה הינם הST3500418AS והST3500410AS, כשה410 אמור להיות שקט יותר. חיפשתי בחניות מחשבים, ה418 כמובן נפוץ יותר ומצאתי אותו במחיר זול מאוד של 240 שקל בKSP. את ה410 מצאתי ב295 שקל בפנדס. 1. ההמלצה עדיין בתוקף? כי היא ניתנה לפני חצי שנה. 2. ההבדל במחיר הוא 55 שקלים, שווה להשקיע בשביל ה410? 3. לא כדאי לקנות היום כונן עם 32MB באפר? למשל זה: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8278 4.בנוסף הלוח שלי תומך בSATA1, ממה שאני יודע לא תהיה לו בעיה להפעיל את הכוננים הנ"ל, נכון? תודה.

• 4 תגובות
    • 741 צפיות
  12. מחפש כונן 500MB הכי מהיר שיש בבדיקות , חייב להיות USB 3

13. Started by ido-nava,

עקב גסיסתם של שני כונני 2TB שיש לי, אני רוכש היום או מחר מאילת כונן 5TB. יש בKSP שני כוננים: 1. Seagate Archive HDD 5TB Sata III ST5000AS0011 http://ksp.co.il/?uin=27083 2. Western Digital Caviar Green WD50EZRX 5TB Sata II http://ksp.co.il/?uin=24381 שניהם עולים 847 ש"ח וההבדלים היחידים ששמתי לב אליהם הם שהסיגייט מגיע עם 128MB זכרון מטמון (לעומת 64MB בWD) ו3 שנים אחריות לעומת שנתיים. אז איזה כונן עדיף?

14. Started by Radeon38,

אחרי כמה התלבטויות אני רוצה לדעת האם לרכוש את הWD עם ה 32 או את הסמסונג עם ה 16 (בתקווה שלא תיהיה לא קושחה דפוקה) חשוב לציין שזה הולך להיות כונן למערכת הפעלה ולא לאיחסון.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  15. כמו בכותרת יש לי כונן 7200.11 עם fm העדכני הבעיה היא שהכונן נכשל בself test של seatools של seagate יש מה לדאוג ?

• 1 תגובה
    • 684 צפיות
  16. Started by shafir,

שידרגתי ל xp וכאשר מגיע לכונן A כותב: צריך לאתחל את הדיסקט. החלפנו כונן, החלפנו צמה, ועדיין הבעיה קיימת. מה עושים?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. בואו להכיר את אחת הכניסות המפתיעות ביותר לעולם כונני ה-NVMe בתקופה האחרונה, ומוצר שעשוי להפוך לאחד מהניצנים הראשונים של מהפכת מחירים אמיתית לכתבה

18. חודשים מפורסמים ברשת על כל מיני כונני עם קצב קריאה וכתיבה גבוהים 7,000/6,800 MB/s כולם מגיעים בתקן חדש ב-תקן NVMe 1.4 החדש ( דווקא סמסונג לא הוציאה ) ואין לאף אחד מושג מתי יצא לשטח למכירה או מה מכירו ? התרגלנו שיש כמות נמוכה מעבדים ל- AMD סדרה 5XXX או כרטיסי מסך חדשים 6XXX או 3XXX אבל כאן רק מספרים בקרוב .... נראה שחברות מחשב המציאו מחדש את המושג "וירטואלי " פעם זה היה הדמיה או חיקוי היום לא מציאותי ולא אמיתי , לא בעולם האמיתי ( זה יצא מתי שהוא אבל בינתיים משחקים לכם בראש להמתין ) הבעיה בכוננים אלו שקצב הכתיבה מהיר פי -2 מקצב הקריאה ולא מובן מה ההגיון בזה ? הכונן קורא את החומר ומעביר לכתיבה שיכו…

19. Started by Hanan Sabo,

שלום, אני רוצה לקנות כונן blu-ray. האפשרויות שלי הן או להזמין לארץ, או כתובת בקנדה (שיש לי שם מישהו שיביא לי). ראיתי שהמחירים של הכוננים החיצוניים הם 100$ קנדי לפני משלוח ומס (13%) שיש שם. יש סיבה עקרונית שלא לקנות כונן פנימי של נייד (ראיתי ב 63 כולל משלוח), ולחבר לו את המתאמים האלה ל USB ב 15 שקל? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by barlevi321,

שלום לכם!!! רציתי לדעת קצת כל כונן blu ray: מה זה הכונן הזה למעשה? מה השימוש בו? ועם יש מאמר בנושא הזה אני אשמש!! בתודה מראש בר לוי!!!

• 3 תגובות
    • 760 צפיות
  21. Started by NeptuneMB,

שלום רב, אני מחפש כונן בלוריי פשוט המתחבר למחשב ויודע לקרוא פורמטי 3D, האם זה בכלל קיים? או שבכלל כל כונן בלו ריי פשוט ידע לקרוא סרטי 3D? השימוש של הכונן יהיה אך ורק להעברת התכנים של הדיסק למחשב (כמו בתוכנת DVDSHRINK). קיים משהו כזה בזול? אני מחפש עד מחיר של 300-400 שח'. איך הדגם הזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6848 הוא גם צורב בפורמט DVD/CD ממה שקראתי, אך האם הוא יודע לקרוא פורמטים של 3D? האם זה פורמט אחר? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by IME3,

למישהו יש להמליץ על כונן בלוריי למחשב? לא מוצא יותר מידי דגמים ראיתי אחד ב 370 של סמסונג מה שאני מחפש זה יכולת לעשות RIP לסרטי BLURAY בצורה חוקית לסרטים שקניתי בעצמי להעביר אותם לקובץ דיגיטלי שאני אוכל להעביר את הסרט להארד דיסק בסלון ולראות על ה LCD החדש הייתי שמח למידע על כוננים מומלצים שיעשו את העבודה וגם על תוכנות RIP שאשכרה עובדות

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. (לא יודע אם השאלה שייכת לכאן, או לפורום לוחות אם) סוף סוף התחדשתי בלוח אם בעל UEFI BIOS. יש לי כונן קשיח בנפח 3TB, ואני מעוניין להשתמש בו למערכת ה-WINDOWS 10. איתחלתי את הדיסק ב-GPT. הגדרתי מחיצה ראשית של 250GB עבור דיסק C, מתוך כוונה ששאר השטח ישמש מחיצה משנית D אבל תוכנית ההתקנה של ווינדוס נותנת לי (בנוסף ל-C) מחיצה שנייה של 1.75TB, ועוד מחיצה שלישית של 1TB. המחיצה השלישית של 1TB לא ניתנת להגדרה ושימוש - כך שסך הכל אני יכול להשתמש ב-2TB, מכל נפח הדיסק במערכת הישנה שלי ידעתי שאי אפשר להשתמש עבור כונן C בדיסק גדול מ-2TB, וציפיתי שבנערכת החדשה זה כן ניתן. מה עושים? האם צריכות להיות הגדרות מסויימות ב-BIOS, כמו AHCI? או מ…

• 8 תגובות
    • 3.4k צפיות
  24. Started by URON,

לפני שנתיים קניתי מחשב וינדוס 7 עם הרד דיסק של 2000 גיגה ושאלתי איזה גודל מחיצה כדאי לי לעשות לווינדוס, והחברה אמרו לי ש 30 גיגה יספיקו, עשיתי מחיצה של 50 גיגה, והיום נשארו לי 5 גיגה פנויים, השאלה שלי היא האם יש דרך בטוחה להגדיל את נפח מחיצת הווינדוס©, על חשבון המחיצה (Dׂ) הענקית? ומה הסיכון שיש בפעולה כזו כי החומר על המחשב יקר לי?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Gsofer,

שלום . יש לי מחשב נייד ולאחרונה שמתי לב שהכונן cd כבר לא מופיע ב"מחשב שלי", מה שכן הכונן עצמו נפתח ונסגר ללא כל בעיה. נכנסתי למנהל ההתקנים וראיתי שבאמת יש שגיאה בהתקן , הסרתי תהתקן עשיתי רענון ושוב ההתקן הופיע עם שגיאה. איזה עוד פעולות אני יכול לעשות כדי לסדר תבעיה ?. צרפתי תמונה עם הסבר השגיאה שמופיע בהתקן [ATTACH=CONFIG]5571[/ATTACH]

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים