אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
רכשתי דיסק קשיח שני למחשב. הדיסק עובד ב SASA ושמן בישראל- מקסטור מקסליין 3 היום כשהגיע הדיסק גירדתי את פדחתי בתמהון- בדיסק הישן יש חיבור חשמל רגיל (4 פינים מאסיבי שכזה). אחוריו של הצעצוע החדש כוללים חיבור לכבל נתונים, וחיבור נוסף מזן לא מוכר. במארז שלי אין תקע מתאים אלא תקע 4 פינים רגיל ועוד תקע קטן יותר אך שאינו מתאים לדיסק הקשיח החדש (לפי דעתי לפחות...) בקיצור נראה לי שאני מפספס משהו מאוד בסיסי כאן... חברים- איך נותנים חשמל לדבר הזה ? אורן
-
- 1 תגובה
- 622 צפיות
-
-
רכשתי כונן SSD עבור מערכת ההפעלה וכעת כונן הHDD לא עושה כלום מלבד לאחסן קצת קבצים שירים וכאילו . .. מה שקורה זה שכשאני נכנס לכונן D (שהוא למעשה הHDD המדובר) אז המחשב קופא לאיזה 4 שניות ורק אז זה נכנס לכונן . פעם לפני שרכשתי את הSSD זה לא היה ככה. מעבר לכך אחרי שאני נכנס פעם אחת זה מסתדר לזמן מה ואז אחרי פרק זמן מסוים שאני לא נוגע בכונן D, חוזר חלילה. למיטב הבנתי המחשב לא עושה שימוש בכונן ה HDD המדובר ולכן הוא מכניס אותו למצב שינה (בקיצור הוא לא מסתובב) כך שכאדר אני מעורר אותו הוא רק מתחיל להניע ועד שהוא מגיע למהירות הרצויה אני מתייבש לי בינתיים. בעבר הוא היה כל הזמן בפעילות כי המערכת הפעלה ישבה עליו ולכן לא היו עיכובים אך כעת הוא נמצא בפנסיה מוקדמת. כיצד ניתן לפתור את ה…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם !! קניתי מחשב חדש עם הארד דיסק 250 ויש לי בקודם עוד 2 של 80 כל אחד אחד SATA ואחד IDE... אני רוצה להעביר את 2 הישנים לחדש ולהעביר את כל הקבצים לחדש (כמו לגבות) ואז להחזיר לישן... צריך להתקין משהו או שזה יזהה ישר אותם בחדש ?
-
- 4 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מתלבט בין 3 דגמים לכונן 3.5 חיצוני עם חיבור USB בגדול, אלו השלושה הזולים ביותר שמצאתי באינטרנט. אשמח לקבל המלצה Toshiba Store Art 362 ש"ח, שנתיים אחריות (המחיר הנמוך ביותר שהם מקבלים הוא 323 ש"ח + 39 ש"ח דמי משלוח) http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7731876 http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7731876 Seagate 1000GB ST310005EXD101RK 390 ש"ח, שנתיים אחריות http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727525 Seagate FreeAgent Desk 1000GB ST310005FDD2E1-RK 420 ש"ח, 5 שנים אחריות http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717800
-
- 1 תגובה
- 833 צפיות
-
-
יש לי כרגע במחשב שני כוננים הראשון הוא WD 120GB ישן (SATA 1) שקודח לי בראש והשני סיגייט 500GB 32MB שאני לא שומע בכלל. בגדול, המערכת שלי ממש חרישית אבל ה-WD הורס הכל כאשר ויסטה מחליטה להתעורר ב-1:00 בלילה ולקדוח לי בשכל. אני גם ככה חשבתי לשדרג בשביל עוד מקום (...זתומרת, פורנו כמובן ) אבל רוצה להבטיח שהכונן יהיה שקט אז אני מגיע לשאלה המקורית, מי מהם שקט יותר, או שניהם שקטים באותה מידה ואם בכלל?! ובקשר ל-WD ראיתי שיש שני דגמים, אחד 16MB והשני 32MB, יש כזה הבדל? כדי ללכת על ה-32MB? הוא עולה יותר מידי. תודה
-
- 4 תגובות
- 730 צפיות
-
-
לאחר קניית מחשב חדש יש לי עוד לפני שקניתי את המחשב וחיברתי לחדש הארד דיסק : WD BLUE 16 MB SATA 3לדעתי הוא יוצר צוואר בקבוק ווינדוס 7 64 לא הכי עובד עליו בצורה הכי מהירה לכן ארצה לקנות חדש אני רוצה להוסיף עוד קשיח שיהיה לי עוד מיקום ושיהיה לי גם דיסק יותר מהיר והכי חשוב שקט שאני מתכנן להריץ אותו כדיסק ראשי עליו תותקן מערכת ההפעלה. ההתלבטות היא בין Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX ווסטרן דיגיטל ל 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 סיגייט על מה אתם ממליצים בהתאם לצרכים שלי שהם מהירות ושקט ואם יש המלצה אחרת אשמח לשמוע
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש ברשותי במחשב הישן הארד דיסק של ווסטרן דיגיטל בגודל 20GB. משום מה אני מוצא את עצמי מתמודד עם בעיות כאלו או אחרות עם המחשב. לדעתי הבעיות ניגרמות מההארד דיסק ולכן רציתי לדעת האם יש איזשהי תוכנה מסויימת שניתן בעזרתה לבדוק את ההארדיסק? אשמח אם תציאו לי דרכים לבדוק את תקינותו של ההארד דיסק. לילה טוב ותודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 599 צפיות
-
-
מישהו בבקשה יכול להסביר לי מה ההבדל בין DVD+R לבין DVD-R
-
- 7 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום! הזמנתי מחשב חדש מ-SkyPc, ובימים הקרובים אני אקבל אותו, כשהחנות תרכיב לי אותו. הצלחתי להשיג דיסק של XP Pro מקורי, ורציתי לשאול לגבי אופן ההתקנה מבחינת ההארדיסק, ועוד כל מני. הבנתי בכלליות שאני פשוט מדליק את המחשב, משנה איזו הגדרה בביוס (לכך שהמחשב ייטען מה-CD-ROM אם אני לא טועה), מכניס את הדיסק ומתקין כמו כל תוכנה. עכשיו, באיזה שלב של ההתקנה אני צריך יוכל לפצל את ההארדיסק, וכיצד? בקשר לכמות. הארדיסק בנפח 320GB ותכננתי לפצל ל-20GB רק למערכת ההפעלה וכל השאר (300GB) לתוכנות, משחקים, סרטים, כל השטויות שלי. הדבר השני הוא שהמחשב ישמש אותי ואת אחי הקטן, שכל מה שהוא עושה במחשב זה ICQ ובדיחות ב-Walla. מה שחשבתי עליו זה לקחת את ההארדיסק מהמחשב הישן (40GB, חיבור IDE, דגם …
-
- 7 תגובות
- 726 צפיות
-
-
להלן 2 תמונות של SSD . תמונה ראשונה כאשר הוא חדש... תמונה שניה כאשר הוא ב 70% מלא. סתם רציתי לשתף.. [attachment deleted by admin]
-
- 27 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
מה זה Memory Flash ? למה כולם כל כך מתלהבים מזה? ומה זה HDD? הא ומה זה זיכרון מותמן (ה 8MB שיש לי וזה מחשיב אותו לכונן) חיפשתי בגוגל ולא מצאתי (אני לא יודע אנגלית)
-
- 4 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות כונן SSD שמתחבר ב SATA 3 בשביל להתקין עליו Windows 7 64Bit. הבעיה שאין לי SATA 3 בלוח אם. ולכן שקלתי לקנות PCI-E ל SATA3. משהו מכיר בקר טוב של PCI-E ל SATA3 : *. שהוא bootable - שאני אוכל להתקין עליו מערכת הפעלה. *. שהוא עובד ב WIndows 7 64BIt. *. כמובן שיעבוד ב 6Gb/s בינתיים ראית את זה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6825 אבל באחד הפורמים היה רשום שזה לא עובד ב Windows 7 64Bit. הלוח אם שלי הוא: GIGABYTE X48T-DQ6 *. יש לי PCI-E X16 פנוי.
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי, מחפש כונן 3TB. נתקלתי בכונן הזה:WD 3TB Sata3 Red for NAS 24/7 הכונן מיועד למחשב ולא למערך NAS. יש איזשהי בעיה להשתמש בכונן לא כחלק מ RAID?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רציתי מה המהיות של דסק הקשיח הזה 80GB SATA? שנימצא ב-KSP הוא 7200?
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
אהלן. מחר אני הולך לקנות הארד דיסק חש כי חסר לי מקום,ואני מתכוון להעביר את ההארד דיסק שיש לי כרגע למחשב אחר שההארד דיסק שלו דפוק. אז יש לי כמה שאלות: הלוח אם שלי לא תומך SATA2,האם יש תמיכה לאחור בהארד דיסקים של SATA 2? איך להעביר את המידע החשוב לדיסק החדש(לדוגמא,אני יכול לחבר את שניהם ולהעביר את המידע בניהם?)? עריכה:שכחתי לציין שהקבצים הם בסדר גודל של 80 ג"ב,אם היו לי קבצים של כמה גיגות הייתי מעביר על דיסק,אבל הקבצים חשובים ומדיות DVD וCD לא אמינות.. תודה רבה לכולם ויום טוב.
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
יש לי דיסק עם תיקיה בפנים אבל הוא פשוט מזהה את הדיסק אבל אין בו כלום שאני פותח דיסקים אחרים גם של סילבר ליין הוא מזהה..איך יכול להיות? זה ממש חשוב! תודה לעוזרים! עריכה: הוא מזהה אותו בכלל כCD ושהוא WRITEABLE למרות שיש עליו תיקיה של 1 ומשהו גיגה
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
טוב, אז הבעיה שלי כפולה. מאחר ולא מצאתי פתרונות בחיפוש של הפורום (או קישורים ישנים מדי...), אני מעדיף לרשום פה. מה גם שהמחשב יחסית חדש (חצי שנה סה"כ) אז אני מעדיף עזרה קצת רלוונטית יותר. 1) הכונן (WD5000AAKS) התחיל לעשות לאחרונה נקישות קטנות כאילו, לא משהו חזק, בעת הפעלת ווינדוס או תוכנות ממש כבדות (ע"ע משחקים/העברת קבצים/פתיחת HD וכו'). שמתי לב שזה התחיל לי רק כאשר ניסיתי לעשות OC לזיכרון (מ800 ל1066). 2) בעיה שניה היא שניסיתי לעשות עכשיו ANALYZE דרך הווינדוס לכונן, אבל הוא נותן לי שגיאה "Disk Defragmanter could not start". לא עשיתי איחוי מאז דצמבר בערך, וגם זה היה עם DISK KEEPER. מה יכולה להיות הבעיה? דיסקיפר התחיל לעשות לי בעיות אז מחקתי אותו והתכוונתי להשתמש בבילט-אין…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי HD של חברת Seagate (www.seagate.com), שנשבר \ נפל לו פין אחד בחיבור IDE, ספרתי שהוא ה10 משמאל בשורה הראשונה. הדגם שלו הוא U6 ST340810A, בנפח 40 גיגה. קניתי אותו לפני שנתיים בערך, ומאז החנות שקניתי ממנה נסגרה. עכשיו השאלה שלי היא האם יש לי עדיין אחריות מהחברה (Seagate). לא קיבלתי שום מסמך של אחריות, אבל יש לי את הקבלה אם זה יעזור. אם יש לי אחריות מהחברה עדייו, אז האם יש להם מעבדה בארץ? ואם כן, אז אפשר לקבל כתובת + טלפון? אם אין, אז האם יש מעבדה, שאני יכול לשלוח אותו לשם, ויתקנו אותו במחיר סביר?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני מתלבט בין שני SSD ולא יודע מה כדאי לקנות (הקניה מתוכננת לבעוד חודש) שניהם 256GB ושניהם אותו מחיר בKSP 990 ש"ח Crucial m4 2.5'' 256GB SSD MLC SATA III CT256M4SSD2 המוכר SSD Transcend SSD720 2.5'' 256GB SSD SATA III Retail הSSD הזה סוקר בפורום בנפח 128GB כאן וזכה בתמורה הטובה ביותר לכסף כאן כאשר היה כתוב שמחירו 850 ש"ח בארץ (ה128GB) ופה הבאתי את ה256GB ב990 ש"ח המפרט מחשב שלי בצד ימין (בפרופיל) אבל אני מתכנן באותה קניה של הSSD לקנות גם ספק כוח חדש (חשבתי על SEASONIC X560 או X660 או Thermaltake Toughpower Grand 650W) וגם כרטיס מסך חדש (חשבתי על MSI HD6850 או Sapphire HD6870) אז ככה שהSSD יתאים למערכת שלי תודה רבה מראש לעונים עריכה: אני מתכנן לשים את המערכ…
-
- 51 תגובות
- 6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, ראיתי כי בעבר פורסם כאן (באתר וגם בפורומים) מידע לגבי recall של היצרנית לדגם הנל. השאלה היא האם נכון להיום יש בעיות עם דגם זה? האם דגם זה נחשב אמין? אני מתעניין לרכוש אותו בזכות מחיר אטרקטיבי של 450 שח ל 120G ברשת KSP.
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
היי, הרעיון לא שלי - אז תקראו ותגיבו... חבר שלי הלך לברר היום על מחשב נישא... המוכר ( לא משנה חנות / מקום ) - הציע לו ודיבר איתו - ( מהתרשמות של חצי שעה של שיחה נראה כי המוכר אכן בקיא ומבין על מה הוא מדבר ) - לקראת סוף השיחה שאל החבר אם יש לLAPTOP - כונן COMBO ( הינו CDRW+DVD-ROM ) המוכר ענה שכן. כמו כן שאל החבר אם ניתן להוסיף מעט כסף ו"לשדרג" לצורב DVD ( מתחיל להיות מקובל בLAPTOPים היותר חדשים שמוכרים כיום ) ולהלן תשובת המוכר ( נא לא לקטול אותי ) : ( פחות או יותר - זה מפה לאוזן אבל ברוח הדברים ) : ניתן לצרוב DVD בעזרת בכונן המסופק - בסיוע התוכנה המסופקת - מדובר ב ROXIO החדש - EASY CD CREATOR 6 ( אני אישית אגב לא סובל את EZ CD CREATOR מאז הגרסאות הראשונות שבאו עם …
-
- 22 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי נטבוק (LENOVO S10-3) הוצאתי ממנו את ההארדיסק בשביל שימוש אחר, ואני מתכוון לשים בתוכו SSD שיהיה רק בשביל גלישה באינטרנט (מתכוון להתקין עליו JOLI OS) אני מחפש SSD בנפח של 8-16GB, עם ביצועים סבירים (שירוץ סבבה, לא חשוב לי שיידלק בתוך 10 שניות) לצערי הרב כל מה שמצאתי באתרים בחו"ל הם מותגים סינים מוזרים (שאין לי בעיה לקנות אם תגידו לי שהם בסדר).. התקציב שלי הוא 20 עד 35 דולר(כולל משלוח) בינתיים הדבר הכי טוב שמצאתי זה: http://www.ebay.com/itm/Kingspec-16GB-2-5-140MB-S-8CH-SATA-II-SSD-MLC-NAND-Flash-HD-Hard-Disk-Notebook-/330729182948?forcev4exp=true&forceRpt=true#ht_6239wt_1397 אם יש לכם הצעות אחרות (אין לי בעיה גם שיהיה לו רק 8GB) מאתרים בהחלט אשמח ולגבי הל…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי אותם יחד עם הצורב במחיר של 70 שקל ל24 מדיות של - בX8 עכשיו השאלה שלי היא האם הם איכותיות, וחבר שלי אמר לי שלדעתו זה מזוייף בגלל שהציפוי שלהם נראה מוזר מה דעתכם? בהגדלה: http://img42.echo.cx/img42/6843/dsc000017oy.jpg שאלה נוספת היא מה ההבדל בין כבל IDE עם חוטים דקים וכבל עם חוטים עבים? (לא במעוגלים)
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
האם יש שוני בתהליך ההתקנה של ווינדוס כאשר משתמשים בכונן SATA ?
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
מה ההבדל בין שני הדגמים האלו? תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 717 צפיות
-