אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
קראתי את המאמר על הכוננים החיצוניים כאן בפורום. בעיקרון אין הרבה צרכים מיוחדים לכונן החיצוני. בעיקר אחסנה של קבצים כדי לא להעמיס על ההארדיסק במחשב ועוד שימוש חשוב (אם זה אפשרי) יש לי LCD Sumsung 40" b - 530 full HD ורציתי לדעת אם יש אפשרות לחבר הארד דיסק חיצוני לטלוויזיה בעיקר בשביל סרטים. יש לי windows 7 ככה שחשוב שהוא יתמוך במערכת הפעלה זו.
-
- 5 תגובות
- 896 צפיות
-
-
הגיע גם זמני לקנות צורב DVD. אני לא מבין כלום בצורבים ובטח לא בצורב DVD, אני אשמח לקבל המלצה לצורב DVD איכותי שלא יתקלקל בקלות והבנתי שיש סוגים שונים וכל מיני דברים. אשמח אם תסבירו לי על הצורב DVD ומה הטווח מחירים בנוסף? ובנוסף מה טווח מחירים הדיסקים לצורב DVD? כמה GB יש בדיסק? תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 896 צפיות
-
-
טוב אז ככה ההורים שלי טסים למזרח , ואני רוצה המלצה לצורב DVD .. חשוב שהיה דואל לייר וכמובן מהירות כתיבה שלו X16 (ואם לא קשה לתת מחירים (בערך) .. ובבקשה לא צורבים שעולים 400 דולר .. ;D תודה מראש ..
-
- 6 תגובות
- 895 צפיות
-
-
עד עכשיו עבדתי עם הארדיסק 10GB של WD והכל היה בסדר (יש להארדיסק בערך 16,000 שעות עבודה) לפני שבוע בערך חיברתי על אותו כבל slave הארדיסק של IBM 2.9GB. בכל הזמן הזה שההארדיסק עבד לבד נוצרו בו רק שני סקטורים פגומים אחרי שחיברתי את הIBM נוצרו עוד 10 סקטורים פגומים בשבוע זה יכול להיות שהIBM דופק לי את ה WD?
-
- 5 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אני יודע זאת שאלה קצת מטומטמת, אבל בבקשה לא לקטול אותי... תראו - יש לי במחשב הישן הרדיסק 30 GB של WD עם 5400 RPM. אני שוקל לקנות עוד הרדיסק של 20GB אבל הפעם של 7200 RPM. השאלה שלי היא, האם כאשר אני ישים את מערכת ההפעלה על ההרדיסק המהיר יותר, האם זה ישפר את ביצועי ומהירות המחשב בכלליות? כי אחרי הכל, סביבת העבודה היא ווינדוס, והוא נמצא על ההרדיסק המהיר, אז הכל אמור לעבוד יותר מהר לא?
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום חברים, יש ברשותי כרטיס זיכרון מסוג SD שעליו מאוכסנות תמונות מהמצלמה הדיגיטלית. לאחרונה גיליתי כי מספר תמונות שצולמו בחו"ל נמחקו\נעלמו. מאוד חשוב לי לשחזר את התמונות הללו. אשמח לקבל את עזרתכם בנושא, תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
שלום לכולם, במחשב חדש עם לוח אם ASUS P5LD2 Deluxe (חדש ונוצץ) אני מתכנן להתקין שני דיסקים WD SATA-II 160GB (גם חדשים ונוצצים) במערך RAID1. המטרה היא כמובן יצירת mirror שימנע אסון ואובדן מידע במקרה של קריסת דיסק מאחר ואני עובד עם חומר מאוד רגיש. רציתי לדעת כמה מסובך להגדיר זאת לבד (ביצעתי הרבה התקנות והגדרות בעבר אבל מעולם לא התעסקתי עם RAID). המערכת תעבוד על לוח האם הנ"ל שיש עליו שני בקרי RAID לפי מה שקראתי - לא כל-כך הבנתי מה ההבדל ביניהם... יש למישהו קישור לאיזה מדריך ברור על הגדרת, הרצת ותחזוקת RAID (כולל איך בדיוק מתקינים WIN XP על דבר כזה) ? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
איך אני עושה ריסטור אני ממש לא רוצה לפרמט בבבקשה תעזרו לי !!! עוד כמה פרטים : זה HD 40 giga של WD ... יש לי XP וכשאני עושה מאפיינים לHD הוא מראה לי RAW (!??!)
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום רב לכולם ברצוני לעשות RAID 0 בלוח אם gigabyte GA-EP35C-DS3R אני חדש בזה, ואת הRAID 0 אני רוצה לעשות למערכת הפעלה WINDOWS 7 בת 64 BIT לפי מה שהבנתי מחוברת של הלוח אם, שיש שתי אפשרויות לעשות זאת: א. דרך INTEL ICH9R, ב. דרך GIGABYTE SATA2 אז נולדו לי שאלות הבאות: למה בכלל לעשות לוח אם עם שני בקרי RAID? באיזה בקר עדיף להשתמש ולמה? תודה
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום. יש לי כרגע במחשב צורב DVD של NEC ועוד כונן CDROM רגיל. השאלה שלי היא: איך אני מעתיק דיסק DVD קיים לאחד ריק? והאם ניתן לעשות את זה באמצעות NERO EXPRESS (אני מניח שכן... רק לא יודע איך)? תודה
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום חברים יקרים. יש לי כונן SSD מסוג Patriot Pyro SE 60 GB לינק : http://patriotmemory.com/products/detailp.jsp?prodline=8&catid=85&prodgroupid=219&id=1135&type=17 הוא מחובר ביציאת Sata 3 6Gb/s בלוח gigabyte p55ud4p יש לציין כי היציאה היא עם בקר של Marvel וכמו כן כי הכונן מחובר במצב Ahci ב-Bios. ה-firmware של הכונן ושל הלוח הכי עדכניים. הדרייברים במערכת ההפעלה windows 7 64 bit תואמים ועדכניים. הבעיה היא כזו - במבחני ביצועים ב-HD-Tunes הוא לא מגרד את הביצועים שהוא אמור לבצע לפי אתר היצרן. מהירות קריאה מקסימלית 270MB/s ממוצעת 189MB/s זמן גישה אקראי 0.2 !!! הכל מקונפג ומותקן מעולה...ועדיין - מוזר איך הביצועים הללו לא עוקפים בכלל את הכונן הקודם שלי …
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
הגודל הנדרש הוא 500 SATA 2 MB 32 GB ? אתם מכירים דיסק אמין לפי חוות דעת? גם אם זה 16MB זה בסדר או קצת פחות מ- 500GB תודה
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מערך RAID STRIPE ואני מחפש את הדיסק הקשיח הכי שקט שניתן למצוא בגודל של 250 GB (כפול 2 כמובן). מהו הדיסק הכי שקט? כמה שיפור ביצועים אני אקבל ממערך כזה לעומת RAPTOR שהוא רועש מאוד(להזכירכם מהירות הסיבוב שלו היא 10,000 RPM) ? תודה מראש אמיר.
-
- 8 תגובות
- 895 צפיות
-
-
של חבר שלי. היה במעטפת לחיצוני של lacie, ובגלל בעיות במגעים חבר שלו ש'מבין' (כמה נזקים הם עושים...) פתח את הארד דיסק (את הכונן עצמו) וכעת הוא לא עובד. לפי מה שה'מבין' הזה אומר הוא רק פתח וסגר כמעט מייד. כשמחברים אותו הוא משמיע רעשים עדינים של שפשוף צורם במשך כמה פעמים ומפסיק. לפי התחושה ביד הוא לא מסתובב. האם יש מה לעשות עם זה. יצויין כי התוכן לא כל כך חשוב כמו הדיסק עצמו. אשמח לתשובתכם
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
פתחתי את המארז והוספתי שני מאווררים. הכל עבד טוב, טמפ' לוח האם ירדה ב-2 מעלות אבל שמתי לב למשהו מוזר: בתוכנה everest home edition אפשר לראות את הטמפ' של לוח האם והמעבד, אבל אחרי שהוספתי את שני המאווררים נוספה לי טמפ' נוספת והיא של כונן הקשיח. אז רציתי לדעת למה דווקא עכשיו נוספה הקטגוריה הזאת? בגלל שהתקנתי את המאווררים? ואם טמפ' של 33 לכונן הקשיח טובה?
-
- 8 תגובות
- 895 צפיות
-
-
-
שלום, אני צריך המלצה לכונן בנפח 500GB למערכת הפעלה והתקנות. המליצו לי פה לפני כמה זמן לקחת את הכונן הזה- Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB אבל החלטתי שבסוף אני קונה את המחשב שלי מ RSM ואין אותו שם. איזה כונן כדאי לי לקחת במקום? Hitachi 500GB 7200RPM 16MB Sata2 , יחידות 1 ¤276 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=800 Samsung 500GB 16MB 7200rpm Sata2 HD502IJ, יחידות 1 ¤294 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1098 SeaGate 500GB 7200RPM 32MB Sata2, יחידות 1 ¤333 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=164 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ¤295 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 WD 500GB 7200RPM 32MB Sata2 WD5000AADS, …
-
- 8 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום רב, אודה לכולם על העזרה, עשיתי טעות וקניתי צורב DVD חדש: ASUS DVDRW DRW-2014L1T X20 הוא מתחבר עם כבל SATA אבל לי יש רק חיבור IDE (המחשב מאוד ישן) האם יש איזשהוא מפצל שאפשר לקנות? הבנתי שיש משהו כמו כרטיס של SATA שנותן לי אפשרות פיצול. או שאולי אני טועה? ואם יש, אז קיים אחד מומלץ (זול ככל האפשר...)? תודה, ניר
-
- 6 תגובות
- 895 צפיות
-
-
יש אפשרות בביוס לאפשר את ההגדרות האלה. אני מבין שלאחר התקנת ווינדוס אקס פי יש עדיין אפשרות להשתמש בהן, באמצעות פאטש מיוחד. השאלה שלי אם יש בכך תועלת כלשהי, נגיד - המחשב יעבוד מהר יותר או שזה סתם יסבך ת'עניינים. ההארד דיסק שלי הוא 7200.11 500 ג'יגה סי-=גייט (המושמצים). תודה.
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
-
-
הזמנתי בטעות 250GB 8MB Sata במקום 250GB 16MB SATA2 טעות של לחיצה... זה כזה נורא?
-
- 11 תגובות
- 895 צפיות
-
-
1. לאחרונה קניתי צורב RICOH 32-10-40 אך שאני מנסה לצרוב כל דיסק (שתומכים במהירות זו) תוכנת הצריבה (NERO + CD MATE) מאפשרות לי לצרוב רק עד X24 ... בדיוק שרציתי כבר ללכת להחליף שמתי בכונן את הדיסק של RICOH שבא עם הצורב - והפלא ופלא - פתאום הופיעה לי האפשרות לצרוב בX32 .... איך הצורב מזהה את החברה שיצרה את הדיסק ? איך אפשר לגרום לו לצרוב במהירות גבוהה גם בדיסקים האחרים. 2. בעיה מוזרה נוספת אצלו - בזמן הצריבה הבאפר שלו עולה ויורד כמה פעמים בצריבה - ובסוף הצריבה מודיעה לי התוכנה שנפילה נמנעה 10-30 פעם בצריבה זו אגב, בצורב הקודם שלי לא ראיתי אף פעם נפילה בבאפר כמו פה .... אז למה זה קורה ? (ניסיתי לסגור את כל התוכניות ברקע - זה עדיין קורה אבל ר…
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
-
-
מהחיפושים ראיתי שהרבה מדברים על הסאמסונג, אבל ראיתיש אין להם 1.5TB. איפה הנקודה המתוקה של נפח מול מחיר ואיזה דיסק באמת מומלץ מבחינת שקט ואמינות.
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
-
-
או בקיצור, האם שני דיסקים של WD יעבדו "טוב יותר" מאשר דיסק של WD ודיסק של seagate? שאלה נוספת, כרגע יש לי 2 דיסקים של 250GB של WD אני רוצה להוסיף דיסק של 1T של seagate (ראיתי בסטיקי שה-ST31000528AS מומלץ). האם אני אוכל להוסיף אותו כדיסק שלישי או שאצטרך להחליף אחד מהשניים שיש לי? תודה..
-
- 5 תגובות
- 895 צפיות
-
-
זהו כונן של 736gb ומשום מה אני לא מבין למה הוא כמעט מלא ?לאחר בדיקה שלי על כל קובץ הגעתי לסך של 70gb נכנסתי להגדרות מתקדמות של תצוגה ובחרתי בלי קבצים מוסתרים יש למישהו כאן בבקשה פתרון ?או רעיון? בתודה מראש אמיר
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
-
-
תוכנה שהוכל להוכיח לחנות שהדיסק מקולקל ווינדוס הודיעה לי שהדיסק דפוק מעביר בקושי 10 MB PS
-
- 5 תגובות
- 895 צפיות
-