אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב ישן של HP מדגם DM3 שנקנה בארץ מכיוון שהמחשב ישן חשבתי להחליף את ההארד דיסק שלו בכונן SSD (כרגע יש כונן רגיל של 320 GB). מכיוון שהמחשב בשימוש משרדי בלבד אין צורך בנפח גדול וגם SSD של 120 GB יעשו את העבודה. אני חושב שהחיבור שיש במחשב זה SATA2 אבל אני לא בטוח. איזה כוננים מומלצים יש? האם כדאי להשקיע ב EVO850 או שלא ארגיש את ההבדלים בגלל ה-SATA2? תודה רבה לעוזרים, שגב
-
- 1 תגובה
- 934 צפיות
-
-
אני מחפש המלצה להארדיסק חדש 250GB. כרגע יש לי הארדיסק של WD 80 GB שמחובר בIDE. הלוח שלי תומך בIDE ובSATA2 ואני מחפש הארדיסק חדש שישמש כמאסטר. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום לכולם ;D ברשותי זוג Seagate Barracuda 7200.7 160GB... את שתיהם אני מחבר ב-RAID0 המובנה של לוח האם שלי. אני עוסק בהלחנה, ועל הדיסק הזה (RAID0) יהיו כל הסמפלים שלי, דהינו הרבה קבצי WAV קטנים, וכמו כן קבצי DATA ממש גדולים (כמה ג'יגות). 1. לכמה כדאי לקבוע את ה-RAID Stripe Size? בברירת מחדל הוא 64K 2. לכמה כדאי לקבוע את ה-NTFS Cluster Size? בברירת המחדל הוא 4K 3. האם יש חשיבות לכך ש-2 הנתונים הנ"ל יהיו זהים?
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
במחשב שקונה יש לי עכשו SSD עם נפח נחמד 256 ג'גה של סמסונג ה 840 PRO הוא גם כמובן שקט לחלוטין שזה מאוד נחמד וגם סופר חסכני בחשמל וכאלו, והכי חשוב - סופר מהיר! השאלה האם להוסיף למחשב גם כונן קשיח רגיל? לרוב את השירים/סרטים וכאלו אני שומר בכונן חיצוני USB3 במילא. אבל מצד שני, אולי כרגע 256 נראה לי גדול, ופתאום ארצה לשים הרבה משחקים ולא יודע מה ויגמר המקום מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 934 צפיות
-
-
ברשותי לוח אם GA-73PVM-S2H האם אפשר להוסיף לו דיסק SSD? תודה
-
- 1 תגובה
- 934 צפיות
-
-
אהלן. ברשותי צורב של LITE-ON מדגם LH-20A1P. הצורב בן כשנתיים ולאחרונה מתחיל לזייף בכל מה שקשור לצריבת CD-R. אשמח להמלצה על צורב חדש (חיבור IDE) שידוע כצורב איכותי ואמין, עם אפשרות לסריקת שגיאות. ממש לא איכפת לי גם אם יעלה 300 ש"ח אם צריך... (יש לי הרגשה שעם הירידה הדרסטית במחיר, ירדו גם איכות החומרים והייצור).
-
- 3 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום לכולם. מישהו יכול להמליץ מניסיון על כונן SSD בנפח של 120 GB . הבנתי שיש בעיות בדגמים של OCZ ושל CORSAIR . לינק לכתבה בנושא http://www.anandtech.com/show/4604/the-sandforce-roundup-corsair-patriot-ocz-owc-memoright-ssds-compared/2 אשמח לקבל המלצות . תודה.
-
- 3 תגובות
- 934 צפיות
-
-
יש לי לאחרונה מחשב חדש עם צורב Asus DRW-1814BLT. עד היום צרבתי רק CD-R ו-DVD-RW והיום כשבאתי לצרוב בפעם הראשונה DVD+R המחשב פשוט מזהה לזהות את הדיסק, הוא טוען שאין דיסק בכונן. מדובר בסידקים איכותיים של Verbatim. בנוסף הצורב לא עושה בעיות בקראיה של כל סוגי המדיות (כולל DVD+R) האם לדעתכם מדובר בבעיית חומרה או שיש משהו שווה לנסות (חוץ מלשים אותו על מחשב אחר כי זה קצת מסובך) תודה נ.ב לא יודע אם יש איזשהו קשר אבל הוא מחובר עם מתאם חשמל ממולקס לחשמל SATA
-
- 9 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. לפני פחות מ3 שנים קניתי מחשב מ״פנדה מחשבים״ שכלל במפרט כונן קשיח של סמסונג עם אחריות ל3 שנים. לצערי הרב לפני יומיים התחילו קליקים בכונן והוא נהרס. הבעייה היא כזאת הכונן באחריות עדיין אבל ״פנדה מחשבים״ כבר לא קיימים, לאן אני אמור לפנות? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 934 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם רכשתי שני כונני הרדיסקים האחד HITACHI 320GB השני W.D 500GB ביצעתי בדיקה בHDTUNE, ואני מפרסם את התוצאות לעיונכם רק כדי לקבל תשובות האם התוצאות טובות? או שאחליף אותם... יש לציין שכל הבדיקה היתה שקטה ללא חירחורים למיניהם... * אשמח להתייחסותכם גם בנוגע לטמפרטורה , מהי טמפרטורה תקינה, ומה הסף של החום שאליו אפשר להגיע.. תודה תודה רבה.. יאיר [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום , יש לי מחשב בן 8 חודשים ואני רוצה להוסיף לו זכרון וכונן קשיח . יש לי לוח ASUS P4SGX-MX וכונן קשיח 60 GB וזכרון 256MB 333MHz בסטיק אחד . רציתי לדעת איזה סוג כונן אני יכול להוסיף בעדיפות ל160GB או יותר וזכרון 512MB בסטיק אחד . השאלה היא כמה מקומות פנויים לחיבורים יש לי בלוח אם לכל חלק .... תודה על העזרה electrikspider
-
- 10 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות SSD אך המחשב שלי בעל SATA 2,חשבתי על 120-128 גיגה. איזה דגם אתם ממליצים עד 600 ש''ח? תודה.
-
- 1 תגובה
- 934 צפיות
-
-
מבקש המלצה מעונין להחליף את הטייפ הישן hp 40/80 dlt בעבודה. תקציב 5k+- חייב להיות scsi בעל נפח איחסון של בין -80 -ומעלה
-
- 4 תגובות
- 934 צפיות
-
-
יש לי שני דיסקים קשיחים הראשון IDE והשני SATA 2 ה IDE הטמפרטורה שלו היא 35 מעלות לעומת ה SATA 2 שהוא 60 מעלות!!! התוכנה Everset רושמת תחת SMART את הדבר הבא: ID Attribute Description Threshold Value Worst Data Status BE <vendor-specific> 45 39 20 61 Advisory: Usage or age limit exceeded למישהו יש מושג מזה אומר?
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג (להוסיף) ל SSD SATA3 120/128G אני לא יודע אם יש פה את המפרט שלי אז אני יכתוב אותו דבר ראשון. לוח אם : GA-P55M-UD4 זיכרון : 4 ג'יגה פשוט DDR3. כרטיס מסך : 460GTX ES 1 ג'יגה. ספק כוח : קוגר 700W. איחסון : 3 הרדיסקים בנפחים 200 500 1000. הבנתי שכדי לחבר (להנות מ) SSD SATA3 צריך מתאם. מה היהתם ממליצים לי מה מהיר יותר ומה כדאי לי לעשות. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אהלן! קניתי צורב DVD NEC. חסרים לי ברגים :kopfpatsch: מישהו יודע איפה אפשר להשיג?
-
- 7 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות כונן DVD רגיל למחשב (לא צורב). יש בחנות KSP (משם אני מעדיף לקנות בשל קרבה גיאוגרפית) כונן של Toshiba ויש כונן של Lite-On. שניהם במהירות 16x48. איזה מהם טוב יותר (אם בכלל)? תודה.
-
- 5 תגובות
- 933 צפיות
-
-
אני מחפש סידירום מהיר מאוד מאוד מאוד ושקט מאוד מאוד מאוד יש לי צורב של ימאהה וכשאני מכניס לו דיסק הוא פשוט ממריא והמשחשב נתקע עד שהוא נרגע אז אני מחפש סידירום שיעבוד מאוד מהר יהיה שקט וילך חלק עם המחשב הכסף לא בעיה
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח על SATA עכשיו אני רוצה לקנןת צורב די וי די SATA צרעך לגמפר את זה או לא צריך כי אני חושב שלא צריך תקנו אותי אם אני טועה ...
-
- 6 תגובות
- 933 צפיות
-
-
הי, בדביק מומלץ דיסק של SAMSUNG מדגם HD502HJ. אני לא מצליח למצוא אותו ובמקומו יש דגמים דומים עם סיומת שונה - HI, LJ, IJ . איזה דגם שקיים היום מומלץ? מה בכלל ההבדלים? תודה
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
קניתי דיסקים בגודל 900M. ברגע שאני מנסה לצרוב אם כול מיני תוכנות צריבה,הם מציגים לי את הדיסק בגודל 80 דקות ולא 100 דקות כמו שאמור להיות. מה לעשות? דרך אגב יש לי צורב מחברת MSI 40X12X48 תודה.
-
- 4 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום, מי לדעתכם מהיר יותר מבין שני הקשיחים בהיבטים שונים ? samsung HD103SJ seagate ST2000DM001 תודה !
-
- 1 תגובה
- 933 צפיות
-
-
היה לי במחשב הקודם בקר ATA-133 של PROMISE וממש אהבתי אותו, כרגע אני מעוניין לקנות בקר SATA, שמתי לב לבקרי STLabs, ממש זולים (100 ומשהו שקל לעומת PROMISE שהטוב ביניהם מתחיל מאיזה 400).... מישהו התנסה עם בקרי STLabs ויכול להמליץ?
-
- 7 תגובות
- 933 צפיות
-
-
היי תקן SD 8.0 החדש מגדיר תעבורה של עד 3.9 גיגה עבור כרטיסי SD מהדור החדש. בנוסף, הכרטיסים יהיו תואמים לתקנים הקודמים . https://www.tweaktown.com/news/72638/these-next-gen-sd-cards-blow-your-hdd-or-ssd-speeds-out-of-the-water/amp.html לידיעתכם.
-
- 0 תגובות
- 933 צפיות
-
-
קניתי ב-KSP בזמנו 2 מארזים עם דיסקים של 160 GB כל אחד. בתקופת השימוש השוטף בהם, חדלו לתפקד השנאים שלהם כמה פעמים והוחלפו במסגרת האחריות. אחרי שנגמרה האחריות,הם טוענים שאין ביכולתם להחליף/למכור לי שנאים חדשים (או אפילו משומשים). השנאים הם אטומים ולא ניתנים לפתיחה ללא הרס. שאלתי היא: האם ניתן להשיג שנאים חדשים לפי נתוני הספק קיימים? אם כן, איפה? תודה
-
- 6 תגובות
- 933 צפיות
-