אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
מה ניתן לעשות, אם בכלל ניתן? בתודה, יניב.
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום, ארצה לשאול - האם SSD יכול להיות יציב כמו קשיח רגיל? הבנתי שהוא רכיב "עדין" יותר, ואם הוא הולך אז אי אפשר לשחזר מידע ושהוא לא הכי אמין שבעולם... מה דעתכם? הוא מספיק אמין בשביל מערכת הפעלה שלמה והמון מידע? במקרה הזה, מדובר ב-SAMSUNG EVO.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן יש לי דיסק קשיח 500 ג"ב שמחולק חצי חצי בין כונן C ל D. אני מעוניין להקטין את C ל 100 ג"ב, להגדיל את D ולייצור כונן נוסף, E. אני מריץ win 7 home premiun בלפטופ. אני יכול לעשות את זה דרך כלי של ווינדוס? ואם לא, איזה תוכנה מומלצת? (עדיפות לאחת חינמית) פיטר
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
שלום. עשיתי איזה סרט ואני רוצה לצרוב DVDים ולהגן עליהם מפני העתקה. איך עושים את זה? אפשר לעשות את זה ברמת תוכנה?
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי כרגע מחשב במצב נתון, אני רוצה להחליף לו כונן קשיח. אני רוצה לדעת אם ישנה דרך פשוטה ומהירה ליצור IMAGE של המחשב ופשוט לפרוס אותו על הכונן קשיח החדש. עם איזו תוכנה מומלץ לבצע זאת? והאם צפויי להיות בעיות כלשהן? מדובר באותו מחשב, אך כונן קשיח חדש. כי אם כן, עדיף להתקין את המערכת מחדש. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, לא הצלחתי למצוא הבהרה לדבר הזה בחיפוש כאן וב-FAQ שונים... יש לי 80GB שבשימוש רגיל כבר שנה ומשהו. הזמנתי כונן זהה (סיגייט סטנדרטי כזה), רק עם נפח כפול, ואני חושב על לחבר אותם ב-RAID 0. אני מודע לבעייתיות של כשלים במערך כזה, וגם הבנתי שאם אחבר אותם כך אקבל נפח של 160GB סה"כ. השאלה היא - האם אפשרי ליצור מערך עם הכונן החדש, מבלי לפרמט את הקודם?
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
יש לי שני כונני HDD 80G שאני לא משתמש בהם אני רוטצה לייצור עליהם RAID0 למערכת הפעלה ולתוכנות ספציפיות אין בינתיים כסף לקנות SSD אז לא להציע לי SSD בבקשה רק איך אני מגדיר אותם שייתנו לי מקס' ביצועים מבחינת גיבוי לא באמת משנה לי כי גם ככה כל הקבצים הקריטיים יהיו מגובים על כוננים אחרים אז זה מיועד רק להגביר את המהירות באופן זמני עד שאני יקנה SSD
-
- 8 תגובות
- 788 צפיות
-
-
האם ניתן ליצור אימג' לכונן SSD? באחת התגובות בהודעה אחרת נאמר לי שלא ממולץ לפרוש אימג' מכונן קשיח רגיל ל-SSD מפני שיכול ליצור בעיות ואם עושים זאת צריך תוכנה שיודעת לעשות יישור. השאלה היא אם אפשר ליצור אימג' (מערכת הפעלה כמובן) מ-SSD ואז במקרה של תקלה/קריסה להחזיר את האימג' לאותו כונן SSD? אם כן, האם גם אז אצטרך תוכנה שיודעת לעשות יישור? תודה
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
היי, האם ניתן לבצע Image לדיסק חיצוני שמחובר באמצעות כבל USB? הרעיון הוא ליצור גיבוי של הדיסק הראשי שמכיל את מערכת ההפעלה, ובעת קריסה (שנקווה שלא תגיע) להחליף דיסק בדיסק. 1. מהי התוכנה המומלצת למטרה זו? 2. האם ישנן תוכנות חינמיות שמאפשרות זאת? 3. האם Ghost תומך ביצירת Image גם בסביבת חלונות? ב DOS עם חיבור USB? 4. האם דיסק הגיבוי חייב להיות זהה לדיסק המגובה? תודה! שלומי
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהוא בעקרון יכול להסביר לי איך הוא בינוי? איך יוצרים אותו? האם אני יכול ליצור דיסק גיבוי יותר מ 800 מגה? (כלומר ליצור דיסק גיבוי עם המשך...על שני דיסקים) הבנתי שלNERO יש אפשרות ליצור כזה דיסק..זה מומלץ?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני צריך למצוא דרך להגן על דיסק און קי מכתיבה לאחר שאני מסיים לשים בו מספר קבצים. יש איזו שהיא דרך לעשות את זה? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
קניתי לאחרונה דיסק SSD קטן ( 30G ) האם ניתן להעביר את ה BOOT לדיסק זה כך שהוינדוס יעלה מדיסק זה ללא התקנת המערכת מחדש כמו כן בגלל גודל הדיסק אן אפשרות להתקין את כל מערכת ההפעלה עליו האם ניתן לעשות זאת ואיך בתודה ערן
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! חיברתי למחשב דיסק קשיח SATA II חדש. כאשר ניגשתי ל-Computer Management, הופיע לי Wizard שביקש ממני לאתחל את הכונן החדש, אז אמרתי לו בסדר (אי-אפשר היה ליצור מחיצה חדשה בלי אתחול). עכשיו, אני לוחץ עליו עם הלחצן הימני של העכבר ובוחר ביצירת מחיצה חדשה. מופיע לי חלון New Volume Wizard שמאפשר לי ליצור מחיצה חדשה בתור Simple. מה זה Simple Partition? למה אני לא יכול ליצור מחיצה חדשה בתור Primary Partition כמו הדיסקים הקשיחים האחרים שיש לי במחשב?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אפשר ליצור מחיצה בכונן חיצוני ? אני אומר כי יש מידע על הכונן. האם הכל ימחק אם אני אעשה את המחיצה ? כמו כן - איך אפשר לפרמט את המחיצה ל- FAT32 ? למיב ידיעתי הויסטה למרמטת רק ל- NTFS. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי היום הרדיסק עם שתי מחיצות בעלות נתונים. אני כרגע רוצה לנסות ליצור מחיצה נוספת מסוג Primary. ניסיתי להשתמש ב-Acronis Disk Director Suite אך ההתקנה של ויסטה מזהה אותה כ-Logical. ניסיתי להשתמש ב-DISKPART אבל לא הצלחתי. ניסיתי להשתמש בכלי הגרפי של ויסטה לחלוקת מחיצות אך הוא לא נותן לי ליצור מחיצה מסוג Primary. אני אובד עצות וכבר לא יודע איך ליצור את המחיצה הזו. אני חייב אותה על מנת להתקין עליה ויסטה. תודה מראש, אור. עריכה: לבסוף העתקתי את החומר לכונן אחר, חילקתי מחיצות ב-Acronis כשזאתי מסוג Primay הוגדרה ראשונה ואז העתקתי חזרה את המידע.
-
- 0 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש וקיבלתי את ההארד דיסק 500 GB על חלק אחד רק C רציתי להשאיר בC 100 גיג'ה על כל צרה שלא תיהיה וכל השאר על מחיצה נוספת איך אני עושה דבר כזה? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 889 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות דיסק קשיח חדש (WD 80GB 7200RPM 8MB CACHE ) - חושב לפרמט אותו בFAT32 ורוצה לחלק אותו כך WINDOWS OS AND PROGRAM FILES - 19GB SWAP FILE - 1GB OTHER CRAP - 60GB ?
-
- 2 תגובות
- 693 צפיות
-
-
אהלן, אז אחרי שרכשתי Samsung EVO 850 250GB יש לי שאלה. בלפטופ שלי מותקן ה SSD כמובן וכונן נוסף של 500GB. מערכת ההפעלה ותוכנות תופסות על ה SSD כ 60GB, אני מעוניין ליצור מחיצה של כ 50 ג'יגה לתוכנות וקבצים שחשובים לי ואני מעוניין לגבות. התוכנות והקבצים שמורים לי גם על ה HDD הרגיל אבל אני מעוניין לשכפל אותם גם ל SSD למקרה וה HDD הרגיל יתקלקל. האם כל עוד אני שומר כ 30% נפח פנוי על ה SSD אין בעיה ליצור מחיצה נוספת בלי ירידה בביצועים? תודה.
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. האם בלוח האם לעיל, יש תמיכה במערך RAID0? הרצון הוא להריץ אני כונני WD VelociRaptors, כל אחד 600GB, לנפח כולל של 1,2TB. אשמח לשמוע אם הדבר אפשרי, לפני שאני צולל פנימה. כמובן, תמיד שמח ללמוד עוד. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים. למישהו ידוע על איזו תוכנה שעושה את מה שה my cloud של wd עושה בלי לקנות את הדיסק הזה? יש לי יותר מ 5 טרה לצורכי גיבוי , ככה שאין לי צורך בדיסק עצמו אם יש דרך להשיג תוכנה כזאת ללא המוצר הפיזי עצמו. תודה מראש לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחרונה חוויתי מות של הארדדסיק של SEAGATE מדגמי ה500GB והוא הוחלף באחר כבוד לWD ללא שאלות מיותרות- אבל כאן הבעיה הקלה כי המחשב הוא של אחותי ובאמת לא מסובך להתקין אותו מחדש. קניתי את אותו HDD להורים שלי(שני המחשבים נקנו בו זמנית) והוא עדין לא מת- בחנות מוכנים להחילף לי אותו גם לWD. הבעיה: על הHDD שאני רוצה להחליף יש 2 מערכות הפעלה שרצות XP וויסטה- ולהתחיל עכשיו להתקין הכל מהתחלה זה סיפור מההפטרה(למעלה מ6 שעות עבודה). עכשיו שתי מערכות ההפעלה מגובות בנפרד על GHOST שנוצר מתוך מערכת ההפעלה של כל אחד מהם(קובץ גוסט של ויסטה שנוצר על ויסטה וקובץ גוסט של XP שנוצר מתוך הXP), בנוסף יש עוד פרטישן של קבצים שלא קשורים למערכת הפעלה. השאלה היא: איך אני "מצלם" את כל ההארדדיסק(…
-
- 7 תגובות
- 900 צפיות
-
-
1. קראתי כאן באתר שיש מעט מאוד חברות שממש מייצרות דיסקים/DVD לצריבה, אבל יש הרבה מאוד מותגים. האם זה אומר שכשאני רוכש מדיה לצריבה, לא אמור לעניין אותי שם המותג, אלא צריך לבדוק ממש מי ייצר את הדיסק ? 2. אם כן, כיצד אני בודק ? מה בדיוק אני בודק ? שם ייצרן ? קוד יצרן ? 3. האם יתכן שקוד ייצרן לא מספיק, מכיוון שאותו ייצרן יכול הרי לייצר חלק באיכות טובה, וחלק באיכות פחות טובה (יותר זול) ? 4. אם כך, איך בכלל אני אמור לקנות מדיות ? אני לא יכול לבדוק את קוד הייצרן לפני שאני קונה, וגם אם קניתי והייתי מרוצה, מי מבטיח לי שבחבילה הבאה שאקנה, היא תהיה באותה איכות ? אולי זה אותו יצרן, אבל איכות פחות טובה ?
-
- 4 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום בניתי מחשב חדש על בסיס I7 3930K לוח P9X79 ו32GB זיכרון וGTX570 המחשב מיועד למטרת עריכת וידאו HD גילתי שזמן הקידוד לוקח הרבה והשימוש במעבד ובכרטיס לא עולים על 40% אז אני מבין שיש כאן איזה שהוא צוואר בקבוק כנראה באיחסון מבחינת האיחסון אני כרגע משתמש בSSD של אינטל למערכת ההפעלה והתוכנות (120GB) הפרויקטים נמצאים על כונן DESKSTAR 1TB 7200 32MB SATA 3 וחומר העבודה (הוידאו) נמצא בדרך כלל על כונן חיצוני מחובר בחיבור USB3 הקידוד אף הוא נשמר על כונן חיצוני USB3 השאלה האם תצורת האיחסון הזו יוצרת את צוואר הבקבוק ועד כמה מערך RAID יעזור? באם מערך RAID אכן ישפר את ביצועי המערכת הבנתי שהיום הלוח אם מגיע אם ממשק RAID 0 כיצד אני יוצר מערך כזה? והאם זה אומר שאני צריך להתקין את הווינד…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני משדרג את המחשב בסלון שלי למשהו קצת יותר חזק מבוסס Sandy Bridge נשארו 2 התלבטויות, קירור (נפתח) וקשיח. אני מתלבט האם ללכת על הכוננים הירוקים (WD Green/Samsung Ecogreen) או על הרגילים ? ראיתי שיש לרכוש כונני גרין בSATA3 שמאוד קורצים לי (למרות שזה רק בKSP). האם לדעתכם במערכת שצריכה בעיקר כוח עיבוד וכו' (סרטי BR 3D ) יש חשיבות מכרעת למהירות הקשיח ? שכן הירוקים חסכוניים יותר ושקטים יותר אני מאמין. הכונן יהיה 1TB ויהווה גם מחיצה למערכת ההפעלה וגם מחיצה לאחסון. תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש ברשותי את הכונן כשנה (מאז הרכישה הקבוצתית המוצלחת שמתי לב לאחרונה שלפעמי יש דליי ארוך מאוד (5-10 שניות) כאשר אני מנסה לפתוח קובצי אופיס שונים (בעיקר וורד ואקסל). כרגע 57% מהכונן פנוי (136 מתוך 238) והוא הכונן היחיד במחשב. הרצתי AS SSD וראיתי ירידה של יותר כ- 150 נקודות. ישר אחרי ההתקנה קיבלתי 660-670 וכרגע אני מקבל 510-550. האם זה סביר? ומה יכולה להיות הסיבה לדלי כ"כ גדול??
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-