אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
בהתקנה מחדש של וינדוס מחקתי בטעות את המחיצה הלא נכונה שכוללת את כל הגיבויים!!!! עיזרו לשחזר!!!! היה שם חומר מאוד חשוב!!!
-
- 3 תגובות
- 713 צפיות
-
-
דיסקים היברידיים מתוצרת seagate (שימו לב לא ssd ) עם כמה גיגות של זיכרון לא נדיף מגיעים לשוק בקרוב. דיסקים היברידיים עם כמה גיגות של זיכרון לא נדיף משלבים את היתרונות של דיסק רגיל מכני (עלות זולה לנפח גדול ויכולת לשרוד כתיבות ומחיקות מרובות ) יחד עם היתרונות של דיסקים מבוססי זיכרון SSD(מהירות קריאה ) . המשמעות היא שאותם קבצים שנעשה בהם שימוש לעיתים קרובות כמו קבצי מערכת ההפעלה או קבצים של משחק ימצאו על גבי הזיכרון הלא נדיף כך שמהירות הגישה לאותם קבצים תהיה הרבה יותר מהירה מפני שלא יהיה צורך לטעון אותם כל פעם מחדש. תופעת לוואי מבורכת תהיה גם פחות שחיקה של ראשי הקריאה ואורך חיים רב יותר .
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
האם קיים קשר בין נפח הדיסק לבין מהירותו ? דיסק של 80GB יותר מהיר מדיסק של 250GB (כאשר שנייהם ב-7200rpm) ? נניח שרשום מידע על הדיסק בצורה מפוזרת (חלק רשום בתחילת הדיסק וחלק בסופו). הראש צריך לנוע מרחק גדול ואם יש יותר נפח, הזמן שידרש לראש הדיסק לנוע מתחילתו ועד סופו יהיה גדול יותר בדיסק של 250GB מאשר בדיסק של 80GB. האם זה שטויות או שיש בזה משהו ? בהמשך לכך, האם פיצול דיסק של 250GB ל-3 פרטישנים של 83GB כל אחד ישפר את מהירות הקריאה מהדיסק ?
-
- 6 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות כונן חיצוני בנפח של 500 ג'יגה בעיקר למטרת אחסון סרטים HD (לא רק לשמירה שלהם, אלא גם לנגן אותם ישירות מהכונן) ממשק USB2 חשבתי על הכונן הזה של WD - http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=2727&category_id=cf972036b637a554d5f1dc634469552a& יש ביקורות כנגד הכונן הזה או לחילופין המלצה על כונן אחר בטווח של עד 600 ש"ח?
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
-
-
סידרה בת 5 חלקים על שיחזור מידע מדיסקים.
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
טווח מחיר 400 ש"ח חריגה של 20 ש"ח לכל היותר. ראיתי את זה : WD 250GB http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=597603 אבל אם הוא לא מספיק טוב..ואין אחד מספיק איכותי של 250GB בטווח המחיר שקבעתי אז אפשר לרדת ל160GB. אני לא רוצה HD פנימי. חיצוני בלבד. תודה רבה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש DOK מהיר, עליו תותקן מערכת הפעלה לינוקס (CLARKCONNECT), כך שהלוח אם יעשה BOOT ויריץ את מערכת ההפעלה מה-USB חשבתי על OCZ RALLY2 איזה DOK הכי מהיר בתחום המחירים של 200-300 איך משתווה כרטיס SD EXTREME III http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=5666&perur=2&t=7&c=215 ל-DOK למשל? תודה לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
אתם אומרים זה דבר טוב לגבות דברים ? ... כל שבוע בערך?... אני מחבר תהארדיסק למתאם USB ומחבר למחשב ומגבה איך זה ? : ) http://www.gimmick.co.il/item.asp?id=2594&v=1#;
-
- 0 תגובות
- 567 צפיות
-
-
-
יש לי כונן חיצוני Hitachi EX35HDD250GB ואני רוצה להבין מה נותן לי הכפתור גיבוי מהיר. זאת אומרת את מה הוא מגבה באיזה פורמט נשמר התוכן שאותו הוא מגבה ואיך אני פותח אותו. אם יש למישהו כונן כזה או את הידע הוא מוזמן לענות, תודה מראש... ואם יש משהו נוסף לגבי הכפתור הזה אני אשמח ללמוד.
-
- 3 תגובות
- 879 צפיות
-
-
הצלחתי להקים מערך רייד 1 שבו מערכת ההפעלה עובדת על שני דיסקים קשיחים במקביל וניקראת משניהם. לא ברור איפה השיפור בביצועים?.בעיני המחשב עובד בדיוק באותה המהירות שהוא עבד לפני הקמת המערך. הבקר עובד תחת חלונות יפה מאד עם שני הכוננים הקשיחים אבל אין שיפור מהותי בעבודה השוטפת. אולי צריך לעשות עוד משהו?? תגובותיכם בבקשה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, כמה הבדל יהיה מבחינת מהירות בין אם מערכת ההפעלה תהיה מתוקנת על כונן קשיח (IDE) עם 16 מגה לבין 8 מגה. אני מתכוון לקנות כונן קשיח חדש על מנת להתקין את המערכת הפעלה שם. תודה.
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ibm x23 ולפני כמה שעות הוא נתקע ואז עבד קצת וכשניסיתי להדליק אותו שוב הוא לא נדלק וכתוב hard disk falure זה אומר שהוא הלך?
-
- 0 תגובות
- 504 צפיות
-
-
שלום יש לי כונן די וי די שאם אני מכניס אילו דיסק רגיל אז הדיסק עובד ואז שאני מנסה להכניס דיסק של די וי די זה מראה לי כאילו הדיסק רק ואין בו כלום מישהו יכול לעזור לי אם זה
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
קניתי צורב בחיבור SATA מכיוון שלא היה הבדל ממשי במחירים , זה משפר ביצועים או יותר טוב? בכל מקרה זה הפרטים שלו(על פי הקופסא): LG GH20 לא ממש מצאתי פרטים באינטרנט ממש מוזר :\ בכל מקרה השאלה שלי היא מזה ה LightScribe ומזה SecurDisc תטדה לעונים
-
- 8 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום, קניתי ווחיברתי היום דיסק קשיח 250GB SATA2... הדיסק כמובן ריק לגמרי, אני מכניס את תקליטור הווינדוס אקס פי הום אדישן ושאני מגיע לעמוד שבו אני יכול לחלק מחיצות הוא רושם לי שיש רק 130000 מ"ב. למה? מה ההבעיה? המחשב שלי הוא P4 2.0GHZ 512ddr לוח אם של asrock 486 משהו כזה אני לא בטוח. תודה על העזרה.
-
- 11 תגובות
- 734 צפיות
-
-
קניתי את הנ"ל שבכותרת מדגם: Barracuda 7200.10 250GB ST3250410AS האם היה כדאי באייבורי ותמורת 290 ש"ח ? בבקשה תענו לי כי יש לי שבועיים להרוס את העסקה ולקבל הכסף בחזרה... דבר נוסף... כאשר קניתי אותו הוא הגיע בשקית אנטיסטטית אבל מצד אחד היא היתה סגורה הרמטית ומצד שני היא היתה פתוחה שרואים שגזרו אותה ואחכ שמו מדבקה של "יוצר בתאילנד", האם לדעתכם הוא יכול להיות דפוק ? האם יש תוכנה לבדיקת הכונן ? בשירות שלהם הטלפוני אמרו לי שהם פותחים את כל השקיות שלהם ע"מ לשים מדבקה לאחריות. נשמע לי כמו חירטוט כי פעם קניתי HD של WD אצלהם והדרך היחידה להוציאו מהשקית היתה לגזור אותה... אני מרגיש די רע עכשיו עם העסקה הזו...
-
- 5 תגובות
- 749 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כמהה ימים הייתה לי הפסקת חשמל ומאז המחשב עולה לי רק במצב בטוח.. המחשב שלי כבר דיי ישן 5 שנים אבל הוא מצויין כי אני לא צריך אותו לדברים מעבר לגלישה באינטרנט ולהורדות. החלטתי להחליף את הארד דיסק כי זה כבר לא פעם ראשונה שזה קורה ואחרי פירמוט הוא ממשיך לקרטע. קניתי דיסק קשיח חדש 250GB של WD בטכנולוגיה SATA2... והדיסק קשיח הישן הוא 80GB IDE.. יש לי המון דברים על הארד דיסק שאני רוצה להעביר לחדש אבל אני לא יודע איך.. יש לציין שעדיין לא חיברתי את החדש ולא התקנתי עליו כלום ושהישן עולה רק במצב בטוח. אודה לכם על העזרה מה בידיוק אני צריך לעשות.
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
אז ככה... למרות שהבטיחו לי WD1600AAJS במחיר של 225 ש"ח במייל ע"י נציג אייבורי, הייתי שם היום (לא במייל אלא בחנות ) ואמרו לי שזה עולה 231 ש"ח... אמרתי להם שאסף מהמכירות רשם לי במייל שזה 225 ש"ח אז אמרו לי "לך תקנה מאסף".. זה עניין עקרוני ולא השקלים הבודדים הללו... בכל אופן הכונן נאמר לי שהוא 8MB ומאוד חשובה לי המהירות אז האם זה באופן משמעותי יותר איטי מה- 16MB או שאין כ"כ הרבה הבדל ? ושאלה נוספת.... זה SATA II ואמרו לי שזה יישב גם בלוח שתומך ב- SATA I פשוט הוא יעבוד במהירות של SATA I למרות שהוא SATA II. האם נכון הדבר, והאם הכונן הזה מומלץ בהנחה שרק הוא ו HITACHI נשארו במלאי ? ותודה מראש לעונים !
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כונן dvd rw של סמסונג ואחרי שאני צורב דיסק dvd והצריבה הולכת חלק בלי בעיות ואז שאני מכניס תדיסק שוב לכונן הוא מזהה דיסק ריק (למרות שרואים על הדיסק שהוא צרוב) למשל אני חייב להעביר לדוד שלי כמה דברים על צרבתי דיסק dvd data והכונן לא מזהה שיש משהו על הדיסק ניסיתי להחליף כונן (יש לי 2) ניסיתי לעדכן וכלום לא עוזר ניסיתי 3 תוכנות צריבה יכול להיות שזה קשור לסוג הדיסק? זה קורה בעיקר עם דיסקים של די וי די
-
- 3 תגובות
- 597 צפיות
-
-
שלום לא ממזמן רכשתי הארדיסק חיצוני נוסף, הפעם של ווסטרן דיגטל, מהסדרה מייבוק עכשיו, מה ששמתי לב , זה שהוא על מערכת קבצים FAT 32 כברירת מחדל, וההייתי רוצה לשנות אותו לNTFS כמו שאר הכוננים. האם אני יכול לעשות זאת מבלי לאבד את המידע שכבר איכסנתי בו? וללא תוכנה? כלומר, דרך ההגדרות של הווינדוס, או פקודה כלשהי בדוס? איך אני עושה את זה? תודה. עריכה: מצאתי דרך לעשות זאת ע''י קליק ימני במחשב שלי, ניהול, לבחור את הכונן, אתחול , ואז שם יש לבחור מערכת קבצים.. (והיא כבר על NTFS..) ויש אפשרות לסמן בוי "בצע אתחול מהיר" ואפשר דחיסת קבצים ותיקיות". אם אני אעשה את זה, יימחק כל התוכן שאיכנסתי בהארדיסק , לא ? הרי הוא עושה אתחול. איך אני הופך אותו לNTFS מבלי שהוא יגיע לי בקבצים שישנם וללא תוכ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
סיפרו שלי שכוננים בטכנולוגיית SATA החדשה לא קוראים דיסקים צרובים ועושים עוד כל מיני בעיות. האם יש איזושהי אמת בנושא וכדאי לקנות IDE או שזה שטויות והם קוראים הכול כמו כל כונן IDE?
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
יש לי כונן חיצוני של eSATA....אני עובד עםOS VISTA ULTIMATE כאשר אני מחבר את הכונן בהמלך הפעלת הOS הוא לא מזהה אותו דרך חיבור הESATA רק כאשר אני עושה ריסט למחשב והוא עובר בוט הוא מזהה אותו גם בOS. אבל שאני מנתק אותו אז הוא לא מזהה אותו שוב... משמע...הוא מזהה אותו רק כאשר אני עושה בוט שהדיסק החיצוני מחובר..ורק עד שאני מנתק אותו... אחרת אני צריך לעבוד עם הUSB וזה לא משהו... יש משהו לעשות עם ? אגב..המפרט שלי זה לא מה שבחתימה...זה מה שרשום במפרט...
-
- 0 תגובות
- 545 צפיות
-
-
שלום, יש לי זכרון נייד פלאש של KINGSTON ושחיברתי אותו למחשב במנהל ההתקנים הוא זיהה אותו וכתב פועל כראוי וגם פעל הנורה הזאת עליו שאומר שהמחשב זיהה אותו.. עכשיו התיקיה לא נפתחה שחיברתי אותו אז בדקתי במחשב שלי ואין שם כלום.. (לא כונן F.. כלום!) אבל במנהל ההתקנים הוא זיהה אותו והכל.. אז מה הבעיה?!? קיבלתי זכרון חדש של Corsair וגם הוא אותו דבר... בשאר המחשבים בבית שניהם פועלים כמו שצריך.. בכולם המערכת הפעלה XP home Sp2.. (ניסיתי לעדכן עידכונים מהאתר של מיקרוסופט והכל ולא עוזר..) תודה על העזרה, דניאל.
-
- 5 תגובות
- 822 צפיות
-