עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Bone-Breaker,

שלום, הזמנתי לפני כמה ימים מחשב ויש בו כונן של LG והיו כמה אנשים שאמרו לי שיש בכוננים האלה הרבה בעיות אז רציתי לדעת אם יש מישהו שיש לו נסיון עם הכוננים שלהם ואם הם באמת עושים בעיות? תודה לכל העונים.

• 5 תגובות
    • 897 צפיות
  2. Started by boazmoav,

אני רוצה לעשות RAID 5 עם 4 דיסקים של 10TB במחשב אבל הלוח אם לא תומך ב RAID 5. בחיפוש באמאזון ובאליאקספרס ראיתי מגוון כרטיסים מ 20$ עד אלפי $ בעלי ביצועםי ויכולות הגדלים בהתאם למחיר. איזה כרטיס יתאים לי ולא ייאט את המחשב? נגדיר תקציב עד 200$ בלחץ (אבל עדיף הרבה פחות). איזה פרמטרים חשוב לא להתפשר עליהם: ראיתי ממשקים pcie 2 ו pcie 3? האם מספיק 2? זכרון פנימי cache יש 512MB ו 1GB - האם מספיק 512? שאלות נוספות בקשר ל RAID 5: 1. האם אפשר להוסיף כונן למערך בלי למחוק את המידע ולבנות מערך מחדש? 2. במידה ונדפק הבקר RAID, האם הלך המידע או שכל בקר אחר עם RAID 5 יראה את המידע? 3. האם אוכל בעתיד להעביר את כל הכוננים ביחד ל NAS חיצוני …

• 0 תגובות
    • 897 צפיות
  3. אהלן, בשוגג הרסתי את הFILESYSTEM של הכונן הקשיח שלי מסגו WD2500EV External. אין לי צורך בשיחזור המידע, הבעיה שמאז אני לא מצליח להפעיל אותו בווינדוס בשום דרך... בלינוקס אין לי בעיה שאני מפרמט אותו לFAT32 אבל אני רוצה שיעבוד לי בכל מקום שאני מתחבר אליו כמו שהיה לפני שדפקתי אותו.. מה צריך לעשות? המון תודה.

• 3 תגובות
    • 897 צפיות
  4. Started by shlomibandit,

אני רוצה להוסיף למחשב הארדיסק 500 ג'יגה .. מפרט בצד..תקציב עד 500 שקל.. עדיין לא החלטתי אם חיצוני או פנימי.. חיצוני הרבה פחות מביא ביצועים מפנימי או שזה לא משמעותי? איך הדגמים האלה של חיצוני? ‏500GB USB 2.0, My Book Essential Edition 2.0‎ של wd ‏500GB FreeAgent Desktop USB 2.0‎ של seagate או פנימי? רציתי את זה אבל אני לא חושב שיש להם אותו במלאי בירושלים.. ST3500630AS seagate אז אולי אני ילך על זה.. WD5000AAKS איך הוא? רק מ ksp בבקשה

• 8 תגובות
    • 897 צפיות
  5. Started by bilbo,

הזמנתי כונן DVD של LG. LITE ON אין במלאי. האם יהיו בכלל הבדלים ששוה לי לחכות ל LITE ON או להתעקש ולהחליף ל BenQ?

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  6. Started by almogas,

שלום לכולם שמעו יש לאבא שלי יש 3 מחשבים בעבודה שעובדים עם איזה תוכנה ורק תקבצים שלה צריך לגבות עכשייש לי שאלה יש לו עוד מחשב בעבודה שהוא סתם לא טוב ש לו כרטיס רשת אבלרציתי לדעת אם אפ]ש לחבר אותו לשלושת המחשבים ושהוא יגבה מכולם או אפילו רק מאחד שיגבה? לכולם יש כרטיסי רשת..ויש גם כבלים והכל..

• 5 תגובות
    • 897 צפיות
  7. Started by kipi25,

שלום, זו לא הפעם הראשונה שאני מתייעץ כאן לגבי דיסקים קשיחים (וזה לצערי התחיל לעייף גם אותי.....) בהמשך לאשכול הנ"ל: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=140842.0;topicseen למרות שממש חיפשתי, לצערי לא הצלחתי למצוא את ה WD2000JD בשום מקום (מהמרכז צפונה)..... לכן במקום זאת החלטתי ללכת על ה MAXTOR DIAMONDMAX 10 SATA1 (לא SATA2). ההתלבטות שלי כרגע היא האם לקנות את ה 160GB או את ה 200GB. הפרשי הנפח והמחיר זניחים מבחינתי ומה שמכריע הוא הביצועים - מהירות ושקט. באשכול הנ"ל הומלץ לי על ה WD 200GB כיוון שיש לו 3 פלטות ול 160GB שתיים, ולכן ה 200GB עדיף מבחינת מהירות ושקט. האם גם בין הדיסקים הנ"ל של MAXTOR יש הבדלי ביצועים? ואם כן, לטובת מי? ושוב תודה למגיבים....

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  8. Started by ori24,

האם גודלו של הדיסק הקשיח משפיע על ביצועי משחקים? כלומר האם משחקים יפעלו יותר טוב בדיסק קשיח של 160GB לעומת דיסק קשיח של 80GB?

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  9. Started by HazardManiac,

אם מישהו יודע משהו על התוכנה הזאת(תוכנה להעברת נתונים) ויודע איך להשתמש בה זה מאוד יעזור לי כי אני מתכנן לקנות ssd ושמעתי שלadata יש את התוכנה הזאת ושהיא ממש טובה.

• 0 תגובות
    • 896 צפיות
  10. Started by montigo,

שלום לכולם ;D ברשותי זוג Seagate Barracuda 7200.7 160GB... את שתיהם אני מחבר ב-RAID0 המובנה של לוח האם שלי. אני עוסק בהלחנה, ועל הדיסק הזה (RAID0) יהיו כל הסמפלים שלי, דהינו הרבה קבצי WAV קטנים, וכמו כן קבצי DATA ממש גדולים (כמה ג'יגות). 1. לכמה כדאי לקבוע את ה-RAID Stripe Size? בברירת מחדל הוא 64K 2. לכמה כדאי לקבוע את ה-NTFS Cluster Size? בברירת המחדל הוא 4K 3. האם יש חשיבות לכך ש-2 הנתונים הנ"ל יהיו זהים?

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  11. Started by קיפוד,

ברשותי לוח אם GA-73PVM-S2H האם אפשר להוסיף לו דיסק SSD? תודה

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  12. Started by HaEsrimVeArba,

אוקי אם אני מבין נכון RAID 0 אמור להכפיל את ביצועי הכונן הכשיח אני תוהה עד כמה זה ישפר את ביצועי המחשב שלי? כאשר מה שאני עושה זה בעקר תכנות(כבד למדי) ואינטרנט. משחקים פעם ב.

• 10 תגובות
    • 896 צפיות
  13. Started by kanety,

שלום. [צונזר] תודה.

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  14. Started by RJ1,

חשבתי לקנות מארז ZM-HE350 U3E עם כונן Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ. מה דעתכם? ולמה בסטיק של הפורום ממליצים רק על Samsung?

• 0 תגובות
    • 896 צפיות
  15. האם כדי לקנות דיסק כזה? האם המהירות הכן גבוהה בהרבה ומרגישים זאת גם למשתמשים ביתיים (משחקים וכדו..)?

• 6 תגובות
    • 896 צפיות
  16. Started by Ramboli,

שלום, יש לי מחשב בן שנה ומשהו, מפרט תוכלו לראות בקישור בצד. הדיסק מחובר בSATA 2, במצב AHCI בביוס. התחלתי להבחין ברעשים שמחולל ההארד דיסק בעת כתיבה או קריאה. הם מסונכרנים עם נורת החיווי, כל פעם שהיא דולקת הדיסק עושה רעש מוזר. (צירפתי קובץ שבו נשמע הרעש - הוקלט דרך מיקרופון) עשיתי בדיקות דיסק, עם תוכנות כמו בדיקת דיסק של וינדוס , HDD Regenerator, וכלי האבחון של WD. כל הבדיקות עברו בהצלחה ולא נמצאו בעיות כלשהן. תוכנת הHDDLIFE מורה על ביצועים ובריאות תקינים לחלוטין. אני מפחד שיום אחד הדיסק קשיח לא יעבוד, אני לא רוצה לאבד את המידע שלי. אני לא רואה בעיות ביצועים כלשהן, מערכת ההפעלה פועלת כשורה, מהירות העברת קבצים נעה בין 20 ל40 מגה לשניה. האם בכל זאת יש ממה לחשוש? אם כן, אין ל…

• 3 תגובות
    • 896 צפיות
  17. שלום, בזמנו קניתי WD8MB 80GB מחנות טק פשוטה וקרובה לבית שלי. החנות נסגרה, והאחריות עדיין בתוקף (3 שנים). ה-HD הראשון שקניתי עשה בעיות ומת לאחר חודש, הוא הוחלף ללא בעיות במקום. באותו הזמן שמתי לב שהחדש יותר מרעיש...ועם הזמן הרעשים רק גברו עד כדי רעשי תקתוק בעת מאמץ..ממש שומעים את הראש זז. הייתי בטוח שזה רעש טבעי, כמו כן שאני עובד עם ה-HD כך מעל שנה וחצי כבר. ורק לא מזמן השתקתי את הרעש של המחשב, עשיתי לעצמי סוג של פרויקט כזה - כדי שאני יוכל לישון בשקט. עכשיו הרעש של ה-HD מאוד חזק, ומעבר לכל פתרונות ההשתקה ל-HD (שהם נושא אחר) אני רוצה להפעיל אחריות ולהחליף את ה-HD כי במחשב של אחי אין את הרעשים האלה....בדקתי טוב טוב. אך החנות נסגרה, מה עושים? למי פונים? לכל יבואן של WD? להגיד…

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  18. Started by Dmoney,

מישהו יכול להסביר לי סוף סוף מזה הזכרון cache ?... והאם יש הבדל משמעותי מבחינת ביצועים בין ה2 ל-8..?? 10X

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  19. שלום לכולם, לאחרונה הכונן החיצוני שלי לא עובד באופן תקין. הוא לא נפל או משהו כזה בכלל... רציתי להדליק אותו ואז זה השמיע רעש של סיבובים ו"תיקים" כאלה שחוזרים על עצמם. נקנה לפני 5 שנים כך שאין אחריות כבר לדעתי. מישהו מזהה את הבעיה? המלצה למקום טוב לתיקון? נ.ב. יש לי שם חומר חשוב אז לקנות כונן חיצוני אחר לא בא בחשבון. תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  20. יש לי כיום דיסק קשיח 160GB, אני מעוניין להוסיף נפח - דיסק 640GB. אני רואה שתי אפשרויות- 1. להוסיף את ה-640 ולהישאר עם שני דיסקים - 160 ו-640. 2. להעיף את ה-160 ולהישאר רק עם ה-640. השאלה היא מה ההבדל בין האפשרויות הנ"ל בקשר ל- רעש , צריכת חשמל , יעילות ? אם דיסק אחד רועש, אז שניים ירעשו כמו טרקטור, ואני מוכן להתפשר על 160GB.

• 9 תגובות
    • 896 צפיות
  21. היי דיסק (לא שלי) הוכרז כמת לאחר שמערכת ההפעלה לא עלתה. הכל נעשה בחנות שידועה כלא רמאית (אם כי אני לא קונה שם אפילו בורג). האם יש סיכוי שחומר עדיין נגיש? כיצד לגשת אליו? האם חיבור חיצוני + תוכנות על MINIPE יעזרו לי או שיש צורך בדברים נוספים? תודה, יהודה

• 7 תגובות
    • 896 צפיות
  22. Started by adlanm,

דבר ראשון אל תגידו תחפש אני לא מתכוון איך צורבים סרט DVD כי אי לא מעוניין לדעת איך אני סתם רוצה לגבות מידע יש לי מדיות של סמסונג X8 DVD+R צורב Lite-On SOHW-1653S 16/16/4/16//48/24/48 DVD±RW נרו אקפרס 6 (שקיבלתי עם הצורב) כשאני צורב קבצים קטנים הם נצרבים ולא עושים בעיות אבל כאשר אני צורב קבצים גדולים של כמה ג'יגות הקבצים נדפקים ואי אפשר לעשות איתם כלום אני צורב את הקבצים כ-DATA בנרו למה זה? מה אני עושה לא טוב? האם יש שיטה מיוחדת לצרוב? האם יש תוכנה אחרת, עדיפה? ושוב; נא לא לרשום תחפש

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  23. Started by RonCohen,

הארדיסק עושה בעיה כשאני מפעיל אותו הוא מזוהה בעליה של הבקר גם הDisk Managment הוא מזוהה אבל הוא לא מופיע במחשב שלי ואי אפשר לפרמט אותו אני על ווינדוס 7 אולטימייט ומעניין לי תתחת מה עם הקבצים שם אני רק צריך את ההארדיסק אצמו לדעת אם הוא תקין חשבתי על לעשות LLF אבל אני צריך מדריך אני עכשיו יריץ את הבדיקה של Samsung בינתיים יש הצעות???

• 4 תגובות
    • 896 צפיות
  24. Started by tomerA,

יש לי intel 330 gb חדש והרצתי עליו מבחן, זה מה שיצא. זה נראה לי ממש נמוך עשיתי את כול המדריך הזה: http://hwzone.co.il/hardware/guides/ssdguide/3 יש לי SATA 2 מעבד i3-350m 3GB RAM

• 4 תגובות
    • 896 צפיות
  25. שלום , לא מזמן חיפשתי דיסק פנימי , בסוף קניתי את הסיגייט st001 2TB אני עכשיו מחפש דיסק חיצוני 2TB 3.5 , רציתי לדעת אם כדאי לקנות את הדיסק הזה: סיגייט STCA2000200, או שבכלל כדאי לקנות דיסק קשיח פנימי ולחפש איזה מארז נחמד הדיסק החיצוני ישמש לגיבוי נטו . אשמח לקבל חוות דעת .. אני פותח שרשור מכוון שרב הביקורות באמזון וnewegg ממש גרועות על הדיסקים החיצוניים תודה!

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.