עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, אתמול הגיע לי הבקר raid שמבוסס על צ'יפ Sil3132. ביצעתי אותו על קשיח HD103SJ ועל קשיח ST1000DM003, הכל עובד מעולה ובביצועים מעולים חוץ מזה שאני לא רואה את הטמפרטורות, ניסיתי בspeedfan ובeverest ואני לא רואה את המעלות של הקשיחים. את הקשיח השלישי שמחובר בsata ישירות ללוח אם אני רואה את המעלות שלו. מישהו יודע איך אני יכול לראות את המעלות של הקשיחים שמחוברים לבקר החיצוני? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 888 צפיות
  2. Started by desheh,

שלום כיום, אני בעלים של כונן קשיח מתוצרת Maxtor, בנפח של 40GB, ואני עובד עם מחיצה אחת בלבד (הכי נוח לי). לדאבוני, נגמר המקום על כונני הנפלא, ואני חושב על קניית כונן חדש (80G/120G) שאלתי היא: האם יש דרך, לאחר שאקנה את הכונן החדש, לחבר את 2 הכוננים למחיצה אחת? האם זה גורם לנזק כלשהו?

• 1 תגובה
    • 758 צפיות
  3. Started by The SONY Man,

שלום ואהלן יש לי שני דיסקים קשיחים של WD S-ATA אחד 200 ג"יגה ואחד 250 ג"יגה. והטמפ' שהם מציגים לא יאמנו פשוט. אחד 70 אחד 60 ומשהו שמעתי שבסדרת דגמים אלו החיישן נדפק וכל זה זה נכון? ואיך זה אחרי שהצבתי מאוורר זה ירד ל50 ו54. אבל אם החיישנים דפוקים אז בטח זה היה 50 וירד ל30? הנה הדגם והסדרה של כל אחד מהם. WDC WD2500KS-00MJB0 WDC WD2000JS-98MHB0

4. שלום קניתי אתמול כונן סאטא 2 16M 250G עכשיו בחיבורים מאחורה... יש את הכבל האדום הצר שמחברים ויש לידו עוד כבל שטוח רחב יותר שמתחבר שהבנתי שזה החשמל של סאטא ויש את הכבל חשמל הרגיל.... השאלה צריך לחבר את שלושתם יחד?! כאילו שיגיע מהספק 2 כבלים של חשמל?.....מקווה שהסברתי נכון תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 604 צפיות
  5. Started by ashbit_q,

רציתי לשאול איך אפשר לדעת איזו מהירות יש לדיסק און קיי, יש כאלה שהם איטיים ויש מהירים למרות שכולם USB 2 איך אני בתור לקוח יכול לברר על המהירות שלהם? תודה מראש!!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. האם יש הבדלים בין השניים? האם כונן SSD שיושב על PCIE יתן אותו ביצועים? (X16) כמו שציינתי בפוסט אחר לגבי הסמסונג 950 פרו מבחינת פתרון קירור, יש יותר פתרונות קירור על כרטיס PCIE אני מתכנן לבנות מחשב חדש עם 40 קווי PCI מעבד XEON כרטיס מסך GTX 1070 או 1080 האם יהיה לי איזה שהוא "צוואר בקבוק" אם אני ישים את ה SSD בתור PCIE? תןדה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  7. Started by matgam,

אני מחפש כונן קשיח חיצוני בשביל לשמור את כל השטויות שאני מוריד ולא רוצה למחוק, גיבוי וכו'. אני מסתכל בעיקר על יחס מחיר/נפח, אבל כמובן חשוב לי ש: הכונן יהיה אמין (יחזיק מעמד כמה שנים) עמיד באופן סביר בניוד (לא מתכוון להזיז אותו בתדירות גבוהה או להעביר אותו טלטולים, אבל שלפחות ישרוד נסיעה ברכבת/אוטובוס פעם בכמה חודשים) מהירות העתקה/כתיבה נורמלית לתקופתנו (לא יודע בדיוק כמה, אבל אני מוכן להתפשר על קצת פחות מהנורמלי היום. יש לי זמן וסבלנות, אבל כסף - קצת פחות ) חיבור USB3 (אני מניח שזה עוזר למהירות העתקה/כתיבה, לא?) פחות חשוב לי גודל וחיבור לחשמל, כי רוב הזמן הוא יהיה מחובר למחשב נייח (או בכלל מנותק ממנו, ומחובר רק כשאני רוצה לשמור בו דברים). אז חיפשתי קצת בזא…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. ה WD 320 KS שלי התחיל לעשות בעיות עם העברת נתונים, הרצתי chkdsk /f /r ויש סקטורים פגומים. 1. לקנות חדש? אין עליו אחריות. 2. מה יכול לגרום לזה? איך למנוע בעתיד?

9. Started by supgog,

שלום לכולם, אני מחפש מארז חיצוני לכונן SATA אשר יהיה לו גם חיבור USB וגם חיבור ESATA. הכוונה לכונן 3.5". אידיאלי מבחינתי יהיה תמיכה בכונן של 2TB (הכונן הפנימי אשר אחבר). התקציב שלי לצורך העניין - עד 500-600 שקל. מישהו יכול לעזור? בתודה מראש.

• 7 תגובות
    • 750 צפיות
  10. אז ככה, הדיסק הקשיח כבר לא ילד. לפני כחצי שנה הוא התחיל לעשות בעיות. נתקע באמצע העתקת קבצים, וכו'. המידע שם לא היה רגיש, אז זה לא היה כל כך קריטי. הופיעו כל מיני הערות בSMART (על סקטורים פגומים וכד') התוכנה sentinel pro הגדילה לעשות ואמרה שהדיסק הקשיח הולך למות תוך שבוע. מפה לשם, החלטתי לגבות אותו ולפרמט. בזמן הגיבוי, הדיסק הקשיח נתקע והייתי צריך לאתחל. בנוסף, קרה שכיביתי את המחשב בטעות, וכשהדלקתי מחדש, הדיסק הקשיח לא זוהה. גם לאחר אתחול, הדיסק לא זוהה. פרקתי את הדיסק הקשיח, העברתי אותו לפורט אחר, כבל אחר, עדיין לא זוהה. פתאום לאחר שניים שלושה אתחולים, הדיסק הקשיח זוהה, והמשכתי לגבות (שוב נתקע, ושוב אתחלתי, הדיסק הקשיח המשיך להיות מזוהה) לאחר הגיבוי (הלא מושלם, אחרי הכל י…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by aquas,

שלום ההודעה שבכותרת מופיעה לי כמה שבועות , קצת רקע....... לפני חודשיים בערך , xp לא עלה לי , מישהו שאני מכיר הצליח לעזור , היה צריך לפרמט את c - wd 120 gb , שמחולק ל 2 מחיצות C עבר פירמוט D- המחיצה השניה נשארה כמו שהייתה , כונן E - seagate 320gb גם נישאר אותו דבר - מה שנאמר לי זה שבסריקה של C התברר שיש bad sector וככל הניראה זה מה שגרם לבעיה. *רק כדי לתת מידע , אחרי שהותקן אקס פי , explorer.exe+ie היו קורסים , ויש עוד בעיה שנכנסים לכונן או מחיצה , לא משנה איזה אקספלורר לוקח כמה שניות של ריפרש , מה שלא היה קודם לגבי ההודעה , זאת הודעה "שקופצת" כשאני מנסה להעביר קבצים באחד מהצורבים שלי (ההעברה תמיד נכשלת) אני מתכנן להחליף את C בכונן של SEAGATE 320/250GB , ושוקל לקנות את ה -…

• 5 תגובות
    • 968 צפיות
  12. Started by pooowa,

היי אני בימים הקרובים אקנה (סוף סוף) צורב, את יקיר הפורום הלייט און 52X32X52, ואף פעם לא התנסיתי בהתקנת צורב (או כל רכיב מחשב, חוץ ממאוורר ).. ורציתי לדעת לאן הוא מתחבר? האם זה אותו חיבור כמו של הסידירום (IDE)? כי אין לי כאלה פנויים... ואם כבר אני שואל, עם מה הוא מגיע? (לבעלי כזה צורב)

• 2 תגובות
    • 781 צפיות
  13. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=501 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=571

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  14. כרגע אני בודק את אחוז המדרגים שנותן לדיסק 1 מ-5 באתרים עם ביקורות משתמשים רבות כגון newegg ואמזון, אבל אשמח לשמוע על דרכים יעילות/מדוייקות יותר. ובאותה הזדמנות, האם יש דיסק SATA 2TB שמצטיין באמינות ובשקט? מהירות פחות קריטית לי.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. לחברי הפורום, שלום. לפני מספר ימים גיליתי כי באחת החנויות נמכרים דיסקים קשיחים חיצוניים של חברת Verbatim. אני יודעת כי דיסקים לצריבה של חברה זו נחשבים מאוד איכותיים, השאלה שלי האם הדבר נכון גם לגבי דיסקים קשיחים? תודה.

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  16. לפי מה שהבנתי הדגם : Western Digital My Book Home טיפה יותר יקר מהרגיל כי יש לו 3 סוגי חיבור, זה ההבדל היחיד? אז ההתלבטות בין: Western Digital My Book Home 500GB Maxtor OneTouch 4 500GB יש הבדל של 200+- במחיר לטובת ה WD המחיר לא חשוב לי כי זה לגיבויים. כל המלצה ממי שמבין תתקבל בברכה, תודה.

• 4 תגובות
    • 694 צפיות
  17. Started by 4xtos,

היי יש לי תקציב של בערך 300₪ אם צריך אז עד 400 ולוח אם biostar th67+ מחפש המלצה לssd טוב, סביבות 240gb

18. Started by tioamo,

שלום לכולם, יש לי הרד דיסק אשר מפוצל לשני חלקים C,D. רציתי לדעת כיצד אני יכול לשנות את גודל הפיצולים? כלומר שהייה לי יותר מקום באחד מאשר השני. 2 הפיצולים כמעט מלאים לגמרי.. אולי יש 4-5 גיגה פנוי... האם יש פתרון פשוט? ממתין לתשובה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by Grim Reaper,

השאלה למעלה. בעיקרון אני רוצה צורב DVD שצורב CD בצורה טובה. אני יודע שפלקסטור כאלה אבל האם גם PIONEER? או TEAC?

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  20. Started by Sooki,

שלום כולם, לא מזמן הלך לי הארד-דיסק עם הרבה מידע חשוב, כנראה עקב הפסקות חשמל מרובות. שלחתי אותו בזמנו לטיק-טק ונאמר לי שיש בו תקלה פיזית ודרשו ממני כמעט 5000 לפני מע"מ, זה סכום ענק כמובן. אבל הבעיה היותר חמורה מבחינתי היא שהם לא הבטיחו סיכויי הצלחה כאלו גבוהים (וגרשו תשלום גם עבור כישלון - אבל זה עוד מילא). האם שווה לי לשלוח את הארד-דיסק לחברה misty? להבנתי שתי חברות אלו הן היחידות המתעסקות בזה. למישהו יש ניסיון עם הדברים האלו? תודה רבה מראש

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by X7-007,

יש לי 3 ארדיסקים ואני מתכנן לשים ברייד, השאלה האם כדאי לשים ברייד 0 את כולם או ללכת על בטוח ולשים ב 5 שיהיה 2RAID0 1RAID1 עכשיו אם בוחרים ככה או ככה, הבעיה השניה שיש לי זה שיש לי מידע קיים על ארדיסק אחד כבר, ואסור שיקרה לו משהו, גיבוי זה בעייתי כי אין לי 800GB להעביר את המידע הזה, ראיתי בדרייבר של אינטל אפשרות לשמור את המידע או העתקת מידע כשבונים את הרייד ויש בחירה מאיזה ארדיסק, השאלה זה אם אני בוחר את שלושתם ברייד 0 יהיה לי 3TB ואני אצטרך לשים את המחיצות על GPT במקום MBR. השאלה מה עושים

• 1 תגובה
    • 968 צפיות
  22. Started by ilanb0,

במחשב שלי דיסק 40 ג'יגה מחולק ל - 2 מחיצות. לאחרונה רכשתי דיסק נוסף, חדש, של 80 ג'יגה על מנת שישמש ככונן C והישן ישמש ככונן המשני - שניהם בשלמותם (ללא מחיצות). עכשיו, כשפתחתי המחשב וחיווטתי הדיסק החדש במקום החדש והישן חיברתי גם, להפתעתי הרבה כשהדלקתי את המחשב מערכת החלונות עלתה שוב כרגיל ואני לא יודע איך להמשיך. בעיקרון, חשבתי שהמחשב יעלה מהדיסק החדש ואותו אפרמט, ולישן אני אעשה איתחול. מה עשיתי לא בסדר? דרך אגב, ב"מחשב שלי" רואים רק את שתי המחיצות של הדיסק הישן. אבל במנהל המשימות (בלוח הבקרה) רואים שיש שני דיסקים קשיחים. מה עושים?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. יש למישהו עוד פרטים על הטננולגיה הזו של Hitachi ? לינק לחדשה בפוקט http://www.pocket.co.il/cgi-bin/pocketil/viewnews.pl?id=EEypAAukkuormTwuiS&tmpl=pocket375&style=pocket375

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by sgt_flippy,

האם יש דרך שזה יעלה לי פחות בקניית מארז וכמה כוניים של 4 טרה או 6 טרה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by dori_bashan,

היי מישהו יודע איפה אני יכול להשיג בארץ כרטיסי eSATA PCI? אני לא ממש מוצא חנויות בארץ שמתעסקות עם זה בחיפוש באינטרנט... בתודה מראש דורי בשן

• 2 תגובות
    • 575 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.