עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. היי. לפני פחות משבוע קניתי מחשב חדש וקיבלתי איתו כונן קשיח של 500GB, ובנוסף לכך לקחתי את הכונן הקשיח מהמחשב הקודם שלי (קיבולת: 150GB).. העברתי ממנו מה שצריך לכונן החדש, והתחלתי לאחסן בכונן של ה-150GB סרטים; לא הגעתי למקסימום קיבולת או משהו, אבל פשוט בכל פעם שאני משתמש בו יש רעש מהמארז של המחשב, כאילו הוא רועד או משהו בסגנון.. וכשאני נכנס אליו דרך חלונות, אז בנוסף לרעש הסייר של חלונות נתקע לכמה שניות כאילו הוא סורק את הכונן או משהו כזה..? לעומת זאת, כשאני רואה סרטים יש רעש קטן מהכונן בהתחלה, ואז הסרט נטען ואפשר לראות הכול חלק ללא בעיות. אני חושב שצריך להתאים את הכונן הקשיח למחשב החדש או משהו (אני לא מריץ עליו חלונות, כפי שאמרתי למעלה רק סרטים), וכבר ניסיתי לעשות לו אתחול..…

• 1 תגובה
    • 904 צפיות
  2. שנת 2016 מסתמנת כשנה שבה זכרונות ה-NAND התלת מימדיים יהפכו סוף סוף לסטנדרט החדש בשוק האחסון, וכזה שיסייע למחירים של כונני ה-SSD לרדת לרמות נמוכות עוד יותר מכל מה שראינו עד עכשיו, תודות ליכולת להגיע לאותם הנפחים בשימוש במספר קטן יותר של שבבי סיליקון. אחת מהחברות שינסו להוביל את המהפכה הזו היא Silicon Motion, עם בקר ה-SM2258 החדש שלה, שמבטיח לתמוך בשבבי 3D TLC NAND מכל היצרניות הגדולות בתחום, תומך בעבודה ללא זכרון מטמון DRAM, תומך בהצפנות AES-256 ו-TCG Opal ומבטיח מהירויות העברה של עד 560 מגה-בייט בשנייה וביצועים אקראיים של עד 90,000IOPS. נקווה שהדגם הזה ידע לספק את הסחורה גם בעולם האמיתי, ולא יאכזב כמו ה-SM2256 שהשיקה החברה בשנה שעברה.

• 0 תגובות
    • 904 צפיות
  3. Started by yonir,

קניתי עכשיו מחשב חדש עם הארד דיסק 250GB. (יגיע רק עוד שבוע אבל אני כבר עושה הכנות.. :>) איזה Partitions כדאי לעשות? דבר ראשון, בשביל שימוש ב-Windows XP, עדיף מערכת קבצים NTFS נכון? דבר שני, אני אעשה מחיצה אחת של נגיד 30GB בשביל windows ושאר התוכנות כדי שיהיה אפשר לפרמט אותה בלבד במקרה הצורך. יש סיבה לחלק את ה-220GB הנותרים ליותר ממחיצה אחת?

• 5 תגובות
    • 904 צפיות
  4. Started by byn007,

1.קניתי דיסקים של 900 מגה, מישהו יודע אם NERO תומך בזה? אם לא עם מה אני יכול לצרוב את זה? 2. האם יש דיסקים רגילים של יותר מ 900 מגה? תודה.

• 5 תגובות
    • 904 צפיות
  5. Started by elada92,

יש לי צורב של LG מדגם GSA-4163b ודיסקים של silverline dvd+r dl. כשאני בא לצרוב עליהם (לא משנה אם בעזרת nero או ImgBurn) הצורב עושה בעיות, נתחיל מזה שאם אני רוצה להיכנס למחשב שלי הוא נמצא בסטטוס לא מגיב עד שאני מוציא את הדיסק ואם אני בא לצרוב אז הוא יעשה לי fail ישר על ההתחלה אבל יעשה גם finalize לדיסק ככה שדיסק לא זול הלך לפח... יש למישהו פתרון לבעיה? אני כמעט בטוח שזה עניין של firmware אבל אני לא ככ מתמצא ולכן פניתי אליכם

• 4 תגובות
    • 904 צפיות
  6. שלום במחשב שלי מותקן צורב DVD NEC 3550A. צרבתי שני DVD מסוג Verbatim DVD-R: 1. גיבוי תמונות JPEG (כ - 4GB) 2. צריבת ISO IMAGE (קצת יותר מ - 2GB). שניהם נצרבו ב - Nero 7 ע"י שימוש ב - Nero Express. הבעיה היא שאם אני מכניס את הדיסק הצרוב לכונן בו הוא נצרב - הכונן מזהה אותו כדיסק ריק. לעומת זאת, הדיסק נראה היטב בצורב ה - DVD שיש לי במחשב הנייד (thinkpad). מה עושים?

• 8 תגובות
    • 904 צפיות
  7. אני מתכוון לרכוש מחשב עם מעבד Dual Core 2 ו 2 ג'יגה זכרון לשימוש משרדי (אינטרנט, אופיס), יש לי כונן DVD וגם צורב DVD מהמחשב הישן (לפני כ 4 שנים). האם אני יכול להרכיב אותם במחשב החדש, או שעלולה להיות בעיה כלשהי ? (אולי החיבורים השתנו או משהו כזה..) תודה !

• 2 תגובות
    • 904 צפיות
  8. Started by noambaum,

שלום לכולם! אני לפני רכישת מחשב חדש ויש לי שאלה. כולנו מכירים את הסידרה של WD ה-AAKS השאלה שלי היא איך ה-HD של WD לעומת לדוגמא כונן כזה: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS עובד בממשק NCQ ויש לו 32MB, מה שמוזר הוא שקראתי שקצה ההעברה שלו הוא "רק" 100 MBPS לעומת 300 בכוננים של WD. מה אתם אומרים?

• 7 תגובות
    • 903 צפיות
  9. Started by genia,

/

• 6 תגובות
    • 903 צפיות
  10. שלום לכולם, 1. דיסק קשיח 2TB לקבצים.. יש את ה- SAMSUNG F4) HD204UI‎) המומלץ בפורום ב- 455 ש"ח. וראיתי את ה- WD-GREEN) WD20EARS) ב- 445 ש"ח. לא יודע אם גם ה- WD ב-5400RPM אבל ישלו באפר של 64MB שאולי זה משנה בנפחים כאלה.. ההפרש במחיר כמובן לא משנה.. 2. מה עם בעיית התאימות באמת? תהיה לי בעיה כלשהיא ב- Win7X64 על לוח P67? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 903 צפיות
  11. Started by questionman,

שלום, המחשב שלי קרס ונתן הודעת שגיאה כלשהי של Windows paging ולאחר מכן לא זיהה את כונן D (גם לא בביוס). הווינדוס מותקן על כונן C שהוא SSD. שיחקתי עם החיבורים ועכשיו הוא כן מופיע אז כרגע אני מעביר את כל הקבצים החשובים לכונן חיצוני. הכונן הוא Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3 שנקנה באפריל 2014. יש טעם לנסות לתקן אותו או שעדיף חדש? יש כוננים חדשים טובים יותר או שעדיף לי לקנות את אותו דגם?

12. Started by Headspin,

אז חזרתי מ KSP *צונזר* אם 2 מאקסטורים של 200 יאמי +כמה מדיות לצריבה. בכל אופן... הנה הם וזה המחשב.שלי שעליו כבר יש שלוש דיסקים קשיחים וצורב נק ND-2500A . עכשיו לשאלות במחשב שלי יש ככה 10 GB שהוא כונן C והוא סוס עבודה מדהים סיגייט בהחלט יודעים לייצר דיסקים קשחים שילמדו המתחרים. 30 GB שהוא E סאמסונג. הוא NTFS משמש בעיקר לצריבות DVDR D שהוא 25 ג'גה לסרטים ו F שהוא למשחקים + מוזיקה. שניהם על 80 WD שהוא די חדש יחסית עם שלוש שנות אחריות. הבעיה היא שאין לי כוח להתקין אבל המון תוכנות מותקנות גם על E...ואני רוצה להוציא את C ואת E כי הם הגרעין החלש במערכת RPM נמוך יחסית... איך אני יעשה זאת איך אני יכול לעשות טרנספר עם הכל כולל הכל ? עריכת המודר - הבעת ד…

• 10 תגובות
    • 903 צפיות
  13. Started by udicol,

אחרי התלבטויות רבות ושיקולים של עבודה החליט גיסי לקנות דיסק קשיח חיצוני בממשק של FireWire עבור מקינטוש G4 733Mhz. לאחר כשעה וחצי של פירמוט (LowlevelFormat לפי ההוראות ) והגדלת החוצצים השונים בשביל תוכנת FinalCutPro , בחנו את ביצועי הדיסק. במילה אחת : מדהים. בשתי מילים : לא יאמן. הדיסק טס. העברנו כמה מאות מגה בפחות בדקה. בממוצע קיבלנו - 30-10Mbyte/sec - וזה פשוט מהר. דיגיטציה ישירות ממשק RtMac מבוצע כאילו מדובר בדיסק סקזי פנימי מהיר. בקיצור החוויה עולה כ-2000 ש"ח, אבל נחוץ עבור משתמשים עם עבודות קריטיות.

• 0 תגובות
    • 903 צפיות
  14. Started by Frequency,

הי, לאחרונה שמתי לב שהמחשב מתנהג באיטיות לא סבירה עבור כל מיני פעולות שמשתמשות בעיקר בהארד דיסק. בהתחלה ביצעתי פעולות ברשת אז חשבתי שאולי זאת הבעיה, אך לאחר שניסיתי להעביר קבצים מהמחשב לשני כונני USB שונים אני חושד מאוד בפעילות של ההארד דיסק עצמו. הוא מתחיל להעביר את הקבצים מהר/באופן רגיל ולאט לאט מוריד את המהירות עד שזה כמעט ולא זז. ההארד דיסק הוא הדגם הידוע של סמסונג SPIN POINT F3 500GB. אני עושה DEFRAGMENT ב TASK SCHEDUALER כל שבוע. יש לציין שהמקום הפנוי הוא 10/60 בכונן C ו 40/400 בכונן D. האם יש תוכנה שאפשר להריץ איתה בדיקה על ביצועי ה HD? האם יכול להיות שפרמוט יפתור את העניין? אשמח לעזרתכם, תודה.

• 5 תגובות
    • 903 צפיות
  15. הוא היחיד במחשב .... אם אני עוצר את הפעולה שלו איך הוינדוס ימשיך לעבוד משהו מוזר פה תמונה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 903 צפיות
  16. Started by WinInc.dll,

שלום לכולם איך אני בודק מה ה-RPM של ההרדיסק שלי.

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  17. Started by Torian,

שלום, לאחר הקנת הגרסא החדשה של ssd tool box הוא מציג לי את נתוני הSMART בצורה לא טובה כמו בתמונה המצורפת, אשמח לדעת אם מדובר בבאג או שככה זה צריך להיות, ואם זה תקין אז איך קוראים את הנתונים האלו?, האם עוד מישהוא נתפל בתופעה עם הגרסא החדשה?

• 1 תגובה
    • 903 צפיות
  18. Started by ha,

RAID 5 ב ABIT IP35 Pro אני עומד להרכיב את המערכת שלי עם לוח אם ABIT IP35 Pro ורציתי לשאול מספר שאלות. 1. האם ה RAID 5 ב ABIT IP35 Pro עובד היטב? יש למישהו ניסיון איתו?... והסיבה שאני שואל שאלה כזאת היא שכבר ניתקלתי בבעייה של הגדרת RAID וניסיון שימוש בו כ Boot disk. במערכת הנוכחית שלי, הבנוייה סביב Asus P5GD2, ישנו RAID 0 ב BIOS. כאשר ניסיתי להפעיל אותו בזמן התקנת ה Windows XP (הגדרה ב BIOS, לחיצת F6 והכנסת דיסקט הדריוור) ה Windows לא זיהה אותו כדיסק קיים. 2. הייתי רוצה להשתמש ב RAID 5 הבנוי כ 200GB * 3, כרגע יש לי שני דיסקים דומים ,שההבדל ביניהם הוא בכמות הזיכרון (8M/2M): דיסק 1: WD200JS 00MBH0 8M cash דיסק 2: WD200JD 00FYB0 2M cash ונראה לי שאוסיף WD2000JS כדיסק …

• 4 תגובות
    • 903 צפיות
  19. http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/223631en

• 4 תגובות
    • 903 צפיות
  20. Started by Ashand,

שלום על איזה מערך רייד אתם ממליצים לי ללכת , יש לי 4 הרדיסקים של 300gb 15rpm ובקר של lsi , בעיקרון מה שאני רוצה שיהיה על ה vd שיווצר הוא מידע (גיבוי) שממנו אני יקרא (חייב להיות קריאה וכתיבה מהירה של קבצים), האם raid 5 הוא המתאים? שמעתי שהביצועים של המערך הזה לא משהו....

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  21. שלום, אני מעוניין לקנות הארד דיסק חדש למחשב ישן (פנטיום 1.4, לוח אם 850GB של אינטל) רק רציתי לדעת אם הארד דיסק כזה, שלפי הבנתי הוא Sata 1 יוכל להתחבר אל המחשב ללא בעיות. לא היתי רוצה לקנות פשוט הארד דיסק שלא יתאים לי למחשב. ?Western Digital? - ?80GB 7200RPM, 8MB?. או את הגרסה של ה 160. אני חושב לקנות אותו מ KSP שנראה במחיר מאוד זול, תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 903 צפיות
  22. כלומר אם אני מתקין עוד הארד דיסק ונגיד מגדיר אותו SLAVE אם הקודם הוא Master ז"א שהחלונות XP שיש לי מזהה אוטומתית או שצריך להגיד משהו ב-BIOS??

• 2 תגובות
    • 903 צפיות
  23. Started by OmerS,

שלום לכולם, אני מתכוון לקנות בקרוב דיסק קשיח חיצוני שיורכב באופן עצמאי מדיסק קשיח ומארז חיצוני (לא מהדיסקים החיצוניים המוכנים). השאלה שלי היא האם יש יתרון כלשהו לדיסק קשיח מסוג זה בתצורה של SATA לעומת PATA? כמו שאני מבין אף דיסק קשיח לא יכול לנצל עדיין את מהירות ההעברה הגבוהה של חיבור ה- SATA ולכן אין ממש הבדל. לעומת זאת אני יודע ש- SATA תומך יותר בשיטה של PLUG&PLAY לעומת PATA (למרות שכל מארזי ה- PATA החיצוניים טוענים שניתן להשתמש בהם כ- PLUG&PLAY). תודה מראש! * עריכה: עניין נוסף - אם אני קונה כונן SATA אז רוב המארזים באים עם חיבור SATA ו- USB לעומת כונן IDE שהמארזים שלו באים רק עם חיבור USB. במצב שכזה האם לחיבור הכונן למחשב ב- SATA יש יתרון לעומת USB? או במילי…

• 1 תגובה
    • 903 צפיות
  24. Started by tot5,

שלום לכולם, אז אחרי שה-250GB שהיו לי שבק חיים, אני חוזרת לחפש דיסק קשיח נייד. הסתכלתי על הדגמים הבאים: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=767239 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=779350 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=762676 אם יש המלצות אחרות, אשמח לשמוע. התקציב הוא עד 650 ש"ח (וגם זה בחריגה). הכונן אמור לשמש כגיבוי בלבד. אני עוד מתלבטת אם לקנות 1T רק בגודל 2.5" ללא חיבור לחשמל. מה אתם אומרים? תודה לכם!

• 6 תגובות
    • 903 צפיות
  25. הסיבה שאני מגביל אתכם לאינטל, זה כי אני מקבל את הכוננים שלהם בערך בחצי מחיר !!! לכן מה כדאי ? נראה לי ש256GB יספיקו =]

• 3 תגובות
    • 903 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.