אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
בוקר טוב, לפני יומיים החלפתי ספק כוח. אתמול הכנסתי דיסק לצורב על מנת להתקין תוכנה במחשב. הצורב חשב, הופיע באייקון של העיגול המסתובב, וזהו. אם נכנסים לצורב כתוב שגודל הדיסק הוא 0 ושיש 0 מקום פנוי. הוא פשוט לא מצליח לקרוא מידע יותר, אבל כל השאר עובד כרגיל. אין לי התחלת של רעיון מה יכול לגרום לכך. מה אתם אומרים?
-
- 8 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כמה חודשים קניתי צורב של NEC 3520A הכל טוב ויפה. אין לו דרייברים, נתתי לXP לזהות אותו, אבל אני עדיין לא יודע אם זאת הבעיה. לפני כמה זמן ניסיתי לצרוב מספר דיסקים של DVD והם כל הזמן נדפקו, או היו בהם בעיות, ועכשיו ניסיתי לצרוב Data Disc פשוט והווינדוס יכול לזהות אותו אבל כשאני מנסה להפעיל ממנו איזה קובץ הוא נתקע ומסרב לפעול. המדיות לצריבה שנאי משתמש בהן הן של TEAC ומהירות הצריבה היא 8X. אני באמת שלא יודע מה הבעיה, אבל זה מאוד מעצבן שקונים צורב חדש וגם הוא לא עובד, סה"כ מה זה כבר Data Disc. אם מישהו יכול אולי לעלות על הבעיה - בבקשה.
-
- 6 תגובות
- 979 צפיות
-
-
התקנתי מע' הפעלה 64 VISTA במחשב החדש וחיברתי דיסק קשיח חיצוני משהו נתקע ומחשב לא מזהה את כונן יותר (אחרי הפעלה מחדש ) מחשב אחר רואה רק חלק מהדברים 137 GB בלבד XP WIN VISTA רואה את הכונן בפורמט RAW איך אני יכול להחזיר דברים משם ( אין לי גיבוי ) הכונן של MAXTOR BASIC חיצוני 500 GB ידוע לי על המון תקלות בסדרה הזאת
-
- 5 תגובות
- 979 צפיות
-
-
מה יותר משתלם לי Hitachi (IBM) 60GB 7200 ATA 100 ב 390? או Maxtor 60GB 7200 rpm ATA133 HDD ה 420 ?? או WD 80GB 7200 rpm ATA 100 ב 450?? ( המחירים כוללים דמי מישלוח.) המחיר המקסימלי שאני מוכן להשקיע הוא 450 + דמי מישלוח.... האם הייתם ממליצים על משהו אחר?
-
- 6 תגובות
- 978 צפיות
-
-
יש לי 3 כוננים שהם SATA 2, אבל המהירויות גישה (burst) שלהם הם 220, 208 ו-180 MB/S. אלה מהירויות סטנדרטיות לSATA 2? כי 3 ג'יגהביט אמורים להיות 375 מגה... הכוננים: Hitachi HDS721616PLA P220 WDC WD50 00AADS-00M2B 01.0 WDC WD16 00JS-22NCB1 10.0
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
היי. ראשית אני רוצה לציין שלנושא הזה אין שום קשר לנושא הקודם שפתחתי, פה מדובר במחשב האישי שלי ושם במחשב של בן דודי. ובכן, ניגש לנושא. לפני כחודשיים קניתי מחשב ואיתו כונן קשיח של 500GB, החלטתי גם לקחת את הכונן הקשיח של המחשב הקודם שלי בו יש נפח של 150GB. לפני שחיברתי את הכונן מהמחשב הקודם שלי, התקנתי את מערכת ההפעלה W7 על הכונן של ה-500GB אשר רכשתי, ופיצלתי אותו לשתי מחיצות. כונן C - עם 35GB (בו מותקנת מערכת ההפעלה ותוכנות קטנות אחרות), ואת מה שנשאר שמתי במחיצה בשם I. לאחר מכן חיברתי את הכונן מהמחשב הקודם שלו, בו גם כן היו שתי מחיצות, אך כיוון שכעת אין עליו מערכת הפעלה החלטתי לאחד אותו למחיצה אחת. כאן העניין התחיל להסתבך; ראשית, גיביתי את כל מה שאני צריך מהמחיצה הרא…
-
- 5 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש כונן חיצוני שישמש לגיבויים. ראיתי שישנו מכשיר מובנה שמבצע את RAID 1 באופן אוטומטי, האם הוא מומלץ? האם אני יכול לרכוש 2 כוננים קשיחים זהים ולחבר אותם איכשהו ושהם יבצעו את הפעולה של ה-RAID 1 באופן אוטומטי? דבר נוסף שראיתי זה NAS, האם ישנו מכשיר כזה שיתאים לשימוש שלי? האם אני יכול לבנות מערך NAS שיבצע RAID 1 באופן אוטומטי (במקום לרכוש מערכת NAS מוכנה ויקרה?). תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
מה זה קובץ Gi? איך אני צורב אותו? ואם אילו תוכנות אני יכול לצרוב דיסק שהקבוץ תמונה בו בוא Gi? אם מישהו יכול לתת לי לינק תודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 978 צפיות
-
-
מישהו מכיר את הכונן קשיח הזה: Hitachi HDT721010SLA SCSI Disk Device ? איך הוא טוב? מה המהירות שלו?
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני דיסקים של 1T. לאחד buffer של 32m ולשני 64m הפרש המחירים בערך 100 ש"ח שווה להשקיע? (הדיסקים הם WD caviar green/ blue) ד.א איך הם בהשוואה ל samsung hd103sj? קניתי אותו בזמנו אבל הוא הרטיט את המארז תוך עשיית רעש רב, אז החלטתי לנסות דגם אחר.
-
- 5 תגובות
- 978 צפיות
-
-
כרגע ההארדיסק הראשי שלי הוא של WD 200גיגה סאטא 2, ויש לי עוד הארדיסק IDE של 80 גיגה שאני רוצה לחבר איתו... השאלה שלי היא האם ההארדיסק IDE יוכל להאט את הביצועים למרות שהוא IDE ולמרות שאין לי RAID?
-
- 11 תגובות
- 978 צפיות
-
-
היי. קראתי פה שאמורים להגיע נפחים של 5ו6 טרה בייט של חברת Seagate לחניות.אשמח לדעת כמה יעלה-יקר?זול?יש כיוון מסויים? אשמח לתגובה יום טוב :party0023::s0817:
-
- 8 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום.. בזה עוד לא נתקלתי. יש לי מחשב שלא עשיתי בו יותר מידיי שימוש עד עכשיו והחלטתי להחיות אותו קצת ולהשתמש בו כסוג של שרת אחסון.. אז ככה: לוח אם של WIN XP PRO , ASUS P4P800-E Deluxe קישור למפרט של הלוח: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=INIJUvLlif7LHp3g המערכת מותקנת על דיסק IDE של 40GB בגלל שעל הלוח יש סה"כ 2 יציאות SATA קניתי 2 דיסקים של 500GB SATA ועוד אחד של 500GB IDE כולם של חברת WD לא חשוב כמה דיסקים אני מחבר.. הביוס מזהה את כולם לפי הדגם שלהם אבל המערכת מזהה לי רק אחד ולא לפי 500GB אלה לפי 130GB וכשאני אומר מזהה אני מתכוון לזה שהיא מזהה דרך פרטישון מג'יק והמנהל דיסקים של ווינדוס - אני לא רואה אותם ישר במחשב שלי אלה צריך קודם להגדיר להם מחיצה כמובן. בבקש…
-
- 12 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום אני מתלבט אם לקנות כונן SSD ובמסגרת השיטוטים שלי קראתי גם כל מיני ביקורות גולשים באתרים כמו NEWEGG ו- AMAZON. מהביקורות עולה חשש שיש בעיית אמינות עם כונני SSD בכלל. אני לא מדבר על העניין של מספר מחזורי הכתיבה שהוא ידוע ונלקח בחשבון אלא על כ- 15-20 אחוז מהמגיבים שם שמתלוננים מאז התקנת ה-SSD על תקיעות מדי פעם, מסכים כחולים, חוסר יכולת להשלים את התקנת מערכת ההפעלה ועוד שאר רעות חולות. ולא מדובר על דגם ספציפי אלא על כמה דגמים של כמה יצרנים שונים. בחלק מהמקרים זה נפתר ע"י עדכון FIRMWARE או שינוי הגדרות בביוס ובחלק מהמקרים גם זה לא עזר. האם מישהו פה נתקל בבעיות כאלו ? האם אני מסתכן אם אני אקנה SSD ? תודה
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
הי לכולם! יש לי בעיה מאאוד מוזרה במחשב... ישלי בכונן די מקום של 220 ג'יגה בערך.. והוא מראה לי שתפוס שם 210 ג'יגה.. אבל כשאני נכנס לתוך התיקיה עצמה של די ואני מסמן את כל התיקיות שנמצאות שם זה מראה לי 180 גיגה וזזההו כממובן שמיד ניסתי שיציג לי קבצים מוסתרים ולא עזר כלום גם הוספתי את האפשרות שיצציג לי קבצי מערכת ועדיין אין שם שום קובץ שיתאים לגודל החסר.. והדבר הככי מוזר שאמרתי אני אעשה איחוי לדיסק ועכשיו שהוא עושה איחוי אז כשהוא מראה למטה את השמות הקבצים שהוא מאחה הוא כותב שם שמות של קבצים שהיו מלפני שאנייים במחשב ואני מחקתי אותם.. כאילו אם אני הבנתי נכון אז בכונן שלי היו כמה קבצים שכנראה לא נמחקו טוב ואז הנתיב נמחק ואילו הקובץ עצמו נשאר על הכונן ותופס לי סתם מקום מיותר.. ר…
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אז ככה יש לי צורב יאמאהה דפוק שהורס לי דיסקים ולפעמים צורב ולרוב נתקע אני רוצה לקנות צורב וכרגע יש לי 114 שח בחשבון חודש הבא אני מקבל איזה 382 שח 382 +114 = 496 שח ואני רוצה לקנות צורב אז ככה אני יודע שפלקבטור זה צורב הכי טוב אבל הוא עולה גם הרבה מחיר פתיחה בנטאקשן 775 שח ואמרו לי שגם איזוס טוב (Asus) והוא עולה משהו בסביבות ה 200 + עכשיו אני מעוניין בפלקסטור אך אין לי כרגע תכסף ולא רוצה ללוות מההורים לא נעים כדאי לי לחכות שיהיה לי כספ לפלקסטור? או ללכת על האיזוס? או לקחת משהו אחר יותר זול וטוב? יש דבר כזה? אם כן מה? או שאתם יכולים להציע לי משהו אחר? ד"א אני חייל
-
- 7 תגובות
- 978 צפיות
-
-
תראו אנשים. דוד שלי קנה לא מזמן צורב DVD של LG דגם GSA-4165B בסך הכל הוא מבסוט ממנו ואין לו טענות. עד שהוא נתקל בתופעה הבאה. הוא צרב מספר דיסקים CD רגילים לעבודה. אצלו הם עובדים מצויין אבל שהוא עובר עם הדיסקים האלה ממקום למקום חלק לא מבוטל בכלל של כונני CD לא מצליחים לקרוא את הדיסק. אחר כך הוא עשה נסיון וצרב את הדיסקים האלה מאותו דיסק שהיה בעייתי כביכול בעזרת צורב CD רגיל והכל הסתדר יש למישהו פה הסבר לנושא הזה?
-
- 11 תגובות
- 978 צפיות
-
-
הלך הכונן הקשיח אחרי שנתיים ידוע לי שהאחריות על המחשב היא לשנה. הארד דיסק חדש עולה 500 ש"ח. עכשיו, בדקתי את ההארד דיסק שהגיע עם ה HP , הוא מתוצרת טושיבה. בדקתי באתר טושיבה הכנסתי את ה SERIAL, ומסתבר שהוא באחריות מבחינתם (3 שנות אחריות למוצר,מצידה של טושיבה). ..... האם עצם זה שהוא נקנה כחלק ממחשב נייד של HP, שהאחריות שלו היא שנה, יבטל לי את האחריות של ה 3 שנים של טושיבה? ...... במידה והאחריות עדיין קיימת על ההארד דיסק, איך אני ממש אותה? חיפשתי בגוגל "יבואן טושיבה" ו "טושיבה מרכז שירות" . לא נראה לי שמשהו מהתוצאות זה מה שאני צריך דיי דחוף לי לקבל תשובה, כי לפני שגיליתי שבאתר של טושיבה המוצר עדיין באחריות, קבעתי מחר עם חנות המחשבים שאני אגיע לקנות חדש. חשוב לי לדעת…
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
משהו מוזר שקרה לי ולא הבנתי פירמטתי תמחשב וה-DISC ON KEY היה מחובר באותו זמן אז שמחקתי מחיצות אז בטעות גם מחקתי תמחיצה של ה-DISC ON KEY לאחר מכן שניסיתי להכנס לכונן במחשב של ה-DISC ON KEY הוא רשם לי שצריך קודם לאתחל אותו כאילו לעשות לו פורמט לחצתי איתחול אבל זה רושם לי שלא ניתן לעשות איתחול בקיצור הכונן של ה-DISC ON KEY מופיע לי אבל לא ניתן להכנס אליו ניסיתי גם במחשב נייד הכונן מופיע אבל הוא רשם לי להכניס דיסק נשלף משהו כזה... עשיתי גם לחצן ימני על הכונן מאפיינים וזה רשם לי שיש לי 0 מקום ב-DISC ON KEY משהו מוזר ניתן לתקן את זה?
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
יש לי צורב חזק בכינוי : pinor עכשיוו אני מכניס לו דיסק של 700 mb הוא עושה קצת רעש שאני מכניס לו דיסק של די וי די 4.7 הוא קורא אותו חלש מאוד..! לא איכפת לי הבהעיה היא שאני מנסה ליצרוב בnero כמו שצורבים מישחק מחשב? לדיסק bin cue עכשיו שאני מנסה ליצרוב אותו הוא מוציא לי את הדיסק ואומר לי שהדיסק לא טוב .. למה.... גם שניסיתי דיסקים של 700 מב הוא מוציא את הדיסק ולא מתחיל בצריבה העם אני צריך איזה דריברים בישביל זה או תוכנה אחרת או שפשוט הצורב לא טוב תעזרו לי בבקשה אני מיואשש :bash:
-
- 7 תגובות
- 978 צפיות
-
-
השחקנית הטאיוואנית מגדילה את ההיצע שלה בשוק האחסון עם דגמים מהירים יותר לכתבה
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מנסה לפרמט כונן חיצוני בשביל נייד שהלך לו הפנימי. הכונן החיצוני היו WD Passport Essential 320GB. ה- Windows XP Pro Setup שמופעל מ-DOS נותן לי הודעה לאחר שהוא מזהה אותו והכל, כי אינו יכול להפעיל את ההתקנה של XP עליו.... ההודעה אומרת: Your computer's startup program cannot gain access to the disk containing the partition or free space you choose. Setup cannot install Windows XP on this hard disk. This lack of access does not necessarily indicate an error condition. For example, disks attached to a SCSI adapter that wasn't installed by your computer manufacturer or to a secondary hard disk controller, are typically not visible to the startup program unless special softwa…
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
יש לי דיסק און קי 64GB וSSD 64GB שבוא נמצאת מערכת ההפעלה WIN8 עכשיו הייתי רוצה לעסות רייד במערכת ההפעלה ואני לא מוצה את האפשרות לUSB. עשיתי כבר רייד 0 לשני HHD לנפח כולל של 1.5TB והייתי רוצה לעסות אותו הדבר עם הSSD והדיסק און קי עכשיו האם לקנות בגרושים מתאם USB נקבה לנקבה וכבל USB לSATA והאם זה יעבוד או שיש אפשרות לUSB בWIN8 לעשות רייד 0. אם אין אפשרות בWIN8 אז אולי אם יש לי רייד בלוח האם P55-US3L 2.0. תודה למי שיעזור
-
- 2 תגובות
- 978 צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת מה ההבדל בין שני הדגמים הבאים של WD: 1. WD20EARS שעולה כ- 400 ש"ח 2. WD20EADS שעולה כ- 500 ש"ח למה הדגם השני עולה יותר והאם שווה לשלם עליו את ההפרש של המאה שקל. תודה.
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח אם: יש לי לוח ASUS P4S533-VM ודיסק קשיח: Maxtor 6Y060L0. שאני מסתכל ב- bios אני רואה: [ultra DMA mode [Disabled האם לשנות את זה, ואם כן יש לי בחירה בין 6 אפשרויות שונות. להלן מידע מ- everest שאולי יכול לסייע: Maxtor 6Y060L0 (Y27M6Q6E) ] ATA Device Properties: Model ID Maxtor 6Y060L0 Serial Number Y27M6Q6E Revision YAR41BW0 Parameters 119150 cylinders, 16 heads, 63 sectors per track, 512 bytes per sector LBA Sectors 120103200 Buffer 2 MB (Dual Ported, Read Ahead) Multiple Sectors 16 ECC Bytes 57 Max. PIO Transfer Mode PIO 4 Max. UDMA Transfer Mode UDMA 6 (ATA-133) Active UDMA Transfer Mode UDMA 6 (ATA-133) (הא…
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-