עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by dmaster1984,

שלום לחברי הפורום יש לי כונן קשיח של חברת MAXTOR 120GB SATA I שקניתי לפני פחות או יותר שנה וחצי בחצי השנה האחרונה אני סובל מבעיה חוזרת, אני עובד זמן קצר על המחשב ואז אני שומע נקישות בכונן הקשיח (טאק, טאק) המחשב נתקע מתחיל את עצמו מחדש ולפעמיים לא מזהה יותר שיש לי קונן קשיח, ולפעמיים הוא פשוט מעלה את חלנות אבל שוב משמיע נקישות כמובן שיש לי עדין אחריות על הכונן הקשיח, ולקחתי אותו למעבדה, הם טוענים שהם הריצו עליו בדיקות ולא מוצאים שום דבר פגום, וכל מה שדרוש לעשות הוא לפרמט את הכונן (FORMAT כולל) זה ממש מרגיז אותי, אני לא מוכן לפרמט את המחשב כול חודש וחצי, חודשיים חברה למה יש לי נקישות בכונן הקשיח, האם הבעיה היא באמת בחלונות, תנו לי קצת הסברים מה אני צריך לעשות??

• 11 תגובות
    • 947 צפיות
  2. זה ככה התקלה היא פשוט נשבר אחד הפינים בהרדיסק.... אותו דבר קרה גם לחבר שלי (RK) רק פין אחר אצלו נשבר ;D זה אמרו לנו שאפשר להחליף את ה לוח הזה שעל ההרדיסק בחדש... מישהו אולי יודע איפה אפשר לעשות את זה כמה זה בערך יעלה והם זה כדאי? תודה ביי

• 4 תגובות
    • 946 צפיות
  3. Started by urinka,

הי אתמול קניתי דיסק קשיח של 160 ג'יגה במהלך התקנת ה WINDOWS בשלב שבו אני יוצר מחיצות נוכחתי שיש 136000 מגה בייט זה אומר שיש 136 ג'יגה או שאני טועה והכל בסדר נ.ב בביוס הוא מזהה 160 GB אני מקווה מאוד שזה הגיוני

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  4. Started by gshhar,

יש לי קבצים של 780 ו-825 (זה משחק) ואני לא מצליח לצרוב את זה בנרו עם דיסק של 780 מגה. מישהו יכול להגיד לי איך אני עושה את זה?

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  5. אהלן, יש לי שאלה: אם אני צריך לקנות דיסק קשיח בנפח של 1TB, האם מבחינת ביצועים/מהירות עדיף לי כבר לקנות שני דיסקים קשיחים של 500GB ? תודה.

6. שלום יש לי הרד דיסק של מקסטור 5400RPM 40 ג'יגה ATA אין לי כסף להרד דיסק חדש ואני קונה מחשב עם מעבד E6300 זכרונות 2 ג'יגה 800MHZ משחק משחקים וכל מיני דברים בלה בלה בלה בלה השאלה אם חוץ ממקום, הוא יאט את המערכת בדברים מסויימים שזה יהיה משהו משמעותי?

• 13 תגובות
    • 946 צפיות
  7. Started by nikenx,

טוב, אני עומד לקנות מחשב חדש, ואני מתלבט איזה SSD לקנות. אני רוצה את הSSD הכי טוב, איכותי, ומהיר לתמורת המחיר, מבין הSSDים האלה[ובבקשה גם תסבירו למה אתם ממליצים דווקא עליו]: Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 Corsair Force Series 3 120GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail SSD Transcend SSD720 2.5'' 128GB SSD SATA III Retail Corsair Force Series GT 120GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail Corsair Force Series 3 180GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail OCZ Vertex 4 2.5'' 128GB SSD SATA III MLC Retail Intel 120GB SSD 320 Series Sata II 2.5'' SSDSA2CW120G3K5 Retail להלן המפרט שאני כנראה אקנה: מעבד - ‏Intel Core i7 3820 3.6Ghz s2011 10MB L3 Cache, Tray כמות 1 קירור למעבד - S…

• 0 תגובות
    • 946 צפיות
  8. Started by KGB,

שלום חברים... אני צריך המלצה ממכם על קניית צורב חדש התקציב שלי הוא עד 350 ש"ח פלוס מינוס בתודה מראש לכולם...

• 6 תגובות
    • 946 צפיות
  9. היי, רציתי לדעת מהי ההמלצה לגבי חלוקה למחיצות למחשב בעל כונן יחיד בגודל 1TB. עיקרי ההתלבטות שלי הם: 1. כמה מחיצות? 2. באיזה גודל כל מחיצה? 3. מה לאחסן על כל מחיצה? (מערכת הפעלה, משחקים ומדיה) אם פיספסתי סטיקי בנושא אשמח אם תפנו אותי.

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  10. Started by dor_guy,

שלום, יש לי : מעבד QX9770 1600MHZ זכרון: 8GB DDR3 לוח אם: GA-EP45C-UD3R western digital black caviar 2tb :H.D מערכת הפעלה: WIN7 64Bit אני מעוניין להוסיף SSD למחשב בעיקר בכדי להאיץ את זמן הצגת ועיבוד התמונות (אני משתמש הרבה בלייטרום) מכיוון שהמחשב שלי תומך ב SATA 2, אני מניח שאצטרך בקר ל SATA 3 בנוסף. האם בקר באמת יתן לי את המהירות של SATA 3 ? אשמח לכל המלצה בעניין. * אגב הסכום שחשבתי עליו הוא כ 600 ש"ח. תודה, גיא

• 7 תגובות
    • 946 צפיות
  11. אז בשעה טובה ומוצלחת קניתי דיסק חדש של WESTERN DIGITAL 250KS . מזוהה כמובן בביוס,אך משום שהרבה זמן לא התעסקתי עם הדברים האלה,שכחתי כבר איך להפעיל את הדיסק במערכת הפעלה. מחכה לעזרה.

• 4 תגובות
    • 946 צפיות
  12. Started by SensatioN,

שלום, קניתי לפני כמה ימים pioneer 111dbk ואני רוצה לצרוב סרטי DVD-R עשיתי חיפוס בגוגל וראיתי שהדי-וי-די קורא DVD, DVD-R, DVD-RW, DivX, VCD, SVCD CD, CD-R, CD-RW, MP3, WMA JPEG אבל לא מופיע כלום על DVD+R אז השאלה שלי אם זה משנה אם אני צורב עם דיסקים של DVD+R [אין לי עדיין דיסקים אבל קראתי בפורום שהם יותר טובים מDVD-R] ? ועוד משהו , בנוע מחשבים ראיתי שמוכרים דיסקים של Verbatim מישהו יודע אם זה מהסוג הטוב ? ::עריכה אחרי 10 שניות:: מה זה עדכון "קשוחה" ? ואיך אני עושה את זה [בשביל ה DVD-RAM, לא שאני יודע מה זה בכלל ]

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  13. היי, אני רוצה לקנות דיסק סאטא אבל יש לי רק אידיאי על המחשב, האם ההרדיסק בא גם עם חיבר אידיאי או שיש אולי ממיר לחיבור הזה...? אני לא קונה את הסאטא בשבל המהירות אז בבקשה בלי הערות של לקנות אידיאי וזהו... תודה רבה!!!

• 6 תגובות
    • 946 צפיות
  14. יש לי DISC ON KEY של KINGSTONE בהתחלה הוא היה FAT32 והכל היה בסדר היה מעביר סרטים מהמחשב וצופה בהם ב-DVD אבל הבנתי שעדיף להשתמש ב-NTFS אבל עכשיו ה-DVD לא קורא את DISC ON KEY אפשר להחזיר אותו בחזרה ל-FAT32?

• 1 תגובה
    • 946 צפיות
  15. שלום.. אני מתחבט בין 3 דיסקים קשיחים לקראת בניית מחשב חדש. Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 WD 1TB Sata 3 Caviar Blue Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB[table][tr][td] [/td][/tr][/table]אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על הדיסק השקט,האמין והמהיר ביותר מבין אלו..דגש על מהיר.

• 6 תגובות
    • 946 צפיות
  16. Started by erezb84,

שלום, יש לי הארד דיסק נייד שהתחיל לעשות בעיות (חלק מהספריות לא ניתנות לפתיחה/קריאה/העתקה, אין גישה אליהן) בחלק מהספריות יש לי מידע חשוב שלא גיביתי, והייתי רוצה לדעת, לפני שאשלח לחברות שחזור מידע האם יש משהו שאוכל לעשות לבד במאופן עצמאי? להפעיל תוכנת שחזור כזו או אחרת... קראתי קצת על תוכנת easy recovery, האם לדעתכם היא מתאימה? בתודה מראש,

• 1 תגובה
    • 946 צפיות
  17. Started by shlompis,

"הערה חשובה: מהירות הסיבוב (5400/7200) לא מהווה שיקול בקניית כונן קשיח חיצוני בחיבור USB 2.0 !" אני צפוי לרכוש כונן 2T ירוק שעובד במהירות 5400 (על פי המלצת הסטיקי סמסונג או WD), המחשב שברשותי עם לוח USB3.0. האם אוכל להנות מהעברת קבצים מהירה של תקן USB3.0 לכונן הנייד שברשותי שגם תומך במהירות של תקן USB 3.0 מכונן שעובד במהירות 5400 ? (כנראה ארכוש WD HD Caviar Green 2TB WD20EARS או SAMSUNG 2TB-Spinpoint F4EG, הדיסק הנייד שיהיה ברשותי בקרוב היינו מסוג Iomega ‎eGo BlackBelt Portable 1TB USB 3.0 ) האם אוכל להגיע למהירות העברת קבצים אשר גבוהה מ 30-32MB לשניה ? תודה

• 2 תגובות
    • 946 צפיות
  18. Started by ksn1981,

שלום לכולם, אין לי כל כוונה/יכולת לנתח את יכולות הכונן (Sony Optiarc AD-7260s) שבזכותן הוא מומלץ בסטיקי ובביקורות.. גם אין לי שמץ של מושג איזה יכולת תהיה שמישה/חשובה עבורי.. אבל.. על דבר אחד אין כל ויכוח.. הכונן הזה מרעיש, ממש מרעיש! קניתי כמה כוננים כאלה ואני משווה אותם לכמה מהנפוצים של LG שהיו לי.. התוצאה זהה וברורה כשמש! אף פעם לא היו לי דרישות מיוחדות מצורב, אבל זו הפעם הראשונה שאני יכול להגיד שמצאתי צורב "לא טוב" עבורי. בהצלחה.

• 0 תגובות
    • 946 צפיות
  19. Started by אורתוגונלי,

למרות שאת הסרטים/קבצים וכו' הוא מציג בלי בעיה. האם אפשר לבדוק האם כונן ה DVD תקין, מבלי לשלוח אותו למעבדה ? (אולי ע"י תוכנה שבודקת אותו ?)

• 6 תגובות
    • 946 צפיות
  20. Started by eyahalom,

שלום לכולם, אז ככה: המארז שלי שחור. הצורב הנ"ל נמכר בלבן, עם שנתיים אחריות היבואן, ב450 שקלים. מצד שני, ראיתי אותו בשחור בזיגזג, שם הוא עולה כ550 שקלים ורק שנה אחריות, כנראה לא של היבואן הרשמי (שטוען שהוא לא מביא לארץ את הדגם הזה בשחור). עכשיו, אני יודע שזיגזג טובים ונותנים שירות טוב, אין לי בעיה לרכוש מוצר שלא מהיבואן הרשמי (מה עוד שאינני מכיר את השירות של ח.י ואני לא בטוח שהוא טוב יותר מהשירות שזיגזג יתנו לי). גם המחיר הוא לא בדיוק פקטור: אני מוכן לשלם עוד 100 שקלים כדי שהצורב יבוא בשחור ולא בלבן. ההתלבטות היא לגבי אורך האחריות: אני גם משלם יותר, וגם משך האחריות קצרה יותר. מה אתם הייתם עושים? אשמח להמלצות כיצד לדעתכם לנהוג. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 946 צפיות
  21. Started by nadav1379,

יש לי דיסק מוזיקה שאני רוצה להעביר למחשב ושאני רוצה לפתוח אותו אז זה מתקיין לי תוכנה playing שהיא משמיעה לי את השירים ובתוך הדיסק אני לא רואה את השירים אני רואה הרבה תיקיות מוזרות ויש כל מיני קבצים בפנים יש את ההתקנה של התוכנה שמשמיעה לי את השירים ועוד הרבה דברים אני לא יכול לשמוע אותו במדיה פלייר יש עוד משהו שמתי שאני מכניס את הדיסק זה כאילו לא מזהה את הדיסק רק אם אני מכניס אותו לצורב אני יכול לראות את הדיסק ועל הדיסק יש ציור של + ירוק אז השאלה שלי איך אני יכול להעביר למחשב את השירים ?

• 4 תגובות
    • 946 צפיות
  22. Started by Tomerb1,

שלום לכולם אני רוצה לקנות הארדיסק חדש. אני מתלבט מאוד מה כדאי לי ככה זה בערך אני אקנה מKSP. מה עדיף? 2*500 של סיגייט= 280*2=560 או 1tb=535? האם ה1TB נותן ביצועים פחות טובים או משהו? האם עדיף בכלל 2 של 500 של WD? ב580? אשמח לתגובות. תודה

• 7 תגובות
    • 946 צפיות
  23. Started by nirtaz,

מה המהירות הממוצעת של סוגי HDD למשל SATA 2? IDE? SATA 2 3GB? 10000RPM? 2 HDD של SATA 2 בRAID 0? אולי בRAID 5? אני מעוניין לדעת מהירות של העברת מידע (למשל הקרנת סרט) כמה מהר אוכל להוציא מידע מהם? 150MB בשנייה זה אפשרי ?

• 9 תגובות
    • 945 צפיות
  24. הציעו לי את הכוננים הבאים למחשב חדש שאני קונה: אפשרות ראשונה: Samsung SSD 250/512GB 960 EVO NVMe M.2 אפשרות שנייה: SSD PCIe Gen3 256/512GB WD Black MLC הכוונה היא 2 כוננים האחד של 256 והשני של 512. הכוננים הללו יכילו 2 מערכות הפעלה נפרדות ותוכנות להפעלה (משחקים, לייטרום וכדומה). מה ההבדלים בינהם, מי טוב יותר ? מהיר יותר ? אמין יותר ? תודה

• 0 תגובות
    • 945 צפיות
  25. שלום נניח ויש לי כונן כלשהו, למשל כונן C או D, והוא NTFS, ואני משתמש בו, יוצר קבצים, ומוחק קבצים. אם אני אריץ תוכנה שמאפשרת לעשות Undelete, כגון Recuva.EXE, אז היא תראה לי את רשימת הקבצים שנמחקו ועדיין שמורה אליהם הפנייה. השאלה שלי, איך אפשר "לנקות" את הרשימה הזו? שימו לב: מה שחשוב לי זה לא העלמת תוכן הקבצים דווקא.. כלומר הקבצים שנמחקו לא מכילים תוכן חשוב או סודי שאני רוצה להשמיד - ממש לא. (בשביל זה יש לי תוכנה שנקראת Shredder.exe - היא משמידה את תוכן הקבצים לפני שהיא מוחקת אותם) מה שאני כן רוצה, זה אפשרות לנקות פעם בכמה זמן(נגיד פעם ב-3 חודשים) את הרשימה של ה-File System, כך שאם אני אריץ תוכנה של Undelete על הכונן, אז זה יגיד לי שאין קבצים שניתן לעשות להם Undelete. תודה …

• 2 תגובות
    • 945 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.