עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. גם סוג של גיבוי למקרה שאחד ייהרס וגם שטח האחסון לכל כונן הוא קטן יותר ועל פי ההגיון יעבוד מהר יותר, לא?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום, יש ברשותי 2 כוננים חיצוניים, ואני מתכנן לקנות אחד נוסף, יש לי מספר שאלות ואשמח להיעזר בכם. 1. בסטיקי דיברתם על אפשרות שאפשר לקנות כונן חיצוני ועליו לשים מארז, אז מצאתי איפה קונים מארזים לכוננים קשיחים, אבל.. איפה קונים כוננים קשיחים בלי מארז? ההיגיון שלי אומר שאני צריך לקנות כונן קשיח פנימי רגיל, ועליו להרכיב מארז חיצוני שקניתי, האם זהו המצב? לדוגמא זה: http://skypc.co.il/pl_product~ST32000542AS~7~0.htm ו http://skypc.co.il/pl_product~SE-ESATA-EH-03~108~0.htm (לפחות לפי הדוגמא שהבאתי, לא נראה ממש שמשתלם לקנות מארז וכונן בנפרד, לדוגמא המוצר הבא: http://skypc.co.il/pl_product~STAC2000200~141~0.htm אמנם יקר יותר ב100 שקל, אך מציע תוכנה נלוות ועיצוב טוב יותר) 2. הייתי ר…

3. Started by quantoM,

והאם זה אפשרי בכלל לפרמט מחיצה ולא את כל הHDD ? זו לא המחיצה של המערכת הפעלה אף על פי שמותקנת בה מערכת הפעלה.

• 4 תגובות
    • 915 צפיות
  4. שלום, הזמנתי 2 כונני Samsung F3 1TB, שאמורים להגיע שבוע הבא. אני מתכנן להרכיב מערך RAID0, בעזרת הבקר המובנה בלוח 770TA-UD3. רציתי לדעת האם אני אוכל לחבר כונן שלישי, שלא קשור למערך, שיהווה כונן אחסון-גיבוי בלבד. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 838 צפיות
  5. Started by freerider,

אני שובר את הראש כבר כמה שעות לוח אם Ecs P4VMM2 כונן קשיח Western Digital WD400EB 40GB 5400RPM ATA 100 2MB ניתקתי את כל הכוננים, בשביל לבטל התנגשות אם קיימת. החלפתי כבל IDE ועדיין, יוק, PIO MODE מוזר, כשהמחשב עולה, לפני הטעינה של ה-XP, הביוס מזהה את הכונן הקשיח כ-ULTRA DMA5 עם הכבל IDE המקורי, ועם כבל IDE אחר כ-ULTRA DMA2. בנוסף, הכונן קשיח עובד ללא ג'מפור של MASTER / SALVE. כשניסיתי לשים ג'מפר ולהגדיר אותו כ-MASTER הביוס לא זיהה אותו. הורדתי את הדרייברים העדכניים של הלוח אם. ברור לי שלא מדובר בלוח אם האכותי שבשוק...אבל זה מה יש ועם זה צריך להסתדר...דווקא את ה-CDROM הוא מזהה כ-UDMA ואין שום בעיה איתו. הכונן הקשיח עובד ממש לאט, וזה תוקע ממש את ה-XP, מה עוד נשאר לנסות ? המ…

• 4 תגובות
    • 657 צפיות
  6. לאחרונה נתקלתי בפרסומים וכתבות אודות הצורבים החדשים של lg עם פטנט ה-securedisk ובעיקר על "ספינת הדגל " h55l. האם באמת מדובר בשיפור משמעותי ללקוח מבחינת אמינות הצריבה ,הגיבוי והשמירה על הנתונים באמצעות הצפנה מקצועית או שמדובר בסך הכול בעוד גימיק שיווקי מסחרי ותו לא ? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by amir213032,

שלום לכולם בהמלצת הפורום קניתי היום את הכונן Seagate ST2000DM001 2TB בדיונים כאן ראיתי שרושמים על הכונן האלה שיש שני דגמים , אחד עם 2 פלטות (מהיר) ואחר עם 3 פלטות (איטי ביחס לראשון) מצורפות תמונות של הכונן שקניתי , ותמונה שפורסמה כאן בפורום שמראה על ההבדלים בינהם.ונראה שקניתי את ההארדיסק עם ה-2 פלטות יש לי בקשה שתעזרו לו להחליט אם מה שקניתי זה הדגם עם ה-2 פלטות או לא. צירפתי את התמונות אמיר

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by homart,

שלום.... התמיכה של המחשב בusb2 קשורה בלוח אם או שאם אני אקנה כרטיס USB2 אז אני אוכל להעביר קבצים במהירות??

• 4 תגובות
    • 895 צפיות
  9. Started by dddd1234,

כמה שגיאות מסוג c2 הן קריטיות לאיכות צריבה בצורב? בסקירה באתר cdfreaks של אחד מהצורבים שבאשכול המומלצים - LG -GSAH42N נמצא שהצורב הנ"ל מפגין ביצועים נמוכים בצריבות של דיסקים מסוג cd -r\rw עקב שגיאות c2 רבות...האם זהו שיקול מכריע בהחלטה לא לקנות את הצורב? או שסביר להניח שבעייה מעין זו תתוקן בעדכון קושחה\דגם מעט יותר מתקדם?

• 4 תגובות
    • 815 צפיות
  10. Started by ZUMARA1,

יממ קניצי את 1TB של סייגייט אני לא יודע איפה צריך להשים את הג'אמפר שלו עזרה?

• 4 תגובות
    • 644 צפיות
  11. שלום לכולם. לפני כמה חודשים קניתי מחשב חדש עם הצורב הנ"ל. עד לפני כמה שבועות הכל פעל מצויין. אך בזמן האחרון הצורב לא מזהה דיסקים רב פעמיים שנצרב עליהם מידע כבר, כלומר, הוא יצרוב בהצלחה על דיסק רב פעמי זהה אך ריק, בעוד שעל דיסקים "משומשים" הוא לא יצרוב ויוציא הודעה בסגנון הבא: "הדיסק שהכנסת אינו ריק ולכן אין אפשרות לצרוב עליו". באותה דרך גם אי אפשר למחוק את הדיסק. התוכנות שהתשמשתי בהן הן נרו 7 ו-8. הדיסקים הם dvd+rw של silver line....שעד היום לא היו לי בעיות איתם. תודה רבה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 839 צפיות
  12. 100 CD-R 2-40 SPEED 80Min 700MB - SLIM PLASTIC BOX ב 240 ש"ח.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שלום לכם, אני מתכנן לקנות הארד דיסק וSSD חדשים (הגיע הזמן.) 1. HD ---------- הגודל הרצוי הוא 2TB. חשבתי ללכת על הסיגייט בגרסת 2 הפלטות עד שקראתי פה ובעוד אתרים על בעיות אמינות קשות לסיגייט (כן, ברור לי שרוב ההארד דיסקים הבייתים כיום הם לא שיא האמינות, אבל הבחנתי ביותר תלונות על הסיגייט, מה שלא בדיוק מפתה אותי לאור ההיסטוריה האישית שלי איתם). אשמח להמלצה על הארד דיסק אחר עד 500 שקל. הWD Green הוא 5400 אז אני מניח שהוא ירד מהפרק. האם הטושיבה הוא הבחירה הנכונה? (ספציפית זה: http://www.tms.co.il/product/12210) 2. SSD ------------ שימושים עיקריים: עריכת תמונות (raw), ווידאו עד 4K ומשחקי מחשב. ההתלבטות בגדול (על פי מידע שאספתי) היא בין הmx100, mx200, bx100 ל850PRO. כן, אני יוד…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by Jack_g,

הצורב צורב על דיסקים ריקים בלי שום בעיה וכשמכניסים לו דיסק ריק אז הוא מזהה שזה דיסק ריק אבל כשמכניסים לו דיסק נתונים כלשהו הוא לא רוצה לקרוא אותו אפילו נגיד שזה הדיסק שהוא בעצמו כרגע צרב. הצורב כרגע עם ה FIRMWARE הכי עדכני שלו. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 679 צפיות
  15. Started by Garbil,

שלום, קניתי היום את ה DVR 111 מ KSP החלפתי את הצורב שהיה לי, צורה CD של סמסונג ב DVR 111 בתצורת מאסטר, חיברתי הכל ומשום מה המחשב לא מזהה אותו =\ ניסיתי להתקין דרייבים אבל אני מקבל שגיאה: ''available target is not found'' הצורב בגסת OEM.

• 4 תגובות
    • 785 צפיות
  16. Started by -Sky_Lord-,

היי, יש לי במחשב שני כוננים קשיחים, אחד של 80 ואחד של 320. השגתי עכשיו עוד אחד של 80, אז חשבתי לעשות raid 0 ביניהם, השאלה שלי היא כזאת - האם ניתן לעשות מערך raid 0 מבלי לאבד את המידע הקיים? אני מניח שבעזרת מחשב אחר אני אוכל לעשות ghost לכונן, לבנות את המערך ואז לשחזר, השאלה אם זה אפשרי גם בדרך אחרת? אם זה לא אפשרי אז יש לי עוד שאלה - האם מערך raid 1 משפר את קצב קריאת הנתונים, כלומר האם המחשב יודע לנצל את זה שהמידע רשום בשתי מקומות? אם כן אז אולי אני פשוט אבנה מערך raid 1, קצב קריאה יותר חשוב לי מקצב כתיבה. תודה יואב עריכה - אני אציין שיש לי לוח אם Gigabyte GA-K8VT800M עם בקר RAID

• 4 תגובות
    • 949 צפיות
  17. Started by kabak,

שלום לכם קניתי דיסק קשיח 80 גיגה של חברת MAXTOR עם 8 מגה ו7200 RPM ב480 שקל... מה אתם אומרים זה בסדר? קניתי לפני 4 חודשים

• 4 תגובות
    • 781 צפיות
  18. Started by DarkStorm,

שלום לכולם ! יש לי לוח מסוג GA-8I955X Royal . http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Products/Products_GA-8I955X%20Royal.htm ויש לי את ההארד דיסק הזה: Western Digital 7200RPM 200GB/8MB Cache SATA II - 300 וכדי שהמחשב יזהה אותו אני חייב לכנס לביוס ולהגדיר שה- RAID יהיה DISABLED . השאלה שלי האם עדיף לי לקנות : Western Digital 7200RPM 250GB/8MB *RAID Edition* SATA150 פשוט מהשם זה נשמע יותר טוב, לכן רציתי לשאול אם מדובר באיכות ומהירות יותר טובה, ואם זה יותר טוב ללוח כי אז לא צריך שאבחר שה- RAID יהיה על DISABLED . אשמח לקבל תשובות ענייניות! תודה!

• 4 תגובות
    • 753 צפיות
  19. קניתי מחשב עם לייטאון 52*24*52. שמעתי מכמה אנשים שלא כדאי להחזיק רק צורב (ללא CD) במחשב, וזאת מחשש לקיצור אורך החיים של הצורב. אני לא נוהג לעשות שימוש מסיבי ב CD, מה מומלץ?

• 4 תגובות
    • 970 צפיות
  20. Started by demultiplexer,

יש לי צורב אסוס 4012A ומשום מה את כל הדיסקים מעל 700 מגה הוא מזהה כ703 מגה בייט אני רוצה לצרוב סרטים והנפח שלהם גדול מזה אז אני צריך לפצל אותם אבל הבנתי שיש מקום שבו אני יכול לעשות פלאש לביוס ואז יש סיכוי שזה יגדיל את הנפח שהצורב שלי יוכל לצרוב האם מישהוא יודע איפה אפשר ? או האם יש דרך אחרת לסדר את זה ?

• 4 תגובות
    • 965 צפיות
  21. אני מפעיל VISTA MEDIA CENTER ומשום מה יש בעיית איכות תמונה ב לייב טיוי עד שאני מוסיף התקן Ready Boost. וזאת למרות שאני מריץ RAID 0 ועכשיו לנקודה. מה הוא ה DOK המהיר ביותר שנמכר בישראל ? בעקרון אני מחפש בנפח של 2-4 GB כשהמטרה היחידה שלו היא כהתקן Ready Boost לויסטה. אשמח לעזרה.

• 4 תגובות
    • 750 צפיות
  22. Started by amisha,

אני מתכנון במוד שלי הקרוב לשים כונן אופטי בזוית מסויימת ( באיוזר ה 15-25 מעלות עם ציר האיקס אם נקרא לזה ככה ) אך הכונן יהיה מקובע ומחוזק למקומו האם ניתן להפעיל את הכונן בצורה בטוה שלא תפגום בו ? הכונן האופטי הוא צורב DVD ועוד כונן אחד שהוא CD ROM רגיל ........ שאלה נוספת : האם ניתן להציב דיסק קשיח על צידו ולהפעילו כשהוא מקובע למקומו ?

• 4 תגובות
    • 779 צפיות
  23. Started by Oz.,

שלום חברים, אני מעוניין להאריך את החיים של המקבוק שלי על ידי הוספת ssd במקום הכונן דיסקים, אבל דיי אבוד איפה לעשות את זה ומה המחיר ההגיוני שזה אמור לעלות.. אשמח לשמוע אנשים שעשו את זה והמלצות.. מצאתי את הכונן הבא: תודה רבה לכל העוזרים [emoji5] Sent from my iPhone using Tapatalk

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by קומנט,

אני לוחץ על הכפתור, נדלקת הנורית, שומעים רעש קל כאילו הוא מנסה להפתח ומשהו חוסם אותו, אבל הכונן לא נפתח. אחת להרבה ניסיונות הוא כן נפתח (האם זה לא שולל בעיית חסימה פיזית של הפתיחה ?) רעיונות ?

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by לוח שנה,

שלום לכם, מה אתם אומרים? עריכה:אתמול התקנתי OFFICE 2007 אם זה משנה.

דיונים חדשים בפורומים