אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
- 

שלום לכולם. היוזר ניים שלי לצערי די מסגיר את הידע שלי במחשבים :s05:, אבל בגלל זה אני פה. אשמח להשכיל ובהמשך לשנות את היוזר שלי בהתאם לידע הצורב הרגיל שלי התקלקל. החלטתי על קניית צורב חדש. שאלתי היא כזו: הבנתי שכיום יש בשוק צורבי דיוידי. מה היתרון שלהם על צורב רגיל? מה הם יכולים לעשות בעצם שצורב רגיל לא יכול לעשות? אני יודע שזו שאלה די מפגרת כי לרובכם אולי זה נראה ברור מאליו, אבל עשיתי חיפוש (וראיתי שזה פורום מאד מקצועי) ולא מצאתי תשובה. אני אשמח אם מישהו יוכל להקדיש לי 2 דקות מזמנו בתשובה, או לחילופין אם יש לכם לינק לאתר שיש בו הסברים לשאלות בסיסיות כאלו. תודה רבה! - 

- 7 תגובות
- 992 צפיות

- 

- 

הי לכולם! יש לי בעיה מאאוד מוזרה במחשב... ישלי בכונן די מקום של 220 ג'יגה בערך.. והוא מראה לי שתפוס שם 210 ג'יגה.. אבל כשאני נכנס לתוך התיקיה עצמה של די ואני מסמן את כל התיקיות שנמצאות שם זה מראה לי 180 גיגה וזזההו כממובן שמיד ניסתי שיציג לי קבצים מוסתרים ולא עזר כלום גם הוספתי את האפשרות שיצציג לי קבצי מערכת ועדיין אין שם שום קובץ שיתאים לגודל החסר.. והדבר הככי מוזר שאמרתי אני אעשה איחוי לדיסק ועכשיו שהוא עושה איחוי אז כשהוא מראה למטה את השמות הקבצים שהוא מאחה הוא כותב שם שמות של קבצים שהיו מלפני שאנייים במחשב ואני מחקתי אותם.. כאילו אם אני הבנתי נכון אז בכונן שלי היו כמה קבצים שכנראה לא נמחקו טוב ואז הנתיב נמחק ואילו הקובץ עצמו נשאר על הכונן ותופס לי סתם מקום מיותר.. ר… - 

- 3 תגובות
- 931 צפיות

- 

- 

אני נפגש הרבה בזמן האחרון במילה RAID בהקשר של כוננים קשיחים, ואין לי מושג מה זה, למה זה משמש, ולמה זה עולה יותר יקר .? - 

- 3 תגובות
- 728 צפיות

- 

- 

יש לי hardisk של samsung מלפני שלוש שנים בערך. הווינדווס לא עולה לי ורשום שיש ווירוס בהרדיסק. ניסיתי לפרמט דרך הדיסק של ה boot אבל ההודעה מופיעה שוב ואני לא יכול לפרמט. יש אפשרות לפרמט באמצעות כפתור או שאני חייב להחליב את הדיסק הקשיח? - 

- 2 תגובות
- 1.6k צפיות

- 

- 

- 

דבר ראשון, יש לי כרגע ברקודה 500 ג"ב 32 מגה, ומכיוון שאני לא מצליח למצוא עוד אחד כזה באיזור מגורי, חשבתי ללכת על הדגמים של ה16 ג'יגה. קיימים 3 באותו מחיר בערך של 250 ש"ח. 1. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2954 סמסונג 500 ג'יגה 2. הWD המקביל, המכיל 16 מגה 3. סיגייט ברקודה עם 16 מגה האם יש עדיף מביניהם ? - 

- 2 תגובות
- 789 צפיות

- 

- 

שלום ,הבעיה שלי היא שהכנסתי וחיברתי דיסק חדש של סיגייט 750 ג' 32 באפר בנוסף ל2 הארדיסקים של 250 (וסטרן) ועוד אחד של 320 (גם סיגייט) ומה שקורה כשאני מאתחל את המחשב זה שהוא מריץ לי פתאום סקאנדיסק ואחרי זה במחשב שלי מראה את אחד ההרדיסקים הלא חדשים שלי פעמיים ועוד דיסק של 400 ג' בדיסק מנאג'מנט במצב :UNALLOCATED אמרו לי לבטל את הRAID בביוס כי כנראה שהרדיסקים דומים מבלבלים את המחשב איך עושים את זה ? - 

- 1 תגובה
- 755 צפיות

- 

- 

המלצה לארד דיסק שקט למחשב נייד עד 400 שקל חיבור SATA - 

- 1 תגובה
- 1k צפיות

- 

- 

איזה מהצורבים הללו הייתם לוקחים בהנחה שהמחיר הוא לא שיקול? LG H42LK LG H44LK LG H50NK LG H55NK SAMSUNG S182M PIONEER DVR-112DBK LITE-ON 20A1H - 

- 4 תגובות
- 569 צפיות

- 

- 

אם מדובר על 60 מגה בייט לשניה, למה אנחנו מקבלים קצב העברה של 10 מגה לשניה בלבד? - 

- 5 תגובות
- 2.4k צפיות

- 

- 

אני רוצה ליצור פיתרון לאיחסון מידה פרטי בבית. רוב המידה הוא סרטים, תמונות ומוזיקה אך לא רק - יש מסמכים וקבצים אחרים. הנפח של נתונים שיש לי כרגע הוא כ-500GB. אני מחזיק אותו בדיסק חיצוני ומפחד שיום אחד הכל ילך לי. אני משאר שכרגע 2TB יספיקו לי לשנים הקרובות. אופציה ראשונה שלי - ליצור שרת NAS עם RAID ובדרך זו להבטיח שהדאטא לא ילך. האם זאת הנחה נכונה או שאני עדיין צריך גיבוי? האם זה אומר שלמעשה אני צריך עוד דיסקים באותו נפח? אופציה שניה - לבנות מחשב HTPC (אני צריך כזה ממילא ) עם נפח דיסקים גדול. אני מבין שבמקרה כזה רמת הרעש של המחשב עולה משמאותית. וגם אני צריך גיבוי. יש המלצות? תודה - 

- 6 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

שלום... רציתי לפרמט בזמן הקרוב וחבר שלי הביא לי איזה קובץ מאתר של החברה של ה-HD שלי (WD - כתוב את השם המלא במפרט בצד) לקובץ קוראים DLGDIAG והוא אמר לי שהוא מחדש את ההגדרות של הארד דיסק ומפרמט משהו כזה לא הבנתי בדיוק...אז השאלה שלי אליכם מה זה בדיוק!? - 

- 1 תגובה
- 577 צפיות

- 

- 

העניין הוא כזה. אני מועניין לקנות הארד דיסק בעיקר לסרטים/סדרות, בגודל של 160 גיגה (לא צריך יותר גדול מזה). העניין הוא שאנחנו בבית ברשת וגם האחים שלי יישתמשו בתכנים מהארד דיסק. אז, אחרי ההקדמה, מספר שאלות בעניין: 1. מה עדיף בהתחשב בנסיבות: הארד דיסק פנימי או חיצוני? 2. במידה ונקנה הארד דיסק פנימי, זה ייאט את המחשב שבו נמצא ההארד דיסק אם מישהו ינסה לגשת למידע כאשר ההארד לא אצלו? 3. התעבורה להארד דסיק ממחשבים אחרים תיהיה מהירה/איטית? באיזה מידה? 4. הארד דיסק חיצוני, עושה בעיות יותר מידי אפשרות סבירה בהחלט? אשמח גם אם תוכלו להביא המלצות מחיר על מה שאתה ממליצים...התקציב לא בשמיים בכלל..300 שקל וגם זה בלחץ, אבל ננסה להסתדר עם זה. תודה רבה מאוד לעוזרים - 

- 26 תגובות
- 1.9k צפיות

- 

- 

יש לי בנייד 40 ג'יגה.. עכשיו נמאס לי שאין לי מקום ואני צריך למחוק על הזמן דברים בשביל דברים אחרים.. אני מעוניין לקנות הארד דיסק.. ואני מתלבט אין חיצוני או הארד דיסק רגיל לנייד 2.5 אינץ' .. מה אתם ממליצים.. ויש לי שאלה בקשר לחיצוני, הוא מתץחבר דרך USB? הוא מהיר כמו הארדיסק פנימי רגיל? אפשר המלצה על אחד המוצרים מאתר כלשהו? תודה מראש לעוזרים( לא ידעתי איפה לרשום אז מצטער אם לא רשמתי במקום הנכון מקווה שלא תנעלו ישר כמו רובוטים ) - 

- 0 תגובות
- 748 צפיות

- 

- 

מאסתי בריבוי המדיות הצרובות שיש לי בחדר והחלטתי שהגיע הזמן לשדרג לצורב , הענייו הוא שיש הרבה פורמטים וכנראה שאין עדיין תקן אחיד וברור לכל היצרנים. רציתי להעזר בעצתכם בבחירת כונן המתאים לצרכים שלי, שהם: בעיקר גיבוי מידע,מדי פעם אולי לעשות RIP לסרט, או סתם לנסות ולצרוב קטע וידאו מהמחשב בפורמט של DVD, ולראות אותו במכשיר DVD ביתי. אני יודע שבעבר, משתמשים נתקלו בבעיה כאשר הם צרבו סרט, ולאחר מכן היה באפשרותם לראות אותו רק דרך הכונן של המחשב. ואני בטוח שיש עוד בעיות שעוד לא נתקלתי בהן. אשמח לקבל חוות דעת נוספות ובכלל דגמים אשר נחשבים כבחירה בטוחה. אני לא נוקב בסכום כסף מכיוון שאין לי מושג מה אני רוצה בדיוק, אבל בגדול מדובר בסכום של עד 200$ (לא לדאוג, אני קונה את זה בחו"ל) תודה - 

- 12 תגובות
- 1.2k צפיות

- 

- 

- 

לא הבנתי מה זה? זה מוסיף ראם? נפח ל-HDD? אם יש לי 4GB מה-READYBOOST בעצם יש לי עוד 4GB ראם/HDD? אם הוספתי מ-RB נפח אני אוכל לפתוח עוד תוכנות בו זמנית (נגיד שאם יש לי 4GB ראם אני יכול לפתוח 150 תוכנות. אם הוספתי 4GB מה-RB אני אוכל לפתוח עוד 150? כמובן שזו רק דוגמא והמספרים לא רציניים, רק לצורך הדוגמא)? ואם לא- אשמח להסבר מפורט יותר. תודה לעוזרים - 

- 0 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

אחרי שהמחשב שלי מפוצץ דברים ואין לי מקום בגרוש. אני צריך דיסק קשיח בנפח כמה שיותר גדול, בעל מהירות RPM 10,000, עדיף מנועה מחשבים, עם אין אז ב-KSP. תודה מראש לעוזרים. - 

- 10 תגובות
- 976 צפיות

- 

- 

שלום, אני קונה מחשב חדש ואני רוצה צורב DVD שמסתובב מעל 7500 RPM סיבובים בשניה, צורב טוב... תודה לעוזרים - 

- 2 תגובות
- 646 צפיות

- 

- 

אני אנסה להסביר את המצב והבקשה- מקווה שתבינו- יש לי 3 מערכות עריכה, בכולם יש המון הארדיסקים ו1-2 מגירות נשלפות (ככה אני מעביר HD ממחשב למחשב). במערכת הראשית יש לי 10 הארדיסקים גדולים, כולם פנימיים בתוך המארז. באותה מערכת יש רק מגירה אחת נשלפת. עכשיו התחלתי לעבוד בשיטה של חיסכון בזמן- עובד במערכת הראשית על פרוייקט, מוציא את הכונן מעביר למחשב אחד- ומקודד שם. כך יוצא שרק מה שבמגירה נשלפת יכול לצאת- ואם לא צריך להעביר את הפרוייקט למגירה וזה סתם לוקח זמן (כל תקייה סביב 120 גיגה). חשבתי לקנות לפחות 5 מארזים חיצוניים 3.5 ולשים בהם את הדיסקים הקיימים- ואז רק להחליף כבלי USB בין מחשב למחשב. בגדול כל אותם חיצוניים אמורים להתחבר קבוע למערכת הראשית, ב USB/ פייר וייר. 1. האם זה אפשרי?… - 

- 8 תגובות
- 943 צפיות

- 

- 

אהלן, לשמחתי קיבלתי היום את כונן הssd שהזמנתי בזמן המבצעים של אמזון (סמסונג evo 850 500gb). לצערי, בזמן השליח הגיע אלי, מולי הוא הפיל את הכונן על הריצפה והרים.. יש דרך בה אני יכול לבדוק שהכונן עובד תקין ושהכל בסדר איתו? תוכנה כלשהי שתבדוק שכל הsectorים בסדר וששום דבר לא נפגע? סה"כ הכונן חדש והכל אמור לעבור תודה רבה! - 

- 4 תגובות
- 2.8k צפיות

- 

- 

שלום. כרגע יש לי בתוך המחשב 250X2 + 500. בנוסף יש לי בתוך סטימר 250GB ועוד HD חיצוני של WD 500GB. אני מחפש רעיונות מקוריים לאכסון HD פנימיים או NAS שאין לא כלכך מושג מה זה אומר. נשאר לי מקום אחרון במחשב לHD, ואני מחפש פתרונות להוספת HD, אכסונם וכו'. תודה - 

- 3 תגובות
- 783 צפיות

- 

- 

אתמול סידרתי קצת את המחשב, ואחרי שהרכבתי את הכל שמתי לב שהפלסטיק הקטן שקובע את הג'מפר של הכונן הקשיח נעלם! אז בנתיים הוצאתי את הצורב מה-IDE, ורק הכונן הקשיח נשאר על תחנת ה-IDE כדי שיוכל לפעול. אבל מאיפה אני משיג את הפלסטיק הקטן הזה? אפשר לקחת אחד של CDROM ישן? - 

- 15 תגובות
- 1.3k צפיות

- 

- 

היי, מתלבט האם ללכת על 1TB של סמססונג 32MB F3 או על: Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS או כבר להוסיף עוד 100 ש"ח וללכת על: Caviar Green 1.5TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD15EARS סך הכל יוצא שווה להוסיף עוד 100 שח בשביל עוד חצי ג'יגה.... האם בכלל יש יתרון על דיסק עם 64MB לעמות 32MB ? - 

- 3 תגובות
- 1.6k צפיות

- 

-