עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by sufgi123,

קניתי מחשב חדש לאחר שהאחרון נהרס בגלל ספק מתח לא תקין בזמן שזה קרה היו מחוברים למחשב 4 דיסקים קשיחים חיברתי את 4 הדיסקים אחד מהם עובד תקין ל 2 מהם המחשב מודיע שהם לא מפורמטים (אני יכול לשחזר את המידע) ובדיסק הכי חשוב (חוק מרפי) אין תגובה כלומר המחשב לא מזהה שחובר דיסק קשיח למחשב (לא ב windows , לא ב bios ולא בשום מקום אפשרי) . בדקתי במחשב אחר וכנ"ל , אין זיהוי . הלוח האלקטרוני שעל הדיסק מתחמם בצורה יוצאת דופן והדיסק לא משמיע קולות . לדעתי הלוח האלקטרוני מקצר. לפני שאני פונה לחברות לשחזור מידע (שבטח עולה הון תועפות) , אני פונה למי שיש דיסק קשיח מהדגם WD3200KS (של westren digital ) - לא AAKS . אני מוכן לקנות את הדיסק ב 500 ש"ח או לחילופין לתת דיסק קשיח 500GB AA…

• 4 תגובות
    • 856 צפיות
  2. Started by ofirr,

אמש ניסיתי לראות את סרט בDVD (שיש לו כניסת USB), אחרי שראיתי עם אותו כונן שהגיע עם מערכת קבצים FAT32 סרט אחר. לאחר שפירמטתי לNTFS, הוא לא קורא את הדיסק און קי. יכול להיות?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by barak_11,

היי כולם... שלשום נשרף לי המקסטור אחרי 3 שנות עבודה רכשתי כונן Hitachi Deskstar 80Gb 7.2K 8Mb Buffer SATA II מפנדה ונתקלתי במספר דברים מוזרים... 1) האוורסט מזהה רק 2MB באפר: http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/b/a/r/a/k/_/1/1/7/7/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200604171303328701/200605251304267610/gg.JPG זה רגיל עם הכוננים של היטצ'י או שזה משהו יוצא דופן? 2) הווינדווס מזהה את הכונן ככונן SCSI :s05: http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/b/a/r/a/k/_/1/1/7/7/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200604171303328701/200605251307132876/j.JPG 3) רשום שהוא עובד בUDMA6 133 http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/b/a/r/a/k/_/1/1/7/7/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/20060…

• 4 תגובות
    • 696 צפיות
  4. האם המחירים מצדיקים? מדיות של החברות הטובות TDK ו VERBATIM עולים בסביבות 80-90 שקל ל25 יחידות לי אין את הכסף להשקיע כל חודש בדיסקים חדשים אך אני רוצה את הטוב ביותר, על איכות משלמים אני יודע את זה אני בעקרון קונה SILVER LINE מתי שאני צריך דחוף דיסקים אני צורב בכללי בעיקר DVD-VIDEO, אני רוצה לשמור על הדיסק ללא שריטות ושהוא לא יתקע לפעמים במכשיר הדיוידי שלי (Skipping) מה בערך אורך החיים של דיסק DVD? מחברה TDK, VERBATIM ומה אורך החיים של SILVER LINE? בהתחשב שאני שומר עליהם בתוך אריזת נייר בתנאים טובים האם Silver Line נחשבים כמדיות מאוד זולות? מה אתם ממליצים לעשות בעיקרון?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by eyal00,

שלום, אני צריך המלצה לדיסק קשיח חיצוני בתקציב של עד 350 ש"ח בחיבור USB2 דיסק קשיח 120GB יספיק לי. ומה ההבדל בין שני סוגי ההארדיסקים האלו של WD בלי שום קשר לגודל. http://zap.co.il/model.asp?model_id=598377 http://zap.co.il/model.asp?model_id=587168

• 4 תגובות
    • 764 צפיות
  6. Started by omri55,

שלום. י שלי כונן WD 500 גיגה אני מצליח להכנס אליו ולראות את התיקיות אבל כאשר אני נכנס לאחת התיקיות הוא פשוט נתקע. אם זה סתם תמונה שלא בתוך תיקיה אז הוא כן מצליח אבל לכל התיקיות הוא פשוט לא מצליח להכנס יש לי שם מן אשף שחזור מתקדם בתוך הכונן אבל גם שם זה נתקע האם יש פתרון?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by idanuel,

אז ככה קניתי הרדיסק חדש (אמרתי לא נסתבך פירמוט לא פירמוט בלאגנים) קיצור עכשיו יש לי הרדיסק חדש (גם ככה הייתי אמור לקנות,אבל לא משנה) בקיצור בדרך כלל שהייתי ניכנס לBIOS הייתי רואה את השם של ההרדיסק שם וכו' (במקרה שלי זה היה WESTEN DIGTEL וכל הפרטים) עכשיו קניתי הרדיסק חדש כמו שאמרתי חיברתי אותו והוא לא מזהה אותו כלומר הוא לא מופיע בBIOS בכלל אמרתי טוב בא ננסה את ההרדיסק הקודם וגם אותו הוא לא מזהה וכמובן שעשיתי על שני ההרדיסקים בגמפרים שלהם על MASTER וכל אחד חיברתי בנפרד ( כלומר כל נסיון חברתי אחד בלבד) אין לי מושג למה זה קורה. מה נראה לכם?

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  8. שלום לחברי הפורום, ארצה לרכוש כונן SSD בנפח 500 GB, ראיתי כי כוננים שחזרו בהמלצותיכם SAMSUNG EVO 850 ו CRUCIAL MX300 אם זה משנה, המחשב שברשותי הוא נייד מסוג LENOVO T440P, השימושים הם בעיקר לאחסון ושמיעה של מוסיקה ועבודות כתיבה וגלישה באינטרנט. 1. האם ישנם כוננים מומלצים יותר באותו טווח מחיר? 2. האם ישנה אחריות על כוננים אלו בארץ גם אם נקנו החו"ל או לחילופין ישנה אחריות בינלאומית וניתן לפנות ישירות ליצרן? 3. מי מהם עדיף? בברכה ותודה, דופו

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by bears,

חשב: - שיתמוך בדואל לייר. - שיהיה כמה שיותר מהיר בצריבה של DVD וCD. - שיקרא טוב גם דיסקים שרוטים. ראיתי בסטיקי ,אבל הם ישנים כבר וחלק מהדגמים לא מצאתי בחנויות... חשוב שיהיה שחור עם חיבור SATA ולא חובה תמיכה בLIGHT משהו (שמצייר על הדיסקים,כל דיסק כזה יקר מדי),עדיף,אבל יותר חשוב שיקרא טוב ושיהיה שקט. אני אקנה: או מנועה ,או KSP, או אופיס דיפו, או TMS...ככה שרק כונן שנמצא בחנויות האלה רלוונטי לגבי תודה

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  10. ניסיתי לפחות 4 כבלים שמחברים את הלוח אם לכוננים, ובכולם המחשב קולט רק אחד מהם, את מה שהוא לא כונן dvd. הוא קולט את כונן ה dvd רק אם אני מוציא את החיבור של הלוח אם מהכונן השני הרגיל שקורא דיסקים רגילים. מה אני אמור לעשות כדי שהמחשב יקרא את 2 הכוננים ביחד ולא רק אחד מהם?

• 4 תגובות
    • 706 צפיות
  11. Started by full_clip,

היי יש לי מדיה שהיא בתקן -R ואני רוצה ליצור עותק על דיסק שהוא R+ כשאני מנסה לצרוב עם נרו הוא מבקש ממני להכניס דיסק שהוא R- ולא מוכן לצרוב על ה+ (nero9) יש הצעות כיצד ניתן לבצע זאת ?

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  12. 1) הכונן שלי הוא toshiba sd-m1502 עם גירסת firmware 1012 הורדתי את הפריצה מהאתר בגירסת 1816 rpc1 האם היא טובה לדגם שלי? 2) מה הפקודה שאני צריך לכתוב בדוס? האם דיסקט אתחול של ווינדוס יספיק לי? האם צריך עוד קבצים חוץ מהשלשו המסופקים בקובץ זיפ? 3) איך להגדיר את הכונן? secondery master זה בסדר? עוד מידע ששכחתי אני ישמח לשמוע... בבקשה תעזרו לי ותודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by daniel.asu,

שלום,אני לפני קניה של לפטופ חדש (Dell Latitude 3340), ואני רוצה להתקין בו SSD. אין לי צורך בנפח גבוה - אני מאמין ש-128 ג'יגה יספיקו לי, אך ראיתי ש-256 הרבה פעמים פשוט יותר מוצלחים. כאמור, אני מחפש כונן זול וכמה שיותר אמין וזריז, פחות חשוב לי הנפח. ראיתי פה בפורום, שלסמסונג שהיו מאוד מומלצים יש איזושהי בעיה (בעיות?) - כך שהם ירדו מהפרק. מחיפוש ביקורות באינטרנט, גם האינטל 530 ירד מהפרק (מציג ביצועים כבר לא מדהימים יחסית לדגמים הבאים). נשארתי כרגע עם הדגמים הבאים: Crucial MX100 256GB - בעל יחס העלות-נפח המוצלח יותר, אך ביצועיו נמוכים מה-M550. האם מורגש? או שתכלס עדיף כבר לקחת את ה-256 גיגה (שגם יותר זול אני חושב)? Crucial M550 128GB - בעל ביצועים עדיפים, אבל מחצית הנפח לעומת…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. אהלן. הצורב DVD הנוכחי שלי עושה בעיות, כנראה העינית שלו היא הבעיה אבל אני לא יודע. על זה פתחתי אשכול בפורום 'תמיכה טכנית'. הצורב מבית LG. דגם GSA-4082B. אם אכן יתברר שהעינית היא הבעיה אני לא מכיר דרך לתקן אותה (אתם כן?), לכן מעוניין בהמלצה לצורב DVD בחיבור IDE. בגלל שהיה לי ניסיון מעולה עם LG עם 2 צורבים שהיו לי עד כה (הנוכחי שפתאום התחיל לעשות בעיות, והקודם שלא עשה אף בעיה היה צורב CD) שמתי לב לH55NK/H44N. שטויות כמו Lightscribe לא חייבות להיות כלולות בצורב. יש לכם המלצה לצורב DVD בחיבור IDE אחר? אני דיי נעול על LG כמו שאמרתי בגלל הניסיון המעולה שהיה לי איתם (למעט המקרה הזה). אשמח לחוות דעת. תודה ושבת שלום, אופיר.

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  15. Started by ilya83,

אני לא הצלח לצורב קובץ BIN לתוכנה נירו איך עושים זה? אני מחכה תשובתך....

• 4 תגובות
    • 873 צפיות
  16. Started by GILGILGIL,

אלו צורבי DVD. תודה

• 4 תגובות
    • 563 צפיות
  17. שלום! רציתי לדעת האם בתהליך הצריבה עינית הלייזר נוגעת ישירות ובאופן פיזי בתקליטור הנצרב ?? בתודה מראש!!!

• 4 תגובות
    • 965 צפיות
  18. Started by RonCohen,

מקווה שזה לפה טוב אני רוצה לעשות מערך RAID0 אז רק דבר אחד אני לא יודע אני יצריך לפרמט את המחשב כי אם לא אז המידע שהיה נישאר רק כל כונן אחד.... קיצר אני צריך לפרמט או לא???

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אני אחר חיפוש ל4 כונני 2TB ל NAS, כבר הבנתי ש WD ו Seagate בעייתיים מהבחינה הזאת, מבחינת מספר פלטות, לפחות בכונני 2TB, שיש גם יחידות של 2 ו של 3 פלטות, הבנתי שכמה שפחות, יותר טוב? כי יש פחות חלקים?, חיפשתי ונתקלתי בדגמים של Toshiba, הם גם מתגעים ב 1TB פר פלטה, אבל הבנתי שזה בעצם Hitachi לשעבר..אז לא ידע כמה הם טובים בכלל

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  20. Started by אופיר,

מחפש פתרון לאמצעי איחסון רשתי עם המאפיינים הבאים: 1. אפשרות ל - Mirroring. 2. חיבור Ehternet לנתב הביתי כך שלכל המחשבים בבית תהייה גישה. 3. מעדיף לקנות רק מארז שמכיל את בקר ה RAID והרשת כך שאוכל לבחור בעצמי את הדיסקים.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. ברשותי דיסק קשיח נייד שמעביר דרך usb2. עם הלפטופ שבו יש usb2 המחשב מזהה את הדיסק הקשיח ואפשר להשתמש בו, והמחשב הנייח עם ה-usb הישן והרגיל לא מזהה אותו. איך פותרים את זה?

• 4 תגובות
    • 841 צפיות
  22. Started by Radeon38,

שלום יש לי את הלוח A7N DELUX כרגע יש לו דיסק 80 IDE ואני מתכנן לבנות מערך רייד 1 או 0 עם שני כונני SATA לא זהים אחד היטא'צי ואחד מקסטור שניהם זהים בנפח אבל אחד SATA 1 ואחד SATA 2 האם יהיה שיפור בעבודה של המחשב?? עלייה של מערכת ההפעלה ?? רציתי להרכיב מערך דומה ב IDE אבל הלוח תומך רק ב SATA. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 764 צפיות
  23. קנינתי 50 דיסקים של סמסונג בבאג. הדיסקים מסוג samsung pleomax dvd-r 16x אבל הבעיה שכשאני בא לצרוב עליהם משהו בנרו, הוא מודיע לי שillegal disc ולא ממשיף לצרוב, מה הבעיה? הצורב הוא של סוני.

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  24. יש לי כיום WD MY PASSPORT ULTRA מ 2015, שני טרה. אני מרוצה מהאמינות שזה הכי חשוב כמובן. אבל לפעמים לוקח די הרבה זמן לחפש בו מידע. אני מעוניין לקנות כרגע כונן של כנראה 5 טרה (או 4), עבור גיבויים תקופתיים, פעם בכמה חודשים, וסתם כדי שיהיה לי עוד עותק מהמידע. חשבתי לקנות שוב WD PASSPORT , האם זה מומלץ או שעדיף משהו אחר?

25. Started by m53242,

יש לי בעיה לדעת דיסק קשיח חיצוני 2TB איך אדע שבפנים דיסק קשיח 2TB שזה חיבור SATA ? פעם בעבר קניתי דיסק קשיח חיצוני 1TB וגביתי גיבוי חומר. ופתאום דיסק קשיח חיצוני 1TB הפסיק לזהות אותו במחשב נייח וגם בדקתי מחשב אחר ועדיין לא עובד. אני פירקתי דיסק קשיח חיצוני קופסא שלו. וליראות דיסק קשיח פנימי. ומגלה אין חיבור SATA יש רק חיבור TYPE-C קבוע. מבינים ? זה חשוב לי שיהיה חיבור SATA דיסק קשיח פנימי. בתודה מראש!

דיונים חדשים בפורומים