אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
הייי יש לי ניסיון רב עם מחשבים וחומרה. לאחרונה פוקדים אותי צרות עם ההארד דיסק שלי... היה לי 40 GB במשך שנתיים, החלפתי אותו ב 40GB referbished שהחזיק לי מעמד חודש.......... ואז קניתי 80GBWD בטרייד אין, ואחרי חודש וחצי בלבד........אפילו נגיעה קטנה במחשב, והראש מתפרק...מזל שעוד הוא עובד עכשיו.... ועכשיו קניתי 120GB יש לי מערכת הפעלה 98 את ההארד דיסק ה 80 GB פירמטתי ב FDISK ע"י אחוזים (כי יש הרי בעיה עם הגודל...) וזה עבד מצויין. אבל עכשיו ה 120.......איזה אחוזים שאני לא נותן, הוא מזהה לי רק 51 GB....... אני ממש יוצא מדעתי, מה עושים ???????? אני רוצה פרטישן C של 20 GB ופרטישן ל D של 100GB. PLEASE HELP ME !!! אגב, חפשתי פה בעיות דומות, לא הצלחתי למצוא. מיואש ועייף עד מאוד, ארז
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ST3000DM001 VS ST33000651AS של סגייט האחד הוא ברקודה והשני הוא ברקודה XT מיועד למחשב עבודה. דבר חשוב זה אמינות אמינות ואמינות!! מה ההבדלים בינהם?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום וברכה, אני מחפש לחבר כונן נייד של 2TB (לכן חשבובה לי האמינות מאוד מאוד כי זה לא בשבילי ) וממה שראיתי יש 2 דגמים שנראו לי מעניינים. הראשון של WD והשני של סמסונג שהמליצו פה עליו כבר בפורום. כמובן שההעדפה היא לUSB 3. מה שאני לא כ"כ מבין הוא שעד היום (ז"א עד שקראתי בפורום פה לגבי כוננים ניידים) חשבתי\ידעתי שWD נחשבים לחברה האמינה והטובה ביותר, אבל אחרי קריאה קצרה הבנתי שסמסונג לא פחות טובים מהם אם לא יותר . לכן בגלל שזה לא בשבילי אני אשמח לדעת מה הכונן בנפח 2TB האמין והמהיר שכל מה שאני צריך ממנו זה שישמש לגיבוי אמין וטוב שיחזיק לי כמה שיותר זמן. אההה...והתקציב הוא בסביבות 500 ש"ח+- תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כי קנו לי כזה. ואני צריך לדעת אם הוא שווה משהו?
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה עדיף? (מבחינת ביצועים, רעש, וכו'....) ה- Seagate 500GB Sata II 32MB http://tms.co.il/product/4982 או Western Digital 500Gb 16MB AAKS http://tms.co.il/product/3400 בתודה מראש,
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני כרגע עם ROG STRUX Z390 והתחילה פתאום בעייה מוזרה אחרי שפירקתי/הרכבתי את המערכת מספר פעמים. כרגע מותקן SSD בודד במחשב ו WIN10 עולה ממנו, כל דיסק שאני מנסה להוסיף ללוח דרך ערוצי ה SATA של הלוח אם לא מזוהה ב Device manager. מה שמוזר הוא שאלו דיסקים תקינים שכבר היו מותקנים על המחשב ועבדו יופי. ניסיתי דיסק מכני ודיסקי SSD ועדיין לא מצליח. בדקתי עם כרטיס RAID ששמתי בלוח אם וגם שם לא... נכון לעכשיו הדרך היחידה שנשארה לי לחבר איזה שהוא דיסק היא רק ע"י חיבור מתאם USB-SATA שהוא מאוד איטי. רעיונות?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 3 followers
-
-
יש לי שני דיסקים קשיחים. אחד עם מערכת הפעלה ותוכנות והשני עם הורדות וקבצים חשובים. את השני אני חילקתי לשני מחיצות, כיוון שאני רציתי לנסות להתקין Mac OS X (פרוץ כמובן). במחיצה הראשונה נשארו כל הקבצים החשובים והשניה היתה ריקה. נכנסתי להתקנה של הMac OS X ופירמטתי את המחיצה השניה למערכת קבצים של מק. זה התחיל לפרמט ופתאום כתב שיש שגיאה "בלתי צפויה". שני המחיצות נעלמו מחלון ההתקנה, גם זו הראשונה שלא נגעתי בה... חשבתי שמשהו השתבש בהתקנה, אז הפעלתי מחדש ונכנסתי ל windows. שני המחיצות נעלמו... מה שלא ברור לי זה למה זה פגע גם במחיצה הראשונה שלא נגעתי בה. אני יודע שהייתי צריך לגבות ולמדתי את הלקח, בפעם הבאה אהיה יותר זהיר אבל להתחרט מאוחר מדי... אני יכול לפרמט אותו כמובן אבל מה עם ה…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מצאתי נושא מתאים לכך: יש לי מחשב נטבוק ואני רוצה לשים בו כונן SSD עכשיו כדי לשים בו צריכים להעיף את הכונן הישן אבל עם מערכת ההפעלה !! אם אני יעתיק את כל קבצי הכונן עם מערכת ההפעלה המחשב יעבוד? אני שמעתי שצריך להתאים משהו בביוס לSSD כדי שהוא יעבוד תסבירו לי בבקשה איך צלעשו א זה והאם זה אפשרי תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מכר שלי נוסע בשבוע הבא לחו"ל לצורך מאסטרינג לדיסק שהוא הקליט. הוא מעוניין לקחת איתו את קבצי המוזיקה שהוא ערך על גבי דיסק קשיח. הבעיה שלו היא שהוא לא יודע איזו מערכת קבצים לבחור עבור הפרמוט של הדיסק הקשיח - מכיוון שהוא לא בטוח מה יתאים למחשבים שבאולפן שאליו הוא נוסע... משיחה עם האולפן הם סיפרו לו שיש להם גם MAC's וגם PC's, אבל הם לא נתנו תשובה חד משמעית לגבי מערכת הקבצים - אז בקיצור, הוא צריך להחליט אם הוא מפרמט את הדיסק שלו ב-FAT32 (מגבלה של 32 ג'יגה) או NTFS (אם באולפן ה-PC's עובדים על FAT32 תהיה לו בעיה). יש גם את ה-MAC בסיפור, אבל אין לנו מושג עם איזו מערכת קבצים המחשבים האלה עובדים. כל מי שיוכל לשפוך אור על הנושא, יבורך... תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניין ב- DOK 32GB USB2 עם מהירויות נורמליות בסביבות ה-100 ש"ח. בזאפ יש המון דגמים במחיר הזה ולמשל ה-SanDisk Cruzer Blade 32GB רשום עליו שהוא נורא איטי עם כתיבה של 5MB. אני מעביר הרבה סרטי בלוריי לכן מעוניין ב-DOK עם מהירות כתיבה גבוהה ככל האפשר במסגרת התקציב (120 ש"ח גג) ויש את Transcend JetFlash 530 32GB עם מהירות Read 32 MByte/s, Write 10 MByte/s (32GB) ב- 85 ש"ח, אלו מהירויות אמיתיות? או תיאורטיות? תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם כרגע אני עם WDC WD3200AAKS שעליו מותקנת מערכת ההפעלה במחיצה אחת + מחיצה נוספת רכשתי HD חדש מסוג WD1002FAEX שהבנתי שיש לו advanced format או משהו כזה אני עם מערכת הפעלה win 7 64 bit ואני רוצה להעתיק הכול - ממש קלון , האם ניתן לעשות זאת ללא בעיה עם acronis ? או שצריך לדעת משהו מיוחד ? יש צורך לעשות קלון אוניברסלי או רגיל . ? תודה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הDOK הגיע בFAT32.. אם אני יפרמט אותו לNTFS זה ישנה משהו?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי NEC 3550 עד היום אני דיי מרוצה ממנו, אתמול קניתי דיסקים ריקים שהם X16 (עד היום צרבתי על X8) אני שם את הדיסק בכונן והמחשב פשוט נתקע ולא מסוגל לקרוא את הדיסק, עד שאני מוציא אותו. ממה הבעייה? מה המקסימום שאפשר לצרוב על דיסקים R- עם NEC 3550 ? זה אותם דיסקים שהייתי קונה רק שכתוב עליהם X16 ובכלל זה אומר שהמקסימום זה 16X כלומר גם אם הצורב יכול לצרוב על מקסימום X8 הוא עדיין יכול להשתמש בדיסקים האלה, יכול להיות שכל החבילה דפוקה? אני בינתיים ינסה אצל חברים אבל אשמח לשמוע דעות ו\או אם זה קרה למישהו.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מצטער שאני נוב אבל לא מצאתי תשובה לכך בFAQ מישו יכול לתת לי הסבר מה זה RAID ? ומה זה RAPTOR ? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי אני צריך המלצה ל SSD עם נפח גדול. מינימום 960' אם מכירים מציאות של 2TB במחיר יחסית טוב גם זורם.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, אני רוצה לפרמט את המחשב שלי ולהתקין וינדוס 7. יש לי 2 דיסיקם: 1. WD Caviar SE16 640GB WD6400AAKS 2. Samsung 1TB HD103SJ על איזה מהם כדאי לשים את המערכת הפעלה?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
Pentuim 4 786 RAM 9600 Pro HDD - 5400RPM 2MB Buffer TV Card לסיכום: עתיק. שימושי המחשב:כללים, גלישה, אחסון, צפיה בסרטים, TV והקלטה. האם שדרוג ה-HDD לאחד עדכני יתרום לשיפור בביצועים (מלבד הנפח כמובן)? והאם יש מקום להוסיף זכרון RAM? האם זה יתן שיפור?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי דיוידי של פוג׳יקום דגם cdp-001, לדיוידי יש כניסת usb וכרטיס זיכרון, באתר של פוג׳יקום רשום שהוא קורא עד 2gb אבל ניסיתי 4gb וזה עבד, אשמח לקבל המלצה לדיסק און קי או כרטיס זיכרון של 4gb שיעבוד על הדיוידי בלי בעיות ותקיעות, תודה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להוסיף כונן קשיח למחשב שלי, אז דבר ראשון איזה (קראתי את הדיון של המומלצים אבל בכל זאת אני לא יודע איזה..) של 500G לא אכפת לי מרעש וכאלו דברים, אני רוצה לשים עלו וינדוס 7 והעיקר שיעבוד מהר... זה מה שיש לי עכשו לוח אם Nforce 430 K9N6PGM2V2 G6100 AND MSI דיסק כשיח פנימי 500GB SATA2 7200 16MB WD (הדיסק שיש לי עכשו טוב בערך?) כמו שאמרתי לא אכפת לי מרעש וכאלו דברים, מעדיף לחסוך כסף, זה משהו כמו 200+ יוצא לא? אם אפשר גם המלצה איפה לקנות בחיפה ותגידו זה בעיה להוסיף אותו לבד או שעדיף שהחנות תעשה את זה? אין לי בעיה לחבר את ה SATA וכזה, אבל צריך להתקין את הכונן או משהו? או שהמערכת קולטת הכל ישר? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום הצורב שלי עושה לי המון בעיות-עוצר צריבות באמצע,לא צורב כמו שצריך,איטי בקריאת דיסקים ועוד.. הוא לא ממש חדש אבל גם לא ישן! יש איזשהו תוכנה לסריקת ביצועים של צורבי DVD ? כמו שיש לדיסקים קשיחים רק לצורבי DVD צורב nec שחור כזה תודה רבה לעוזרים תבורכו
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב, יש לי כרגע Maxtor 120GB S-ATA ו Asus P4P800 Deluxe אני מתכנן לקנות עוד כונן כזה של מקסטור בדיוק, ולעשות איתם RAID 0 זה מה שאני מתכנן לעשות, אף פעם לא עשיתי את זה עוד אז תגידו לי אם זה נראה לכם בסדר: 1)להוריד את המחיצות מהכונן שיש לי עכשיו 2)לפרמט 3)לקנות את הארדיסק החדש (דרך אגב, אם אני אבקש מ PCH להתקין אותו עם RAID (רק את הצד של החומרה שאותו אני לא יודע) ואני גם קניתי שם את המחשב והדיסק החדש, הם יקחו כסף בשביל ה 5 דקות האלו?) 4)לבקש מהם\לנסות לבד להתקין את הארדיסק עם החוטים בינהם והכל אוקיי, עכשיו זה החלק שאני לא בטוח בו 5) לעשות בביוס Configure S-ATA as Raid ולבטל את ה VIA Controller כי אני רוצה להשתמש ב ICH5R . 6) בהפעלה מחדש לפי מה שהבנתי יעלה מסך שישא…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש ובלוח אם יש 2 סוגים של כבלים SATA השניים הרגילים האדומים ושניים כתומים צהובים ועבים השאלה שלי אם הצהובים הםכבלי SATA רגילים ואפשר לחבר אותם אותם במקום האדומים או שהם מיועדים למשהו תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עד היום על על הגיבויים כתבתי בלורד, ולהפתעתי שאני סורק אותם עם nero cd speed הוא מראה בין 10 ל- 25% פגומים. אני בודק בלשונית scan disk, לא ב-quality. האם שזה בגלל שכתבתי עליהם, והאם אכן 25% מהדיסק לא קריא? עריכה: צרבתי את שני הדיסקים שבדקתי עם הויסטה (בלי nero), יכול להיות שתוכנה מתנגשת עם הקבצים שנצרבו עם הוויסטה וחושבת שהם פגומים?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש למישהו מושג מה הג'ימפור של הדי וי די של איי אופן? ז"א יש 5 זוגות ( ::::: ) אבל לא כתוב בשום מקום מה זה כ"א מהם (מאסטר, סלייב, כייבל סלקט)?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה, הזמנתי לאחרונה כונן קשיח חדש: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_78&products_id=5036 טרם קיבלתי אותו אבל עלו במוחי כמה שאלות חשובות (לטעמי לפחות). אני ממש אודה לכם אם תעזרו לי... 1) מבחינת התקנה, אני פשוט מוציא ישן ומכניס חדש? 2) איך אני מפצל את הכונן לכמה חלקים כך שבמערכת ההפעלה יהיו לי כמה כוננים (C, D, E וכאלה)? 3) יש מצב שאולי עדיף בכלל לא לפצל ולהישאר עם כונן אחד? 4) צאו מנקודת הנחה שמעולם לא התעסקתי בחומרה, איזה עוד דברים קריטיים אני צריך לדעת לפני החלפת הכוננים? המון תודה מראש, אורי טרטאקובסקי, ערוץ ניקולודיאון (ערוץ 47, רק ב YES).
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-