עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by אוריפ,

יש לי קובץ ISO, מה אני עושה איתו בשביל להפעיל אותו? אני צריך לצרוב אותו או משהו כזה? תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום, אני לא יודע אם הנושא מתאים לפה, אם לא אז מצטער מראש ואם אפשר להעבירו לפורום רלוונטי אודה על כך. קוראים לי תום, והמחשב השולחני שלי גוסס. מדובר במחשב יחסית ישן (אצלי בקירוב כבר כ6שנים - אם אפילו לא יותר) ולא מזמן אני מנסה להדליק אותו ורושם לי Disk Error, press alt+ctrl+del כבר היתה לי תקלה דומה ולבסוף החלפתי הארדדיסק וגם ספק על הדרך ועכשיו זה קורה שוב - אני חושד בהארדדיסק הנוסף (בהתחלה היו 3 HDD במחשב, זרקתי את התקול והתקנתי את המע' הפעלה על אחד הנותרים - ככה שכרגע יש 2 HDD במארז) כרגע אני מפעיל את המחשב בצורה קצת עילגת ע"י קיבוע כלשהו של הHDD לחיבור שלו, ניתוקים מסויימים וניתוח מעקפים שלם ביצעתי בו רק בשביל לנסות לגבות את רוב הדברים לפני פירמוט. עכשיו צריך את העזרה ש…

3. Started by explize,

יום ראשון הולך להגיע המחשב החדש(E6400 לוח של GB965PS3 וכו'...) נרכש עימו בגלל חוסר בתקציב רק HD אחד של WD2500YS. מהמחשב הישן אני רוצה להוציא את הכונן הישן שהוא WD400EB בחיבור IDE. אני מתלבט איפה להתקין את WIN: על ה40 ולהפוך אותו לHDD מערכת? (שבעתיד יחליף אותו RAPTOR שיכנס תקציב חדש) או לחלק את הכונן החדש ל2 (מערכת וכל השאר) ולהפוך את ה40 למעיין כונן גיבוי(גוסט) וכונן הורדות? אשמח לתשובות עם הסבר. שבת שלום.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  4. במערכת המחשב שלי קיים דיסק קשיח WD500GB. באתחול המחשב הגדרתי ב BIOS את דיסק ה SATA מ IDE ל RAID ואח"כ בתוכנית השירות ל RAID סימנתי בטעות את הדיסק הנ"ל כדיסק למערך RAID0 ונתתי שם ל VOLUME אח"כ מחקתי אותו ממערך הדיסקים ב RAID. באתחול המערכת אני רואה את הדיסק כ UnKnown עם סטטוס Not Initialized. איך אני יכול לשחזר את הנתונים בדיסק ? יש איזושהי תוכנית שירות העושה זאת ? תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. קיבלתי כונן DVD של פיוניר - dvd 115 אשר עובד במהירויות x16 x40 ברגע שקיבלתי את הכונן עדכנתי לו את הfirmware לגרסא לא רשמית של פיוניר אלא גרסא פרוצה אשר הפכה אותו ללא הגנת איזורים. לאחר העדכון הכונן עובד והוא נטול הגנות. האם יכול להיות שעדכון החומרה פגע בקצב העברת המידע - כשאני עושה ריפ לסרט DVD ? לפי הנתונים הרשמיים מהירות ההתחלה של ה RIP היא בסביביות 6.6 וממשיכה לעלות עד 16 ובRIP של DVDR צרוב המהירות מתחילה מ 2.5. - יותר נמוך מהנתונים הרשמיים. הכונן מוגדר ב DMA ומחובר עם כבל 80 פינים. לפני זה היה לי כונן DVD של קומפאק x10 x40 שהוא פיוניר DVD 114 OEM וגם לו עשיתי עדכון חומרה והפכתי אותו לנטול הגנות ובכונן הזה לפני ה"פריצה" העברת הנתונים היתה מהירה יותר ולאחר…

6. Started by orlupo,

הבנתי שב-RAID 0+1 בעצם אני מקבל שני הרדיסקים אשר סקטור n נשאר על הרדיסק 0 וסקטור n+1 על הרדיסק 1. שני ההרדיסקים האחרים בעצם הם מערך RAID 1 לשני כוננים אלו. ב-RAID 5 הבנתי שיש 3 כוננים. הבנתי שבעצם ה-RAID 5 הוא מערך RAID 0 אשר יש לו הרדיסק נוסף "שמגבה" את שניהם. מה זה אומר? מה היתרונות והחסרונות בשימוש בכל טכנולוגיה? בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  7. שלום! כרגע יש יום חמים למדי.. אצלי בחדר זה אומר כ 20C +- למרות שאני מרגיש שאני מתאדה ובכן נכנסתי לEverest החביב.. ואני מגלה את הדבר הבא: (WDC WD1600JS-00MHB0 70 °C (158 °F (מארז המחשב פתוח, 120MM מכוון על ה HDD) אני רוצה לציין שהHDD שלי כבר בן.. כמעט 7. עבר הרבה למדי, אני עדיין מופתע שהוא עובד. יתר מכך, הוא תמיד היה בטמפ' ממוצעת של כ 55-60C (חריג לא?) אבל 70C זו כבר הגזמה. הסיבה שבעקבותיה בכלל פתחתי EVEREST לבדיקה: שמעתי צליל מתכתי דק מהמארז..שנמשך כמה שניות ואז עובר..וחוזר חלילה. (כרגע הפסיק). בעצם מזכיר לי את הצליל שהמחשב עושה כש.. טוב באמצע שאני כותב את הפוסט הזה גיליתי שה 120MM שאמור לקרר אותו לא עובד משום מה.. בכל מקרה, דעתכם על הטמפרטורות? (נגע…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by yaloner,

שלום לכולם, קניתי מחשב כף יד (iPaq) ואני רוצה לקנות לו כרטיס SD של לפחות 4 ג'יגה. מי יכול להסביר לי מה ההבדך בין SD HC לבין SD ? וגם למה גרסת ה-HC זולה יותר ? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by davidavera,

קניתי מקרביץ דיסק חיצוני של IOMGA .. הכול היה טוב ויפה עד שנהרס לי הכבל של הדיסק חיצוני ומאז אני לא יכול לחבר אותו. מדובר פה בכבל USB לא רגיל, מיוחד שמקבלים עם הקנייה. עם כל כבל USB אחר שניסתי לא הצלחתי שום דבר. הדיסק חיצוני בנפח של 500 ג'יגה מי שיכול לעזור בכל דרך שהיא יבורך..

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Stranger,

אני מעוניין לקנות הרד חדש... עכשיו ישנן שתי אופציות SATA MAXTOR 80GB 7200 8MB BUFFER WD 80GB 7200 8MB BUFFER ATA 100 HDD מה אתם אומרים הפרשי מחירים בערך 150 שקל. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by yamamoto,

אני מחפש הרד דיסק חיצוני גדול 2 או 3 Tb ומהיר 7200 בלי לקרוע את הכיס. יש כזה דבר? ישמש בעיקר לאיחסון מדיה (אני כמעט כל יומיים אני מעביר תיקיות גדולות במיוחד 10-20 גיגה)

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by alon83438,

איזה צורב טוב מהיר והכי חשוב אמין כדאי לקנות בעד450 שקלים חדשים???

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by galit2ha,

אהלן, אני מתכננת לקנות כונן קשיח חיצוני לאחסן את מאות הג'יגות של סרטים וסדרות שחנקו לי את המחשב. רציתי לשאול אם כונן קשיח יכול להתחבר לדיוידי כך שהדיוידי ממש יקרא ממנו את התוכן (כמו שקורה כשמחברים DOK פשוט?) ואם כן, מה הקריטריונים שאני צריכה לבדוק כשאני מחפשת דיוידי וכונן. תודה ואחלה יום גלית

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שלום לכולם. יש לי סטרימר מסוג Ixtreamer. יש לו מגירה לכונן דיסקים מסוג 3.5" והוא תומך עד נפח של 3GB, עד עכשיו היה בו כונן של 500GB 7200 RPM מתוצרת היטאצ', הכל עבד מעולה. החלפתי אותו לכונן שך Western digital מהסדרה הירוקה, דגם WD10EACS, ישן יחסית, אך תקין לחלוטין, זה כונן מהסדרה הירוקה הראשונה שיצאה, הוא מסתובב במהירות של מקסימום 5900 RPM. כשאני מנגן קבצים גדולים יחסית >10GB וגם כאלה שקטנים יותר. לאחר זמן מה הניגון נפסק ומדי פעם הנגן כותב על בעייה בכונן הקשיח. הכונן תקין אולי הוא קצת איטי, אך לא אמור להשפיע על ניגון סרטים. יש למישהו רעיון?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. אתם בטח מכירים את הרעש הזה - "גחחחחח" - של כונן ה DVD. זה כונן חדש, מסוג Lite On. האם יש המלצה על חברה אחרת, שאולי הרעש הזה יעלם (הוא ממש מטריד אותי ברמה הפסיכולוגית - זה לא ראציונאלי). (כן זאת צריכה להיות אחת השאלות המוזרות ביותר שראה הפורום הזה, אני יודע

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  16. Started by arpa,

אני מעוניין לרכוש שרת NAS, עוד לא ברור לי איזה בדיוק (יש המלצות?), אני מעוניין לחבר אליו 2x2TB עם סרטים וסדרות. הרשת שלי בבית מחוברת עם Power adapters שהם הרבה יותר אמינים ומהירים מ WIFI, אבל חשוב לי להבין אם זה יאפשר לי להזרים את הסרטי FHD למחשבים בבית.. יש למישהו ניסיון עם זה? תודה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  17. לאחרונה נהרס לי הדיסק הקשיח, היו בו תמונות יקרות מפז מהחצי שנה האחרונה ואני חייב לשחזר את המידע שעליו. אני אשמח להמלצות לחברות אמינות, טובות וזולות שיוכלו לשחזר לי את המידע, עדיפות לאיזור ירושלים או תל אביב. לפי זיגזג 2000 הכונן כן "עובד" אך הוא אינו מזוהה ע"י המחשב, אמרו לי שהבעיה היא כנראה בקונטרולר, ושהחלפת קונטרולר עשויה להחזיר את הכונן לתפקוד מלא, ואפילו אוכל לקבל עליו זיכוי כשאחזיר אותו אליהם, חוץ מזה, הם אמרו שהבעיה היא חשמלית ולא מכנית, ושהמנגנון המכני כן עובד. תודה מראש על העזרה, אני די בור בנושא, אנסה לענות לכל שאלה שלכם.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. Started by shlomishlomi,

שלום אני מחפש כונן חיצוני למחשב ראיתי את שני האפשרויות האלה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11552 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11436 ניסיתי לבדוק ולא מצאתי הבדלים בינהם..יש בכלל? בכללי אני מחפש כונן של 1 טרה חיצוני שיהיה לו חיבור USB3 יש המלצות?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  19. Started by dino,

אהלן, אז ככה, שעדכנתי לפני שנה בערך את החבילה שלי קבלתי מנטויז'ן צורב Sony (52X24X52), עד עכשיו הכל היה טוב... לפני שלושה ימים אני צורב ואני רואה שמתחילות בעיות, ה-Buffer Level פשוט קופץ בצריבה בין 20 אחוז ל-50 אחוז ל-80 אחוז וככה במשך כל הצריבה. רציתי לדעת מה דעתכם, זאת בעייה בצורב? (שעד היום לא היו לי איתו שום בעיות). או שזאת בעיה בתוכנה? (זה קרה גם שצרבתי שיר עם WMP10 וגם עם Nero... ניסיתי להסיר ולהתקין את ה-Nero בגירסה הכי חדשה אבל לא עזר...). ת'אמת יש לי כמה דברים שאני רוצה לקנות עוד לפני הצורב אז גם אם אתם חושבים שפרמוט יוכל להבהיר את העניינים אין לי בעיה לבצע... תודה, מתן.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by p-o-i,

עד היום היתי בטוח שאני יודע מה זה ועכשיו אמרו לי שטעיתי....אז בישביל להוכיח טענה מישהו יכול לומר לי מה זה מערך RAID.????

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Western Digital brings Advanced Format to Caviar Green For quite some time now, mechanical hard drives have stored data in 512-byte chunks called sectors. That sector size worked for lower capacity points, but as areal densities rise, it's become increasingly inappropriate for new drives. As a result, the industry has decided to transition to a 4KB sector size dubbed Advanced Format. So-called legacy formatting schemes sandwich each 512-byte sector between Sync/DAM and ECC blocks that handle data address marking and error correction, respectively—and also take up space. You still need those blocks with Advanced Format, but only every 4KB rather than every 512 byt…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. שלום איך אני יכול לצרוב דיסק DVD קטן (2.8GB) של מצלמת וידאו DVD שיש לו 2 צדדים לדיסק אחד רגיל גדול 4.7GB? תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. כמו שכתוב בכותרת - האם כדאי? תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. החלפתי את כונני ה BR ביו שני המחשבים (אחד מהם לא הצליח לצרוב, רק לקרוא) וכשניסיתי לחבר את הכונן היותר טוב (צורב וקורא) גיליתי כי פס הפלסטיק בשקע נתונים של ה SATA נשבר... אני מחפש עדיין כונן איכותי כדי להחליף את השניים האלה, אבל האם ניתן בנתיים לאלתר איזהשהו חיבור?

25. אהלן אני מחפש מארז לקשיח חיצוני 2.5", חשוב שתהיה תמיכה ל-USB3, ושירגיש איכותי, מחו"ל גם בא בחשבון. בחנויות פה בארץ, משום מה אין כמעט מבחר, וגם מה שנראה בסדר - אין במלאי...

• 3 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים