עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by שמנואל,

שלום. אני זקוק לאמצעי גיבוי פשוט ואמין למחשב. מכיוון שמדובר בחומר חשוב מאוד יש צורך בהתקן חיצוני שניתן לשליפה מיידית לאחר הגיבוי ע"מ שלא יימצא ביחד עם המחשב. עוד פרט חשוב - יש צורך בגיבוי אוטומטי אחת ליום להתקן הזה, כך שבסוף יום נתון ניתן לקחת את ההתקן כאשר כבר ברור שכל החומר גובה מבלי התערבות בעלי המחשב. גודל החומר המגובה כ-חצי ג'יגה. אני אשמח מאוד לשמוע את דעתכם, ובנוסף אם אפשר- הערכת מחיר לגבי התקן כזה. תודה רבה.

2. אהלן יש לי במערכת שני כוננים Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS על אחד מותכנת מערכת ההפעלה והשני הוא כונן של איחסון כמו כן יש עוד כונן של MAXTOR 120 גיגה בחיבור IDE שהוא גם משמש כאיחסון , יש גם WD MY BOOK 500 גיגה שהוא מחובר בחיבור USB2 , אשמח לשמוע כיצד כדאיי לסדר את כל הכוננים, גם מבחינת ניצול מקום וגם מבחינת ביצועים/מהירות. יש לי עוד כונן נייד 2.5 של סיגייט שאיתו אני מעביר את כל הקבצים שעליהם אני עובד ואותו אני מגבה לכונן הנייד של WD. תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. Started by Mr_SnaKe,

כבר הבנתי שעל נק לא כל כך כדי לסמוך..... אבל אין לי עדיין תשובה חד משמעית אם ללכת על LG או על Pioneer. אם יש כאן אנשים שיש להם אחד מהצורבים האלה בבקשה שיתנו דעתם עליהם....מי שלא ועדיין חושב שיודע מוזמן להמליץ גם.....

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Brizzer,

במזל טוב החלפתי בורד ומעבד. נפרדתי מהבורד הישן כחברים - ליקקתי את הבורד החדש והתקנתי XP PRO חדש. יש לי 4 כוננים - 2 מהם בתצורת BASIC ו-2 DYNAMIC ה-BASIC נקלטו ללא שום מאורע חריג והדינמיים מופיעים עם איקס אדום (אני שונא איקסים) וכיתוב UNREADABLE כמובן שאני יכול להחזיר אותם לתצורת BASIC אבל במחיר איבוד כל המידע (כ-750GB) אין לי מספיק מקום על שני הכונני BASIC כדי לבצע FILE RECOVERY (הווליומים מופיעים במצב אקסלנט) האם יש דרך להפוך את הדינמים לבייסיק ללא איבוד מידע (חרשתי את האניטרנט בלי תוצאות משמעותיות)? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by LIDOR_13,

היי אני רוצה לקנות DOK בעל נפח 16GB ועם ממשק USB3 התקציב זה עד 100 ש"ח איזו מהירות אני יכול להשיג בתקציב כזה? אם תציינו דגם זה היה נחמד תודה...

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. אני זקוק לכונן קשיח פנימי בנפח 500 GB פחות או יותר [תלוי אם התקציב מספיק,רצוי יותר נפח כמובן] במחיר עד 370 ש"ח כונן 7200 RPM שיתאים ללוח אם ישן של ASUS מדגם M2A-VM ויתחבר אליו בעזרת IDE המיושן..מדובר בלוח ישן אחרי הכל.. כונן איכותי, מחברה טובה ,כמובן.. את הכונן אני קונה בKSP כך שיש להתייחס למלאי ולמחירים שלהם בבקשה www.ksp.co.il תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by shahar07,

מה ההבדל בין My Book Essential לבין World edition ? נדלקתי על עניין הרשת, האם גם אוכל להשתמש בו להקרנת סרטים או שזה יהיה איטי מידיי ?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by struble,

יש ברשותי לפחות שלושה כונני IDE בעלי נפחים גדולים שאני מעוניין לנצל (במקביל לכונני SATA-II אחרים, ככל הנראה במערך RAID0). על חיבור ה IDE היחיד בלוח מודרני כלשהו אני יכול לחבר רק כונן IDE אחד פלוס צורב IDE. איך אני מנצל את שאר הדיסקים ומחבר גם אותם? האם רק לוח מסויים יאפשר לי את זה? האם אני זקוק לבקר IDE נוסף בחריץ PCI ? האם יש איזה Adaptor מ IDE ל SATA ? תודה למשיבים.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by qpalzm,

אני רוצה לגבות את המחשב על DVD-R. איך אני עושה את זה ועם איזו תוכנה?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  10. יש לי Windows 2000 SP4 שמותקן על פנטיום 2 350MHz. התקנתי היום דיסק קשיח חדש Maxtor MaXLine III 250GB 16MB ATA/133 בתור Secondary Master על בקר Silicon Image SiI 0680 ATA/133 שתומך ב-LBA48. הדיסק הקשיח מזוהה כראוי בביוס כ-233GB, וגם ב-Device Manager הוא מזוהה כ-Ultra DMA mode 6. נכנסתי ל-Disk Management ב-Computer Management, וקיבלתי הודעה Write Signature and Upgrade Disk Wizard (אף פעם לא קיבלתי בעבר הודעה כזו - הדיסקים הקשיחים האחרים שמחוברים לבקר IDE הם שניים של 120GB, ואחד של 40GB). כתוב בחלון שה-Wizard משמש לכתיבת Signatures על דיסקים קשיחים חדשים (מה פירוש הדבר?), ולשדרוג דיסקים קשיחים חדשים ל-Dynamic Disks. מאחר ואני לא יודע מה זה ה-Signatures, ואני לא רוצה להשת…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by XCG120,

האים הכונן הזה WD1002FAEX של WD צריך גי'מפור כאשר מותקן ווינדוס 7 או בכלל?האים יש צורך בג'ימפור בכללי.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אני מחפש דיסק גיבוי 2TB בחיבור USB בגודל 2.5" (שאינו זקוק למתח חיצוני), ראיתי כמה מוצרים זולים בצורה מחשידה (לדוגמה 1TB/2TB Portable External Hard Drive Disk HD High capacity SATA USB 3.0 Storage Device Original for Computer Laptop|External Hard Drives| - AliExpress) במחיר של כ 100 ש"ח... -זה בכלל אמיתי? -ממה שראיתי כל הדיסקים הזולים דרשים כי הפירמוט יתבצע ב FET32 בלבד ולא ב NTFS כדי לא לגרום נזק לדיסק, ממה זה נובע?

13. Started by SilentDawn,

שלום, לפני כמה ימים התחלתי לקבל הודעה בחלונות 8.1 שאומרת שה-SMART גילה בעיה בכונן (reallocated sector count) וצריך לגבות את התוכן. אז עשיתי גיבוי ולאחר מספר ימים ה-BOOT סירב להמשיך בגלל בעיה בכונן. הנחתי שהכונן הלך לעולמו אז ניתקתי אותו וחיברתי כונן אחר (ישן) שהיה לי. הכל עבד כשורה לכמה ימים ואז קיבלתי שוב את הודעת השגיאה. וגם כאן הייתה אותה בעיה ב-BOOT. עכשיו, הסיכוי ששני כוננים יהרסו בטווח של ימים ספורים נראה לי לא הגיוני בעליל. מה יכולה להיות הבעיה? יש לציין ששניהם היו מחוברים לאותו כבל SATA ואותו חיבור חשמלי. יכול להיות ששם הבעיה? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  14. כן זה מכשיר שרק מפעיל VCD חבר שלי השיג לי אותו אבל בדרך הוא נפל ועכשיו הוא מפעיל את הדיסק אבל יש רק את הקול ואין תמונה! מה לעשות?? זאת לא בעיה של חיבור כבלים או של מדיות אני יודע שקשה מאוד לעזור לי דרך הפורום אבל בבקשה נסו!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  15. ואני יודע שיש כאן הסבר על כך אבל התמונה של ה-40 גידים לא עולה...

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום, הזמנתי וקיבלתי את המחשב. e6300 1.86ghz 512mb טווינמוס(כפול כזה) דיסק קשיח 160GB של ווסטרן דיגטל סאטה 2 כרטיס מסך GS7900 לוח אם ASrock ConRoeXfire-eSATA II והשאר בקיצור, עכשיו אני יודע מראש שמתי שאני אפעיל את המחשב וגם אם אני אראה את הארדיסק בביוס, אני לא אוכל להתקין מערכת הפעלה, משום שצריך להעתסק עם הפלופי ולהכניס דיסקט כלשהו שמגיע בשביל שיזהה את זה במסך ההוא שמתקינים את הווינדוס וכו' כאילו מה בידיוק אני צריך לעשות? לחבר איזה פלופי להכניס דיסקט כלשהו שאני מקבל עם הלוח או משהו כזה? ואז להגדיר בביוס שהדיסקט(פלופי) יעלה ראשון, יהיה בתוכו ואז לכתוב איזשהי פקודה במסך השחור של הדוס הזה? אם כן איזה פקודה? מי מו מה ? אז איך אני עושה את זה? אפשר הסבר? ואם לא קשור לפה, אז א…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Sting,

כמו שמישהו חכם אמר פעם "מה שלא הולך במוח ילך בכוח" (או שזה היה הפוך ??? ) בכל אופן ידוע שמכשירים חשמליים עדינים מאוד ממכות , דבר זה נכון פי כמה כשמדובר בארד-דיסק אשר מכיל מגנטים וחלקים עדינים אחרים . אבל לאחר שכל מה שניסתי לעשות במוח לא עבד , ולא החזיר את הארד-דיסק שלי ואת החומר החשוב שהיה עליו ולאחר שהבעיה הובחנה ככשל של הסיכה שאמורה לקרוא את הנתונים מהדיסק בגלל תקיעה מסוימת שהשמיע אף רעשים נזכרתי בפתגם העתיק הנ"ל ,הוצאתי את הארד-דיסק ממקומו והנחתי עליו שתי מהלומות מתונות בגבו והפלא ופלא הארד-דיסק חזר לפעול ללא בעיות וללא רעשים ( 5 ימים לאחר המקרה ועדיין ללא שום בעיות) וכמובן שהמידע היקר גם כן חזר ;D רציתי לשאול האם גם לכם היו בעיות דומות עם הארד-דיסק שלכם שנפ…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by ORrrr,

ערב טוב, צרבתי לעצמי כמה דברים היום עם צורבי החדש ואחרי כמה מדיות שמילאתי, שמתי לב שאני צורב על 52 והדיסקים בכלל 40! השאלה האם זה צורב את המדיות כמו שצריך או שזה יוצא פגום? תודה מראש, אור.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by nondos,

שלום, ברשותי D.O.K מסוג Sandisk Cruzer micro 8GB אתמול באופן פתאומי הוא קרס אני לא מצליח לגשת לקבצים וכאשר אני מנסה לגשת אליו ווינדוס מבקש ממני לפרמט אותו מבדיקה עולה כמערכת הקבצים בכונן משום מה מוגדרת כ RAW. מבדיקה עם DiskTest ותוכנות אחרות עולה הרושם כי המחיצה של U3 software היא המחיצה שנדפקה ולא המחיצה של המידע. האם יש דרך כלשהי לגשת ישירות למחיצה של המידע? האם יש דרך אחרת לשחזר את המידע? ניסת להתקין את ה U3 Software מחדש באמצעות הלינק הבא http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/240 אבל התהליך נתקע לקראת סופו וגם לאחר שש שעות הוא לא הסתיים? איזשהו רעיון כיצד להציל את המידע שהיה על ה D.O.K יש לי שם עבודה להגשה לעוד כמה ימים ולא בא לי לעשות אותה מחדש תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by moshen1169,

אני מעוניין לקנות הדיסק הקשיח החיצוני הזה האם כדאי לקנות אותו ביחס עלות תועלת אני מעדיף אותו על פנימי כי ההפרש הו בסה"כ 19 שקל בנפח של 1TB? http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/freeagent/freeagent_desk/

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. קניתי הארד דיסק חיצוני של verbatim תמונת המוצר בלינק הבא http://www.verbatim-europe.co.uk/en_1/product_3-5-external-hard-drive-usb-2-0-1-5tb_16081.html 1 ניתן להשאיר את הכונן מחובר למחשב אפילו שהוא לא בשימוש? אמרו לי שזה לא מומלץ. 2 יש כונן חיצוני בעל usb 3? המוכר בחנות טוען שזה קיים ומקבלים סלוט בשביל להעביר את המידע במהירות רבה יותר. תודה מראש לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  22. יש לי שני דיסקים קשיחים ישנים שלראשון יש חומר חשוב בטוח, ולשני לא זוכר.. לראשון הלוח הירוק נשרף, ולשני כנראה שרוף ויש לי שני דיסקים קשיחים שעובדים עם לוחות תואמות (תמונות בהמשך) הראשון בדרך אליי מאיביי והשני השגתי את זה שהשגתי הוצאתי את הלוח וחיברתי לדיסק שלי, וחיברתי אותו למחשב בחיבור SATA והדלקתי את המחשב.. הדיסק קשיח מסתובב, אבל הוא נתקע על המסך הראשון השחור איפה שכתוב F12, DEL וכו' - ולא זז משם גם כשאני לוחץ על DEL או כל כפתור אחר.. הוא לא מגיב חשבתי אולי הלוח לא ממש תואם, בדקתי בגוגל מצאתי אותה בעיה פחות או יותר אבל הפיתרון שם היה להוריד שם איזה דיודה על הלוח https://forum.hddguru.com/viewtopic.php?f=1&t=16113…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. למשל יש לי לוח אם P4-S533-X של אסוס, שהתמיכה שלו עד ATA133 הייתי רוצה לדעת אם אני יקנה כרטיס PCI - SATA זה יעבוד טוב עם הרדיסקים של SATA והאם יהיה הבדל בין זה ובין חיבור ללוח אם שמגיע עם חיבור כזה מובנה?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by yonir,

ראיתי שאפשר לשים כוננים קשיחים (רגילים - 3.5) בתא של CD וכו' (5.25) ע"י "מתאמים". יש מתאמים פשוטים (וזולים) שהם פשוט כמה ברזלים שמתאימים את גודל התא בשביל הארד דיסק. ויש מתאמים "מתוחכמים" עם גוף שלם ולפעמים כבלים, פתח מקדימה וכו'. אם המטרה היא פשוט לקבל עוד מקום לכונן קשיח במקום כונן אופטי (ולא קירור יוצא דופן/ שקט מיוחד) האם יש צורך במתאמים ה"מתוחכמים" ? האם שימוש במקום 5.25 עם מתאם פשוט פחות טוב מאשר לשים את הכונן בכלוב ה-HDD הרגיל או שזה אותו דבר?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  25. אהלן, אני צריך דיסק קשיח חיצוני לצורכי גיבוי. אני מעדיף לקנות אחד שלם, לא לקנות מארז ודיסק בנפרד. אז קראתי פה מלא אשכולות בנושא, ומצאתי כמה שהתאימו לצרכים שלי. http://zap.co.il/model.asp?model_id=412418 http://zap.co.il/model.asp?model_id=522944 העניין הוא, שאני לא יודע אם יש לי eSATA במחשב, הלוח אם שלי הוא ASUS P4P800 SE. האם הדיסקים הקשיחים שציינתי פה טובים בשבילי? או שיש לכם המלצות אחרות? הצרכים שלי הם גיבוי וסרטים. ואני כן צריך להתנייד עם זה. ודבר נוסף, איך הכי טוב לשמור על ההארדיסק שלא יינזק? להחזיק אותו במקומות מסויימים כשהוא עובד\לא עובד?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים