אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
היי כולם, בשעה טובה התחדשתי במחשב חדש: Intel core i5 3550 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1155 Arctic Cooling freezer 7 pro rev 2 CPU Fan Asus P8Z68-V LE G.Skill Ares 2x4GB DDR3 1333MHz PC3-10666 Kit CL9-9-9 Sapphire Radeon HD 7850 2GB DDR5 ANTEC 620W ANTEC 300 ATX ויש לי HDD 1TB 7200RPM SATA II (ממחשב קודם) הבעיה היא שמרגישים ממש האטה במחשב וגם במשחקים יש מדי פעם טעינות קטנות של שנייה שתיים וזה ממש מבאס. לכן החלטתי שעם מחשב חדש צריך גם הארד דיסק חדש. בבקשה תעזרו לי ותנסו להתאים למחשב הנ"ל הארד דיסק SSD מתאים שיהיה טוב וגם בנפח נורמלי, שיכיל גם מערכת הפעלה וגם ישאר מקום לכמה משחקים ותוכנות. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לגרום למחשב לחלץ יותר מהר מספר רב של קבצי RAR במקביל ופעולות של המרת סרטים. המפרט שלי הוא: 2 ג'יגה ראמ. דיסק קשיח עם 8 מגה ביט באפר. מעבד amd 6400 black edition אני לא משתמש באובר קלוק ולא מתכנן. כדי לקבל יותר מהמחשב מה כדי לי לעשות: להוסיף כונן זהה לכונן שיש לי ולהפעיל מערך רייד 0 דרך תמיכה בלוח אם או לקנות עוד 2 ג'יגה ראמ ולהתקין 64 ביט(2 סלוטים כל אחד של 2 ג'יגה, 4 ג'יגה סה"כ). מה ישפיע יותר? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום איזה קשיח יותר טוב איכותי ומהיר???? 1. http://www.tms.co.il/product/11471 2. http://www.tms.co.il/product/11269
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , יש לי הארדדיסק של WD wd3200aaks יחסית ישן . הווינדוס מותקן על כונן אחר , לפעמים שאני פותח את המחשב או שהמחשב חוזר ממצב שינה הכונן נעלם לי ואני חייב לעשות ריסטרט מה יכולה להיות הבעיה? להחליף HD? אני מפחד על המידע שם למרות שהוא מגובה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חיצוני נייד (שמקבל מתחת מה-USB או מה-FIREWIRE ) שיהיה כמה שיותר מהיר, מאחר וישמש לניגון תכני HD כבדים. נפח: 500G ומעלה. למרות ש500 יספק אותי. חיבור: מה יותר מהיר USB2 או FIREWIRE. תקציב: 1000 ש"ח תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כרגע נייד ישן שיש בו קשיח 5400rpm ואני רוצה לשדרג אותו.. איזה ססד מומלץ יש עד 200 שקל בערך? נפח גם 120 יספיק
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברים :saint: אני חייב לפתוח כאן תרא'ד בנושא קבלת שירות . רכשתי HD דגם MAXTOR ATA133 \7200 הרכיב לאחר תקופה גילה סימני עצבנות והתברר שיש סקטורים דפוקים שלא ניתן לשקמם . פניתי למקור הרכישה "רוטל" בחולון והבחור שם טרטר אותי הלוך ושוב שאציג הוכחות שנרכש ממנו וכו' . פניתי ליבואן חב' CGR לבחור בשם מיכאל והוא בדק ואמר לי לפי מספר הS/N שאכן מקור הרכישה זה "רוטל" ויש אחריות שנדרש לממש שוב פניתי וקבלתי כל מיני תשובות. חזרתי ליבואן למיכאל והוא הבין שאני מטורטר והחליט" שלח לי הHD ואני מחזיר לך אחר" לזה קוראים רמת שירות וצל"ש ליבואן וחבל"ז לרכש מול רוטל. אז חברים הזהרו מאלה שיודעים למכור ולא לתת שירות. ואולי כדאי לפתוח כאן גם פורום בנושא רמת שירות ופינת ה…
-
זהו, אחרי תקופה יפה שבילינו ביחד, הלך לי הכונן. היו לי 3 כוננים שמחוברים עם Raid-0 ואחד מהם הלך. איכשהו הצלחתי לגבות את המידע לכונן גיבוי אחר (לפחות את הדברים החשובים לי באמת) ועכשיו צריך לעבור לשלב התיקונים, מה שאומר שצריך להחליף כונן. אגב, הבעיה היא שהוא התחיל לעשות לי קליקים עם הפעלת המחשב וגוגל אומר שיש איזה משהו שנשרף בתוכו ואפשר זמנית לתת לו כמה מכות כדי שזה יסתדר עד הפעם הבאה וככה למעשה הצלחתי לעשות את הגיבוי... עכשיו השאלה שלי היא אם 2 הכוננים האחרים עם WD 250GB, השאלה היא אם אני יכול לקנות אחד חדש של 250 של חברה אחרת כמו מקסטור או היטצ'י ולחבר או שאני חייב WD. שאלה נוספת היא אם יש אפשרות לחבר כונן יותר גדול של 2 טרה אל שני הכוננים של ה-250 ג'יגה ואם כן מה ההשלכות…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בבית כבר אמצעי גיבוי חיצוניים לצרכי הגיבוי שלי, אבל מה שמלחיץ אותי זה אובדן גמור גם של בדיסקים במחשב וגם של הדיסקים לגיבוי החיצוניים שלי. מה שחשבתי לעשות הוא לשים כונן NAS בבית של ההורים שלי ולגבות לשם. האם זו בעיה? כל הכונני NAS שראיתי באינטרנט מדברים על גיבוי מרכזי בבית, ולא כגיבוי למרחוק. האם יש לכם המלצות על דגמים ספציפיים? מה אני צריך לחפש? אני לא מחפש משהו מאוד משוכלל ויקר, אפילו לא צריך RAID, רק מספיק מקום לאיכסון (נניח 2-3 ג׳יגה (סליחה, זאת טעות, אמור להיות פה טרה)) ושיגיע עם תוכנת גיבוי כלשהיא. אני מניח שאצטרך להוסיף ליחידה עוד כונן או 2 אדומים של WD. האם זה חייב להיות הדגם האדום או שזה רק משהו שיווקי של WD? בקיצור, שאלתי הרבה שאלות ואני אשמח לע…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כמה בעיות כמה שאלות.. אני צריך לצרוב 100 דיסקים הכל אותו דבר בשבוע הקרוב.. (אל תגידו לך למפעלי כאלה וזה למה אין כסף וזה כמות קטנה יחסית..) דבר ראשון.. באיזה מהירות מומלץ לצרוב? כמה דיסקים קצוף אפשר לצרוב בלי שיקרה אסון ( )? ועוד משו קטן.. יש לי נרו (תוכנת צריבה) עכשיו מה שאני אמור לצרוב זה שירים.. והפורמט שלהם זה cda אני בא כאילו לפתוח אותם והוא עושה לי..: Sorry, nero cannot determine the SCSI\ATAPI decive, that corresponds on this driver letter אממ מה הבעיה? אני צריך את זה דחוף אז ישמח אם תענו לי במהרה תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מפרט לעריכת וידאו, וברצוני את עצתכם בעניין הכוננים הקשיחים: 1. מה עדיף מבחינת ביצועים - מערך RAID 'מקבילי' של 2 כוננים גדולים או כונן קטן מהיר מאד (36GB / 10,000RPM) לתוכנות וכונן גדול עבור חומרי הגלם? 2. אילו כוננים אתם ממליצים עבור כל קונפיגורציה שכזו? 3. האם עבור קונפיגורציית RAID מספיק לוח אם תומך RAID או שצריך בקר מיוחד? מה העלות של אחד כזה? תודה,
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום בעבר (לפני השינוי אתר של וואלה) היה לי חשבון לאחסון תמונות, שהייתי נכנס אליו דרך העמוד הראשי לחשבון שלי והייתי יכול להעלות תמונות (כמו שעשיתי פה http://hwzone.co.il/tradezone/index.php?cat=showitem&item=2259 ) עכשיו משום מה אני לא מוצא איך להיכנס לחשבון הזה של התמונות אם מישהו יכול להדריך אותי איך אפשר אם בכלל זה יהיה מעולה, תודה מראש...
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי סטרימר מסוג Ixtreamer. יש לו מגירה לכונן דיסקים מסוג 3.5" והוא תומך עד נפח של 3GB, עד עכשיו היה בו כונן של 500GB 7200 RPM מתוצרת היטאצ', הכל עבד מעולה. החלפתי אותו לכונן שך Western digital מהסדרה הירוקה, דגם WD10EACS, ישן יחסית, אך תקין לחלוטין, זה כונן מהסדרה הירוקה הראשונה שיצאה, הוא מסתובב במהירות של מקסימום 5900 RPM. כשאני מנגן קבצים גדולים יחסית >10GB וגם כאלה שקטנים יותר. לאחר זמן מה הניגון נפסק ומדי פעם הנגן כותב על בעייה בכונן הקשיח. הכונן תקין אולי הוא קצת איטי, אך לא אמור להשפיע על ניגון סרטים. יש למישהו רעיון?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש צורב(עדיף רגיל/לא צורב DVD) שיכול לצרוב גרפיקה/תגים וכדו' על הצד השני של המדייה . ועדיין לא מצאתי (בארץ) :-\
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר שלי קנה צורב של MSI ולא הקשיב לעצה שלי לקנות באותו מחיר LIte on, הוא קנה את ה-msi 40x12x40 והצורב הזה פשוט איטי. עם בוחרים בצריבה במהירות 32 הוא צורב בערך רק x24. ולא שזה ממש משנה גם 24 מספיק, אבל עם אומרים שהוא צורב ככה וככה, הצורב צריך לצרוב ככה וככה........ לא?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שבת שלום אני מחפש מארז חיצוני לדיסק קשיח SATA בנפח 1 TB סוג החיבורים הדרושים שיתמוך ביציאה ethernet, USB, esata בתודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מגירה נשלפת של Enermax דגם UC-106TMFA שמציגה את הטמפרטורה של הדיסק הקשיח באמצעות חיישן טרמי מובנה, ואת מהירות הסיבוב של המאוורר המובנה ביחידה שניתן לשליטה ע"י כפתור בפאנל. הבעיה היא במאוורר של המגירה. מדובר במאוורר בגודל 60 מ"מ (DC 12V 0.18A). המאוורר אמור להסתובב במהירות של 2000-4000RPM. אולם, כנראה שהמאוורר התקלקל וכעת הוא מסתובב במהירות של 500-800RPM בלבד גם כאשר ה-Fan Speed מכוון למקסימום (ניסיתי לנקות אבק מהמאוורר, אבל זה לא עזר). כאשר מהירות הסיבוב של המאוורר יורדת מתחת ל-1000RPM, מושמעת אזעקה למשך כ-30 שניות והתצוגה מהבהבת. האם זה מסוכן מבחינה כלשהית להניח למאוורר להמשיך לעבוד במהירות של 500RPM (הטמפרטורה של הדיסק הקשיח לא עוברת את ה-40 מעלות צלזיוס. מהו …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני צריך שרת קבצים לבית,בין 2 ל4 TB. מינימום 2, אבל כמה שיותר - יותר טוב. בנוסף, אני צריך יתירות מסויימת, אבל שום דבר שקרוב לMission Critical. חוץ מזה, אני רוצה שהכתיבה לדיסק תהיה יותר ממהירות של 1Gbit Ethernet עם Jumbo Frames, כלומר יותר מ600 מגה-סיביות (למרות שאין לי ספק שזה לא בעייה להשיג בכמעט כל קונפיגורצית RAID שאני אנסה). חשבתי לעשות RAID 5 עם כמה שיותר דיסקים. ראיתי בקרים של 8 פורטים, אבל הם יקרים לפנים ולא ראיתי אותם בשום מקום בארץ. חוץ מזה ראיתי לוחות אם עם 8 ו 9 פורטים של SATA ועם בקרי RAID ONBOARD שמציעים RAID5. ספציפית את הAB9 Pro של ABIT, ואני תמיד הייתי חובב ABIT (זה לא איזה סטייה, פשוט יצא שלוש פעמים שלוח שלהם התאים לי). הבעייה שאני רואה בלוחות האלה …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האלן חברההה יש לי במחשב כרגע כונן של WD 250G מסדרת הKS : WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII WD2500KS מרוצה ממנו מאוד אצלי שנה+ בכל מקרה אני רוצה לקנות עוד הרד דיסק מכייון שאני מקים אולפן בבית והמחשב ישמש אותי לעבודות מורכבות ורציניות ומאוד מאוד מומלץ שהרד דיסק אחד יפעל בו מערכת הפעלה +תוכנת המוזיקה ובהרד דיסק השני כול הסאמפלים והקבצי מדיה...עכשיו יש מכה קרטריונים : שקט ככול האפשרי נפח בין 250G-320G כניסת SATAII או משהו בסיגנון שטוב לא RAID כי המטרה שיפעלו בנפרד ביצועים טובים עוד שאלה צצה לי... מה יותר טוב למה בבופר 8M או 16M? כלומר לקבצי מדיה מה כדאי כנל למערכת הפעלה האם הרד דיסק חיצוני יעיל וטוב כמו הפנימי ואם כן יש מישהו בקרטירווינים האלו?? אשמח לתשובות או להפנו אותי לדברים …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה יש לי בעיה עם הצורב שלי, יש לי כמה שאלות 1) 4160B יכול לצרוב DVD מדיסק DVD? אם כן למה אני לא מצליח? זה אומר שזה לא מוצא כונן בתוכה POWERPRODUCER 2 GOLD שקיבלתי עם הצורב 2) מישהו יכול לתת לי לינק לDRIVER הכי חדש של הצורב הזה? חיפשתי לא היה באתר של LG למישהו יש לינק ספציפי לא להביא לי בבקשה לך לחפש באיזה אתר מעפן שאין לי מושג איך אני אמצא את עכשיו תודה רבה! 3) באיזה תוכנה טובה אפשר לצרוב DVD מדיסק לדיסק יש לי רק כונן 1!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
^^^ כשאני מחבר 2 HD בתור מאסטר וסלייב, וניגש אל שניהם בו זמנית, נגיד עושה קופי- פאסט של שני קבצים (אחד על כל כונן). הכוננים יעבדו במקביל או בטור (דרך הבקר...) במילים אחרות- יש לי שתי תוכנות שצריכות לרוץ במקביל- יש טעם לשים כל אחת מהן על HD ניפרד או לא? (כדי לא לקבל האטה של המחשב וזמני עבודה קצרים יותר) תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! ברשותי כונן intel ssd 120 gb 330 קיבלתי ציון 452 מה אתם אומרים? ???
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב קניתי את הHD הזה אתמול כי ממה שהבנתי הוא שקט מאוד. ואכן, דיי התפלאתי מרמת השקט שלו, ממש שקט, לא שומעים שהוא עובד במנוחה. הבעיה היא שכשמפעילים תוכנה או אפילו פותחים תיקיה עמוסה, יש רעש דיי מעצבן, הרעש של הHD הישנים כשהם "מתאמצים", רק יותר חלש. זה רעש מאוד מעצבן, האמת אני מעדיף HD יותר רועש במקצת (זה שקט לחלוטין במנוחה), מאשר את הרעשים המעצבנים האלה. בקניה התלבטתי בין הסיגייט למקסטור כי שמעתי שמקסטור דיי רועשים, האם זה נכון גם לכונן ה80GB SATA שלהם? שמעתי שהם עושים יותר רעש מהמתחרים אבל לא יותר מידי. להחליף למקסטור (ממש מהירים) ? (קניתי בKSP, ההבדל הוא כמה שקלים). או אולי לסמסונג? או שהכונן שלי ספציפי בעייתי? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתעסק בעיבוד תמונה וכרגע חזק בעניין של בניית פנורמות גדולות (5 גיגה פיקסל לתמונה, הנה כמה שייצרתי, צריך סילברלייט מותקן) התוכנות שמייצרות כאלה תמונות מושפעות מאוד ממהירות הכתיבה והנפח איחסון הוא רב. אני מעוניין לבנות מערך RAID על מחשב עצמאי שיהיה מהיר ובעל יכולת "התאוששות" מכשלים בכוננים ושיכיל לפחות ארבע כונני טרה (כרגע לא משנה איזה פירמה). אני חושב לחבר אותו בחיבור המהיר ביותר שאפשר למחשב אחד אחר (במגבלות התקציב כנראה SATA) וששאר המחשבים ברשת יתחברו אליו ברשת גיגה. שאלות: האם חיבור ישיר של המחשב הנ"ל עם המחשב המריץ את התוכנה בעזרת SATA ישתווה במהירות למערך פנימי? בהנחה שאני מוכן ללמוד האם אתם מכירים הפצה לינוקסית ידידותית שתעזור לי, או שמה כדי להישאר בוונדוס, …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-