אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש למשחקים בתקציב של בערך 6500 ש"ח. מקריאה בפורומים למדתי ש-RAID 0 יכול לשפר את מהירות הקריאה\כתיבה של הכוננים הקשיחים. אני מודע לבעייתיות שבכך שבמידה וכונן אחד נופל אין תועלת במידע בכונן השני. ולשאלות: 1. האם ניתן להתקין מערכת הפעלה על כונני RAID 0? 2. האם תוספת של כונן נוסף, מעבר לשני כונני ה-RAID, יפריע לביצועי המחשב? 3. האם שילוב של כונני SATAII (בקונפיגורציית RAID) וכונן IDE יאט את ביצועי המחשב (כונן IDE לשמירת מידע חיוני)? 4. שאלה אחרונה. האם הפעלת מערך RAID פוגעת בכונן הקשיח ומקצרת את אורך חייו?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ה DVD נעול על אזור 1. יש דרך כל שהיא לשנות ? אשמח לקבל תשובה .
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם יש הבדל גדול בביצועים בין שני השיטות? אני שואל בגלל שכפי הידוע לי רק חברת MAXTOR הוציאה דיסק עם ATA133 וכל השאר לא. וזה קצת מוזר לי... ועוד שאלה: האם דיסק בעל ATA133 (או ATA100) תומך גם אחורה ? ז"א האם הוא יפעל בלוח ישן יותר שתומך עד ATA66 לדוגמא?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חוץ מזה שהוא מקשר בין כל החלקים, וחוץ מזה שיש לו סוגי חיבורים שונים, במה שונים לוחות האם אחד מהשני? ואיך זה בא ליידי ביטוי במחיר? זאת אומרת למה הלוחות יותר יקרים אחד מהשני?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מדובר בקופסא חיצונית המתחברת למחשב דרך USB 1.1/2.0 ומאפשרת להתקין בתוכה התקן" IDE 3.5 (דיסק קשיח או צורב). אם מישהו מעוניין למכור או מכיר היכן ניתן להשיג, אשמח לשמוע. תודה מראש, TheTech
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מבין בטכנולוגיה ומעוניין לקנות דיסק קשיח חדש לנייד שלי שכבר בן לא מעט שנים. הנייד זה dell inspiron n5110 המפרט: https://www.cnet.com/products/dell-inspiron-n5110/specs/ פשוט שלא אצא טמבל בחנות, מה בדיוק לבקש (מבחינת חיבור). האם ללכת על מהירות של 5400 כמו שיש עכשיו או שכדאי 7200? אפשר המלצה לחברה ספציפית( 500 גיגה יספיק לי) מודה מראש לעונים (מקווה שזה המקום הנכון לא מצאתי פורום לניידים)
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה ההמלצות נכון לעכשיו לדיסקים כאלה?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. מפרט קיים: Ryzen 5 3600 GTX 1650 Super Gigabyte B450m s2h HP 8X2(16GB) 3200mhz Antec GX202 + VP500 PSU 1TB Seagate Baracuda 256GB ADDLINK M.2 NVME SSD מה אני מחפש: KIT של RAM 16X2 32GB. 3000MHZ ומעלה. SSD חיבור SATA כמה שיותר מהיר, נפח לפחות 200GB. חשוב לי שתהיה קניה בארץ. תספקו לינקים בבקשה. הSSD מיועד לעריכת וידאו ישירה ממנו ככה שחשוב שיהיה כמה שיותר ממנו, הSSD הקיים משמש אך ורק למערכת הפעלה ותוכנות ככה שהחדש יהיה נטו לעריכה. מוכן להשקיע עד 900 ש''ח לזכרונות + הSSD. תודה רבה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי לכולם, יש לי NAS של QNAP שאני משתמש בו גם להורדות טורנטים. כיום ההורדות יושבות על הRAID של הNAS ואני מעוניין לחבר דיסק קשיח חיצוני ושירדו אליו. לא חשובה לי היכולת לגבות את ההורדות האלה כך שאין לי צורך שישבו על הRAID. העניין הוא שיש לי לא מעט דיסקים בבית בגדלים שונים (כולם 3.5 אינטש) ואני מחפש מארז שיידע לחבר ביניהם לSTORAGE אחד. האם קיים כזה דבר? תודה מראש לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי היום את הLG DVD GSA4163B ונתקלתי בבעיה בצריבת סרט בנרו 6- אקספרס יש את האפשרות: DVD VIDEO FILES כאשר אני מנסה להוסיף שם סרט -AVI או WMV (כל מה שניסיתי) יש את ההודעה הבאה: no compatible file found עכשיו לא הבנתי מזאת אומרת הקובץ לא תואם?? למה??? וראיתי שיש לצורב הזה תמיכה ב DVD-ROM מה זה אומר? בתודה manor
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם ניתן ליצור IMAGE ל BLU-RAY מצורב שגם קורא BLU-RAY עם NERO (למשל)? נראה לי שאפשר, האם מישהו ניסה זאת בפועל ??
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי כונן 160G של WD עכשיו הוספתי עוד כונן של WD 250GB עשיתי לו פורמט ויצירת מחיצה ע"י התוכנה של ווינדוס עבד במשך 12 שעות ולא הלך אז עשיתי לו ביטול ועשיתי לו פורמט ע"י MiniTool Partition אחרי שעשיתי לו פורמט הכונן נעלם גם מה Computer Management וגם לא מופיע ב MiniTool Partition אחרי שזה קרה עשיתי ריסט ואז בעליה של המחשב לוקח לו איזה דקה עד שהוא מעלה וטוען את הכוננים ואז ממשיך לעלייה (לפני היה עולה בשניות) בביוס מופיע רק הכונן המקורי עשיתי לו AUTO DETECTION על כל החיבורים והוא לא מוצא את הכונן השני במחשב עצמו מופיע לי רק אחד
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הדרישות: כמה שיותר מינימליסטי. (מינימום כבלים, גודל), ואמינות כמובן. אני הולך לאחסן עליו את כל התמונות והוידאו מהמסעות שלי, + סרטי HD כשאני חוזר, אז אני מניח שלמהירות קריאה יש פה משקל. תודה רבה, מעריך את זה. אני קונה בבנגקוק, המחיר הממוצע פה בערך בסביבות ה320 שקל.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני בן אדם שצריך נפח אכסון, וה80 של הנייד לא הכי מספקים. הדגם+מפרט בצד, האם יש HD כמו בכותרת?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%a2%d7%95%d7%93-%d7%97%d7%99%d7%93%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a1%d7%90%d7%a0%d7%93%d7%99%d7%a1%d7%a7-ultra-ii-%d7%91-msata-%d7%95%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f-usb-%d7%96%d7%a2%d7%99%d7%a8/
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום בירצוני לעשות מערך raid 0 . הבעיה שלי שאני לא ממש יודע איפו הכוננים מיתחברים על לוח האם ואיזה כבלים אני צריך. לוח האם שלי הוא asus p5q-e כמו כן אשמח ליקנות שני הרדיסקים חדשים לצורך העיניין בעלי 1 טרהבייט כל אחד בעלות כוללת של עד 800 ש"ח עם יש המלצות על דיסקים טובים יותר לביצוע ה raid אשמח להמלצות בתודה מראש לכל המשיבים נ.ב עם אפשר לקבל לינק עם תמונות ללוח אם הספציפי שלי ואופן החיבור של ה raid 0 זה יכול ממש לעזור ושוב פעם תודה רבה לכולם ויום טוב
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה לקנות דיסק קשיח שישמש לאחסון סרטים ומוזיקה הדבר שהכי חשוב לי הוא שהדיסק יהיה שקט בלי ויברציות מיותרות ובלי רעשים שיעבוד בשקט
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות הארד דיסק נשלף עם מגירה שאוכל להוציאו מתי שארצה 1.האם כל המגירות מגיעות עם מאווררים? 2.איזו חברה אתם ממליצים? 3.מה המחירים של הארד דיסק נשלף עם מגירה===250 ג'יגה תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה אני מתלבט לגבי קניית כונן נוסף לגיבוי מידע. אופציה 1: כונן חיצוני סיגייט אופציה 2: 2 כוננים פנימיים של סיגייט ב- RAID 1 במחשב. יתרונות של #1: ניידות ; לא מחובר קבוע לרשת החשמל (לא ישרף מקפיצת זרם); יתרונות של #2: גיבוי רציף של המידע; ניהול ועבודה נוחים יותר לשתי האופציות אותו תג מחיר (1# - 1185 ש"ח, 2# כ- 1100 ש"ח) מה דעתכם?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. יום אחרי שקניתי מחשב חדש, הלך לי הארד של 30 גיגה : < נשארתי עם 10. אשמח אם תמליצו לי על הארד מהיר, טוב ושיחזיק כמה שנים ולא יעשה לי בעיות (כמו שזה של 30 עשה לי. שנה עבד טוב, שנתיים עשה לי בעיות). תקציב: הממ.... עוד מעט משכורת, אז לא משנה לי כל כך
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש את המשווק של המכשיר בארץ מישהו יודוע היכן ניתן לרכוש כזה מכשיר בארץ ...תגובות מכאלו שיש להם יתקבלו בברכה...תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בבדיקת הדיסק במחשב שלי, קיבלתי דו"ח SMART המצורף. האם אפשר להמשיך להשתמש בדיסק ללא חשש, או שהדוח מראה שהדיסק כבר מראה סימני עייפות והא עשוי לקרוס בקרוב? תודה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום ברשותי הארדיסק חדש 2 TB של SEAGATE למרות זאת העברת הנתונים בו איטית מאוד (לא כמו ההארדיסק הקודם שלי של SAMSUNG) אפילו העברה המתבצעת באותו ההארדיסק! וגם העברה והעתקה מהארדיסק חיצוני אל הכונן מה עליי לעשות כדי שזה יעבוד יותר מהר? בהארדיסק הקודם שלי המהירות הייתה 30-50 ואפילו פעם אחת 80 MB לשנייה. עכשיו לוקח קובץ של 89 GB להעביר הוא כותב לי 3 שעות ומעביר בקצב מגוחך של כ 13 מגהבייט לשנייה כמובן שזה מטבתט גם בהתקנת משחקים. ההתקנה פשוט לוקחת שעות המשחק יורד לי יותר מהר מאשר הוא מתקין אותו.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש המלצה לSSD 120GB בסביבות ה500 שקל (גמיש). מחפש משהו מומלץ מאוד, מהיר, לא רועש (הם בכלל מרעישים?). רוצה להתקין עליו את הווינדוס ולחבר גם 2 הארדיסקים של סמסונג ואחד של WD הלוח אם שלי: גיגהבייט GA-EX58-UD5 מעבד i7 920 מה אתם ממליצים? תנסו בבקשה לתת תשובה מהירה כי יש לי חופש היום ללכת לתקן את המחשב אצל הטכנאי ולהתקין את זה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מאמר מתורגם שנלקח מ - Chief Magazine לאחרונה ה - Perpendicular recording הוא הכוכב העולה בעולם הדיסקים. קצת הסברים, מתוך מאמר של יאן מטיס בקומפיוטר-וורלד, להלן. הצריבה הניצבת מסוגלת להגדיל את קיבולתם של מצעים מגנטיים עד פי 10. כלומר, מיקרו-דיסקים בהם השתמשו לאחסון 3,000 שירים יכולים לספק מקום לכ-30,000. במונחים טכניים יותר, יהיה אפשר לאחסן כ-230GB לאינץ' מרובע, או עד 20GB במיקרו-דיסק של 1 אינץ'. זהו סוג ההתקדמות על פי חוק מור שיצרני דיסקים פחדו שלא יהיה בר ביצוע. מאז הופעת הדיסקים הקשיחים ב-1956 (עם ה-RAMAC של IBM) ועד היום, קיבולת הדיסקים גדלה בחזקות. הקיבולות כמעט הוכפלו מדי שנה למשך העשור הראשון אחרי RAMAC, והאיטו את קצב הגדילה למשך כ-20 שנה. הקצב הואץ חזרה בשנות …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-