עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by kubeb2112,

היי יש לי הארד דיסק של WD דגם WD1600JB. מן הסתם 160 GB ההארד דיסק שלי כנראה מת. אני מדליק אותו ושומע 3 קליקים ואז הוא מפסיק להגיב. הקליקים כנראה מגיעים מכיוון המחט. ניסיתי לחבר אותו למחשב אחר גם ב-IDE וגם ב-USB אבל התוצאה אותו דבר. השגתי HD זהה והחלפתי את הבקר החיצוני בתקווה שזה יפתור את בעית הפיקוד לאקטואטור הפנימי אבל ללא הועיל. אני חייב שהוא יעבוד עוד פעם אחת בשביל לגבות אותו. הצעד הבא הוא לפתוח אותו לגמרי ולראות אם אפשר לשחרר את המחט. השאלה האם מישהו עשה את זה פעם? האם זה הצליח? ולמה אני צריך לשים לב כשאני פותח. כל תשובה תתקבל בברכה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by nucleo,

שלום לכולם, בהמשך לנושא הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=487220.0 החלטתי לנסות את מזלי. לא יודע אם אקנה או לא אבל אני בודק. האם קיים בקר FAKE RAID נורמלי ברמת התחלה בתקציב 150 דולר? חריגה: 50 דולר למשל: http://www.extremetech.com/article2/0,2845,1977001,00.asp ביקורת סבירה נמכבר כרגע בNEWEGG ב 80 דולר בלבד במצב open box במקום 140 דולר http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16816102080R&cm_re=Promise_FastTrak_TX4310-_-16-102-080R-_-Product http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16816102080 ראיתי גם את זה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16816115053 ויש עוד השאלה היא אם הם שווים משהו המטרה היא לבנות מערך R…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by ben389,

אחרי שחיפשתי וחיפשתי ולא הצלחתי להגיע להחלטה אני אנסה להעזר בכם. אני מתכנן לקנות HD 120. מה שחשוב לי זה השקט ופחות הביצועים. (הוא הולך להיות דיסק משני בעוד הראשי הוא RAPTOR 36). ההצעות שקיבלתי הן ¤620 על WD ו¤650 על הברקודה. כדאי לנסות גם דיסקים של מקסטור וסמסונג? איזה מבין הבאים יהיה הכי שקט? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום, כרגע יש לי שני דיסקים קשיחים פנימיים: Maxtor 6L300S0 300GB Western Digital WD5000AAKS 500GB שניהם אצלי הרבה זמן ועשו קילומטראג' רב. המקסטור התחיל לעשות בעיות כבר לפני כחצי שנה ולפני כמה ימים ה- WESTERN גם התחיל לעשות בעיות (מצאתי BAD SECTORS) החלטתי להוציא את שני הדיסקים הבעיתיים מהמחשב ולקנות דיסק אחד של 2TB דיפדפתי היום בכל מיני אתרים של חנויות ומצאתי דיסקים זולים (450-500 ש"ח) בנפח 2TB אבל זה דיסקים ירוקים למיניהם ודיסקים רגילים בנפח 2TB עולים סביבות ה- 700-800 ש"ח ואז חשבתי אולי לקנות 2 דיסקים HD103SJ ולחבר אותם במערך RAID 0, נראה שיש לכך הרבה יתרונות: 1. זה דיסק קשיח שרבים מהפורום משבחים את הביצועים שלו אז חיבור במערך RAID 0 יתן עוד תוספת ביצועים 2. זה יתן לי א…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אז רשום הכל בכותרת.. נחמד שיהיה פיירוויאר, אבל נסתדר גם רק עם יו אס בי 2.. לא מחייב שיהיה קטן ונייד, לרוב הוא יהיה שולחני.. הכי חשוב חברה ודגם אמינים. על איזה דגמים להסתכל בכלל ואיזה מ KSP שמשם אני כנראה הולך לקנות.. בקשר ל 320-500 ג'יגה זה באמת תלוי בהבדל המחיר בין שני הדגמים כי בהפרש של כמה עשרות שקלים אני מעדיף 500 ג'יגה.. תודה תודה תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני מחפש תוכנה לצריבת DVD אבל אם אפשרות להוריד את איכות הוידאו במקרה שהיא גבוהה מדיי בגלל שיש לי נגן DVD שלפעמים קופץ כשהאיכות גבוהה מדיי ושאני מתכוון איכות אז אני מתכוון למספר המגה בית לשנייה של הווידאו שזה בערך שזה כל הזמן משתנה בהתאם לאיכות הסרט (זה נע בין 2MB ל 8MB). ושהתוכנה תזהה שיש קפיצה נגיד ל8MB אז היא תכווץ את זה לפחות...

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אהלן, אני חושש לבעיה של צוואר בקבוק מצד ההארד דיסק שלי, פרטי המערכת: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333) זכרון 4GB GSKILL 800MHZ CL5 ( G Skill F2-8000CL5-2GBPI) לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 כ.מ: PCI Express 2.0 x16 ATI Radeon HD 4870 הארד דיסק (שייך לWD): מודל: WD6400AAKS גודל: 640GB ממשק: SATA 3 Gb/s Cache (MB): 16MB RPM: 7200 מידע נוסף ניתן למצוא כאן: http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-701277.pdf תחת הכותרת של 640GB בעמוד השני, האם זכרון הבאפר קטן מדי? יהיה הבדל בין הארד דיסק אחר בעל 32MB? ובנוסף הEVEREST מראה לי על זכרון הRAM (בעל מהירות של 800MHZ) את השורות: Real Clock 400 MHz (DDR) Effective Clock 800 MHz האם הזכרון פועל במהירות …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. היי, סוף סוף המחשב בסדר עכשיו .. חיברתי הכל והכל עובד... יש לי שתי שאלות: 1. מקודם, ה-Samsung HD103SJ שלי היה מחובר לSATA 3 (ככה זה צריך להיות) , העברתי אותו לחיבור SATA 2 ... כי מישהו אמר לי פה שאני בקושי יראה הבדל בביצועים, אם בכלל. זה בסדר ? 2. כמו שידוע לכם (למי שקורא את הבעיות שלי בפורום חח) אין לי כרגע מחיצה ב"מחשב שלי" ל-Samsung EVO 840 .. אני רוצה לפרמט את ה-Crucial M4 ולהתקין את הוינדוס על הסמסונג .. שנכנסתי להתקנה של הוינדוס כן ראיתי את הסמסונג שם, זאת אומרת שאני יכול שם לעשות לו מחיצה חדשה, ולהתקין עליו את הוינדוס והכל יהיה בסדר.. השאלה היא כזאת, האם להתקין עליו את הוינדוס ואז לעשות את עדכון הקושחה שכולם מדברים עליו שפותר את בעיית האיטיות הידועה שלו, או…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. Started by tal hw king,

אני תמיד אורה RAIDE 0 ו RAIDE1 מה ההבדלים? מה יותר טוב? אני יודע מה זה רייד אז לא לשים הודעות ספאם בבקשה! וכו......

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by BRPOQNT,

קיבלתי לנייד הודעה על מבצע : דיסק SSD מNVME. 1 TB ב 105$ !!!! מעבר למחיר המאד אטרקטיבי,יש שני דברים נוספים. מדובר בNVME 3 שאמור להיות מהיר בהרבה מ NVME2. היצרן היא ....אינטל !!! האם אינטל באמת יצרנית של כוננים כאלה . האם NVME3 באמת מהיר בהרבה מ 2 ? האם כל לוחות האם תומכים בגרסא 3 ? האם זו הסיבה לצניחה במחירים של דור 2 ? אה כן,יש גם 5 שנים אחריות.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by shuki142,

היי שלום לכולם, קניתי מחשב חדש בשבוע האחרון וכיום אני מעוניין להוסיף דיסק קשיח שיש אותי לגיבויי קבצים חשובים שלי + ישמש את שאר מחשבי הרשת שלי להעברת קבצים + שיתוף קבצים ברשת. אשמח לשמוע המלצות לגבי דיסק קשיח חיצוני של 500 ג'יגה (מאמין שיספיק לי הנפח הזה). הדיסק חייב להיות אמין, בכל מובן המילה, אני הולך לאחסן בו גיבויים של קבצים נורא חשובים לי, של העבודה השוטפת שלי, אז שלא יהיו בעיות אמינות בעתיד הרחוק ובטח שלא הקרוב. חשוב שיהיו לו את שלושת החיבורים USB eSata ופיירוור (משהו כזה - לא יודע איך רושמים). דבר נוסף חשוב, הדיסק הולך לשבת לי בחדר אז שלא ישמיע רעש בכלל. אשמח לשמוע המלצות מאנשים שיש להם ניסיון עם דגמים שמתאימים לדרישות שלי. סכום לא מהווה שיקול פה, העיקר שיתאים לביצו…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום לכולם. במחשב של הבן שלי יש כונן SSD SATA, של ADATA, די איכותי ומהיר, דגם SU800, בנפח 128 ג"ב, עם מהירות קריאה/כתיבה של 500+ מ"ב לשנייה. הבעייה שלי איתו היא הנפח הקטן יחסית שלו. יש לי אופציה להחלף אותו לכונן גם SSD SATA של סמסונג מסדרת 840 basic, בנפח 250 ג"ב שמהירות הקריאה שלו היא גם 500+ מ"ב לשנייה, אך מהירות הכתיבה שלו, היא בסביבות 240 מ"ב לשנייה. האם כדאי להחליף? הוא יקבל עוד נפח, אך במחיר של מהירות כתיבה נמוכה יותר. האם זה משמעותי, או שלא יורגש הבדל? המחשב משמש גם ללימודים וגם למשחקים, בחודשיים הקרובים זה בעיקר למשחקים.

13. Started by force1711,

שלום וברכה ותודה מראש לכולם, רציתי לשאול לגבי הדיסק שבכותרת, אני צריך מתאם בשביל זה, ורציתי לדעת אם מישהו יודע איזה KEY הדיסק הזה, האם M בלבד או B ? לפי מה שראיתי זה בוודאי לא B & M. אם מישהו יודע ויכול גם להמליץ לי על מתאם שמתאים לזה, אני מודה לו מאוד מראש. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by NIR-T,

תודה לכל העוזרים.....

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. לפי הכותרת, אני מחפש תוכנה לבדיקה סקטוריאלית (או בדיקת משטח, לא יודע איך לקרוא לזה), לא בדיקת מהירות, שגם היא לא משהו. יש מדי פעם מסכים כחולים עם שגיאת NTFS כשרק הSSD מחובר. החלפתי כמעט הכל, פרט לSSD. SSD של פטריוט PYRO, חלונות 7 64 ביט, AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508 ------------------------------ Name: Patriot Pyro SCSI Disk Device Firmware: 320A Controller: nvstor Offset: 103424 K - OK Size: 55.90 GB Date: 07-03-12 23:30:27 ------------------------------ Sequential: ------------------------------ Read: 121.52 MB/s Write: 57.40 MB/s ------------------------------ 4K: ------------------------------ Read: 15.21 MB/s Write: 36.69 MB/s ------------------------------ 4K-64…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אז ככה יש לי שמה כוננים בצבע כחול ירוק כחול בהיר כולם ה HEALTHY מה מסמל הצבע הירוק?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by elad-k1,

שלום יש לי צורב סוני 48/24/48 ויש לי בעיה אני צורב דיסיקים שנקראים MCD בצבע סגול הדיסק במהירות 48 ואני צורב על הדיסק שירים במהירות 32 והשירים קופצים לפעמים מדלג על שיר מה עושים.............. בבקשה?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by ameer_a7,

איך יודעים בכלל? ביחס למה? למי? מצורפת תמונה, אשמח לדעת אם הביצועים האלה תקינים, ואם אני מנצל את היכולת של ה SSD שלי - אנטל 520 128 גיגה היות והלפטופ שלי ישן יחסית.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by ccc,

איך הוא, טוב? מה דפוק בו ומה טוב בו http://www.westerndigital.com/products/products.asp?DriveID=6 תודה אפ אפשר אז הסבר על כל הקשקושים שיש בפרטים שלו חוץ מה 7200...

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by ilya83,

יש לי מוזיקה של MP3 אבל אני רוצה מוסיקה *.CBA איך עושים צורב מחליף MP3 לCBA

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. היה לי עד עכשיו WD CAVIAR שנהרס לגמרי אחרי שנתיים וחצי של עבודה ממש טובה ובלי בעיות. אני מריץ מערכת הפעלה ווינדוס 7 וגם תוכנות לעריכת סרטים על מחשב שולחני שקניתי ב-2011. אני הולך לקנות דיסק פנימי חדש במקום זה שנהרס, ורציתי לדעת על איזה פרמטרים כדאי להתעכב. ראיתי פה קודם דיון שדיבר על דיסק שמשמש לאחסון לעומת דיסק שמריץ את מערכת ההפעלה, ואני מניח שאצלי זה יהיה אותו דיסק שיעשה את שתי הפעולות. אם כדאי לי לדעת משהו בסוגיה הזאת, אני אשמח לשמוע - אני באמת לא מבין גדול. יש המלצה על משהו בתקציב סביר (400-600 שקל בערך)? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by viper_sb,

יש לי לוח אם שלא תומך בRAID מישהו יכול לעזור לי איך לבצע RAID?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. החברה הראשונה שאינה מהווה יצרנית שבבי הבזק מאמצת את טכנולוגיית האחסון הצפופה ביותר בשוק לכתבה

24. Started by asmy999,

מבקש המלצה לדיסק פנימי 1TB עד 1000 ש"ח , (כמובן אם תמליצו על מוצר איכותי ב 500 ש"ח לא תהיה התנגדות). תודה מראש, אסף

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. אני מעוניין לקנות צורב dvd שיודע לצרוב גם dual layer שיהיה אמין וטוב התקציב שלי הוא בין 400-600 ש"ח

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים