עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לא ממזמן רכשתי הארדיסק חיצוני נוסף, הפעם של ווסטרן דיגטל, מהסדרה מייבוק עכשיו, מה ששמתי לב , זה שהוא על מערכת קבצים FAT 32 כברירת מחדל, וההייתי רוצה לשנות אותו לNTFS כמו שאר הכוננים. האם אני יכול לעשות זאת מבלי לאבד את המידע שכבר איכסנתי בו? וללא תוכנה? כלומר, דרך ההגדרות של הווינדוס, או פקודה כלשהי בדוס? איך אני עושה את זה? תודה. עריכה: מצאתי דרך לעשות זאת ע''י קליק ימני במחשב שלי, ניהול, לבחור את הכונן, אתחול , ואז שם יש לבחור מערכת קבצים.. (והיא כבר על NTFS..) ויש אפשרות לסמן בוי "בצע אתחול מהיר" ואפשר דחיסת קבצים ותיקיות". אם אני אעשה את זה, יימחק כל התוכן שאיכנסתי בהארדיסק , לא ? הרי הוא עושה אתחול. איך אני הופך אותו לNTFS מבלי שהוא יגיע לי בקבצים שישנם וללא תוכ…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום לכולם יש לי מחשב חדש שעליו התקנתי ויסטה 32 ביט,וכשחיברתי אליו את ההארדיסק 1 טרה של seagate בחיבור usb אז בהתחלה המערכת הגיבה וזיהתה שמששו חובר ,ומיד אחרי זה נפתח חלון שאומר שהמערכת לא מזהה את המכשיר. קראתי בפורום איך לטפל בבעייה הזאת, אבל הבעייה היא שההארדיסק החיצוני לא מופיע בכלל ,כאילו שהוא לא קיים אם מישהו יוכל לעזור אשמח מאד, תודה רבה

• 2 תגובות
    • 692 צפיות
  3. שלום לכולם יש לי כונן קשיח חיצוני של ווסטרן דיגטל מסוג 1TB שעושה רעשים של בייפים ולא מזוהה על ידי המחשב, מישהו מכיר את הבעיה? יודע איך לתקן אותה או לחלופין יודע אם בעיה זו נתמכת על ידי שירות לקוחות? תודה לכל העוזרים

4. שלום... כמו בכותרת, יש לי שלוש שאלות: 1) אני מתכוןן לקנות מארז חיצוני מהדגם ST-2316 C של SNT, ולהלביש אותו על WD3200KS. כרגע אני אחבר אותו ב- USB2/FW ובעתיד ב- eSATA. כרגע אני מחבר את ההארדיסק דרך SATA ו- SATA Power, ובשביל זה אני צריך לכבות ולהדליק את המחשב כל הזמן... עם המארז החדש, אני אוכל לחבר ל- USB ולהוציא איך שאני רוצה מבלי לפגוע בהארידסק \ מחשב? או שיש כפתור הדלקה למכשירים האלו? 2) האם יש כזה דבר DVD-/+RW DL (לא משנה פלוס או מינוס) שאפשר להשיג בארץ? 3) אשמח להמלצה על דיסקים DVD-/+R במחיר סביר פלוס, שלא יהיו טובים כמו ורבטים אבל לא הכי גרועים שאפשר... תודה מראש!!!

• 10 תגובות
    • 732 צפיות
  5. Started by hosham,

קניתי מחשב לפני שבוע-מפרט בצד. ה-HD שלי שממוקם בכלוב המיעוד לו במארז- coolermaster 532 ויש מאוורר 120 מ"מ שזורק לכלוב כמות אוויר נכבדת כך שלא נראה לי שזו הבעיה. הטמפ' שלו נעות בין 50 ל-55 מעלות,לפי WD הטמפ' המקס' אמורה להיות 55 כך שאני על הגבול. שלחתי להם מייל בנושא לעדיין לא החזירו לי תושבה. דיברתי עם החנות שבה קניתי את המחשב והסברתי להם את המצב-תשובתם שהכל תקין ואין בעיה לעבוד בטמפ' כאלו... אני רוצה תשובה מוחצת מ-WD לחנות ושיטפלו בנושא כי ה HD הישן שלי wd sata 1 80g היה עומד על 35-38 מעלות . חוץ מזה הוא משמיע רעשים קלים-נראה לי תקין לא? יש מה לעשות בנידון או לחכות לתשובה מ-WD? תודה על ההיענות.

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by Theoldadam,

שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש HDD בנפח של 1TB, קראתי את ההמלצות והחלטתי לבדוק את דעתם של חברי הפורום. אני מעוניין בHDD שקט ואמין אני חשבתי יותר על Western Digital Caviar Green 1000GB WD10EADS מאשר גירסת הבלאק אני חייב לציין שכל ההארדיסקים שלי עד היום הם WD. ראיתי שיש פה המלצה לסמסונג אבל בכל זאת אשמח לדעת מה היא דעתכם המחירים בין הגרין לסמסונג המומלץ לא מהותיים כלכך, בסביבות ה 420 בממוצע. תודה רבה לעזרים.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by ben007,

שלומות יש לי היום דיסק קשיח ישן של WD 40 ג'יגה ( בן כמה שנים ), עם 2 מגה באפר- בקיצור הרכיב שיותר מגביל אותי מבחינת ביצועים. אני בקרוב קונה דיסק 160 חדש, עכשיו כמה שאלות ברשותכם: 1. אם אני אצרף את הדיסק הישן, הוא יכול להאט את המערכת? ( הבוט יהיה מהדיסק החדש כמובן ) 2. לוח האם שלי תומך SATA 1, לפי מה שהבנתי אם אני אקנה SATA2 לא תהיה בעיה- נכון? 3. יש עדיפות לאחת מהחברות? ( WD MAXTOR וכו' ) תודה

• 6 תגובות
    • 611 צפיות
  8. ובכן, לא מזמן הוצאתי הארדיסק של WD (בנפח של 40 ג'יגה) ממחשב ישן... ההארדיסק קצת רועש ומצפצף, אבל הוא מתפקד בתור ה- pr0ndrive. לאחרונה שמתי לב לתופעות מוזרות שהוא גורם להן, כגון תקיעת המחשב, BSOD, ועוד... היום, כשהרצתי Chkdsk, הוא נתקע ב- 40%, המסך קפא לרגע, אז הופיע ה- BSOD. מה זה אומר? תודה מראש!

9. Started by shlomi1234,

היי חברה , יש לי במחשב הרארדיסק אחד (500 ג') מפוצל לשתיים (os-100 ו - 360 נוספים), יש לי גם כונן חיצוני של טרה וחצי. מבחינת מקום אחסון יש לי די והותר, אך בהפעלת מחשב\שרת בתוכנת VMWARE זה עובד לי מאוד לאט (עובד על המחיצה השנייה , לא של מערכת ההפעלה). יש לי מעבד 4 ליבות ו4 גיגה זיכרון (מקצה 2 גיגה לשרת בVMWARE ) , אך נראה כי המחשב מצד אחד לא מתאמץ להפעיל את השרת (לא מזיז ל CPU ולזיכרון בצורה קיצונית) ובכל זאת זה עובד ממש לאט. עד כמה קנייה של עוד הארדיסק תשפיע על הנושא ? עדיף לעשות מערך RAID 0 ? עד כמה הוספה של עוד הארדיסק עם RAID 0 תשפיע גם על משחקים ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אהלן, לפני כמה ימים הסמארט התחיל לאותת שיש בעיות וצריך לגבות ולהחליף. התקנתי hddregenerator שאותת על אותו דבר. אני במהלך הגשות ולא היה לי זמן לטפל. גם מצב הכסף לא מזהיר. קיוויתי לסחוב עד מחר, אבל עם המזל שלי היום קרס כל העסק. יום לפני הגשה אחרונה. וביחד עם ההארדיסק הלכה העבודה, וכמה פרוייקטים חשובים אחרים. ההארדיסק הוא spinpoint f3 32bit. בנפח 1t. הוא מחולק ל2 מחיצות, אחת 100 ג׳יגה ככונן c ועליו מערכת הפעלה. במחיצה השניה כל שאר המקום ועליה גיבויים. נכון לרגע זה, ווינדואוז עולה עד מסך הלוגו ואז נופל אחרי פליק של מסך כחול לרגע. בבוט של גוסט כונן c לא נגיש (אבל מופיע) והמחיצה השניה נגישה - לא יודע איך היא תגיב למעברי קבצים ופוחד לנסות... יש לי מחשב נייד עם גישה לאינטרנט. …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by RonCohen,

יום בהיר של שמש אני מדליק את המחשב חחח קיצר ככה אני מדליק את המחשב רואה שהוא מגיעה להודעה loading Operating system ואחרי כמה שניות יורד לעוד שורה כיאלו אין מערכת הפעלה והוא מחכה לכונן דיסקים עכשיו חיברתי אותו למחשב אחר(ממנו אני כותב עכשיו) ובניהול דיסקים כתוב: דיסק 0 לא מוכר דיסק לא אותחל ועל התמונה עצמה היא בצבע שחור(כשדיסק רגיל מראים את השטח בכחול) וכתוב שטח לא מוקצה ואפילו אי אפשר לפרמט כלום!! הופיע לי הודעה על הMBR כשחיברתי את הדסיק למחשב הזה אם זה קשור

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  12. שלום הדיסק שמחובר אצלי ללוח דרך בקר SATA הפסיק להיות מזוהה אחרי התקנה מחודשת של XP איך אפשר לסדר דבר כזה ? יש לי לוח אסוס ועליו 3 חיבורי SATA ועוד 2 חיבורים של SATA שכתוב עליהם raid (לצערי אם אני מחבר את הדיסק לשם זה לא עובד) + בקר SATA תודה

• 1 תגובה
    • 607 צפיות
  13. Started by duzap,

שלום, לאחרונה השתמשתי בערכה מהסוג הזה: זאת האריזה למי שמכיר: השתמשתי בזה כדי לחבר הארדיסק ישן שיש לי באופן חיצוני בשביל להעביר מידע שהייתי צריך. בהתחלה הכל היה טוב ויפה, ההארדיסק נדלק כמו שצריך, זוהה במחשב והייתי יכול לדפדף ולהעביר את כל הקבצים שהיו נחוצים לי. חיפשתי משהו ספציפי בהארדיסק ולכן הרצתי עליו חיפוש (winxp), תוך כדי החיפוש אחרי חצי דקה - דקה בערך פתאום שומעים את ההארדיסק מכבה את עצמו בצלילים רגילים לחלוטין, בדיוק כמו שמכבים את המחשב ושומעים את ההארדיסק מפסיק להסתובב לאט לאט. לא הבנתי למה ההארדיסק הפסיק לעבוד פתאום סתם ככה, הוצאתי לו את החשמל וחיברתי מחדש אבל זה פשוט לא הועיל, עדיין לא נדלק מאז המקרה. (כמובן שהוצאתי את הכבל נתונים וחיברתי רק חשמל) שמתי…

• 1 תגובה
    • 796 צפיות
  14. Started by BENNYL66,

משו הזוי לFAT32 עובד רגיל בלי בעיות אם יש תוכנה טובה ההארדיסק של סיגייט

• 2 תגובות
    • 830 צפיות
  15. שלום לכולם אני מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי לאחר שניסיתי למצוא פיתרון ולא מצאתי , יש לי הארדיסק נייד של WD my passport לפני כמה ימים לאחר שחברתי אותו למחשב פתאום הוא לא נותן גישה להכנס אליו ולצפות בקבצים, החלון פשוט נתקע ולאחר כמה זמן מבקש פירמוט, התוכנה של הדיסק גם לא מאפשרת להריץ אותה, שלחתי מייל לחברה והם ענו לי שיש לי תופעה שנקראת DATA CORRUPTIONS ושלחו לי מדריך איך לפרמט את הדיסק. אני ממש לא רוצה לפרמט אותו יש עליו הרבה מידע שלקח לי שעות להוריד ולמצוא, אשמח לשחזר אותו לאחר מכן אין לי בעיה לפרמט . עוד משהו מוזר ב-Disc management הדיסק לא מופיע כ-NTFS אלא כ-UDF. יש למישהו רעיון מה קורה פה ולמה זה קרה...???

• 3 תגובות
    • 984 צפיות
  16. שלום! ברשותי כונן קשיח Caviar Green WD10EACS של WD. נקנה ב- 2009. שמתי לב לשתי בעיות: 1) לאחר חיבור ב- HotSwap, זמן רב עובר עד שהכונן זמין במערכת. 2) הניתוק לא מיידי, והמערכת ממשיכה להציג אותו כמחובר. אלו עוררו אצלי את החשד שהכונן במצב רע, ולכן הרצתי בדיקות בסיסיות בתוכנה של WD. צירפתי תמונה של כל החלונות הרלוונטיים. אני לא מבין בניתוח תוצאות SMART, ולכן באתי להתעייץ. יש לציין ששני החלונות התחתונים בתמונה הם של ה- Quick Test, שאפילו אותו הוא לא עובר. אין לי עליו שום מידע חשוב, רק רציתי לדעת אם כדאי לשמור אותו כדיסק ספייר או שלא לסמוך עליו כלל - ולהפטר ממנו. תודה

17. Started by yoniby,

שלום, אני מחפש הארדיסק עליו אוכל לגבות את המחשב שלי. רציתי שתמליצו לי מה כדאי. כונן קשיח כזה http://zap.co.il/model.asp?model_id=472017 WDXMS800TEוWestern Digital נראה לי מתאים, אך האם מומלץ משהו אחר? בנוסף, מה זה החיבור USB 2.0, במה זה שונה מ- USB רגיל? אשמח לתשובות.

• 3 תגובות
    • 786 צפיות
  18. Started by shlomibandit,

אני רוצה להוסיף למחשב הארדיסק 500 ג'יגה .. מפרט בצד..תקציב עד 500 שקל.. עדיין לא החלטתי אם חיצוני או פנימי.. חיצוני הרבה פחות מביא ביצועים מפנימי או שזה לא משמעותי? איך הדגמים האלה של חיצוני? ‏500GB USB 2.0, My Book Essential Edition 2.0‎ של wd ‏500GB FreeAgent Desktop USB 2.0‎ של seagate או פנימי? רציתי את זה אבל אני לא חושב שיש להם אותו במלאי בירושלים.. ST3500630AS seagate אז אולי אני ילך על זה.. WD5000AAKS איך הוא? רק מ ksp בבקשה

• 8 תגובות
    • 871 צפיות
  19. Started by SpiritKnight,

לאבא שלי יש נייד של טושיבה שהלך לו ההארדיסק, נגמרה אחריות. עכשיו, אני צריך את ההארדיסק הכי פשוט וזול שאפשר למצוא,שיריץ וורד, WIN98 ותוכנות מע"מ מכס וכו', שרצו יפה על סלרון500. נא לציין מחיר. תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by yoni1234,

שלום, לפני כמה זמן קיבלתי מחשב חדש.. ניסיתי לחבר את ההארדיסק מהמחשב הישן שלי.. ולהעביר את הקבצים להארדיסק החדש שלי. בהתחלה כאשר חיברתי אותו הווינדוס זיהה אותו כ UNCOLLACTED ולא היה ניתן לגשת לדיסק.. ניסיתי לעשות שחזור לכל הPARTITION שהיו בו לנסות להגדיר אותו בכל האפשרויות MASTER, SLAVE וכו' ללא הצלחה.. אשמח לשמוע מספר רעיונות לנסות לשחזר לפחות חלק מהמידע שהיה שם , כי הוא ממש חשוב .. או שהמידע שהיה שם אבד ?? תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by amircx,

היי יש לי 2 כוננים של WD 320 GB אני מחפש דרך לעשות כונן מראה למקרה שאחד ישרף או יתקלקל אז שיהיה לי מראה על ההארדיסק השני איך עושים את זה ? דרך BIOS? דרך תוכנה? יש לי לוח אם אינטל חדש.... DUAL CORE ו4 GB RAM

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  22. Started by atomic rooster,

היי. הדגם הוא WD 2500KS00MJB0. ההארדיסק מגיע תוך כמה שעות לטמפ' של 42 מעלות ופולט לא מעט רעש. עפ"י HDTUNE, אופציית AAM מופעלת. מה הייתם מייעצים לעשות ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by manga05,

היי, נתקלתי בבעיה, אשמח אם תוכלו לעזור.. מידע טכני רלוונטי : הותקן wxp sp2 חדש , הבעיה מתרחשת לא רק בהארדיסק אחד , הראשון הבעייתי הוא 80GB W.D 7200RPM והשני דומה - 160 גיגה. ההארדיסק של ה 160 בן שנה ומשהו שחשוב לדעת הוא שעד עתה הוא היה במחשב שלי ולא זכורה לי בעיה איתו כמו שאני הולך לתאר (אבל יכול להיות שכן היה ולא שמתי לב? - אם יש ספק שזו הבעיה, אני אנסה שוב, אנא המשיכו לקרוא) הבעיה קיימת גם לאחר שפירמטתי את המחשב. והתקנתי הכל מחדש. התסמינים : כאשר עושים משהו שמערב קבצים בהארדיסק - ההארדיסק כל הזמן חושב וגם -הנורית של הארדיסק נדלקת ונכבית (כאשר רוב הזמן היא דולקת ומדיה פעם מפסיקה - משהו כמו 90% דולק מהזמן 10% לא דולק) יש לציין שכאשר המחשב לא צריך את ההארדיסק, הוא שקט ולא …

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Posford,

HD של WD. עושה רעש פעם בכמה דקות או שעות לפעמים כזה, טיק אחד. מה זה אומר? לממש את האחריות? איך עובדת פרוצדורת האחריות? אני פשוט אומר שההארדיסק לא תקין ומקבל חדש במקום? והאם יכולים לשחזר מה שהיה עליו? לאחר פירמוט?

• 8 תגובות
    • 879 צפיות
  25. Started by Harbi,

מבשר על מותו הקרב? אם כן יש דרך לבדוק איזה הארדיסק זה? מכיוון שיש לי כמה מחוברים אחד samsung F1 ואחד סתם של WD יש איזה תוכנה שיכולה לבדוק איזה מהם הוא המרעיש? תודה מראש! עריכה: אה ו... האם יש אפשרות להפעיל אחריות על דבר כזה?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים