עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by NoNiNatioN,

שאלה! האם פרמוט מחדש של כונן קשיח יכול להזיק לו בצורה פיזית? ??? ??? ??? תודה רבה :-*

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by PriorTak,

קודם כל תודה לכל מי שהמליץ לי על הארד דיסק למחשב נייח לפני כמה ימים, בסוף הלכתי על הF3 1 טרה ובינתיים הוא מעולה ומהיר מאוד. בלי שום קשר, חשבתי לקנות את הכונן הזה: http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails_7737098.html?came=574 חיצוני של סמסונג בגודל 1 טרה 2.5 אינץ'. מחיר זול מאוד עד כדי שהוא מעורר חשד - 560 שקל כשהמחיר המינימלי לכונני טרה הוא באזור ה750 שקל. שווה לקחת את הסיכון? למישהו פה יש ניסיון עם כוננים כאלה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by borg,

הזמנתי דיסק קשיח של מקסטור 120GB עם Buffer של 8MB מסידרת DiamondMAX 9 (חיבור ATA/133) דגם 6Y120P0. קיבלתי דיסק קשיח של מקסטור 120GB עם Buffer של 8MB מסידרת DiamondMAX 10 (חיבור ATA/133) דגם 6L120P0. באתר של מקסטור Maxtor כתוב שבסידרת DiamondMax 10 לא קיימים דיסקים קשיחים בנפח של 120GB. הדיסק הקשיח שקיבלתי שייך אמנם לסידרת DiamondMax 10, אבל משוייך לתת-סידרה שנקראת RoHS Compiant Version. השאלה שלי היא מה זה RoHS Compiant Version? לפי מה שהבנתי (תקנו אותי אם אני טועה), RoHS זה תקן של איכות סביבה (דיסקים קשיחים ירוקים?). מישהו מכיר דיסקים קשיחים כאלה שמוגדרים כ-RoHS Compiant Version? האם יש הבדל כלשהו בין הדיסקים הקשיחים האלה לדיסקים קשיחים מקבילים שהם לא RoHS Compiant Versi…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. שלום לכולם. החלטתי להשתדרג ולעבור מהקלטות בוידאו הביתי להקלטות במחשב (אם זה מהטלויזיה, מהוידאו הישן או ממצלמת הוידאו). הבנתי שאחת הבעיות שאני אצטרך להתמודד איתן זו בעיית האכסון הזמני של סרט שהוקלט למחשב לפני צריבתו על DVD. יש לציין שאינני מתכוון לשמור סרטים על הדיסק הקשיח. כל מה שמוקלט לדיסק הקשיח ייצרב מיד וימחק - מה שאומר שאני אצטרך מקום שווה ערך לסרט יחיד באורך 2-4 שעות מקסימום שבמקסימום. פרטים רלוונטים על המחשב שלי: מעבד AMD Athlon XP 2800 זיכרון DDR 512M (שכנראה ישתדרג בקרוב בעוד חצי ג'יגה) דיסק קשיח בנפח 40G במהירות ממוצעת (7200). שאלותיי הן: איזה נפח של דיסק קשיח אני צריך לרכוש בשביל העניין? האם הוא צריך להתחבר למחשב בחיבור מסויים שיגדיל ביצועים, או להשאר עם IDE ר…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  5. WESTERN DIGITAL 1TB CAVIAR BLACK 32MB או שני SEAGATE 500GB BARACUDA 7000.12 במערך RAID0 חשובה לי מאוד המהירות, אבל אני שואל את עצמי מה גודל הסיכון ברייד, שכן אם הכונן קרס אי אפשר להציל יותר מדי.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. יש לי כונן מקסטור 60GB כבר די ישן.. נראלי 5+ שנים.. כיום אני עובד איתו ללא שום בעייה.. (חוץ מהעובדה שהוא די רועש ונראלי גם טיפה איטי אולי) אבל בכללי אני עובד איתו ואין בעיות.. לאחרונה יצא לי לבדוק את הדיסק הקשיח בתוכנה speedfan שאוספת נתונים על הדיסק דרך משהו שנקרא s.m.a.r.t התוכנה הודיעה לי שהדיסק פגום ואני חייב להחליף אותו מיידית.. ממש היה מודגש שזה מצב קריטי ואני חייב להחליף אותו כמה שיותר מהר.. אבל התעלמתי מזה כי לא בא לי לקנות דיסק קשיח עכשיו.. ואז גם לינוקס הודיעה לי אותו דבר.. המערכת אמרה שבדיסק יש סקטורים פגומים ויש להחליפו.. וגם סירבה לבצע התקנה על הדיסק.. תיקון שגיאות לא עזר לעניין.. השאלה שלי היא האם המצב באמת כל כך קריטי? הדיסק באמת גוסס? יש מצב שבזמן הקרוב אנ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אני רוצה לקנות כונן חיצוני שיהיה לי לכונן גיבוי ברשת. יש לי 4 מחשבים בבית, 2 מחשבים נייחים ו-2 מחשבים ניידים שאחד מהם הוא מק בוק פרו. ממה שראיתי בחנויות ומההמלצות שקיבלתי מהמוכרים יש שני כוננים: BlackArmor® NAS 110 Seagate http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/blackarmor/blackarmor_nas_110/ WD My Book World Edition http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=586 ממה שאני ראיתי שני הכוננים הם בערך באותה רמה. עכשיו אבא שלי דיבר עם הטכנאי של העסק שלו והוא המליץ לו על כונן של IOmega http://go.iomega.com/en/products/external-hard-drive-desktop/prestige-amp-professional-desktop-series/prestige-esata/?partner=4745#tech_specsItem_tab עכשיו השאלה שלי היא, האם…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by ciauai,

מה עדיף Western Digital או Hitachi? Hitachi Deskstar 160GB SATA II או Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II ??

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by galza,

האם יש דיסק און קי USB 3 מומלץ ואמין? ראיתי שהמחירים ממש לא גבוהים להפתעתי לעומת USB 2 .האם ההבדל הוא משמעותי? המערכת שלי תהיה בתמיכה מלאה לUSB 3. תודה לעונים גל

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by SEangel,

עשיתי סדר בדברים שלי, ומצאתי מעל 200 דיסקים (רגילים וDVD) שאין לי בהם צורך. האם יש מקום שבו עושים איתם משהו? (אצלנו באוני' יש מתקני מיחזור רק לסוללות, בקבוקים ונייר)

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by omertgm,

יש ברשותי את הכונן כשנה (מאז הרכישה הקבוצתית המוצלחת שמתי לב לאחרונה שלפעמי יש דליי ארוך מאוד (5-10 שניות) כאשר אני מנסה לפתוח קובצי אופיס שונים (בעיקר וורד ואקסל). כרגע 57% מהכונן פנוי (136 מתוך 238) והוא הכונן היחיד במחשב. הרצתי AS SSD וראיתי ירידה של יותר כ- 150 נקודות. ישר אחרי ההתקנה קיבלתי 660-670 וכרגע אני מקבל 510-550. האם זה סביר? ומה יכולה להיות הסיבה לדלי כ"כ גדול??

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. הווינדוס שלי עכשיו הוא על hdd ובעתיד אני ירצה להעביר אותו ssd האם אני יוכל לעשות את זה?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. ה-HD שעליו מותקנת המערכת הפעלה הוא ה- 2GB. יש ירידה מאור חדה בין הביצועים בהתחלה לסוף. האם זה נובע משום שהמערכת הפעלה יושבת על ההארד דיסק הזה ? (הרי מתקינים את הוינדוס על ה-HD המהיר ביותר לא סתם, אז למה הביצועים נמוכים שם משמעותית בין ההתחלה לסוף ושלא נדבר על 2 ההארדיסקים האחרים שבדקתי ). האם אני מפספס משהו או שהכל תקין ?

14. Started by nore0,

הקוד הזה לא עובד לי מישהו יודע למה AL3T8C3QRBBRTK234CD7MG 7D43TC3M392B2BC4 JWXYBCDBC T8GHRTC38YP4F6JK4J6KT8T 84VBCBCX3B2G7DFT889KM BCBCBCBCBC929FV9CCBCQRX

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  15. 1) הכונן שלי הוא toshiba sd-m1502 עם גירסת firmware 1012 הורדתי את הפריצה מהאתר בגירסת 1816 rpc1 האם היא טובה לדגם שלי? 2) מה הפקודה שאני צריך לכתוב בדוס? האם דיסקט אתחול של ווינדוס יספיק לי? האם צריך עוד קבצים חוץ מהשלשו המסופקים בקובץ זיפ? 3) איך להגדיר את הכונן? secondery master זה בסדר? עוד מידע ששכחתי אני ישמח לשמוע... בבקשה תעזרו לי ותודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Mr.Angel,

1. יש לי צורב MSI 52x24x52x שהוא קצת בעייתי. יש לי אותו שנה וחצי, ולאחרונה יש איתו בעיה שהוא לא מזהה\לא נותן לצרוב על דיסקים במהירות יותר מ-4x. לפעמים כשאני מכניס דיסק אני יכול לצרוב רק במהירות הזאת. ואם זה לא מספיק, אז זה גם אף פעם לא עובד במהירות הזאת. מיד שהוא אמור להתחיל את העברת הנתונים הוא נכשל (לא הורס את הדיסק) ורושם משהו על נפילת כח. רציתי לדעת אם זה משהו שאפשר לסדר (תכנה) או משהו שלא ניתן לסדר והצורב לפח(חומרה). יש לציין שאחרי כמה פעמים שאני מכניס את הדיסק מחדש, הוא לפעמים נותן לצרוב בכל המהירות. 2. קניתי היום צורב LITE ON 52x32x52x ב-180 ש"ח במבצע. רציתי לדעת אם זה צורב טוב ואם החברה טובה. כדי שאם לא, אני אוכל להחזירו בהקדם. 3. שמעתי היום שזה לא כך כך טוב לצרוב…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום, רציתי לדעת מה ההשפעה של כמות הקבצים על ביצועים של כרטיס זיכרון. ספציפית יותר, האם לדעתכם 500,000 קבצים במשקל של 2 ג'יגה על הזיכרון של הפלאפון יפגמו בביצועים \ יכולות \ בטריה ? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by l_aviram,

אז ככה , אני חדש בפורום הזה, ורק רציתי לשתף אתכם על מה קרה לי עם ההארד דיסק הזה. קניתי מחשב חדש לפני חצי שנה ובחרתי תהארד דיסק שרשמתי בכותרת. אוקי הכל טוב ויפה הוא מהיר הייתי מבסוט עד הגג ממנו עד שהוא הגיע לגיל חודששים (לפני 3 חודשים) ופתאום באמצע עבודה בוינדוס - לא במאמץ מי יודע מה אני שומע רשרוש של מתכת - לצערי ההארד החדש והנפלא נשרף. למזלי יש 3 שנות אחריות וקיבלתי חדש רק מה התבאסתי שהלכו לי חמישים גיגה של סרטים, מסמכים חשובים, וכו'. היום אני כבר 4 חודשים כמעט , עם אותו הארד דיסק חדש שקיבלתי חדש (מהאחריות), ואני מרוצה מאוד. אני מאמין שזה כבר לא יישרף וההארד דיסק שנשרף היה בו פגם כל שהוא. אגב המחשב מ p4.24 256 ddr 400mhz לוח של אינטל. marvile זהו אז שאתם ממליצים על מח…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  19. הי, אני מתלבט למחשב סטודנט שצריך להריץ VMWARE ומערכות הפעלה ולשים תוכנות כמו : ECLIPSE , DB_BROWSER וגם MATLAB כנראה בהמשך ... יש לי אפשרות SAMSUNG PRO 850 בנפח של 256 גיגה בסכום של : 450 ש"ח , ולעומת זאת את הדגם SAMSUNG EVO 850 של 500 גיגה בסכום של: 576 ש"ח ... מה לדעתכם עדיף ? הPRO באמת משפר את הביצועים משמעותית מ-EVO שכדאי להסתפק עם הרחבה DISK ON KEY ולהתפשר על 256 גיגה SSD ? תודה רבה.

20. Started by urich,

שלום אני רוצה לעדכן את כונן הdvd במחשב הנייד למולטיזון (rpc1) כבר הורדתי את העדכון (גם דגם חברה אני רוצה גם גרסת קושחה)ואני רוצה לדעת אם כדאי לי ואם הכונן יהיה מולטיזון האם יהיה צורך בתוכנה בנוסף לעדכון ואיך אני יבטיח שהעדכון לא יהרוס לי את הכונן ואף את המחשב (כי שמעתי סיפורים מאוד מאיימים

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שלום, יש לי RAID1 במחשב מ-2 דיסקים קשיחים 1TB של WD (סדרה ירוקה). שלשום, תוכנת ה-MATRIX הודיעה כי הRAID כשל עם X אדום על אחד מהכוננים. פירקתי את ה-RAID1 וחיברתי כל אחד למחשב ישן יותר, כמובן לא בו-זמנית. ראיתי כי המידע קיים, אז הרצתי על כל מחיצה בכל דיסק קשיח CHKDSK עם תיקון. זה מצא במחיצה אחת בכל דיסק קשיח תקלה ב-MFT ותיקן. החזרתי את שניהם ועדיין זה נכשל בבנייה מחדש של ה-RAID. אותו דיסק קשיח. אני לא רואה כל בעיה בדיסק קשיח, המחשב הישן קורא אותו ואת כל המידע שבו ולא ברור מה הבעיה. יש לציין שיש לי עוד RAID1 אך מ-2 דיסקים קשיחים של סיגייט והיו מספר מקרים בהם ה-RAID1 כשל אך בנה עצמו מחדש בלי בעיה וכמובן אוטומטית. כאן זה לא עובד, פשוט נכשל שוב ושוב. אני בספק אם החנות ממנה רכש…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. Started by igt,

העברתי את מע"כ הקבצים מFAT32 לNTFS בעזרת convert בXP משום מה גם אחרי איחוי , אני מרגיש ירידה של 50% בביצועים של הדיסק ואת זה מאמתת SANDRA במבחן של הדיסק ירדתי מ21000 ל14000 ... למה ???

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  23. Started by shlomom,

שלום, אני רוצה לפתח קצת את הנושא של מכונת צריבות, כרגע תיאורטי אבל יתכן ובאמת אצטרך לבנות אחת בקרוב. אני מעוניין במחשב בעל 8 צורבים לפחות (אולי אפילו 10) שמסוגל לצרוב (בהצלחה כמובן) 8-10DVD במקביל. זה בהחלט יכול להיות מבוסס לינוקס (אפילו רצוי לצורכי scripting) כי זאת מכונה יעודית לנושא. הנפח הכולל של הדיסקים פחות קריטי ה-ISO יועברו למכונה לצורך צריבה מהרשת. אז אני מניח שצריך מארז יחודי שמסוגל להכיל כמות כוננים כזאת, 8-10 DVD writer. כמובן מערכת מחשב שתתמוך בכך - יציאות SATA מספיקות או כרטיס נוסף. ודיסקים קשיחים. אני חושב שהבעיה במכונה כזאת היא רוחב הפס שדרוש בין הדיסק הקשיח לצורבים ולכן צריך לחשוב איך לתכנן את זה נכון. מנסיון, צריבה של DVD בודד מופרעת בקלות על ידי מטלות ש…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. אני קניתי כונן קשיח: WD 80GB 7200RPM לפני שבוע. עכשיו המוכר אמר לי שהכונן הוא עם 8MB BUFFER אבל לא כתוב את זה על גביי הכונן הקשיח, כתוב רק JB. JB=8MB BUFFER? יש לי בעיה נוספת שאני לא יודע באיזה פורום למקם אותה, אני אכתוב אותה ובבקשה תגידו לי לאיפה היא מתאימה: אני קניתי בעצם מחשב שלם לפני שבוע, עכשיו קיבלתי את הצורב (Lite On 52X32X52) ואת הכונן הקשיח שהזכרתי למעלה רק בסקיות אנטי סטטיות וזהו, הם לא באו בחבילה או משהו כזה. עכשיו עם הצורב קיבלתי דיסק של תוכנת הצריבה של נרו. עכשיו רציתי לדעת אם יש משהו רע בכך שבחנות הביאו לי אותם בלי חבילה? שאלתי אותם אם זה משומש והם אמרו לי חדש. ואף אחד מהם לא גירסת OEM דרך אגב, כי אני לא ביקשתי גירסה כזאת.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by yanivu,

היי, מישהו מכיר תוכנה שתבקש ממני כל הזמן סיסמא בהכנסת DOK בכל מחשב חוץ ממחשבים שאגדיר מראש? (לדוגמא שתמשוך מפרט מחשב או סריאלי של נייד וכו'). אני רוצה סיסמא ל DOK אבל לא במחשב שלי כי זה די מציק... תודה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.