עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by shapiro.guy,

שלום, פירמטתי את המחשב לפני כמה זמן וחילקתי את שני ההארד דיסקים (שני הארד דיסקים של 500 גיגה של סיגייט) למחיצות. כל פעם שרציתי להעתיק קבצים אל אחת מהמחיצות הופיעה הודעה שצריך לעשות פירמוט, ולכן עשיתי פירמוט רק לשתי מחיצות בהארד דיסק אחד. בשני לא היה לי צורך בינתיים. הכונן השני נשאר לא מפורמט במשך כמה זמן, עד שפתאום הוא נעלם. הוא לא מופיע ב"מחשב שלי" או בניהול מחיצות. בנוסף, הורדתי תוכנה לניהול מחיצות וגם היא לא זיהתה אותו. גם בביוס מופיע רק אחד, ושיחקתי קצת עם הכבלים של ההארד דיסקים במארז והכל בסדר. מה לעשות? ??? תודה, גיא

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  2. שלום. יש לי מחשב טיפונת ישן אבל עם הרבה מידע חשוב עליו. כונן קשיח של 80GB. לפני כשלושה ימים החלה בעיה שכשאני מדליק את המחשב הוא מתחיל לתקתק, הקשבתי מקרוב והרעש יוצא מההארד דיסק. המערכת הפעלה לא עולה, רק מגיעים למסך שחור עם הודעת שגיאה disk boot failure. ניסיתי לאפס את הביוס להגדרות ברירת מחדל, ניסיתי להוציא ולהכניס את הכבלים (ולוודאות כמובן שהכל מחובר ותקין) אבל פשוט לא עובד. לקחתי את ההארד דיסק היום לחבר שלי שהוא אחראי ציוד מחשוב בצבא והוא הסתכל עליו ואמר לי שהבעיה היא בהגדרות בביוס כנראה, שהביוס לא מצליח לטעון אותו. איך מתקנים כזה דבר? תודה!

3. Started by SimonSays,

אני קונה מחשב חדש ובונה חלקים לאט לאט, אני מחפש הארד דיסק עד 320 שקל, כמובן כמה שיותר נפח. תודה. :-*

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. הוספתי לאחרונה הארד דיסק בתצורת SATA בנוסף לIDE שכבר היה לי במחשב ,כלומר יש לי פיזית שני כוננים לעניות דעתי(אני לא בטוח) יוצא שהIDE הוא מאסטר והSATA בעצם SLAVE אולי אני טועה פה... בכל אופן אני עתיד להתקין מערכת הפעלה חדשה XP או WIN7 רציתי לדעת האם זה משנה המיקום של מערכת ההפעלה?? או שכדי לעשות את הSATA שיהיה הראשי,או שהיום דברים כאלה לא משנים כבר?? תודה מראש לכל העוזרים המפרט שלי: Intel Core 2 Duo E6300 Mainboard Model P5L-MX אסוס זכרון 2.5 גיגה

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  5. Started by x-boy_24,

שלום אני רוצה לעשות היום פורמט למחשב ואין לי כוח לצרוב את כל מה שיש לי על דיסקים , ושוכב אצלי בבית הארד דיסק של 80 גיגה שלא בשימוש השאלה שלי האם אפשר לחבר אותו למחשב ולהעביר אליו קבצים ולנתק אותו , ואחרי הפורמט לחבר אותו שוב ושירה את כל מה שהעברתי ? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  6. Started by ofir123,

יש לי הארד דיסק של מקסטור 40GB 7200 ובזמן האחרון שמתי לב שהוא טוען כמו ברגע זה ממש הוא עושה רעשים כאלה מרגיזים כמו מאוורר שלא מחוזק טוב. זה הראד דיסק בטוח. מה אני עושה איתו?

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by ras81,

שלום לפני כמה זמן התחלתי לשמוע רעש של כמו מאורר קטן שמסתובב מלא - מן שריקה קלה. בדקתי את כל הרכיבים וראיתי שהרעש נוצר מהארד דיסק שלי WD 120GB מה אפשר לעשות?

• 2 תגובות
    • 855 צפיות
  8. שלום לכולם, לפני כשנה רכשתי ב IVORY הארד דיסק של SEAGATE מסוג Barracuda בנפח של 1 טרה אתמול הלכתי להחליף אותו כי הוא עשה ממש רעש כזה מעין "עולה ויורד" כזה . החליפו לי אותו ב Westren digital caviar black wd1001faes אני מחבר אותו למחשב החדש וגם הוא עושה לי רעשים נוראיים כל המחשב רועד מרוב הרעש שהוא עושה. אני כבר לא מבין איפה הבעיה בהארד דיסיקים, בדגמים הספציפים הללו, המחשב שלי. דיברתי עם מנהל באייבורי והוא אמר שיחליפו לי את ההארד דיסק ומנהל המעבדה יטפל בזה עכשיו השאלה אולי אני צריך לבקש דגם אחר כי למשל יש לי שני F3 של סמסונג בנפח 1 טרה כל אחד והם ממש שקטים. מה עצתכם בתודה מראש לכל העוזרים והמגיבים אביחי

9. Started by Shbd,

שלום, כבר תקופה שיושב לי מעין מחשב NAS בבית עם הארד דיסקים שהיו על המחשב שלי. לא מזמן ההארד דיסקים התחילו לעשות רעשים (מעין "טיקים" תכופים) ואתמול כבר קיבלתי שגיאה בעלייה של UBUNTU עם אחד ההארדיסקים שאיננו מצליח לעשות לו MOUNT ועוד שלל שגיאות ב- ata2 משהו... חששתי מאוד לחייהם ומיד החזרתי אותם למחשב שלי לבדיקה ונראה כי הכל בסדר (עפי ה- SMART) ותפקודם מצויין. יכול להיות שפשוט הלך הבקר SATA במחשב ה- NAS? ואיך ניתן לוודא זאת?

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  10. Started by psybrain,

אני קונה מחשב חדש ורציתי לדעת מה עדיף לקחת הארדיסק של 1TB או שניים של 500 ? מה יותר טוב מבחינת מהירות וכאלה ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. יש לי הארד דיסק של IBM מסדרת ה - DESKSTAR הוא 7200 RPM ו ATA100 הוא הובא לי חדש דנדש בקופסה במאי 2001 והיה בשימוש ממשי בערך חודשיים ! (הוא היה מחובר למחשב סלרון שבמשך שנה אבל במחשב הזה לא השתמשתי אז ההארד דיסק עבד אולי חודשיים) באתי להדליק היום את המחשב ... נדלק ועלה לאט כמו צב !!! עשיתי פירמוט ... פרימט ... התקנתי ווינדוס - 98, זה נתקע באמצע ההתקנה הפעלתי מחדש והיה רשום שיש סקטורים פגומים בהארד דיסק, עכשיו אין לי מה לעשות כי הביאו לי את ההארד דיסק (קומבינה) בחינם. ואני צריך אותו ... מה אני יכול לעשות ?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by שנית,

רכשתי בשבוע שעבר הארד דיסק של SEAGATE בKSP, קיבלתי אותו בלי אריזה ואמרו לי שזה חשוד. האם יכול להיות שעבדו עליי? שקיבלתי משהו מחודש?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by babu,

לאחר כמעט שלוש שנים שלא היתה אפילו תקלה אחת פתאום הוא פשוט קרס והביוס לא קורה אותו לאחר בדיקות באינטרנט הבנתי שיש סדרה פגומה שסיגייט ייצרו ולמזלי הרע רכשתי אחד המצב הוא כזה ההארד דיסק נעול החברה שמייצגת את סיגייט בארץ CRG( אני חושב )ניסו לשחררו מהנעילה ללא הצלחה ההארד דיסק נקנה באייבורי . יש לי שם מידע מאוד מאוד מאוד חשוב . אייבורי מצידם נתנו לי הארד דיסק חדש בעל אותו נפח (500) אך אני לא מסופק כלל אני חייב לשחזר את המידע חברים יקרים מה עליי לעשות ? על מי נופלת האשמה על אייבורי כי הם ידעו שהסדרה פגומה ועדיין מכרו ? (בתירוץ זול הם אמרו שאין אחריות על מידע והיתי אמור לגבות , כן בטח כאילו שזה כתוב על האחריות ממש ) האם עליי לדרוש מאייבורי שישחזרו לי את המידע על חשבונם? כל …

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by dani k,

שלום אשמח אם תוכלו לומר לי מה דעתכם על הדיסקים הקשיחים של western digital . התכוננתי לקנות את ההארד דיסק הבא : http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3643 תודה

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  15. ההארד דיסק בן 3 וחצי שנים והחליט אתמול להפסיק לעבוד. הדלקתי את המחשב וראיתי סיסטם פיילור... (זה הכונן שעליו מותקנת מערכת ההפעלה והביוס כן מזהה אותו). קניתי היום הארד דיסק חדש והתקנתי עליו וינדוס. ברגע שחיברתי את ההארד דיסק התקול (לא בתור ההארד דיסק הראשי כמובן) אז הוינדוס לא עלה (נעצר בשלב שיש את הסמל של וינדוס והפס של XP רץ מתחת) זה קרה גם במחשב המקורי שממנו יצא ההארד דיסק הזה וגם בעוד מחשב, כשבשניהם הביוס מזהה את ההארד דיסק... יש לי גם מתאם SATA TO USB אבל אני חושש קצת לנסות אותו כי ההארד דיסק הזה היה מחולק ל 2 מחיצות ואני מפחד שזה יעשה בלאגן אם אני אחבר את ההארד דיסק דרך המתאם... (יש לי ממה לחשוש או לא? פשוט אין לי נסיון עם חיבור הארד דיסק מחולק עם מתאם כזה) ההארד…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום, קיבלתי את ההארד דיסק החדש עם המחשב החדש. החום שלו מגיע בפעולה לסביבות 45 מעלות, ואז התוכנה של HDD אומרת לי שזה לא בריא. אלו טמ"פ בסדר או שעדיף לפתוח את המארז? אפילו המאוורר שמכניס אוויר מול ההארד דיסק לא נראה לי שעוזר הרבה. תודה.

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. טוב אחרי שהווסטרן דיגיטל (80GB) שלי התחיל לקרטע ועשה רעשים החלטתי לתת אותו טרייד אין ולקנות הארד דיסק חדש בנפח של 120 גיגה ואני מבקש ממכם באמת שתעזרו לי איזה חברה לקחת או דגם כלשהו ואיזה כדאי יותר לקחת S-ATA או IDE? והלוח שלי תומך בS-ATA? תודה! נ.ב חברה הכי שקטה שיש ועם ביצועים טובים!

• 7 תגובות
    • 820 צפיות
  18. Started by Dubek,

יש לי מחשב נייד של HP מסוג Presario 700. המחשב הזה היה מכבה את עצמו כל הזמן, אז פתחתי אותו כדי לנקות את המאוורר, והבעיה טופלה, אבל משום מה המחשב כבר לא מזהה את ההארד דיסק. מה שקורה הוא שאני מנסה להתקין ווינדוס, אבל ההתקנה אומרת לי שאין לי הארד דיסק מותקן. כל מה שעשיתי עם ההארד דיסק כשפירקתי את המחשב היה להוציא אותו ולהכניס אותו בחזרה. מה יכולה להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  19. ישלי את הסיגייט ברקודה 60 ג"ב 7200 RPM ובדקתי באמצעות תוכנה שנקראת:SpeedFan את הטמפרטורה של הדיסק הקשיח וזה הראה:39 מעלות! 1. זו טמפרטורה גבוהה מדיי?? 2. אם כן, מה לעשות?

• 25 תגובות
    • 6k צפיות
  20. Started by guyhhh,

הוספתי הארד דיסק למחשב שהיה אצלי פעם בשימוש(ההארד דיסק) ועבד בסדר. כעת חברתי אותו שוב למחשב ומאז המעבד עובד הרבה למרות שהמחשב לא עושה כלום. חברתי למחשב אחר ואותה תוצאה. מה זה אומר שהלך ההארד דיסק?

• 0 תגובות
    • 549 צפיות
  21. Started by Grim Reaper,

כשהמחשב פתוח הכל בסדר אבל כשאני סוגר אותו ונותן קצת לחץ לHDD אז אני שומע טיקים מהמחשב והמחשב נתקע. אני פותח אותו ומגלה שההארד דיסק המשני שלי בוער מחום. זה הארד דיסק שיש לו חודשיים (די חדש) והחלפתי את הישן בגלל אותה בעייה. לט נדבר על זה שגם החלפתי את כל כבלי ה IDE. אני רוצה לצין שהוא מוקף בהמון חוטים והוא למטה ובאמת אין שן איוורור כמו שצריך (להארד דיסק השני יש מאוורר מולו והוא יחסית קריר). השאלה היא האם באמת יתכן שהכל נובע מחוסר קירור או מאיוורור לא אפקטיבי?

• 8 תגובות
    • 814 צפיות
  22. Started by orrm,

שלום, ברשותי שלושה הארד דיסקים של Western Digital כל אחד של 120 ג'יגה בייט מהגרסא המיוחדת. על הארד דיסק אחד מותקנת המערכת והוא מפוצל לשניים (30 ו90) על ההארד דיסק השני ישנו את רוב המידע שלי (סרטים אוסף שירים וכו') השלישי מונח בצד. לפני כמה ימים ההארד דיסק הפסיק למחוק. אני לוחץ delete על הקבצים מאשר, הם נעלמים, אבל לא יורד מקום במערכת. מחקתי קבצים עצומים ועדיין לא מתפנה כביכול מקום. Norton Utilites's Disc Doctor לא עבד, פרמטתי, החלפתי לHD השני והעתקתי המידע, ועכשיו לאחר יומיים גם זה לא מוחק (יש לציין שהשני כרגע מוחק אחרי שניקיתי אותו). מה אני עושה? המידע שעל ההארד דיסק חשוב לי מאוד אבל הוא לא מוחק???????? יש אחריות על ההארד דיסקים כמובן אם יש צורך בזה.

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by a1a1a1a,

איזה הארד דיסק לקנות לשימוש HTPC שישב בסלון ולכן צריך להיות כמה שיותר שקט. הנפח לא מאד משמעותי 500-1000 יהיה בסדר. עד 400 שקל, עדיף פחות. תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by asefvg,

יש לי בכונן D 800gb מתוכם השתמשתי בכ400 אבל זה מראה לי שכמעט כל ה400 הנותרים גם תפוסים כשהם לא באמת תפוסים נשאר לי רק איזה 30 GB פנויים ולפעמים גם מהם זה מתחיל לזייף ולהראות כאילו לאט לאט גם הם נתפסים בבקשה עזרה מה לעשות תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. האם ייתכן ששני הארד דיסקים 200GB כל אחד ישבקו חיים באותו הזמן? ניסיתי לחבר אותם בשני מחשבים שונים, אחד מהם ניתן לזיהוי, אבל העתקת קבצים ממנו גרמה ל-END TASK ל-EXPLORER, והשני, לא מזדהה בכלל בהפעלת המחשב. האם אפשר להיות אופטימי? או.... תודה. עדכון- 7/1 הארד דיסק אחד מבין השניים מתברר כתקין לחלוטין, המערכת עולה והכל בסדר. כאשר אני מחבר את ההארד דיסק השני המחשב עולה אך כמה שניות לאחר שהווינדוס עולה, המחשב קופא ומופיע מסך כחול. עוד אציין שכאשר אני מריץ את המחשב עם ההארד דיסק התקין והספק הקבוע, גם מופיעה הבעיה, אך כרגע אני עם ספק אחר שהבעיה לא נראית איתו.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים