עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by a1a1a1a,

איזה הארד דיסק לקנות לשימוש HTPC שישב בסלון ולכן צריך להיות כמה שיותר שקט. הנפח לא מאד משמעותי 500-1000 יהיה בסדר. עד 400 שקל, עדיף פחות. תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. יש לי דיסק פנימי 320GB של WD. אני רוצה להפוך אותו לחיצוני, אז השאלה היא האם יש לקנות את הקופסה של החיצוניים בנפרד (אין לי צורך ביציאת USB3 כי זה מחשב ישן בעל יציאות USB1.1, אז USB2 יהיה טוב). ועוד שאלה. אני צריך כרטיס הרחבה מ-PCI ל-SATA האם יש דבר כזה (שחיפשתי מצאתי רק ל-PCIE). אשמח לתשובות.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by spike_staff,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות SSD בנפח 120GB, בשביל מע' הפעלה תוכנות ומשחקים. התקציב הא עד 1200 ש"ח אפשר לחרוג קצת עם זה שווה. עדיף מKSP. מה הייתם ממליצים? תודה לכל העונים.

4. Started by yanivu,

היי, מישהו מכיר תוכנה שתבקש ממני כל הזמן סיסמא בהכנסת DOK בכל מחשב חוץ ממחשבים שאגדיר מראש? (לדוגמא שתמשוך מפרט מחשב או סריאלי של נייד וכו'). אני רוצה סיסמא ל DOK אבל לא במחשב שלי כי זה די מציק... תודה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. אני מקווה שזה הפורום המתאים. אני רוצה לגרום, ע"י תוכנה או סקריפט כל שהוא, שכל פעם שאחבר את הDOK למחשב, כל הקבצים שעליו יועתקו תלוך סיפריית גיבוי מסויימת. איך עושים את זה? אני בטוח שישנה דרך. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום, קניתי מחשב חדש וכרגע אין לי כונן ואני לא יכול להתקין תWindows אז השאלה שלי היא כזאות, האם יש דרך להעביר מהמחשב הישן צורב בעל חיבור IDE למחשב החדש עם לוח DS3L שיש לו יציאה אחת לIDE?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  7. מישהו התנסה בזה? win10 על SSD 128GB עובר ל SSD 500GB האם זה עובר חלק או שמומלץ להתקין הכל מחדש על הדיסק החדש?

8. Started by ילד-hw,

אולי פעם אחת ולתמיד מישהו ילמד אותנו כי יש אנשים שלא יודעים עם אתה מקבל ארד דיסק חדש איך מתקינים אותו שלב אחריי שלב איך מגמפרים והופכים למאסטר או סלייב כי יש עוד אנשים שרוצים לדעת על זה! אז תודה מראש ותסבירו נורמאלי! ;D

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by swisaman,

היי, בתוכנות בנצמארקינג כדוגמאת AS SSD יש שני קטוגוריות,4K ו4K-64THRD. על מה כל אחד משפיע + מה זה בכלל 4K? ומהי מהירות קריאה\כתיבה נורמלית בקטגוריות אלו?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. היצרנית היפנית המתקשה ממשיכה לדחוף בכל הכוח את עסקיה בעולם שבבי ההבזק, ומכריזה על טכנולוגיית ייצור תלת מימדית חדשנית שתוכל לתת פייט לכל המתחרות לכתבה

11. 1) הכונן שלי הוא toshiba sd-m1502 עם גירסת firmware 1012 הורדתי את הפריצה מהאתר בגירסת 1816 rpc1 האם היא טובה לדגם שלי? 2) מה הפקודה שאני צריך לכתוב בדוס? האם דיסקט אתחול של ווינדוס יספיק לי? האם צריך עוד קבצים חוץ מהשלשו המסופקים בקובץ זיפ? 3) איך להגדיר את הכונן? secondery master זה בסדר? עוד מידע ששכחתי אני ישמח לשמוע... בבקשה תעזרו לי ותודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by FIRE-KID,

אני לפעמים רואה בפורום את ה דיסק קשיח HD WD SATA 74GB 10000 RPM והמחיר שלו ממש בשמיים והוא רק 74 ג'יגה משהו מוכן להסביר לי מה היחודיות שלו?? זה בגלל ה10000 RPM ?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שלום יש לי התלבטות לגבי אמינות של מערך raid 1 עם שני דיסקים על בקר בובנה בלוח אם ich9 האם הייתם מבצעים מערך דיסקים כזה כאשר האמינות שלו היא ממש גרועה מערך הדיסקים אמור להכיל מידע חשוב של ארגון שאם ימחק או יאבד תיגרם בעיה רצינית מאוד, כמו כן המחשב פועל כשרת הדיסקים שבשימוש הם דיסקים רגילים בגדלי של 50 גיגה עד 2 טרה כמו כן המערכת הפעלה גם כן רצה על הרייד הזה והמחשב עצמו כותב מידע קבוע על הדיסקים! האם לעבוד עם raid מובנה או לחלופין לרכוש בקר ב 300$ אשמח לקבל תגובות

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by nesber,

רכשתי לאחרונה מחשב חדש עם הארדיסק 1TB של סיגייט, דגם st1000dm003. מבחינת ביצועים הכל עובד מצוין, וההארדיסק גם עבר בדיקת מאמץ בחנות המחשבים שבה קניתי את המחשב. אבל, ההתנהגות ה"ווקאלית" שלו ביזארית לגמרי. קודם כל: במצבים מסוימים, בעיקר בפעולות שקשורות לגלישה\הורדה, ההארדיסק מפיק צליל קריאה\כתיבה נמוך וחזק, ללא פעילות של מנורת ה HDD ACTIVITY. בעבר כל הדיסקים שלי היו של WD, ומעולם לא היה מצב של צלילי קריאה\כתיבה ללא אינדיקציה של המנורה...זה ממש מוזר לדעתי. דבר שני: מדי פעם, כשהוא נמצא פחות או יותר במצב של IDLE, הדיסק מפיק "ציוץ" קצר, דומה לאותו צליל מפורסם שבוקע מדיסק כאשר הוא כושל. הציוצים האלה חוזרים כל 5-10 דקות בערך הייתי אומר. אני יודע שאני מציין פה דברים מוזרים שרוב ה…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by crazydiamond,

שלום לכולם נזכרתי בדבר הזה: חבר שלי קנה באינטרנט לפני שנה וקצת מחשב AMD 2000+ עם כל החלקים מובנים על הלוח, הוא קיבל את המחשב באיחור ובתור פיצוי הוא קיבל דיסק בנפח "80GB" הדיסק אם הייתי בודק באמת היה נפח 80 שמחולק לשתי מחיצות של 40 אך בזיהוי חומרה הדיסק זוהה כ ווסטרן דיגיטל 40 GB וגם כאשר פירמטתי את המחשב והתקנתי לו את מערכת ההפעלה מחדש אכן היה 40 GB. השאלה היא באיזה תוכנה משתמשים להכפלת נפח הדיסק - בצורה כזאת והאם התוצאה היא דיסק איטי יותר? או בפירמוט דרך חלונות יש איזשהי פונקציה שאחראית לזה. בברכה.

16. Started by Kitt0s,

http://tweakers.net/nieuws/39419 זה אומנם בגרמנית.... אבל זה 1 TB!!!!!!!!!!!!!!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by e-d-a,

אנשים אני צורב כל דבר החל מ-vcd וmp3 וקבצים תמונות והכל חוץ ממוזיקה למערכת שאני מנסה לצרוב או שלא צורב לי בכלל או שעושה את הבעיה הזאת שבתמונה פה http://photos.walla.co.il/eldada3 ולוקח לו איזה 20 דקות לצרוב או שהוא הורס את הדיסק. יש למישהו מושג למה זה עושה את זה? (עם קבצים אחרים זה תמיד ב100% ב-used read buffer וגם זה 100% ב-buffer level כמה שיותר זה יותר טוב)

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by freerider,

HD למחשב נייד ? קיבלתי לפני כמה חודשים לפטופ טושיבה מדגם 2650XDVD, ולפני כמה ימים ה-HD שבק חיים.. אין לי מושג בלפטופים, HD זה אוניברסאלי כמו במחשבים שולחניים ? יענו קונים איזה שרוצים או שבגלל שזה מחשב נייד יש סוגים שונים ? כמה בכלל עולה HD קטן (20/40GB) למחשב נייד ? מישהו יכול לעזור לי עם הסיפור הזה ? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by DJPOWER,

קיבלתי לפני כמה ימים כונן קשיח 20.4 GB שמתי אותו במחשב שלי ואז רואים 4 כוננים של GB4.5 או משהוא כזה איך אני מחבר את כל הכוננים הקטנים לאחד??

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שימו לב שאני מדבר על כונן בלבד! ולא צורב או משהו כזה. זה מיועד למחשב של אמא והיא לא צורבת. אני רוצה לקנות את הכונן בגלל שהכונן DVD הישן לא קורא את הדיסקים שאני צורב ואני מעוניין שהכונן שאני אקנה יוכל לקרוא את כל המדיות (-DVDR+ , DVDR) וכו'. תודה על כל עזרה!

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by ToMeRv32,

לפני כמה שבועות נפטר הקודם, ואני צריך לקנות חדש. לאחר כמה בדיקות באינטרנט הבנתי שהאופציות הקיימות הן ST1000DM003 של Seagate WD10EZEX של WD שניהם הפשוטים ביותר ו1TB. חיפשתי קצת והבנתי שמבחינת אמינות WD הרבה יותר טובים מSeagate, אבל זה לא משהו ספציפי לכונן הזה.. (http://www.extremetech.com/extreme/175089-who-makes-the-most-reliable-hard-drives) והבנתי בנוסף שהSeagate מעט יותר רועש מהWD.. יש באמת סיבה להתלבט בין השניים? ההבדל במחיר ביניהם הוא שקלים בודדים. אין לי צורך באחד מהיר יותר ואין לי צורך ביותר מהנפח הזה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by shlomom,

שלום, אני רוצה לפתח קצת את הנושא של מכונת צריבות, כרגע תיאורטי אבל יתכן ובאמת אצטרך לבנות אחת בקרוב. אני מעוניין במחשב בעל 8 צורבים לפחות (אולי אפילו 10) שמסוגל לצרוב (בהצלחה כמובן) 8-10DVD במקביל. זה בהחלט יכול להיות מבוסס לינוקס (אפילו רצוי לצורכי scripting) כי זאת מכונה יעודית לנושא. הנפח הכולל של הדיסקים פחות קריטי ה-ISO יועברו למכונה לצורך צריבה מהרשת. אז אני מניח שצריך מארז יחודי שמסוגל להכיל כמות כוננים כזאת, 8-10 DVD writer. כמובן מערכת מחשב שתתמוך בכך - יציאות SATA מספיקות או כרטיס נוסף. ודיסקים קשיחים. אני חושב שהבעיה במכונה כזאת היא רוחב הפס שדרוש בין הדיסק הקשיח לצורבים ולכן צריך לחשוב איך לתכנן את זה נכון. מנסיון, צריבה של DVD בודד מופרעת בקלות על ידי מטלות ש…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by גינגית,

האם יש כזה דבר בכלל? ואם כן - איך אני יכולה למצוא מארז שיתאים לי לזה: https://direct-israline.co.il/sandisk-ssd-plus-2tb-sdssda-2t00-g26-כונן-קשיח-פנימי.html מה אני צריכה לבדוק? (סוג חיבור? גודל?) ואיך אני בודקת את זה? וכמובן - הכי טוב - אם יש המלצה על מוצר ספציפי!... תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. יש לי כונן מקסטור 60GB כבר די ישן.. נראלי 5+ שנים.. כיום אני עובד איתו ללא שום בעייה.. (חוץ מהעובדה שהוא די רועש ונראלי גם טיפה איטי אולי) אבל בכללי אני עובד איתו ואין בעיות.. לאחרונה יצא לי לבדוק את הדיסק הקשיח בתוכנה speedfan שאוספת נתונים על הדיסק דרך משהו שנקרא s.m.a.r.t התוכנה הודיעה לי שהדיסק פגום ואני חייב להחליף אותו מיידית.. ממש היה מודגש שזה מצב קריטי ואני חייב להחליף אותו כמה שיותר מהר.. אבל התעלמתי מזה כי לא בא לי לקנות דיסק קשיח עכשיו.. ואז גם לינוקס הודיעה לי אותו דבר.. המערכת אמרה שבדיסק יש סקטורים פגומים ויש להחליפו.. וגם סירבה לבצע התקנה על הדיסק.. תיקון שגיאות לא עזר לעניין.. השאלה שלי היא האם המצב באמת כל כך קריטי? הדיסק באמת גוסס? יש מצב שבזמן הקרוב אנ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. כתוב שם TEAC/SONY מה זה אומר ?! TEAC זה סוני או SONY זה TEAC ?! :-\ או שזה סתם לא יודע מה ...

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.