אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
צהריים טובים, האם יכול להיות מצב ש HD נייד יהרס מקרבה לממיר של YES? האם כדאי להרחיקם או אין ממה לחשוש?
-
- 4 תגובות
- 887 צפיות
-
-
היי, לא ידעתי באיזה פורום לפרסם אז פרסמתי כאן. רציתי לשאול מה אני צריך כדי לנגן דיסק בלו-ריי על המחשב כדי שייתנגן באיכות הכי טובה? המחשב שלי מחובר בHDMI לLCD 32' .. האם יש צורך בכונן דיסקים שתומך בבלו-ריי /תוכנה מסויימת/מקודדים מיוחדים? או שבכלל חייב DVD תומך בלו ריי תודה רבה
-
- 14 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש HD חיצוני בנפחים שנעים בין 1 ל 2TB. חשוב לי מאוד מהירות העברת הנתונים (יש לי גם תמיכה ב USB3 במחשב). אם יש לכונן יכולות גיבוי כאלו ואחרות אז מה טוב - עדיף.. (בייחוד אם ניתן לחלק אותו למחיצות). תקציב? לא מוגדר. אין לי בעיה להוציא כמה שנדרש על מוצר איכותי (גם בסביבות האלף-אלפיים שח). בברכת חג שמח, גלעד.
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
במקרה בו יש לי 3 כוננים ברייד 0 על מחשב אחד, האם אני יכול לקחת את אותם הדיסקים למחשב אחר ולהמשיך את הרייד שיש לי עליהם? או שזה דורש הכנת מערך חדש?
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום אנשים ,ראתי האתר של אופיס דיפו את החמוד הזה http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000KpR8Scb_ah1RqYi2p1q2GMM:12bbi68k5?id=4213708&pr=QJ5&N=2 31572 30849&sgID=10 המחיר מפתע מעוד , אבל השאלה איזה סיכון אני לוכך פה ? אני לא יודע מה יש בפנים ,יענו של איזה חברה הכשיח עצמו ,תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שאני מתקין מחיצה על דיסק שלא תותקן בו מערכת הפעלה דרך ניהול דיסקים, האם להגדיר את המחיצה כמחיצה ראשית או, כמחיצה מורחבת. אשמח לתגובות...
-
- 4 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום לכולם. התקנתי על המחשב החדש windows 7 64bit ultimatum. כשניסיתי לחבר את ההארד דיסק חיצוני שלי- seagate FreeAgent XTreme דרך חיבור e-SATA, עלו נסיונותי בתוהו. ההארד דיסק מצליח להתחבר דרך החיבור הזה למחשב השני, ולזה הוא מצליח רק דרך usb. בנוסף, כשאני מחבר אותו דרך חיבור הe-SATA, האור בו נדלק, אבל הווינדוז לא מגיב לכך. כתבתי הודעה דומה לפני שבועיים בערך בפורום הזה, והפנו אותי לסטיקי על ahci, אבל גם אין לי מושג איך להגיע אליו, וגם אין לי מושג מה אני אמור לעשות אחרי שאני אמצא אותו. כל הפותר יבוא על תודתו וברכבת חג שמח לכולם!
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
קניתי כונן חיצוני של חברת iomega בנפח של טרה בייט. עשיתי לו פירמוט כמו שצריך על מנת שיפעל על הmacbook שלי אבל ברצוני שלפחות פעם אחת יתחבר לפיסי שלי על מנת שאני יעביר את כל המידע שלי לכונן החיצוני. מה לעשות הלכתי לאיבוד
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום , קניתי היום דיסק קשיח חיצוני חיברתי אותו והכל טוב ויפה אבל איך אני מכבה אותו אם אפשר בכלל? ואם אני אשאיר אותו דלוק הרבה זמן כאשר המחשב דלוק זה עלול לקצר את אורך חייו ? תודה מראש =)
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
היי. ראשית אני רוצה לציין שלנושא הזה אין שום קשר לנושא הקודם שפתחתי, פה מדובר במחשב האישי שלי ושם במחשב של בן דודי. ובכן, ניגש לנושא. לפני כחודשיים קניתי מחשב ואיתו כונן קשיח של 500GB, החלטתי גם לקחת את הכונן הקשיח של המחשב הקודם שלי בו יש נפח של 150GB. לפני שחיברתי את הכונן מהמחשב הקודם שלי, התקנתי את מערכת ההפעלה W7 על הכונן של ה-500GB אשר רכשתי, ופיצלתי אותו לשתי מחיצות. כונן C - עם 35GB (בו מותקנת מערכת ההפעלה ותוכנות קטנות אחרות), ואת מה שנשאר שמתי במחיצה בשם I. לאחר מכן חיברתי את הכונן מהמחשב הקודם שלו, בו גם כן היו שתי מחיצות, אך כיוון שכעת אין עליו מערכת הפעלה החלטתי לאחד אותו למחיצה אחת. כאן העניין התחיל להסתבך; ראשית, גיביתי את כל מה שאני צריך מהמחיצה הרא…
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום , אני מתבלט בין שתי אפשרויות של מה לקנות ואודה לעצה : אני מחפש דרך זולה ומשתלמת לצרכים הבאים : יש לי כרגע HTPC עם כונן של טרה וכונן של 0.5 טרה , אני לא משתמש בשום דבר מיכולות ה HTPC פרט למדיה ולכן אני מעוניין למכור אותו ולעבור לסטרימר (בזמנו חשבתי שאשתמש בו לפיפ"א וכו אבל זה לא ממש יוצא) , בנוסף ל HTPC יש לי עוד לפטופ ומחשב שולחני ולעתים כל השלושה בשימוש כאשר ה HTPC מנגן ושני אנשים עובדים על המחשבים ולכן אני מעוניין לשים את כל המדייה וקבצי עבודה במקום אחד שיהיו נגישים לכולם בו זמנית . לפי מה שאני מבין אין אפשרות כיום לעשות סטרים יציב ואיכותי של 1080P ולכן מה שלא אקנה (בהנחה שאני לא מרים רשת LAN ביתית) צריך לשבת ליד הטלוויזיה בדקתי וראיתי שיש לי שתי אפשרויות : 1. NAS…
-
- 1 תגובה
- 906 צפיות
-
-
מישהו יודע מתי ייצאו כונני SATA3 בנפח 500 GB? כי בינתיים ראיתי שרק Western Digital הוציאו כונני SATA3, וגם הם רק בנפח של 1Tera. זה ממש חשוב לי, כי אני על סף קניית מחשב חדש וצריך לדעת אם לחכות ל SATA3 או לא...
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן. היום פירמטתי מחשב אשר מכיל שני כוננים קשיחים. לכונן הראשון, לו נקרא כונן 0, היו שני מחיצות, C ו-E. ולכונן השני, לו נקרא כונן 1, הייתה מחיצה (D) אחת ועוד 94GB שלא הוקצה לפני. ככל הנראה, היה ווינדוס בעבר אשר מותקן בכונן D אבל כשהמחשב שומש בתקופה האחרונה הווינדוס היה מותקן על כונן C. היום כאשר פרמטתי את המחשב הזה, התקנתי את ווינדוס 7 על כונן C. בסיום ההתקנה כשהייתה אמורה לעלות מערכת ההפעלה ווינדוס 7 בפעם הראשונה במחשב זה אחרי הפרמוט, הופתעתי לגלות שפתאום המחשב אומר לי שיש לי יותר ממערכת הפעלה אחת על המחשב הלא היא המערכת של כונן D שפתאום הופיעה (שאגב לפני כן, לא אופשר לי לבחור בה וזה העלה אוטומטית את של כונן C. בחרתי להפעיל את המערכת של כונן C, כמובן, ווינדוס 7. כאשר ני…
-
- 8 תגובות
- 938 צפיות
-
-
המלצה להארד דיסק 500 גיגה עד 300 שקלים חושב שיהיה שקט ומהיר זה קצת דחוף כי הארד שלי גוסס .תודה רבה לכם מראש
-
- 1 תגובה
- 774 צפיות
-
-
אני מחפש כונן קשיח חיצוני 1T או 1.5T, גודל 3.5 לגיבוי המחשב שיישב ליד המחשב. חשוב לי שיהיה אמין ככל האפשר, גם חשוב לי שתהיה תוכנת גיבוי, ועדיף שתהיה אפשרות לגיבוי אוטומטי (אני לא יודע האם אפשר להשיג את זה באמצעות תוכנה חינמית) יש לי התלבטות בין 4 דגמים: 1. רציתי בהתחלה את Western Digital My Book Essential Edition 1000GB WDBAAF0010HBK http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741952 וכשבאתי לקנות אותו, המוכר אמר לי שהוא חוזר אליו הרבה עם בעיות שהחיבור של כבל ה-USB זז ומתנתק, אתם יודעים על זה משהו? 2. והוא הציע את Samsung 1000GB HXDU010EB 1000GB http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=731757 וטען ש-WD עושים בעיות ו-Samsung יותר טובים ואיכותיים. 3. והציעו לי גם את Seagate Free…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רכשתי Caviar Black של WD מודל FAEX לא הייתי מודע לנושא של advance format זו כנראה הסיבה שלא הצלחתי לעשות לו שיכפול עם אף תוכנה גם מסתבר שהדיסק לא נתמך על ידי תכונת AHCI של הביוס ונאלצתי לבטל. בסוף התעצבנתי ופירמטתי אותו באופן מלא ואחר כך התקנתי הכל מחדש. התוצאה הסופית די טובה הדיסק הרבה יותר מהיר מה Caviar Black 640 שגם מחובר למערכת. מומלץ אבל לא במחיר הזה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה הspinpoint f3 היה קצת רחוק מהבית שלי ולא היה לי כוח להגיע עד אליו... בקיצור אז קניתי בסוף את הseagate baracuda השאלה שלי.. אם ההבדל ביניהם הוא ממש רציני? או שאני לא ארגיש?..
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
-
-
יש לי חיבור בטלוויזיה מובנה של USB ואין לי אליו גישה. הקיר השמאלי מפריע לי ואני לא יכול להכניס את הכרטיס זיכרון לתוך הטלוויזיה כתוצאה מכך. יש דרך אולי לחבר דרך כבל שעובר מהטלוויזיה ועד המחשב? פשוט את הכרטיס זיכרון במקום לחבר לחיבור של הטלוויזיה שהגישה אליו בעייתית, אלא לחבר את זה לכבל שפשוט מגשר בין שניהם. חייב להיות, אני פשוט לא יודע מה לקנות. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מדריך ניהול מחיצות אזהרה חמורה לפני התעסקות כלשהיא עם מחיצות: למרות שתהליכי שינוי גודל והזזת מחיצות אינן מסובכים כשלעצמם, תמיד יש סיכון לאבד מידע. לכן יש לגבות את החומר החשוב לפני שינוי גודל\הזזת מחיצה. כ"כ ישנה אפשרות ששינוי המחיצות יעבור בשלום אך בדרך ישתנה\ימחק סדר הטעינה בBOOTLOADER (עיין GOOGLE) והמחשב לא יטען את מערכת ההפעלה. בעיה זו פשוטה יותר לתיקון ע"י משתמש הממוצע ומעלה וניתן לקבל עזרה בפורום לשחזור הBOOTLOADER. למשתמשים שאינם מנוסים כלל מומלץ לבקש מחבר שמבין\להזמין טכנאי על מנת למנוע עוגמת נפש. לאור ריבוי הת'רדים בנושאי יצירת מחיצות, חלוקתן ושינוי גודל החלטתי לכתוב מדריך מפורט וידידותי ככל הניתן. נא לעיין היטב במדריך ורק אז לשאול שאלות (אם יש) בת'רד…
-
- 7 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
בוקר טוב, לפני שבוע הזמנתי כונן סמסונג 500G hd502hi וקיבלתי במקומו hd503hi . האם הוא טוב באותה מידה או שמא כדאי לי להחזיר אותו?
-
- 6 תגובות
- 918 צפיות
-
-
מה דעתכם על הכונן הבא OCZ Apex Series 120GB Solid State Disk SSD SATA2 NEW http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140392266647&ssPageName=STRK:MEWAX:IT אני מתכנן לקנות בימים הקרובים - סה"כ כולל משלוח כ 1200 ש"ח שימוש - כונן למערכת הפעלה ותוכנות
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מגבה בעיקר קובצי אופיס. לפני כמה שבועות החלו קבצים להשתנות, למשל קובץ אקסל ששקל 500 קילו הפך ל1.7 גיגה!! שמו של הקובץ שונה וכמובן א"א לפתוח אותו קניתי DOK חדש והבעיה עודנה. כמובן שבדקתי וירוסים וכו'. חבר טען שזו בעיה מוכרת והיא מתרחשת בעקבות שינויי מתח בספק או בלוח אם. אשמח לשמוע מכם, תודה.
-
- 5 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום, היום בבוקר הדלקתי את המחשב כמנהגי ושמעתי רעשים מוזרים של נקישות, הרעשים באו מהארד דיסק ובהפרשי זמן קבועים. הווידוס כמובן לא עלה ובמסך הופיעה ההודעה ששולחת אותי לעשות בוט מהדיסק. כשניתקתי את הארד דיסק מהחשמל הרעשים של הנקישות הפסיקו וכך הגעתי למסקנה שזה 100 אחוז בא מהארד הדיסק. מישהו יודע מה זה אומר ? האם איבדתי את כל המידע שהיה לי על הארד הדיסק ?
-
- 2 תגובות
- 706 צפיות
-
-
ככה, יש לי כבר מפרט מוכן והכל, רק מתלבט בקשר לכונן הקשיח. דיברתי עם חנות אצלי בעיר, והבנתי מהם ש SeaGate ו Samsung חוזרים אליהם לא מעט פעמים לתיקונים...ולעומתם Western Digital עמידים בהרבה בפני תקלות. הדגמים המדוברים שאני רוצה הם: WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 ST3500418AS Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 האם זה נכון?
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-
-
שלום יש לי 3 כוננים, 2 של טרה ואחד 250 ג'יג'ה , את שני הכוננים של הטרה הגדרת בביוס (DFI X48 TRES) והתקנתי מערכת הפעלה ויסטה 64 על ה250, משהו קרה והייתי חייב לפרמט את כונן מערכת ההפעלה ואחרי שהכל הותקן, אני שוב מסמן מערך רייד בביוס אבל המחשב מיד אחריי תחילת טעינת מערכת ההפעלה זורק מסך כחול ועושה ריסט, שאני נכנס לביוס נראה כאילו הוא לא מזהה שום כונן, לאחר שאני מבטל את המערך, המחשב עולה מצויין אבל הוא מזהה רק כונן אחד ואומר שאני צריך לפרמט אותו יש לי המון המון מסמכים ודברים שם איך אני יכול לפתור את הבעייה? תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-