עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by doomscripter,

שלום לכל חברי הפורום. כבר הרבה זמן שלא שדרגתי את המחשב שלי ולדעתי הגיעה הזמן, לכן בימים אלו אני מברר לגבי רכישת כונן SSD בסביבות ה 250-500GB , הכונן הולך להריץ בעיקר את מערכת ההפעלה (windows) ועוד כמה תוכנות טיפה כבדות של הלימודים (matlab,pisces,autocad,etap וכו') .אציין שהSSD הולך לעבוד במקביל לכונן מכאני , כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB Sata III. מקריאה קצרה באינטרנט הבנתי שכונני samsung נחשבים הכי טובים ,אבל באמת שלא הצלחתי כל כך להבין מה ההבדל בין הכוננים חוץ ממהירות הקריאה כתיבה שכאשר נכנסים לכונני SSD ההבדל כבר לא כזה משמעותי במפרט היבש .האם מדובר על איכות התוכנה והבקר? איזה כונן לדעתכם מומלץ ? אציין שעוד 9 חודש בערך אני מעוני…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by yehonatan_giladi,

שלום רציתי לדעת לאיזה פרומט אני צריך לפרמט את הדיסק קשיח חיצוני החדש שיש לי (500 gb) כדי שאוכל להעתיק קבצים הגבוהים יותר מ4 גיג'ה כי כשניסתי להעתיק קובץ של 6 גיג'ה הוא לא נתן לי.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Alexkmr,

אני רוצה לקנות הרדיסק חדש, אך אני עובד כל הזמן ואין לי בכלל זמן לנסוע ולקנות. חשבתי על האפשרות להזמין באינטרנט, ורציתי לדעת אם המשלוח לא מסכן את ההרדיסק?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם האם PLEXTOR שווה את מחירו? מה זה נותן לי בסוף? ??? ואם לא, מה כדאי לקנות (צורב)? תודה, יהודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם. קניתי מחשב חדש ובתוכו הארד דיסק 500 GB. בתהלית התקנת החלונות נשאלתי אם אני רוצה ליצור מחיצה חדשה וחילקתי את הכונן לשניים. משום מה מופיע לי רק כונן אחד © בנפח 200 GB וה-300 הנותרים לא מופיעים. מה ניתן לעשות על מנת שיהיו לי שני כוננים C+D ושיופיעו במחשב ? תודה, ניצן

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by iakovl,

מה לקחת? בתחום ה250 Maxtor DiamondMax 10 aka 6V250F0 או WD WD2500KS

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by explize,

הנתונים: HD ישן של WD 40 GB, HD חדש של WD 350 GB JS , מחשב חדש. המחשב התקבל והותקן על הHD החדש מערכת הפעלה חדשה ונקייה(מוגדר כמאסטר). הHD הישן הועבר מהמחשב הישן שעליו יש מערכת הפעלה מותקנת(הוא מחובר בSLAVE לCDROM כי הם מחוברים בIDE לעומת החדש שמחובר בSATA2). הבעיה: ברגע שאני מנסה לגשת לכונן הישן הכל ניתן והכל פועל כרגיל ברגע שאני רוצה להכנס לתקיית ADMISTRATOR(שבתוך המסמכים והגדרות) שבמערכת ההפעלה הישנה(קרי הHD הישן) הוא פוסל לי גישה אליו ובפרטים מודיע שהתקיה ריקה. צ"ל: איך אני מציל את כל הקבצים והמסמכים שנשמרו בתקיה הזאת?!!?(הבעיה היא רק שם..בכל השאר הכל נכנס ובר העברה).

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אפשר להשתמש בבקר ה raid לחיבור רגיל של דיסקים ולא חייבים להשתמש בו לגיבוי או כתיבה לשני דיסקים בו זמנית. כך אפשר לחבר דיסק קשיח, cdrom , dvd , וצורב , כל אחד על בקר נפרד (master) נכון ??

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. ראיתי בזמנו איזה משהו של Thermaltake אבל אשמח להמצלות נוספות. תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by tiger2014,

יש לי הארדיסק של 750 גיגה שאני רוצה להעביר למחשב החדש הבעייה שיש עליו ווינדוס 7 ובמחשב החדש ווינדוס 8 איך אני יכול למחוק את המחיצה עם הווינדוס 7 בדיסק קשיח הישן? לחבר אותו אני יודע השאלה מה עושים עם המחיצה של ווינדוס 7

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. פשוט אצל חבר שלי יש ATA 100 והמשחקים מותקנים אצלו מאוד מהר ,כמו כן גם ההארד דיסק יותר מהיר למשחקים, אצלי יש ATA 133 שאמור להיות בקצת יותר מהיר מה-100 אבל אצלי זה בכלל לא יותר מהיר :nono: לכן אני נוטה לחשוב שלא חיברו לי את ההארד דיסק עם כבלי ATA 133 ,איך אני יכול לדעת האם זה מחובר או לא דרך ווינדוס???? יש לי xp ? לוח 7VRXP REV 2.0 ודיסק MAXTOR 40 GB 7200rpm ATA 133

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by jara14,

אהלן יש לי HD חיצוני שהכל היה בסדר איתו עד אתמול. פתאום כשאני מנסה להיכנס לHD אני מקבל הודעת שגיאה. חשבתי שהוא הלך, אבל מסתבר שהוא עובד חלק על המחשב השני. ניסיתי כמובן להחליף לחיבורי USB אחרים במחשב הסורר אך ללא הועיל. ההארד דיסק מופיע ב- DEVICE MANAGER וגם ב- MY COMPUTER (אבל ללא האייקון הקבוע). לפני שאני עושה פורמט אשמח לקבל כל הצעה. אגב, יש לי XP במחשב הבעייתי.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by assaf972,

שלום לכולם יש לי דיסק קשיח hitachi ultrastar ..147 gb 15000rpm השאלה שלי האם אפשר לחבר אותו למחשב כי הכניסות שלו לא רגילות כמו כול הדיסקים הקשיחים...ואם אפשר הסבר קצר לגביו

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by menny_sh,

יש לי שאלה על צורב..... אם מישהו מכיר חברה של צורבים טובה????? אז שיפנה אלי........ ומה הבופר (BUFFER) הכי גדול ביותר שיש כיום לצורבים????? והאם שווה צורב של LG 32X10X40 ב-395 ש"ח???? 8 מגה בופר...... תשלחו לי לאי מייל: meny_sh@nana.co.il או לאי סי קיו: 137303228 קוראים לי מני...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום לכולם אני מחפש כונן קשיח חיצוני בגודל 2-3 tb,רוב הזמן הוא יחובר למחשב לאכסון ולעתים קרובות הוא יחובר לסטרימר לצפייה בסרטים באיכות גבוהה ותלת מימד. בסטירמר יש חיבור usb 2,3 ובמחשב רק usb 2, מאוד חשוב לי שלא תהיה שום בעיה בהפעלת הסרטים מהסטרימר. התלבטות שלי הייתה בין שתי דגמים : 1)Western Digital My Book Essential Edition 2000GB WDBACW0020HBK שיש אליו אחריות לשנתיים ולפי מה שמצוין המהירות שלו 7200 rpm והמחיר 590 ש"ח 2) Transcend StoreJet 35T3 3TB שאין שום מידע אליו אני כמאט בטוח שהוא 5400 rpm ויש אליו 3 שנים אחריות במחיר 690 ש"ח כרגע רכשתי את wd בגלל שהחברה יותר מוכרת אבל אני עדין מתלבט אם להחליף ל Transcend או למשהו אחר אחריי הביקורות שקראתי על wd

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. כמו כן, אני נתקל בבעיה (שאני לא יודע אם זה הפורום הנכון לכך- אנא תקנו אותי אם אני טועה) בצריבה עם תוכנת NERO 8.0.3.0 כאשר יש לי תיקיה בתוך תיקיה בתוך תיקיה, עם שמות ארוכים, התוכנה מסרסת לי את שם התיקיה, והדבר גורם לבעיות רבות שכן נמחק רוב רובו של השם. האם יש הגדרה שתתן את האפשרות לצרוב עם שם במלואו ? מה גם, שלעתים העומק של התיקיות גורם לכך שבמצתבר נוצר מסלול ארוך למדי, ולכן התוכנה בתחילת הצריבה, מזהירה על הדבר. השאלה כפולה בעניין, האם ישנם הגדרות בגרסא הזו שתאפשר צריבה עם שמות מלאים או האם יש גרסאות מתקדמות יותר, אשר איתם הבעיה נפתרת בקלות יותר (יש לי אפשרות להתקין גרסאות מתקדמות יותר). בתודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by riki10,

קבלתי דיסק מוזיקה אירובי כאשר אני מכניס אותו לcd יש עליו סימן + ירוק ולא ניתן לראות את השירים מישהו יכול להסביר לי כיצד לפתוח את הדיסק אני חושב שאין צורך בפלג תודה מראש לשלוח אלי הודעה באימל ***המייל צונזר***

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. [table][tr][td][/td][/tr][tr][td]מה המצב חברים?, לא חשבתי שהיום הזה יגיע אבל מתחיל להיגמר לי מקום ב HDD חיצוני של 2TB, בעקבות כך חשבתי לרכוש NAS, קודם כל די נמאס מחשבונות החשמל רק כי אני רוצה להוריד כמה טורנטים, דבר נוסף הוא שנמאס כל פעם שאני צריך משהוא, צריך 2 מחשבים דלוקים רק כדי לגשת לקובץ כלשהוא מהדיסק, יש לי בראוטר USB האמת אבל זה מקרטע משהוא מבחינת מהירות, ומוגבל לגודל הידסק שאני מחבר, NAS ממה שקראתי חוסך גם חשמל וגם יכול לעשות קימת כל דבר שמחשב רגיל יכול, כולל הורדות מטורנט והם לא תופסים הרבה מקום כמו NAS בנוי, אני יודע שאפר עפילו להתקין מארכת *NIX שלמה במקום מה שיש בהם ואז השמיים הם הגבול, מבחינת BAYS חשבתי על לפחות 4 לשימוש עתידי וכננרה שימוש ב HDD של 3TB לפחות ע…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by mystikal,

לפני מספר ימים החלטתי בהמלצת הסטיקי ועוד המלצות רבות מהרשת לקנות את ה- HD103SJ בכל מקום כתוב שהוא שקט במיוחד אבל אצלי הוא מזמזם שאפשר לשמוע בכל הבית ללא ספק רועש הרבה יותר מהרגיל האם זאת תקלה ? מה ייתם ממליצים לעשות במצב כזה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by iyehuda,

אני בזה הרגע בקנדה עם דיסק צרוב PAL כיצד אני יכול להפוך ל NTSC זה ממש חשוב לי דרך אגב קניתי פה צורב DVD של LG 4163B שחור ב 60 דולר קנדי OEM

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אהלן חברים, יש לי במחשב 3 הארדיסקים 2 של SEAGATE ואחד של SAMSUNG הבעיה היא עם אחד מהSEAGATEים הוא עובד הכל טוב ויפה..הוא גם עבר בדיקה ע"י הכלים של היצרן (בדיקה שאני בצעתי) ונמצא תקין הבעיה איתו הוא שהוא פשוט נעלם מהCOMPUTER אחרי פרקי זמן לא קבועים..ורק RESTART מחזיר אותו.. הוא גם לא מופיע בDEVICES ככה שאני משער שהBIOS פשוט מאבד אותו סתם כך פתאם .. הפרטים המדוייקים של הארדיסק הם Model: ST31000340AS, Firmware: SD1A אם מישהו מכיר את התופעה או יכול לזרוק רעיונות מה לבדוק זה עשוי להיות מועיל... תודה מראש לכל העוזרים, וחג שבועות שמח

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אח שלי האידיוט נתן לחבר שלו לחבר את הכונן A לאחר שהקבל יצא והאידיוט חיבר את הקבל עקום ודפק את הקבל ואת הכונן עכשיו הקבל חשמל הקטן שהיה אמור להתחבר לכונן A הרוס ושבור ואני חייב אחד אחר בדחיפות כדי להתקין את הווינדוס שוב (הוא עושה בעיות ...) עכשיו התקשרתי לסתם חנות מחשבים שקרובה אלי והם אמרו לי שאי אפשר להשיג רק את הקבל ואני חייב להחליף את כל הספק ! שאלתי בקיצור היא האם זה אפשרי להשיג קבל כזה בלי להחליף את כל הספק ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום חברים, עוד ימים ספורים יגיעו אליי שני כונני Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS. לעת עתה אתקין Windows XP Home, בהמשך, אני מניח שלאחר יציאת SP1, אעבור לויסטה. אני יודע ששני כוננים שכאלה יעניקו לי די מקום, אך לשם יעילות עבודה עם המחשב, אשמח לטיפים בנוגע לחלוקת כונן; 1) כמה להקצות למחיצת C, לשם נוחות בהמשך עם ויסטה? 2) האם אתם מתקינים תוכנות / משחקים במחיצות נפרדות, על אותו כונן בו מצויה מערכת ההפעלה? 3) האם כדאי להתקין תוכנות / משחקים בכונן נפרד, בו לא מצויה מערכת ההפעלה? 4) אילו חלוקות יכולות להיות יעילות למהירות עבודת המערכת / תוכנות / משחקים, נוחות פירמוט והתקנה וכו'? אשמח לטיפים, רעיונות ולדעת כיצד מחולק הכונן שלכם. ת'רד שיכול להיות שימושי גם לגולשים נ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by User_Name,

יש לי כונן DVD של Toshiba, במהירות 16x48, דבר קטן שמציק לי הוא המהירות שהכונן נפתח 2 , 3 שניות. אני יודע שזה סתם בזבוז כסף לקנות חדש, אבל האם הכונן של LG נפתח מיד כשלוחצים על הכפתור? יש דרך לסדר את הזמן שלוקח לכונן להפתח?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Jenia24,

אהלן, אני מחפש DOK 32GB עד 150 ש''ח. השימוש היחיד שלו זה אני הולך לחבר אותו לLCD שלי ולראות סרטי 1080p. קודם השתמשתי ב-Kingston G2 שהמהירויות שלו עמדו על קריאה: 20 מגה~ כתיבה: 4.5 מגה~. אז אני מחפש משהו שיהיה יותר מהיר. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.