עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by ADIR_M,

יש לי כרטיס זיכרון שהיה בשימוש במצלמה דיגיטלית ברגע שחיברתי אותו למחשב בעזרת קורא כרטיסים הוא דורש פירמוט וכרגע הוא גם לא עובד במצלמה. יש דרך לשחזר את התמונות שעליו?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכולם. יש לי קלטות וידאו (הישנות, של מכשיר וידאו), אני רוצה להעביר אותם למחשב ולאחר מכן להמירן לפורמט AVI. תודה מראש למי שיעזור לי אורי.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. שלום רב לכולם, אני מחפש פתרון לאחסון קבצים גדולים עם אפשרות לגשת אליהם במהירות ושיהיו זמינים בכל זמן... שטח האחסון שאני צריך הוא לפחות 2TB עם אפשרות הרחבה עתידית... חשבתי על קניית מחשב רגיל ולחבר אליו משהו כמו 8 כוננים קשיחים בנפח של 320GB בחיבור SATA כשכל אחד מהם עולה 570 שקלים וכך אוכל להוסיף כוננים קשיחים ככל שארצה. השאלה היא האם אני יכול לעשות משהו כשזה ועד כמה כוננים אני יכול לחבר למחשב זה דרך לוח האם וכרטיסי הרחבה... מצאתי פתרון אחר והוא יחידת אחסון חיצונית בגודל של 1TB של חברת WD במחיר סביר (אולי) והנה קישור לפרטי היחידה: פרטים באתר החברה: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=270&language=en פרטים ב-ZAP להשוואת מחירים: http://www.zap.co.il/model.…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by J0n1,

יש לי שני HDD, אחד של 80 והשני של 160 אני רוצה לפרמט ולחלק אותם בצורה האופטימלית. עד עכשיו היה לי 80 אז עשיתי חצי למערכת הפעלה (XP) ותוכנות, וחלק שני לקבצים חשובים (סרטים,תמונות,מוסיקה...) שלא נמחקים בפירמוטים. עכשיו שהוספתי עוד 160 אני לא יודע אם להקציב את כל ה80 הקיים לתוכנות ומערכת הפעלה, או שאולי נעשה כונן לOS ותוכנות, ושני כוננים לקבצים חשובים. במידה וכדאי לעשות כך, כמה יש להקציב למערכת הפעלה + תוכנות? תודה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by yaniv1306,

התקנתי כונן נוסף במטרה עיקרית לגיבוי אך גם להמהרת המחשב טיפה אייך אני מחלק את המידע(תוכנות ,משחקים,סרטים,עריכת סרטים,WINDOWS,..) הבנתי שכונן נוסף מחלק את העומס ומאיץ במעט את המחשב אייך לעשות זאת נכון?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. יש לי כרגע RAPTOR. הוא מהיר, הוא 8.6MS לעומת כוננים אחרים שהם 18MS וראיתי שזיכרון USB נייד הוא 0.7 MS שזה מהיר מאוד ! כדאי לי למכור את הראפטור ולקנות את הזיכרון הזה למערכת הפעלה ? ויש אפשרות לקנות זוג של 8GB ולעשות אותם ככונן אחד של 16 ?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by 114508534,

שלום התקנתי שני כונני SATA, שניהם בידיוק אותו הדבר או דגם ואותו גודל, היו קודם מחוברים ב RAID , אחרי ההתקנה הופיעו שני הכוננים במחשב שלי ופתאום שמתי לב שאחד נעלם, בביוס שניהם מופיעים במנהל התקנים שניהם מופיעים. אז מה הבעיה ולמה אחד נעלם. תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. איזה כדיי לקחת?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by ZoBy,

קניתי צורב DVD דגם GSA-4163B של LG, אבל הוא בא בלי שום דבר. אין לי דיסק התקנה ואני לא מוצא שום דרך להתקין אותו מהאינטרנט או מהמחשב. כשאני מנסה להתקין דרך add hardware זה מבקש דיסק התקנה או קובץ התקנה. מישהו יכול לעזור לי להתקין?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by nore0,

שלשום פירמטו לי את המחשב לא יודע אם זה קשור אבל התקנתי DAEMON Tools ו-Alcohol 120% עכשיו אני בא להכניס דיסק והמגש לא נפתח אין גם את האייקון ב-מחשב שלי מה יכולה להיות הבעיה ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by tellmy,

שלום. אני רואה הרבה שממליצים על הHD של WD עם ה 8 מגה קאש. מישהו יכול להסביר לי מה זה הקאש הזה? כמה קשא בדרך כלל יש לHD אחרים? זה אותו קשא כמו הקאש של המעבדים? תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by fedora,

שלום. אני לא מצליח לעשות mount להארד דיסק נייד בNAS4FREE הכונן של WD מפורמט NTFS אין לי ממש ניסיון בfreebsd. ניסיתי לעבוד לפי כמה מדריכים. כמו אלו: http://www.nish.com/2013/how-to-mount-usb-drive-on-freenas/ https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=104826 ללא הצלחה. אשמח לעזרה. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. היי, אני רוצה לאחד שני כונני SSD לכונן אחד, ז"א שהנפח של שני הכוננים יתאחד ויהיה שלם. אלו הכוננים שיש ברשותי: Samsung 120GB EVO850 - הכונן שכרגע נמצא במחשב ומותקנת בו מערכת הפעלה. SanDisk 240GB Plus - הכונן החדש שאני רוצה להוסיף. איזה RAID אני צריך לעשות כדי שהנפח של הכוננים יתאחד? חוץ מזה, ברגע שאני מאחד את הכוננים אני לא אאבד את החומר שיש לי בכונן שכבר מותקן בו הווינדוס, נכון? תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by ModChiP,

קניתי דיסק קשיח של סיגיט 2 טרהׁ (לפני כמעט שנתיים) הוא התחיל לעשות רעשים, לפני שעוברות שנתיים- לקחתי אותו למימוש אחריות. הם החזירו לי דיסק 2 טרה בלאק של WD- מחודש(כתוב מחודש על הדיסק) אמרתי להם שאני רוצה חדש- הם לא הסכימו לתת. מה ניתן לעשות? כתבתי על החשבונית שלא ניתן לבדוק תקינות דיסק ויש לי את העותק של מה שחתמתי עליו. באיבורי באותו מקרה- הביאו לי באותו רגע דיסק חדש. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. היי, מחפש המלצה בשביל מישהו שעובר ממחשב חדש ישן עם כונן מכני ל-SSD בפעם הראשונה. המפרט הולך להיות ככל הנראה מבוסס על Coffee Lake (אולי Kaby Lake אבל ככל הנראה לא) הכונן הולך להרכש מפלונטר ככל הנראה. מכיוון שלא נראה שיש צורך בכונן m.2 nvme (למרות שיש תמיכה ללוח כאמור מכיוון שיש כרגע רק לוחות עם Z370) אז המחשבה המקורית הייתה ללכת על כונן 2.5 אינץ' SATAIII. השאלה היא על איזה מבין הכוננים שבקישור הזה הייתם הולכים? בהתחלה המחשבה הייתה ללכת על הכונן של סנדיסק למרות שהוא ישן פשוט כי הוא זול. החסרון לפי מה שהבנתי הוא שאין לו DRAM ועל כן פחות מומלץ. עד כמה זה קריטי? (אני יודע שזה עדיף על כונן מכני, אבל ברכישת מחשב חדש האם שווה להשקיע את הכסף הנ…

16. Started by nec_000,

שלומדים ממנה לא מעט בתחום, בכלל זה גם על "ההבדלים הביצועיים" הזניחים והבלתי מורגשים בשימוש יום יומי, בין כוננים שבאותו סגמנט. מומלץ לצפות לפני כניסה (לצרכנים חדשים):

17. שלום לכם... יש לי מחשב נייד DELL בדגם lnspiron 5000 5547. הדיסק קשיח ישן 1TB יש בהרבה הרבה סקטורים פגומים. ולא עולה לי חלונות 8.1 HOME בגלל סקטורים פגומים. אני רוצה ליקנות דיסק קשיח חדש SSD 1TB, אני צריך דחוף ליקנות דיסק קשיח חדש אני ראיתי באתר חנות KSP כונן קשיח Samsung 860 Pro Series MZ-76P1T0B 1TB SSD SATA III כתובת האתר : https://ksp.co.il/?uin=47372&select=.1033..152..137..682..489..371..860.&txt_search= האם זה כונן קשיח יעבוד מהיר ויעלה לי חלונות 8.1 מהר מאוד וגם בזמן העבודה יעבוד מהר? האם זה מתאים למחשב נייד שלי? אני ראיתי מחיר בחנות KSP האם יורידו מחירים זולים בגלל בלאק פריידי, האם לחכות לזה או ל…

18. שלום, ביקשו ממני לעזור בבחירת כוננים חיצוניים לגיבוי מידע במעבדה מחקרית, ואשמח לעזרתכם. כרגע מדובר על 4 כוננים של 2T כ"א, אך ייתכן שהכמות תעלה. מדובר בגיבוי של מידע מניסויים שהושקע בהם מאמץ רב, והם חשובים הן עבור המעבדה והן עבור הסטודנטים לתואר שני ושלישי במעבדה שצכירים להתבסס על תוצאות הניסויים בתיזות שלהם. לכן, אמינות הכונן כאמצעי גיבוי חשובה מאד. בנוסף, מדובר במכשירים שיהיו בשימוש לטווח ארוך, ולכן יש יתרון לתקופת אחריות ארוכה. דרושה תמיכה ב- USB2, מכיוון שחלק מהמחשבים קצת ישנים. העדפה לחנות מאזור חיפה, אך אם יש סיבה מספיק טובה, ניתן לשקול חנויות מכל חלקי הארץ, כל עוד הן נותנות שירות "עד הבית". אשמח להמלצות. בברור ראשוני מול פנדה מחשבים הוצע הדגם הזה: http://www.pandas.…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by atila3,

ברשותי מחשב עם מעבד QUAD ו-4 ג'יגה זיכרון ולאחרונה המחשב החל לעבוד לאט , חשבתי שמערכת ההפעלה עייפה אז פירמטתי והתקנתי מחדש , הבעיה הסתדרה למס' ימים ושוב חזרה פירמטתי שוב והתקנתי גרסה שונה של ווינדוס וזה עבד מס' ימים בסדר ושוב חזר, לוקח למחשב הרבה זמן עד שהוא מגיב כמו כן הוא נתקע אודה לתשובתכם מהי הבעיה?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by avive,

שבת שלום, אני מתלבט בין שני הכוננים האלו, למישהו יש ניסיון איתם ויכול להגיד לי איזה מהם עדיף? תודה מראש. http://www.ebay.com/itm/Toshiba-Canvio-Basics-USB-3-0-5Gb-s-1000GB-1000G-1TB-2-5-External-Hard-Drives-/200911919898?pt=US_External_Hard_Disk_Drives&hash=item2ec7489b1a http://www.ebay.com/itm/LaCie-Rikiki-USB-3-0-Aluminum-2-5-Portable-Hard-Drive-1TB-301952-/111020274484?pt=US_External_Hard_Disk_Drives&hash=item19d952f334

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ORrrr,

שלום, אתמול קיבלתי את ה Sandisk 32GB class10 שהזמנתי מ my memory. כולי שמח ומאושר הכנסתי אותו לתושבת USB שבעצם מתפקדת כמו DOK רגיל ומאפשרת להעביר קבצים לכרטיס במהירות. העתקתי כבר את כל הקבצים מהכרטיס 16GB הקודם שלי כבר למחשב ועכשיו באתי להעביר אותם ל 32GB. אחרי כמה שניות שהוא העביר כבר כמה קבצים אני מקבל הודעת שגיאה של cant read from source file או משהו כזה. וכשאני מנסה להכנס לכרטיס זכרון ולוחץ על קובץ הוא אומר לי להכניס דיסק או משהו כזה כאילו שהמחשב לא מזהה שם כרטיס זכרון. ניסיתי להכניס ליציאת יו אס בי אחרת וגם אותו דבר. ניסיתי לפרמט ווינדוז לא מצליח לפרמט. נכנסתי לדיסק מנג'ר של ווינדוז, והוא אומר לי שיש לי מחיצה בריאה עם מערכת קבצים RAW. ניסיתי לעשות חיפוש קטן וניסיתי ע…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by yirmio,

שלום לכולם! אני רוצה לקנות כונן SSD 120 GB למחשב נייד מדגם asus 1215b. עם 8 GB זיכרון ו win7 64 bit כרגע יש לי כונן רגיל של 500 GB ואני רוצה להחליף אותו. יש לי שתי שאלות: [list type=decimal] [*]עד כמה החלפת הכונן תשפר מהירות המחשב? אני משתמש בעיקר לגלישה באינטרנט ועבודה עם מסמכי אופיס והרבה visual studio לצורך לימודים. [*]מערכת ההפעלה מגיעה בתוך המחשב, להבנתי על הכונן הקשיח, איך אני מעביר אותה לכונן החדש? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by 4xtos,

יש לי מחשב יחסית ישן עם כונן של 160/320GB(לא זוכר, איך אני בודק אם זה IDE או SATA?) ויש לי במחשב כונן 1TB עם שני מחיצות שמותקן בו W7 ולוח אם TH67+, איך אני יכול לחבר את הכונן השני?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by gad57,

תחשבו שוב! SSD בחיבור IDE http://www.ebay.com/itm/KingSpec-2-5-32GB-PATA-IDE-4C-44PIN-32GB-Hard-Drive-SSD-IBM-T40-T41-T42-/300745319081

25. Started by AnTiSh0ck,

שלום, ברשותי DOK של HP דגם v220w 16 GB לאחר ביצוע scan and fix ליואסבי (שהיה דיי מלא ד"א) היואסבי לא מגיב כאשר הוא מוכנס למחשב (לא משנה איזה מחשב ולאיזה כניסה), לוקח לווינדוס המון זמן ל"טעון" אותו ולבסוף עולה שגיאה שהוא לא מצליח לקרוא אותו. היואסבי אצלי בערך שנתיים + ... יש משהו שאפשר לעשות כדי להציל את היואסבי? או שהוא הלך לעולמו?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים