עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. היי, להלן התוצאות: מדובר ב-HDD של Toshiba, בגודל 2.5" עם 7200RPM רץ על ווינדוס 10, מחובר ב-SATA. האם זה תקין? אם לא - מה אפשר לעשות כדי לשפר?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by erashel,

שלום, אני רוצה לקנות SSD לא יקר כ"כ. 240-250GB עדיף עד 400 ואפילו פחות. אני לא בעניינים בתחום הזה חוץ מזה שאני יודע על שEVO 850 זה טוב אבל זה יקר. איך הSSD של סנדיסק למשל? אני לא מתכוון לעשות שימוש כבד של העברת קבצים או משהו, רק רוצה שהמחשב יעלה מהר ויגיב מהר יותר אז מחפש משהו סביר ולא יקר מדי. אשמח להמלצות תודה.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by tiger2014,

האם הוא מספיק בשביל להתקין עליו ווינדוס 7 64 ביט עם תוכנות? אם אני מתקין עליו נגיד את הווינדוס ב SSD ושם את שאר המשחקים על כונן רגיל 3.5 זה עדיין יטען משחקים מהר? כמה מקום נשאר בכונן לאחר התקנת וווינדוס 7 64 ביט?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by zilbermm,

קניתי לפני שבוע. שלוש צריבות במהירות X4 של סרטי DIVX עברו בשלום, אבל שניסיתי לצרוב קבצי MP3 (אני מציין מפני שאולי למספר הקבצים יש קשר) הצריבה נפלה לי פעמיים באמצע ולמראית עין היא נפלה באותו מקום. יש לי נסיון טוב עם LG אבל על הצורב הזה שמעתי גם דברים רעים. האם יכול להיות שלמדיות יש קשר? אילו מדיות מומלצות? יש בעיות מוכרות לצורב מנסיון הגולשים?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by D-Bang,

רכשתי כונן קשיח ( 80GB ( WD800JB אני עובד עם WIN XP SP2 יש מגבלה מסויימת, שמעבר לגודל מסויים יש צורך בלחלק את הדיסק? האם ישנו צורך בלחלק דיסק של 80GB??

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. יש לי דיסקים נשלפים המשמשים לגיבוי ובזמן האחרון הופיעה תופעה מוזרה. כאשר אני מכניס אחד מהדיסקים הוא מזוהה ע"י המחשב (מותקנת לי תוכנת USB safely remove אשר מזהה את כל כל ההתקנים הנשלפים) כסוג הדיסק (למשל ST2000DM-001) ולא ע"י שמו במערכת (דיסקי הגיבוי אצלי נחשבים ככונן :X) ואני לא יכול לגשת לדיסק. אני חייב לגשת ל Disk management בה הדיסק מופיע ולבצע שינוי אות הכונן ל X כדי שאוכל לגשת לכונן. מישהו יודע איך לפתור את הבעייה הזו? (היא הופיעה לפני מספר חודשים, עד אז הכנסת הכונן זוהתה כדיסק הנכון מייד)

7. Started by Natan_Rozen,

היי ניסיתי לצרוב היום דיסק רק עם track אחד, והכל עבד כרגיל, לא קיבלתי הודעת שגיאה ב-Nero או משהו בסגנון. הדיסק עצמו עובד בכונן התקליטורים של המחשב, אבל בקומפאק דיסק הוא לא עובד משום מה... חשבתי אולי בגלל הקידוד שלו (320kb/s), ניסיתי להוריד את זה ל-128kb/s ועדיין זה לא עבד. יכול להיות שהקומפאק דיסק לא מזהה רק טראק אחד בודד? ??? חשבתי בהתחלה שקרה משהו לקומפאק דיסק, אז ניסיתי לשים דיסק אחר והוא עבד מעולה. ואת הדיסק שלי שצרבתי הוא לא הפעיל. מה הבעיה?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום! חיברתי למחשב דיסק קשיח SATA II חדש. כאשר ניגשתי ל-Computer Management, הופיע לי Wizard שביקש ממני לאתחל את הכונן החדש, אז אמרתי לו בסדר (אי-אפשר היה ליצור מחיצה חדשה בלי אתחול). עכשיו, אני לוחץ עליו עם הלחצן הימני של העכבר ובוחר ביצירת מחיצה חדשה. מופיע לי חלון New Volume Wizard שמאפשר לי ליצור מחיצה חדשה בתור Simple. מה זה Simple Partition? למה אני לא יכול ליצור מחיצה חדשה בתור Primary Partition כמו הדיסקים הקשיחים האחרים שיש לי במחשב?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by The Bobcat,

יש לי הרד דיסק 40 גיגה של Maxtor, ומשום מה יש לי רק 31 גיגה. למה זה? ואיך אני יכול החזיר את הזיכרון האבוד?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום! אני מתכוון לקנות מחשב חדש בעוד חודש ימים או קצת פחות. אחד הצרכים הוא טעינה ושמירה מהירה של קבצים ענקיים . אס.אס.די. לא בא בחשבון. החלטתי לבדוק אם שווה לי לחבר שני כוננים של WD ב- RAID LEVEL 0 למה WESTERN DIGITAL? מפני שזהו היצרן היחידי שעבדתי אתו אי-פעם (מאז 1994) ועד היום לא הייתה לי אפילו בעיה אחת של אובדן נתונים. אנא אל תמליצו לי על ציוד מיצרן אחר, זה לא יעזור. אני אוהב לחשוב שאני די מבין במחשבים, אומנם מעולם לא עבדתי עם RAID אז, אנא סלחו לי אם חלק משאלותיי נראות לכם מפגרות. צריך בקר? יש דבר כזה: בקר RAID מובנה בתוך לוח אם? אם איני טועה הבנתי שיש RAID בתוכנה. איפה עומד המעבד בכל העניין הזה? עד כמה הוא "משלם את המחיר"? תגידו לי אם מה שאני חושב לעשות הוא בכלל הגיונ…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. יש סיכוי שהארדיסק עשה את שלו ופשוט מת? WD 250KS ההארדיסק מזוהה בביוס. http://ufu.co.il/files/7aw6owt5ayxpumrpb8x9.jpg מה אפשר לעשות?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. היי, מחפש המלצה בשביל מישהו שעובר ממחשב חדש ישן עם כונן מכני ל-SSD בפעם הראשונה. המפרט הולך להיות ככל הנראה מבוסס על Coffee Lake (אולי Kaby Lake אבל ככל הנראה לא) הכונן הולך להרכש מפלונטר ככל הנראה. מכיוון שלא נראה שיש צורך בכונן m.2 nvme (למרות שיש תמיכה ללוח כאמור מכיוון שיש כרגע רק לוחות עם Z370) אז המחשבה המקורית הייתה ללכת על כונן 2.5 אינץ' SATAIII. השאלה היא על איזה מבין הכוננים שבקישור הזה הייתם הולכים? בהתחלה המחשבה הייתה ללכת על הכונן של סנדיסק למרות שהוא ישן פשוט כי הוא זול. החסרון לפי מה שהבנתי הוא שאין לו DRAM ועל כן פחות מומלץ. עד כמה זה קריטי? (אני יודע שזה עדיף על כונן מכני, אבל ברכישת מחשב חדש האם שווה להשקיע את הכסף הנ…

13. Started by winner100,

שלום לכולם, קניתי את הssd של אינטל שנמכר כחלק מהקניה קבוצתית. כיום הוא אצלי סגור. בסוף השבוע אני מתכון להתקין. לא לקחתי בחשבון תמיכה בלוח שלי. יש לי לוח של חברת dfi החברה נסגרה כמו שאתם בטח יודעים. השאלה האם הלוח יתמוך לי במאה אחוז בssd? להשיג דרייברים עדכניים דרך dfi אני לא חושב שזה אפשרי. אני ישמח לתגובות. נ.ב הלוח בן 3 בערך אם זה חשוב. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by dbbd,

לא ברור לי אם יש תשובה מדעית, ולכן אשמח לשמוע דעות מנומקות כשמחברים דיסק חיצוני בחיבור USB למחשב, איזו דרך חיבור עדיפה (ולמה) 1. חבר קודם את הUSB למחשב, הפעל את הדיסק אחר כך 2. הפעל את הדיסק ראשון, חבר את הUSB למחשב שני

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Mactural,

בזמן האחרון ניסיתי לצרוב כמה סרטים מהמחשב ולראות אותם ב DVD, חלק עבדו, חלק לא עבדו, חלק עבדו רק על חלק מה DVDים. אני מבין שיש עניין של DVD תומך DivX, אבל יש הרבה מאוד סרטים שהם בכלל ב Xvid, וגם הם עובדים ב DVD שלא רשום עליו מילה על תמיכה ב Xvid, אלא רק תמיכה ב DivX, ואף אחד מהם לא יעבוד בDVD רגיל. בשורה התחתונה כל העניין הזה של הפורמטים והתמיכה של DVD זה בלאגן אחד גדול. הייתי רוצה לקבל תשובה, אם למישהו יש מושג - מה זה Xvid, מה זה Divx איזה DVD תומך במה ובעצם מה אפשר לצרוב ואיך? מקווה שיש פה מישהו שיש לו מושג מכל הבלאגן הזה =\ תודה רבה מראש. נ.ב. אה, ואם אפשר בבקשה לקבל תשובה במילים מובנות ובלי מושגים שרק יבלבלו עוד יותר... שוב תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אני יכול לחבר כרטיס SD 40GB למחשב ולהתקין עליו WINDOWS ? ככה שהווינדוס וכל התוכנות המובנות בכונן C שעליו אני יתקין (אם אני יכול?) יעבוד הרבה יותר מהר. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by zurkin1232,

שלום לכולם. אני מתחיל להתעניין בקניית צורב DVD. רציתי לדעת האם כדאי לקנות צורב עכשיו (לדוגמא NEC 3500A שממליצים עליו) או שאולי כדאי לחכות לדגמים חדשים. האם יש למה לחכות? כלומר האם צפויות להגיע בזמן הקרוב (נניח חודש) טכנולוגיות חדשות או דגמים משופרים משמעותית? אני שואל מאחר ואני לא רוצה לקנות כרגע צורב ולגלות עוד חודשיים שהוא לא רלוונטי...

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום רב לחברי הפורום. לפני שאני קונה כונן קשיח למטרת גיבוי, הייתי רוצה להתייעץ אתכם בנושא ולשמוע את דעתכם, ועל חווית השימוש שלכם. אז ככה, עד היום הייתה לי חוויה מאוד לא טובה עם כונן קשיח חיצוני, Transcend StoreJet. למרות שהכונן מפורסם כאחד שעמיד יותר ביחס לאחרים עם כיסוי בולם זעזועים, הכונן נפל לי מגובה של כ0.3 מטר והלך לעולמו. למרות שאני אדם שמאוד שומר ועדין עם הכוננים האלו (למעט מעידה חד פעמים אחד), הכוננים הניידים מאוד קטנים, קלים ומרגישים לי מאוד שברירים. לכן חשבתי ללכת על כיוון של כונן קשיח פנימי עם מארז חיצוני לחיבור בUSB, שאאכסן אותם באופן קבוע בארון. ובעקבות המשקל הסיכוי שהכונן יפול לי שוב, אפסי. אז מספר שאלות: 1) האם כונן קשיח…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. Started by G-FoRcE,

יש לי את ההרד דיסק הזה שלוש שנים והוא עושה בעיות... דרך אגב הוא 10 GB

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום, יש לי 2 הארד דיסקים חיצונים (1GB כ"א) של סמסונג, אותם אני מגבה באופן חודשי, לסירוגין (אחד בכל חודש עוקב, כך שכל כונן עובר גיבוי כל חודשיים) ברצוני להוסיף תוכנה חיצונית (שונה בכל אחד מהארד דיסקים האלו - לוידוא שרידות), כך שאם הכונן 'יפול' בידי זר - הכונן יהיה נעול. מהן 2 התוכנות החינמיות המומלצות לשם כך? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by T-boon,

הי, לאחר חיפוש בפורום וגם מנסיון אישי, התופעה די מוכרת, צרצורים כאשר כותב/קורא... הדיסק שלי - (HITACHI 1 TERA) בן 4 שנים ובשנה האחרונה התחיל לצרצר, לפני כן עבד שקט. ראיתי פתרונות של תושבות גומי,קופסה מספוג מבודד ורעיונות של דיסק תלוי על גומיות. אני לא מעוניין לקנות מוצר שכזה כרגע, מעדיף לאלתר משהו טוב ואיכותי, האם למישהו יש רעיון? וכמה זמן דיסק מצרצר יכול להמשיך לעבוד? יש לי רק סרטים עליו, לא משהו אשר דורש גיבוי. רק מעוניין להשקיט כמה שניתן. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Romek Tagid Lo,

מה עדיף עבור הדיסק שעליו מותקנת מערכת ההפעלה XP ? מה עדיף עבור דיסק שישמש לאחסון נתונים (סרטים, מסמכים וכו') ? יתרונות ? חסרונות ? האם יש סיכון בהמרת הדיסק הראשי וכל מה שמותקן עליו (XP ותוכנות) מ FAT32 ל NTFS בלי לאבד את המידע ? האם עדיף לפרמט, להמיר ולהתקין ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Western Digital מאמינה כי מצאה את השיטה המתאימה להפיח חיים חדשים בעולם כונני האחסון המכאניים: MAMR לכתבה

24. Started by House M.D.,

היי. היום קיבלתי את הכונן Crucial M4 128GB. התקנתי את הוינדוס והכול עובד כמו שצריך, אני מאוד מרוצה. רק דבר אחד מוזר, כשאני מסתכל בנתוני S.M.A.R.T באמצעות CrystalDiskInfo, אני רואה נתון בשם "Non-4k Aligned Access" שגודל כל הזמן. האם זה אומר שאני צריך לעשות לו Align? מצורפות תמונות מ- CDI ומAS SSD . כמו כן אשמח לדעת האם התצואה שקיבלתי תקינה. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. Started by drorhazan,

אני אוטוטו מסיים את הקורס בג'ון ברייס, וגם ככה כואב לי על השיעור של המעבדים שפספסתי. יש הרבה חומר שאצטרך לקרוא ב- hwzone ובאתרים אחרים באינטרנט ע"מ להשלים את הפער בין מה שאני יודע מהקורס לבין מה שקורה בשטח כרגע. אני גולש כרגע באתר של compusa, בחלק של ההארד דיסקים ויש לי שאלה: מה זה 7200.10 ו- 7200.11 ומה ההבדל ביניהם? מה זה SATA-300? יש את אלה אצלנו בארץ? אני מכיר רק SATA ו-SATA2? אני אהיה בניו יורק ובוושינגטון DC בסוף ספטמבר. אם יש לכם מקומות נחמדים לגיימרים כבדים וותיקים/שקשורים למחשבים, חומרה ומשחקי מחשב להמליץ עליהם, זה המקום. אני גם אשמח לשמוע תשובות לשאלה האם כדאי לי לקנות קונסולה כלשהי שם ו/או לשדרג את המחשב המעפן שאני מקבל מג'ון ברייס (קניית רכיבי חומרה עבורו) …

דיונים חדשים בפורומים