עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, מדובר בכונן קשיח של חברת היטאצ'י deskstar 320GB. כונן זה למעשה הכונן הראשי שלי, עליו מותקנת מערכת ההפעלה. פעם בכמה זמן, (פעם בכמה ימים), הכונן עושה תקתוקים ונראה כאילו המחשב תקעיה אחת גדולה והכל זז לאט. בדקתי את זה בתוכנת hd tach וכשכונן במצב הזה מהירות הקריאה שלו עומדת על 1.4 מגה בשנייה. לעומת 60-70 שהוא אמור לעבוד בהם. הבעיה נעוצה בכך שכשאני מנתק את הכונן ומחזיר אותו הוא "מסתדר" לכמה שעות. ככה שאני משוכנע שאם אלך איתו לחנות שממנה רכשתי, לצורך העניין מדובר בKSP אבל לא משנה יותר מידי, אני מניח שבכל חנות יגידו לי שזה בסדר וזהו. בכל מקרה אשמח לעזרה. מיכאל.. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by x-pac,

יש לי במחשב 2 דיסקים קשיחים באחד מותקן לי הוינדוס ובשני לא הדיסק שלא מותקן בו הוינדוס מורכב ממחיצה אחת השתמשתי כמעט הכולו ורציתי לדעת איך לפרמט אותו בלי להתקין בו וינדוס חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה לשאלה שלי תודה לעונים :s05:

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. הזמנתי את הצורב lg h10n בשחור כמו שמומלץ כאן חיכיתי המון זמן עד שיגיע, לקחתי את הצורב ובבית שמתי לב שזה דגם lg gsa-4167b התקשרתי אליו לבדוק אם הוא התבלבל, והוא אמר לי שהוא לא יכול להשיג את דגם הנ"ל זה מה שהוא יכול להשיג... 1. הצורב אצלי בבית האם להחזיר אותו ולהשיג ממקום אחר את ה-lg h10n שווה את הטירחה 2. אני משתמש ממוצע לטווח הרחוק הוא יחזיק לי? 3. אני יכול להביא את רוב דגמי הנק.. כאילו במקומו.. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  4. כל אביזר חומרה שקונים , מזכרונות ועד מאוורים ובטח שספקי כוח וכרטיסי מסך מגיעים בקופסאות צבעויות ויפות שמושכות את העיניים. הדבר היחידי כמעט נראה לי שפשוט מגיע בשקית או קופסת פלסטיק פשוטה הוא הרדיסק.. מישהו חשב על זה פעם ?

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by Shlagr,

יש לי שני דיסקים קשיחים אחד ישן של 40 ואחד יותר חדש של 80 בקיצר פירמטי ויש לי רק מחיצה אחת ההר דיסק השני לא מופיע לי.... והוא מזוהה בוינדוס ללא שום בעיה הוא מופיע במנהל ההתקנים... מה עושים?

• 2 תגובות
    • 768 צפיות
  6. Started by telzur,

שלום לכולם[glow=red,2,300][/glow] אני קונה מחשב חדס ורציתי לדעת איזה דיסק קשיח לקנות אין לי ממש הגבלה בתקציב אבל אני רוצה 250g בבקששששששה תעזרו לי

• 2 תגובות
    • 876 צפיות
  7. Started by Gliding,

היי, קניתי את NEC 3550A. עכשיו אני צורב איתו קובץ ISO בעזרת NERO...וצצו לי כמה שאלות: 1. האם זה בסדר שהקאש שלו נמצא כל הזמן בתנועה? יעני הוא מגיע ל-100 אחוז ואז פתאום מתחיל לרדת ל-0 וחוזר שוב ל-100? 2. איזו תוכנה משמשת לצריבת DVD? שמעתי על POWER DVD 5... תודה מראש, שחר

• 2 תגובות
    • 979 צפיות
  8. כמובן שמערכת ההפעלה נמצאת על דיסק רגיל-בודד. תודה.

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  9. Started by satyr82,

היי,מצטער על השאלה שבוודאי רובכם יודעים לענות עליה,אך לא יצא לי עד היום להיתקל במקרה ספציפי זה. אז ככה, לא מזמן קניתי לפטופ משומש שבו יש הרדיסק מחולק ל 2 מחיצות. מחיצה אחת נקראת C שבה ישנו הווינדוס וכל התוכניות המותקנות . נפחה של המחיצה - 8.4 G . מחיצה שנייה נקראת E שנפחה הינה 19.54 . הרדיסק 30 (27.94G) שמחולק כך. רציתי לפנות כמה ג'יגות מ E שאמור להיות 19.54 , וכעת ב" MY COMPUTER" מראה שיש 9.45 G פנוי. כשאני נכנס לכונן ישנם 4-5 ספריות וכאשר אני מחשב את נפחם הכולל בכמה אופנים - יש שם סהכ' 3.9 ג'גה. חישוב מהיר מראה ש 9.45G פנוי + 3.9 G בשימוש ממש לא קרוב ל 19.54G ...איפה ה 5-6 G הנותרים ? גם ככה ההרידסק ממש קטן לי ואני מוחק ממנו כל הזמן ...תודה למשיבים.

• 7 תגובות
    • 727 צפיות
  10. אוקיי אז הסתכלתי על דיון ההמלצות, בן חודשיים פלוס כבר מה שדיי משנה כשמגיעים לטכנולוגיה. רציתי לדעת מה הכי הכי מומלץ שבכל מפרט חדש תוקעים? 120 שקל הכי פשוט ומומלץ ונפוץ שעושה הכי פחות בעיות..לא צריך איזה טכנולוגיה מסובכת שכנראה שמשתמש ממוצע כמוני לא יבין מה לעשות איתה, מיועד בשביל לצרוב בצורה הכי פשוטה שיש עם הNERO המיושן שלי. עכשיו אני הולך לקנות מ www.ksp.co.il כי הסניף שלו במרחק 5 דקות נסיעה ממני ולא אכפת לי מאמינות שממינות..כולה צורב אחד לא עסקת מליונים. בקצרה: צורב DVD 120 שקל , הכי מומלץ , KSP - שוט!

• 2 תגובות
    • 666 צפיות
  11. Started by Overlocker,

נגיד יש לי כונן קשיח ואני מחבר למחשב ssd , ברגע שאני יעביר תוכנה לssd היא פשוט תפעל יותר מהר ? כל מה שצריך זה פשוט לגרור את התקייה של התוכנה לssd ?

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  12. Started by Guymz,

אהלן, רציתי לשאול האם תהיה השפעה לרעה בביצועי המחשב אם אני אחבר למחשב חדש כונן מכאני ישן שלא בשיאו. כמובן שלא אשתמש בו למערכת ההפעלה או לתוכנות אלא רק לאכסון.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by deannahum,

אהלן יש לי צורב של Nec (צורב די וי די) ולאחרונה יש לי בעיה קטנה. הצורב מצליח לצרוב דברים בסדר... זתמארת מבצע צריבות מכל סוג בלי בעיה אבל משום מה הצורב לא קורא 80 אחוז מהדברים שאני מכניס אליו... נגיד צרבתי משחק עכשיו, הצריבה הצליחה (ועובדת במחשבים אחרים) אבל כשאני מכניס את הדיסק אחר כך, הוא לא קורא אותו ! עיזרו לי בבקשה ! תודה

• 3 תגובות
    • 891 צפיות
  14. Started by ronik56,

אני מתכנן לקנות SSD של טרה עד 550, עם חריגה ל-650 (אני מוכן לעלות גם ל-800-850 אם באמת יש הבדל מהותי שמצדיק את המחיר, אבל קשה לי להאמין). השימושים שלי הם גיימינג שפחות מפריע לי, ובעיקר תכנות ועבודה עם מסדי נתונים- Visual Studio, PyCharm, כמו גם מסדי נתונים די גדולים עם MySQL Workbench ו-SSMS. המפרט שלי הוא: B450 Aorus Elite יש לי 2 כונני WD Blue והמארז FD R4. מה שקצת סיבך אותי זה שיש מדרגות די עצומות- ממה שראיתי ב-KSP יש מספר כוננים של חברות מוכרות עד 550 ש"ח, ואז הקפיצה היא לכונן של 760 ומשם 890 ומעלה, קפיצות מאוד גדולות. השאלה היא האם יש בעיות עם הכוננים היותר זולים מבחינת אמינות ומהירות, או שמדובר בעיקר בביצועים שאני לא ארגיש מעבר…

15. אני תוהה האם דיסק של 1.5Tb עובד לאט יותר מדיסק של 500Gb. אם אני לא עושה כל יום 10 פעמים Defrag סביר להניח שהקבצים ימוקמו במקומות שונים על הפלטה ולכן בדיסק עם נפח גדול יותר, סטטיסטית, לזרוע יש יותר עבודה לעבוד ממקום למקום, לעומת דיסק בעל נפח קטן יותר שאז הכל יותר "קרוב" אחד לשני. האם זה נכון ? לצורך העניין אני מתלבט אם ללכת על Seagate 1.5Tb ST31500341AS או על ה- 1Tb.

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  16. שלום יש לי שתי הרדיסקים 1 של wd 120g 2 של Maxtor 250g אם תצטרכו דמים מדויקים תגידו לי, אכשיו אחד מהם עושה פול רעשים כאלה וזה בטוח אחד מהם זה לא מאורר ולא כלום אז בדקתי בתוכנה speed fan בשלונית smart ועשיתי שמה בידקת live באינטרנט וזה הראה שלי שבהארד דיסק של ה120 97% תקין וה250 92% האם זה תקין לממש אחריות ואיזה מהם לא בסדר ואם יש לכם תוכנות בדיקה להאד דיסק אני אשמח עריכה:זה האתר של הבדיקה http://www.hddstatus.com/hdrepanalysis.php

• 2 תגובות
    • 680 צפיות
  17. Started by ifs2003,

מישהו התנסה באחת מן הטכנולוגיות ? יכול לתת המלצה או ביקורת ? רכשתי צורב עם Label Flash של NEC ואני לא מוצא דיסקים לצורב הזה. מישהו ניסה כאן להשתמש בדיסקים של LS בצורב LF ? מה דעתכם תהיה התוצאה ? תודה

• 1 תגובה
    • 508 צפיות
  18. Started by udicol,

יש לי צורב ימהה , סקזי - 16*10*40 הוא צורב מעולה , אבל קורא ממש לא משהוא . האם יש סיבה ?

• 4 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. Started by ido-nava,

הזמנתי מחשב עם לוח gigabyte ga-k8n pro sli ו 200GB SATA 2 של WD... עכשיו אני לא בטוח שזה SATA 2 ... איפה אמור להיות רשום ? EVEREST: [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  20. שלום חברים, ברשותי משב נייד ונייח. בשניהם מוגדר גבוי על דיסק קשיח חיצוני מסוים. העניין הוא שאני נדרש בכל פעם לחבר את כבל ה- usb של הדיסק למחשב הרלוונטי, לצורך ביצוע הגיבוי. הדבר, למותר לציין, איננו נח כלל וכלל. אשמח לעת האם יש דרך לחבר את הדיסק הקשיח לשני המחשבים בו זמנית באמצעות כבל ייעודי? (אגב-על פתרון של גיבוי בענן או בכונן רשת שמעתי, אך אינני מעוניין בו). תודה.

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. Started by OgANDi_BoY,

יש לי הארד דיסק של מקסטור 40 ג'יגה היא יחסית חדש מלפני איזה חצי שנה מינוס בזמן האחרון מה שקרה לי הוא מתחמם לי מאוד עד כדי שאני לא יכול לנגוע בו והמחשב מתחיל לזוז ממש לאט לוקח לו רבע שעה לעשות ריסט לעומת 5 דקות אפילו פחות הגיוני שזה בגלל שהארד דיסק? למה הוא מתחמם ?

• 3 תגובות
    • 558 צפיות
  22. תראו... יש לי עכשיו WD 250G 16M במחשב עכשיו אני רוצה לקנות עוד אחד (כן לא מספיק לי חחח אני איש מוזיקה וממומלץ לעבוד אם 2 דיסקים קשיחים) עכשיו עלה לי רעיון אם כבר אני קונה עוד הרד דיסק למה לא שיהיה נייד\חיצוני??? אבל כמה דברים חשובים בעניין: 1. העמידות של הרד דיסק חיצונית כמו בפנימי? 2.מהירות שליחת\קבלת המידע היא טובה כמו ברגיל? כלומר שיפעל כאילו הוא פנימי זה מאוד חשוב 3.הביצועים פה חשובים יותר מן החיצוניות של ההרדדיסק כי זה מיועד לעבודות אדיו כבדות שצורכות עיבוד מהיר והעברה מהירה גם כן... 4.אם קונים הרד דיסק ויוצא שכדאי ולא מזיק לקנות חיצוני אז קנות נייד אמיתי כמו אלודוגמה) או שהרד דיסק רגיל כמו במחשב שאני קונה ומכניס לקופסה חיצונית כמו זה למשל: מקווה שהבנתם …

• 4 תגובות
    • 891 צפיות
  23. אני מניח שאוכל למצוא בנצ'מרקים רלוונטיים, אבל אם מישהו יודע את התשובה בשלוף אז זה יכול לחסוך לי את החפירה. תודה!

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by Linkin Park,

שלום, יש לחבר שלי לוח אם יחסית ישן intel D845WN ועכשיו הוא קנה הארד דיסק חדש 200 ג'יגה של WD . הוא לא מצליח להתקין את ההארד דיסק כמו שצריך.. אני מניח שהבעיה היא בלוח אם. נסינו לברר באתר של אינטל מה המקסימום שהלוח מסוגל לזהות ולא מצאנו. אם למישהו יש פתרון או יכול למצוא בשבילי את המידע הדרוש אני מאד אודה לו אגב גם עדכון ביוס לא מצאנו שם בשביל הלוח שלו..

• 4 תגובות
    • 840 צפיות
  25. Started by elay007,

יש לי מחשב נייד ואני רוצה להוסיף לו עוד RDisk. ראיתי שיש את my passport של wd שעולה 485שח.(נפח 320 GB) ויש כונן רגיל של wd, נפחו 500GB ועולה 420. מה כדי לקנות?

• 1 תגובה
    • 704 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.