עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אני קניתי כונן חדש כתוב לי החתימה....250 GB אני שואל עם אני יכול לחבר אותו דרך החיבור השחור הזה....אני לא מוצא תמונה של זה. אבל עם אתם לא מבינים איזה אני יכול לצלם... אבל הוא יוצא מהספק כח. אז כמו שכתוב אני רוצה לדעת עם אני יכול לחבר את הכונן דרכו? (וכמובן עם כבל SATA)

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום, לוח האם שלי - Asus p5vd2-mx. כתוב על האריזה שיש לו חיבור SATA 3GB/S. כרגע אין לי צורב (בגלל זה אני רוצה לקנות ) אבל אני לא יודע אם החיבור הזה פנוי או לא. איך אני בודק את זה? עוד משהו, היתרונות והחסרונות של הצורבים לא אומרים לי הרבה... איזה צורב מומלץ לקנות? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by srulikg,

אני צריך לצרוב דיסקים מסוג CD-R לשימוש במחשב אחר. באיזה פורמט עדיף לצרוב?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. אוקי, קראתי את הכתבה שכתובה פה בעמוד הראשי לגבי צורבים (http://www.hwzone.co.il/articles.php?file=buffer_underrun), והבנתי סוף סוף למה הצורב שלי משנה בתחילת הצריבה את המהירות ל-פי 8 במקום לצרוב פי 20 שזו המהירות שהוא תומך בה. ואת זה הוא עושה למדיות שונות כגון silver line,אופיס דיפו,GPT, שכולן כמובן תומכות במהירויות צריבה יותר גבוהות מ-פי 20. השאלה היא כמובן איך מסדרים את העניין ככה שאני אוכל לצרוב פי 20, אם אתם יודעים כמובן. בתודה, אני.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%91%d7%96%d7%a7-%d7%9c%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%a1%d7%90%d7%a0%d7%93%d7%99%d7%a1%d7%a7-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%97%d7%aa-%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%a0/

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. ברצוני לקנות הארדיסק פנימי של 2 טרה למחשב שלי.. אני מתלבט בין 2 סיגייט ו-ווסטרן דיגיטל הנה קישור ל2 המוצרים http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=733726 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=726350 איזה מבינהם כדאי לי מבחינת ביצועים (מהירות) , אורך חיים ושקט?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Adam18,

אז בגלל שטות שעשיתי הלך לי הכונן קשיח. יש איזה כונן מומלץ? המחשב הוא Lenovo B50-70, הכונן שהיה לי לפני (זה שהגיע עם המחשב עצמו) הוא Western Digital WD5000LPCX. בעיקרון אני צריך לנפח אחסון של 500GB ואני רוצה לבזבז גג 250 שקל על העניין (לא מעוניין ב-SSD) ואני חייב שזה יהיה פה בארץ באזור המרכז (רחובות-תל אביב) כי אין לי זמן לחכות למשלוח מחו"ל. מחפש משהו אמין ורצוי שיתן ביצועים טובים (לא שאמורים להיות הבדלים משמעותיים בטווח המחירים הזה). אני בעיקרון מצאתי את הכונן שהיה לי ב-250 שקל, רציתי להתייעץ אתכם אם יש אולי כונן עדיף בטווח המחירים הזה, חיפוש בזאפ הביא אותי בנוסף לדגמים הבאים: Western Digital WD5000LPVX, Toshiba MQ01ABF050, Seagate ST9500325AS, …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. מה נשמע א. יש לי 4 כוננים קשיחים פנימיים. 1 מהם מחולק ל3 מחיצות ש1 מתוכם הוא הSYSTEM. אני האות כונן שלו היא E ואני רוצה לשנות אותה לC, הבעיה היא שהאותC כבר שייכת לכונן קשיח שלם אחר. איך משנים את האות כונן? ב. אני רוצה לאחד בכונן קשיח שמחולק ל3 מחיצות, 2 מחיצות. מחיצה אחת ריקה, מחיצה שנייה מלאה בחומר והמחיצה השלישית היא הSYSTEM. אני רוצה לאחד את המחיצה הריקה עם ההשנייה (מלאה בחומר). איך אני עושה את זה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. Started by slimshady21,

שלום, יש לי במחשב איזה 160 ג'יגה של דברים שמאוד חשובים לי, אז חשבתי לקנות איזה כונן גיבוי שאני אשמור עליו את כל הדברים למקרה שהארדיסק שלי יימחק או משהו. אז על מה אתם ממליצים?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. לחבר שלי יש צורב מהמודל הנ"ל והוא מנסה לצורב דיסקים קטנים אבל כאשר הוא צורב הידסקים זזים מהמקום אז שאלתו היא האם אפשר לשנות את מהירות סיבוב הדיסקים?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by camera,

שלום לכולם, ברשותי לוח אם Asus B85m, מותקנים כבר על הלוח כונן קשיח רגיל 1TB, SSD 128GB, ואני רוצה להוסיף עוד (SSD 240 GB (kingston. האם יש מספיק חיבורים בלוח אם? אין ברשותי כרגע קבל sata ואני לא יקנה אם אין מקום, וכן אני חושש לנתק משהו אחר כדי לבדוק אם מתאים. תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. הפרמטר הכי חשוב עבורי בדיסקים קשיחים זה אמינות ואורך חיים. כל שאר הפרמטרים כמו רעש,מחיר וביצועים הם משניים לחלוטין בעייני. ישנו אתר אמריקאי שאני לא זוכר את שמו שמבצע בדיקות מעבדה לדיסקים קשיחים שמדמות את המאמצים הצפויים לדיסק הקשיח אצל המשתמש הממוצע. הגיבו אתם זוכרים את שם האתר או יכולים לחוות את דעתכם על אמינות הדיסקים הבאים (שניהם בתצורת sata raid addition ) : seagate st3750640ns WD WD5000YS אני מוכן לשקול דיסקים קשיחים מתוצרת חברות אחרות אם הם עומדים במסגרת הדרישות הבאות: 5 שנים אחריות. SATA RAID ADDITION לפחות נפח של 500gb ורצוי 750 בתודה מראש למגיבים

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום חברים, יש לי דיסק 2.5" שהוצאתי מלפטופ ישן, ואני רוצה לחבר אותו למחשב עם חיבור IDE. הבעיה היא שהכבל שיש לי לא מתאים. בכבל יש 39 פינים בעוד שלדיסק יש 43, אני מניח שהארבעה הנוספים הם בשביל מתח MOLEX (ויש עוד ארבעה בצד שהם ג'מפרים, אז לא להתייחס אליהם) האם יש מתאם? אני יודע שהחיבורים הנ"ל נקראים PATA / UDMA / IDE, אך לא הצלחתי למצוא מתאם. האם יש לחיבורים שם ספציפי ? תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. לחבר שלי יש לפאטופ MSI בן כמה שנים ובו דיסק Fujitsu MHV2060AT. הדיסק נכשל בתוכנת הבדיקה של החברה ("Fujitsu HD Diagnostic Tool") וגם בתוכנות אחרות כגון SeaTools של סיגייט ו-SmartMonTools. האחרונה מציגה מידע רב, אבל השורות הבאות נראות לי כיותר משמעותיות: Self-test execution status: ( 137) The previous self-test completed having a test element that failed and the device is suspected of having handling damage. ............................................................................................. Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds: ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE 1 Raw_Read_Erro…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by shlox,

שלום לחברי הפורום, הזמנתי את ה-Samsung HD203WI שהמולץ כאן בפורום, אך כעת התקשרו אלי מהחנות ואמרו לי שבמקום מה שהזמנתי הגיע הדגם HD204UI (מדובר כזכור בכונן פנימי 2TB). האם מדובר בדגם טוב יותר או פחות, והאם ההבדלים מהותיים? בקיצור, לקחת או לוותר? תודה רבה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. כתבו לי (ולא רק) פה בפורום על כדאיות השדרוג, וקצת על איך עושים זאת - התסבכתי ולכן לא עשיתי. מישוה יכול בבקשה לכתוב כאן את הצעדים הבסיסים שעלי לבצע ? תודה רבה !

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Scorpion17,

שלום, אני מעוניין לקנות צורב dvd ואני לא ידוע איזה לקנות תמילצו לי.. עד 500 ש"ח. תודה.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by iakovl,

סקר קטן שישולב במאמר הקרוב שלי

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by amit123,

שלום! תגידו...יש מצב שאם אני מחליף דיסק קשיח(יש לי אחד ממש ישן....אני לא בדיוק יודע את סוג החיבור...אבל אני יודע שהוא בנפח 40gb )לאחד חדש יותר ומהיר יותר אז הביצועים במשחקים או ביצועים כלליים של המחשב יהיו טובים יותר?אפילו בקצת...אני יודע שזה לא ישפיע כמו שאר הרכיבים....ואם כן במה זה אמור להתבטות... תודה!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום, ברצוני לקבל המלצה על כונן 1TB נייד, אשר מקבל את החשמל מ USB. הכונן משמש לגיבויים חודשיים ולכן חשוב לי שיהיה אמין (!). סכום - כ 500 ש"ח, אך לא קריטי. איזה כונן מומלץ?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. לפני קנייה של הארדיסקים פנימיים 2 טרה לעבודת עריכת וידאו באמת ה WD BLACK יותר מהיר ועדיף למרות המחיר הגבוהה? (מול סיגייט) הרי כולם 64 מגה באפר יש לו דגש אמינות? דבר נוסף- יש הבדל בבניה/מהירות בין 2 ל 3 טרה בסיגייט ברקודה? (הבנתי ש 2 פלטות פחות אמין) תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by SUBX2,

אני רוצה ליקנות צורב ונתנו לי מחיר טוב על PHILIPS40X12X48 PCRW4012K/00 איך המכשיר(הצוררב)?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Vatos-Locos,

לי יש צורב LG 40x12x40 שלוש אנשים שאני מכיר קנו LG 52x32x52 (זה בלי החור לאוזניות רק כפתור להוציא מגש) הוא צורב לא ממש מהר הוא קורא על הפנים, לוקח לו הרבה זמן לטעון דיסק (יחסית אלי.. שאני קורא דיסקים הרבה יותר מהר ממני) ויש פעמים שהוא מרעיש בטירוף כל זה לא קורא בצורב שלי.. רק בשלהם מה יכול להיות הבעיה למה זה קורה והאם יש תחליף טוב יותר באותו מחיר של ה LG X52 ? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. חברים אחרי שדרוג כרטיס המסך [בו עזרתם לי מאוד] אני כעת צריך להחליף HD למשהו גדול יותר. כרגע יש לי 2 HD על המחשב [PIII 1K] אחד הוא IBM 40GB עם 2MB שמשמש את מערכת ההפעלה השני הוא IBM 120GB עם 8MB באפר שמשמש את הTEMP FILE ואת הקבצים הכלליים [סרטים, מוסיקה וכו'] כרגע שניהם מלאים ואני מחפש להחליף \ להוסיף HD במקום או בנוסף ל40GB שמריץ לי את מערכת ההפעלה. השיקולים פשוטים : 1. SATA לא רלוונטי עבורי, לוח האם לא תומך. 2. לוח האם גם לא תומך ביותר מ-4 בתקני IDE, כבר עכשיו יש לי 2 צורבים ו2 HD, כך שהוספת HD למחשב תהיה כרוכה כנראה במעבר לRAID. 3. האם עדיף ללכת על RAID או ששווה פשוט להחליף את ה40GB בכונן אחר? [חשבתי על 120 או 160GB] 4. למיטב זכרוני IBM הובילו את שוק ה-HD באמצע-סוף שנו…

25. אהלן, ההארדיסק שלי כל הזמן מתנתק בזמן עבודה, הבאתי עוד הארדיסק כדי לגבות את כל החומר שנמצא על ההארדיסק שמתנתק וזה פשוט בלתי אפשרי לעשות העברה לקבצים מכיוון שהוא מתנתק אחרי כמה דקות.. אחרי שהוא מתנתק אני עושה ריסט ולפעמים הוא לא חוזר אז צריך עוד ריסט.. מה אפשר לעשות? אני רק רוצה לגבות את החומר שנמצא עליו ואז לזרוק אותו.. תודה רבה וחג שמח.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.