עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Ben N,

לא ממש הצלחתי להבין את העניין עם USB3. הלוח אם שלי תומך USB2 (הוא דיי ישן). אם אני אקנה נגיד כונן איחסון חיצוני שתומך בUSB3, האם קצב ההעברה יהיה טוב יותר או לא ישתנה כי הלוח תומך רק בUSB2?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by amstel,

שלום, אני מחפש כונן SSD לפעילות עסקית בלבד. ז"א הרבה קימפולים הולכים לרוץ על הכונן. אמינות היא הפרמטר החשוב ביותר. צריך להחזיק לפחות ל3 שנים. נפח אחסון 250-500GB יספיק. תודה מראש לעונים :-)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. מדוע דיסקים 1.8 יקרים כול כך? בכל מקרה איפה ניתן להשיגם במחיר משתלם ? (למי שלא יודע דיסקים 1.8 משמשים בחלק גדול מנגני ה-mp4 ובמחשבים ניידים)

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Bug2000,

השאלה בכותרת. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום, ברצוני לקבל המלצה על כונן 1TB נייד, אשר מקבל את החשמל מ USB. הכונן משמש לגיבויים חודשיים ולכן חשוב לי שיהיה אמין (!). סכום - כ 500 ש"ח, אך לא קריטי. איזה כונן מומלץ?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום, בניסיון להרכיב דיסקשיח חיצוני אצל בן משפחה, לא הצלחתי ש XP יזהה את הדיסק בחיבור eSata (עם USB לא הייתה בעיה). הדיסק: http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=3826 כרטיס eSata: http://cgi.ebay.com/SATA-Serial-ATA-II-eSATA-IDE-PCI-RAID-CARD-B06_W0QQitemZ110130284628QQihZ001QQcategoryZ140035QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem שניהם מחוברים בכבל eSata מתאים (סוג I). פירוט: ממה שהבנתי, הדיסק הזה לא תומך ב HOT SWAP בחיבור eSata (והוא אכן לא נראה ב XP), ולכן כשהדיסק מחובר בחיבור הזה, צריך לחבר ולהדליק אותו לפני שהמחשב נדלק, וכמובן לדאוג שבביוס הכל מוגדר כראוי, בדיוק כמו בכל דיסקשיח אחר שלא תומך ב HOT SWAP. הבעיה היא שהמחשב לא מזהה את הדיסקשיח בביוס, אני מנחש שבגל…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. האם זה נכון שדיסקים קטנים מהירים יותר? אני קונה מחשב חדש ואני אצתרך דיסק גדול לכל השטויות שלי. חשבתי אם יהיה לי רווח משמעותי מקניית דיסק קטן ומהיר מאד למערכת הפעלה + תוכנות בסיסיות, ודיסק נוסף של 500G לכל שאר החיים שלי (התקנות משחקים, הורדות וכו'). מה אומרים?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by m_g,

לפני שנה קניתי מחשב מאיזה חברה חאפרית בעיתון חודש אחרי שקיבלתי את המחשב היה לי הפסקת חשמל ומאז הדיסק קשיח לא מגיב! ניסיתי לפרמט אותו עם כל תוכנה ובכל צורה שרק אפשר אבל תמיד המחשב נתקע לי כשאני מנסה לפרמט אותו בקיצור הדיסק קשיח ניזוק באופן רציני זה דיסק קשיח מסוג MAXTOR DIAMOND MAX 10 200 GB ניסיתי לחפש את החברה שממנה קניתי את המחשב אבל לצערי זרקתי את כל הקבלות של המחשב ואין לי מושג איך קראו לחברה שממנה קניתי את המחשב. יש למישהו מושג לאן צריך לשלוח אותו כדי לתקן אותו?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. אוקי, קראתי את הכתבה שכתובה פה בעמוד הראשי לגבי צורבים (http://www.hwzone.co.il/articles.php?file=buffer_underrun), והבנתי סוף סוף למה הצורב שלי משנה בתחילת הצריבה את המהירות ל-פי 8 במקום לצרוב פי 20 שזו המהירות שהוא תומך בה. ואת זה הוא עושה למדיות שונות כגון silver line,אופיס דיפו,GPT, שכולן כמובן תומכות במהירויות צריבה יותר גבוהות מ-פי 20. השאלה היא כמובן איך מסדרים את העניין ככה שאני אוכל לצרוב פי 20, אם אתם יודעים כמובן. בתודה, אני.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום לכולם יש לי מחשב קצת מיושן (אני משתמש בו לסרטים ואינטרנט בעיקר ) לוח אם ASUS P8P67-M מעבד I7 2600K 4GB זכרון SSD של 240GB שאני רוצה להחליף (נגיע לזה בקרוב) ועוד 2 הארד דיסקים "רגילים" של 2 טרה כל אחד. ולעניין - הSSD שלי קצת התחיל לקרטע לאחרונה (וגם ב HD sentinel אני רואה שהוא יורד באחוזים בזמן האחרון) ואני חושב להחליף אותו. אני מחפש SSD של 240 או 500 (תלוי במחיר) במחיר של עד 600 ש"ח ואשמח להמלצות. בנוסף אני חושב על עוד הארד דיסק רגיל של 2 או 4 טרה. השאלות : האם אני יכול להוסיף על הלוח אם הזה עוד הארד דיסק רגיל? או שיש בעיה כלשהי עם זה ? כמה יעלה לי הארד דיסק טוב (לא חייב וואו , הוא בעיקר ישמש כ"שרת"…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. הפרמטר הכי חשוב עבורי בדיסקים קשיחים זה אמינות ואורך חיים. כל שאר הפרמטרים כמו רעש,מחיר וביצועים הם משניים לחלוטין בעייני. ישנו אתר אמריקאי שאני לא זוכר את שמו שמבצע בדיקות מעבדה לדיסקים קשיחים שמדמות את המאמצים הצפויים לדיסק הקשיח אצל המשתמש הממוצע. הגיבו אתם זוכרים את שם האתר או יכולים לחוות את דעתכם על אמינות הדיסקים הבאים (שניהם בתצורת sata raid addition ) : seagate st3750640ns WD WD5000YS אני מוכן לשקול דיסקים קשיחים מתוצרת חברות אחרות אם הם עומדים במסגרת הדרישות הבאות: 5 שנים אחריות. SATA RAID ADDITION לפחות נפח של 500gb ורצוי 750 בתודה מראש למגיבים

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום חברים, יש לי דיסק 2.5" שהוצאתי מלפטופ ישן, ואני רוצה לחבר אותו למחשב עם חיבור IDE. הבעיה היא שהכבל שיש לי לא מתאים. בכבל יש 39 פינים בעוד שלדיסק יש 43, אני מניח שהארבעה הנוספים הם בשביל מתח MOLEX (ויש עוד ארבעה בצד שהם ג'מפרים, אז לא להתייחס אליהם) האם יש מתאם? אני יודע שהחיבורים הנ"ל נקראים PATA / UDMA / IDE, אך לא הצלחתי למצוא מתאם. האם יש לחיבורים שם ספציפי ? תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Raanan30,

אני לא הכי מבין בהארדיסקים ואני נוסע לחו"ל בבוקר, כשאני מגיע לחנות - מה אני צריך לבקש? (כי אני ידוע שיש סוגים של חיבורים ללוח אם וכאלה כמו SATA וכו') יש לי לוח אם MSI P4M890 עריכה: אני מעוניין לקנות הארד דיסק בקיבולת של טרה בייט, לא משנה לי רועש לא רועש וכו' - משתמש במערכת הפעלה ויסטה ואולי Windows 7 בקרוב. מה משתלם לקנות, אם אין את הסוג הספציפי שאתם אומרים מה אני צריך לבקש? יש מצב שאולי בבאג בדיוטי פרי יש דברים במחירים סבירים וזה טוב? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by shlox,

שלום לחברי הפורום, הזמנתי את ה-Samsung HD203WI שהמולץ כאן בפורום, אך כעת התקשרו אלי מהחנות ואמרו לי שבמקום מה שהזמנתי הגיע הדגם HD204UI (מדובר כזכור בכונן פנימי 2TB). האם מדובר בדגם טוב יותר או פחות, והאם ההבדלים מהותיים? בקיצור, לקחת או לוותר? תודה רבה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by sheva23,

שלום לכולם אחד הפינים בחיבור של הUSB בדיסק נשבר. הדיסק אצלי כמעט שנתיים והוא עדיין באחריות (עד פברואר). בדרך כלל יש גומיה ששומרת על הפינים (5 פינים), אך בדיסק שלי הגומיה חסרה (לא זוכר אם היא היתה שם מהתחלה). בכל אופן הדיסק לא מזוהה במחשב. הבנתי שהאחריות לא תקפה על כך כי זה נחשב נזק פיזי. (יותר נכון היתי בחנות-אייבורי- ונאמר לי שזה נזק פיזי והאחריות לא תקפה) השאלות הם כאלה. 1. האם אפשר לשחק פה על פגם בייצור, שכן אמורה להיות גומיה ששומרת על הפינים. ברגע שהיא איננה המוצר חשוף לבעיות והפינים מתעקמים 2. במידה ואכן לא ניתן לממש את האחריות, איפה לדעתכם אפשר להזמין יציאת USB2 לדיסק קטן 2.5" . (EBAY? מעבדה בארץ שמתעסק עם זה?) תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. זה ממש ממש ממש מוזר , אני צורב וכבר פעם חמישית הצריבה מגיע קצת אחרי החצי ואז הפובר יורד ל10 אחוז ואחרי כמה שניות כתוב FAILED ניסיתי לצרוב קבצים שונים ולא כל פעם אותו דבר ועדיין אותה הבעיה , האם הבעיה ב צורב או בדיסקים .?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by J0HNiE,

שלום. קניתי מחשב חדש עם HD של 500GB של חברת WD המחשב מזהה את הHD בלי שום בעיה גם מראה לי 500GB. אבל כשהתקנתי את הווינדוס הוא זיהה לי רק 128GB איפה יש בעיה ואיך אפשר לסדר אותה?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by amirn,

היי, היום מת לי דיסק WD MYBOOK (קליק קליק קליק... ולא מזוהה ע"י WINDOWS) אני מחפש המלצה לדיסק פנימי אמין (גודל 500 או יותר) - מהירות לא חשובה. תודה

19. איך אני בודק ssd alignment ? ביצעתי CLONE להארדיסק שלי אל ה-SSD באמצעות Paragon Migrate OS to SSD™, הם טוענים שהם מבצעים alignment במהלך בתהליך, אבל אני רוצה להיות בטוח שהוא בוצע, איך ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Oranl,

הבעיה, כפי שמופיעה בכותרת, היא שנשבר פין מולוקס (הימני הקיצוני) ולא ניתן להפעיל את הכונן. אני רוצה לגבות את המידע שעליו.. איך אפשר לתקן את החיבור הזה? צריך לפרק מכונן אחר ופשוט להלחים? רצ"ב תמונה להמחשה עם סימון המיקום של הפין שנשבר אצלי

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. קניתי לפני חצי שנה HDD של WESTREN 80G 8MB, וחילקתי למחיצות. מחיצה אחת במקורה(חילוקתי אותה תוך כדי התקנת WIN XP) בנפח 73 GB. הבעיה היא, שלא רק שהאקספלורר של WIN מראה שהיא בעצם רק 67.6GB, אלא,כשבדקתי את נפח כל הקבצים על הכונן הגעתי לסכום כללי של 55.6GB והמקום הפנוי אמור להיות 12GB, במקום האקספלורר מראה שנשארו לי רק 4.02GB. אשמח אם תאירו את עיני, כי מוחי אובד עצות תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Adam18,

אז בגלל שטות שעשיתי הלך לי הכונן קשיח. יש איזה כונן מומלץ? המחשב הוא Lenovo B50-70, הכונן שהיה לי לפני (זה שהגיע עם המחשב עצמו) הוא Western Digital WD5000LPCX. בעיקרון אני צריך לנפח אחסון של 500GB ואני רוצה לבזבז גג 250 שקל על העניין (לא מעוניין ב-SSD) ואני חייב שזה יהיה פה בארץ באזור המרכז (רחובות-תל אביב) כי אין לי זמן לחכות למשלוח מחו"ל. מחפש משהו אמין ורצוי שיתן ביצועים טובים (לא שאמורים להיות הבדלים משמעותיים בטווח המחירים הזה). אני בעיקרון מצאתי את הכונן שהיה לי ב-250 שקל, רציתי להתייעץ אתכם אם יש אולי כונן עדיף בטווח המחירים הזה, חיפוש בזאפ הביא אותי בנוסף לדגמים הבאים: Western Digital WD5000LPVX, Toshiba MQ01ABF050, Seagate ST9500325AS, …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by dvs52,

אני יודע שיש אפשרות לחבר את הכונן (2TB) ישירות למחשב עם היציאת רשת אבל זה דורש התעסקות עם ה-ip, יש אפשרות להשתמש ביציאת usb3 של כונן כדי לחבר אותו ישירות למחשב או שאני מוגבל לשימוש רק ביציאת רשת ואז עדיף לי להשאיר אותו מחובר לראוטר?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. מובילת שוק כונני ה-SSD תשיק בקרוב גירסה מעודכנת לכונן ה-SM951 המתקדם שלה, שיציע ביצועים גבוהים עוד יותר תודות לתמיכה בתקן ה-NVMe החדש לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%aa%d7%97%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%a1%d7%9e%d7%a1%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%94%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%a8-%d7%a1%d7%93%d7%a8%d7%aa%d7%99/

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Sifo Jen,

היי, למרות חיפושי בארכיוני הפורומים, להפתעתי לא מצאתי שום ת'ראד שקשור שנושא הזה לכן: איפה אני ארגיש בתפעול המחשב זמן גישה גבוה\נמוך . האים ההבדל בין 8.9MS לבין 9.4MS גבוהה? זמן גישה גישה זה בעצם הזמן שלוקח לו לאתר קובץ? אם כך, אם אני מעתיק תיקיה של 500 מגה מלאה קבצים (על דיסק לא מאוחה) יקח לו יותר זמן מקובץ אחד של 500 מגה? תודה רבה!! , יאיר.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.