עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, בניסיון להרכיב דיסקשיח חיצוני אצל בן משפחה, לא הצלחתי ש XP יזהה את הדיסק בחיבור eSata (עם USB לא הייתה בעיה). הדיסק: http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=3826 כרטיס eSata: http://cgi.ebay.com/SATA-Serial-ATA-II-eSATA-IDE-PCI-RAID-CARD-B06_W0QQitemZ110130284628QQihZ001QQcategoryZ140035QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem שניהם מחוברים בכבל eSata מתאים (סוג I). פירוט: ממה שהבנתי, הדיסק הזה לא תומך ב HOT SWAP בחיבור eSata (והוא אכן לא נראה ב XP), ולכן כשהדיסק מחובר בחיבור הזה, צריך לחבר ולהדליק אותו לפני שהמחשב נדלק, וכמובן לדאוג שבביוס הכל מוגדר כראוי, בדיוק כמו בכל דיסקשיח אחר שלא תומך ב HOT SWAP. הבעיה היא שהמחשב לא מזהה את הדיסקשיח בביוס, אני מנחש שבגל…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אחרי שעשיתי העברת נתונים אל SSD (אינטל 330 120GB) באמצעות AOMEI BACKUPPER והשארתי אותו ללילה בבוקר הוא לא הזדהה יותר במערכת הפעלה וגם ב-BIOS. כמובן ניתוק וחיבור מחדש, חיבור בפורט אחר, חיבור דרך USB-SATA חיצוני לא עזרו. האחריות פגה תוקף. למרות זאת דיברתי עם תמיכה של אינטל ואמרו לבדוק במחשב שולחני. בדקתי ב-LENOVO מחשב נייד שלי גם וכל פעם זיהוי בהפעלת מחשב לקח חצי דקה והסתיים בכישלון לזהות SSD. יש לי עוד תקווה לבדוק במחשב שולחני אבל אין לי. למישהו יש רעיון יש לעשות זאת? ללכת לחנות מחשבים ולבקש? הסיכוי שאמצא מחשב זרוק ברחוב הוא נמוך מאוד... תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by astralon,

היי ניסיון נוסף.... אני מעוניין להוסיף למחשב הנייד שלי מחיצת SSD למערכת ההפעלה ולשאר התוכנות במחשב (זה בעיקר מערכת הפעלה, נגיד 2-3 משחקים, אופיס מלא ועוד כ-10 ג'יגה בהגזמה של תוכנות). המחשב מדגם Lenovo E420s 4401-4NG למחשב יש יציאת mini pci-e פנוייה. השאלה אם המחשב יוכל להפעיל את כונן ה-ssd דרך יציאה זו....? חשבתי על אחה מהדגמים הבאים: http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SSDMAEMC080G2C1 http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SSDMAEMC040G2C1 הראשון של 80 ג'יגה, השני של 40. על הדרך.... נראה לכם 40 ג'יגה יספיק לי? במחשב יש לי 320 ג'יגה נוספים, אני רוצה רק את מערכת ההפעלה על זה וכל כל כל התוכנות והמשחקים (כל מה שמותקן קיצר). וכמובן, שוב, אם המחשב יזהה\יפעיל\ייד…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. לא מצאתי DOK עם מפסק קטנצ'יק שמונע כתיבה עליו (וכמובן מונע מחיקה בטעות של הקבצים עליו \הדבקה בוירוסים בקפה אינטרנט ) וממילא כל הדוקים בנפח גבוהה מגיעים בתצורה הנישלפת שמזמינה מראש בעיות ,כמו כל חלק מיכני שלא נוטה להאריך חיים בשימוש אינטנסיבי . ולכן החלטתי לעשות את הקומבינה של כרטיס MICRO SD יחד עם מתאם\קורא קטן שלצד אחד שלו מכניסים את ה- MICRO SD ואילו צידו השני מסתיים ב-USB זכר , כך שלכול דבר לעניין ,ניתן להישתמש בו בתור dok . כרטיסMICRO SD עצמו אינו מכיל את המפסק שמונע כתיבה עליו אולם על גבי המתאם\קורא יש מפסק שכזה. השאלה היא : האם המפסק הזה שיש על המתאם ,בכלל מתפקד ומונע את הכתיבה על ה- MICRO SD ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by ravid,

תרשמו בבקשה תגובות על כמות הזכרון הפנויה שיש לכם במחשב מעשית(ההפך מהסקר)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. לפני כמה זמן קניתי כונן קשיח רגיל, בתחילת 2012 בעוד חצי שנה בערך אני מתכנן לקנות כונן SSD, ולא הבנתי בדיוק מה ההבדל בין ה-25nm לבין ה-34nm, קוראים לזה בליטוגרפיה אם אני לא טועה לא? אז בקיצור מה ההבדל ביניהם?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Joshua_G,

עליי לקנות בדחיפות, מחר, דיסק קשיח חיצוני. נראה לי שהמחיר פר נפח הטוב ביותר הוא בדיסקים של 3 טרה-בייט. אני מלבט בין שני הדגמים האלה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8713 680 ₪ ושנתיים אחריות או http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10943 899 ₪ ושלוש שנים אחריות. המלצותיכם?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by kovar,

שלום לכולם אתמול הגיע אלי מחשב חדש עם כונן SSD CRUCIAL M4 התקנתי עליו את מערכת ההפעלה והכל פועל כמו שצריך. השאלה שלי היא כזו איפה אני מתקין את כל התוכנות שאני מוריד? לדוגמה סקייפ וינראר MWPHC, וכו' ברירת המחדל שלהן זה הכונן של מערכת ההפעלה, כלומר כונן ה SSD. האם להתקין את זה על ה SSD או הכונן המכאני? כי הבנתי שכתיבה ומחיקה של קבצים יכולה לקצר את חייו. תודה מראש!!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. היי. מחשב נייד, יש לי אותו כשנה. משמש בעיקר ללימודים (עבודה משרדית), ממש מעט משחקים, הרבה גלישה באינטרנט והרבה כ-media center (בחיבור לטלוויזיה). עובד מעט לאט לאחרונה (עשיתי ניקיון מאבק ופירמוט). (פתחתי דיון נפרד בפורום אחר, לבדוק אם אולי שידרוג הזיכרון יעשה את העבודה, במידה ואפשר בכלל....) חשבתי לשדרג את הדיסק הקשיח של המחשב לדיסק SSD. האם בכלל אפשר להוסיף למחשב דיסק קשיח שכזה מבלי להוציא את הישן? (כזה שרק מערכת ההפעלה תשב עליו). האם זה יעשה הבדל משמעותי? במידה וכן, אפשר לקבל המלצה לאחד שיתאים למחשב ומספיק רק בשביל מערכת ההפעלה והתוכנות? תקציב לא מוגבל, עדיף כמה שפחות כמובן... על הדרך... (לא יודע עד כמה קשור, אבל שווה לנסות) יש דרך לשדרג את יציאות ה-USB של המח…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. היי, יש לי את הלוח שציינתי בכותרת.. קניתי SSD חדש ה-840 evo... יש לי רק שני חיבורי סטה 3 במערכת ? הלבנים ? כי הם תפוסים .. וראיתי בגוגל שיש את החיבורים של מרוול שזה GSATA 3 .. מה זה הG הזה ? יש לי כבר SSD וHDD במערכת, והם מחוברים כרגע בSATA 3 .. אני לא יכול לחבר עוד אחד ? או שיש עוד חיבור ? כרגע הם מחוברים לשניים הלבנים .. תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. צורב על הפנים, לא יכול לצרוב ב-24X כי זה עושה כמה מאות Buffer underrun ולוקח לדיסק יותר זמן להצרב מאשר במהירות 16 לפעמים יש דיסקים שלא פועלים "redundancy check error" עדכון Firmware לא עזר והצורב סך הכל דיי איטי.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. מה דעתכם על זה: http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=956 העניין הוא כזה-אני משדרג את המחשב והדיסק שקיים עכשיו ישן ויאט את המחשב לכן אני מחליף גם את הדיסק. אגב מה זה BUFFER? מה ההבדל בין 2 ל-8?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by yotep,

לפני שבועיים שמתי לב כי לוקח לי להעביר קובץ של 700 מגה כ 6 דקות! לאחר שלא הצלחתי לסדר את הבעייה עשיתי פורמט מלא למחשב והתקנה מחדש משום זה לא עוזר והמחשב מאוד איטי. אפילו מחקתי את המחיצה דרך הFDISK ועדיין לא עוזר , אין סקטורים פגומים (נבדר ע"י התוכנה של WD וגם ע"י HDTUNE) אבל בבדיקה של קריאת\כתיבת קבצים יש מהירות הכתיבה מאוד איטית. יש פתרון?יכול להיות שהBUFFER הלך? WD2500KS 250GB [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by shaul,

אוקיי קניתי היום צרוב של בנקיו במהירות 48\16\48, חיברתי אותו התקנתי את התוכנת צריכה וכו' וכו', באתי לצרוב דיסק בנפח של 700(שהמהירות המקסימלית של הדיסק היא 32) ולקח לצורב- 10 דקות! מישהו יכול להסביר לי למה האיטיות משהו?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. היי, יש לי את הדילמה הבאה: יש לי 2 שרתיים שמחובריים בכבל רשת 1 גיגה בינהם. שרת א: נמצא ברייד 5 עם וינדוס סרבר 2008 בעל נפח כולל של 8 טרה בייט,(דסקיים SATA 7.2K , SATA 2, 3GPS שרת ב:נמצא ברייד 5 עם וינדוס סרבר 2008 בעל נפח כולל של 8 טרה בייט (דסקיים ׁׂSATA 7.2K , SATA 2, 3GPS כאשר אני מעביר קובץ 1 גדול בניהם 5-6 גיגה אני מקבל קצב העברה מקסימלי של 100 \mbs מקבל ניצול מקסימלי של 1 גיגה קצב העברה. הבעיה מתחילה היא כאשר אני מעביר מאות\ אלפי קבציים ביום בין שרת א-ל ב בנפח כולל ממוצע של 100 גיגה ביום. מאחר וכמות הקבצים גדולה מאוד והמבנה המיוחד שלהם(תקיות בתוך תקיות שמכווצות) קצב העברה של הקבציים אינו מספק ויוצא מצב ששרת ב תמיד נמצא בפיגור של כמה ימים מהמידע שבשרת א. קצב ההעברה ל…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום, אני צריך לקנות SSD ויש איזה מבצע של סמסונג באתר אמזון הצרפתי (המבצע פורסם ב HWZONE), וצריך לקנות גם HDD חיצוני של Western Digital מאמזון. מישהו יודע אם ניתן לממש אחריות של סמסונג / WD לכוננים בארץ? תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by PdLrAaTgIoNnUM,

יש לי הארד דיסק WD 80GB 7200RPM 8MB הוא עובד מצויין כבר כמה שנים, בלי תקלות (ולאחרונה בדקתי את תקינותו עם SPINRITE, הכל תקין 100%) הבעיה היחידה איתו שהוא עושה רעש. לא רעש מכני אלא מין קול בתדר נורא גבוה ומעצבן. מעין שריקה כזאת על גבול הקצה העליון של יכולת השמיעה. וזה נורא נורא מעצבן. ניסיתי לשים אותו בתוך מעטפת קלקר שבניתי אבל זה לא משנה. כנראה התדר גבוהה מדי ועובר דרך הקלקר... ניסיתי גם לשים אותו על הצד. וזה עוזר קצת אבל עדיין . למישהו יש או מכיר איזשהי דרך לגרום לו לשתוק? חוץ מלקנות אחד חדש?

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. מאחר ואני רואה שגם ככה רוב הכוננים בנפח הזה נעים בין 500-600+ ש"ח, ההעדפה היא לכונן שיתן את הביצועים הכי טובים לטווח המחירים הזה. ההעדפה היא לקנות בIQPC כי אני קונה שם גם את המחשב, אבל זו לא חובה במידה ויש חנות אחרת עם כונן טוב במלאי. מה שכן, בIQPC יש להם מבצע(?) בקניית מחשב חדש בו מוכרים את ה-ADATA SSD XPG SX900 128GB במחיר של 550 ש"ח במקום 600 ש"ח, ובהשוואות של ANANDTECH הוא מציג ביצועים שנראים לי מקבילים או אפילו קצת יותר טובים מה-M4 והניוטרון באותו נפח (עם תוצאות לכאן ולכאן כתלות במבחן): http://www.anandtech.com/bench/Product/703?vs=605 מישהו מכיר את הכונן הזה ורוצה לחוות דעה, או מצא במקרה איזה ביקורת ממליצה/פוסלת? אפשרות אחרת היא ללכת על הSamsung 840 שאני רואה בKSP ב…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by matan333,

שלום לכולם, אני מתכננן לקנות מחשב חדש ואני רוצה לגבות דברים חשובים מהמחשב הישן. אני מעוניין בנפח של 1TB וגודל 2.5''. לפי מה שקצת קראתי החברות המובילות בשוק הם seagate וWD, זה נכון? איזה דיסק קשיח חיצוני כדאי לקנות? התקציב 350-400 ש"ח. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Scorpion17,

שלום, אני מעוניין לקנות צורב dvd ואני לא ידוע איזה לקנות תמילצו לי.. עד 500 ש"ח. תודה.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by TNT,

היה לי ארד דיסק של IBM - 45GB, הוא התקלקל לי מרוב בתים פגומים-המחשב כבר לא זיהה אותו יותר. סידרה של דיסקים אלה הפסיקו ליצר עוד ממש כשהיו חדשים, והיו שמועות או שאלה אפילו לא שמועות שפס היצור היה פגום. שלחתי את דיסק זה ל- IBM בחו"ל, אתמול קיבלית אחר-חדש, אבל אותה סידרה ואותו גודל. אז יש לי מספר שאלות- איך אני יכול לדעת מתי יוצר? מה אומר התאריך שמופיע על המדבקה של IBM שעל הארד דסיק - OCT -02? יש לי אחריות על הארד דיסק הזה,החדש,שלוש שנים מהתאריך שקניתי את זה שיתקלקל או מהתאריך שקיבלתי את החדש? כי אם OCT-02 זה תאריך ההחריות אז זה כאילו שזה מתחיל מהתאריך הזה לא? אם אני יחבר את הארד דיסק שקיבלתי כמשני יש פחות סיכוי שהוא יתקלקל ויפתח בתים פגומים? ומה בקשר לאיוורור הוא גם נ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. לפני כשלוש שנים קניתי לי כונן קשיח של WD בנפח 1 טרה 3.5 אינץ'. חיברתי לחשמל בהתלהבות והעברתי אליו את כל המידע הרלוונטי מהמחשב (לא כגיבוי לצערי). לאחר כשבועיים ביקר אצלנו חשמלאי, וככל הנראה הוריד את החשמל מספר פעמים כדי לבדוק משהו, כשהגעתי הביתה, הכונן נהרס, התחילו תקתוקים והוא לא נפתח בשום מחשב. עברתי סיוט עם חברות ואנשי מחשוב בנוגע לשחזור וגיליתי שהמחירים מרקיעי שחקים וויתרתי על השחזור. ככה חלפו להן שנים בלי שהסכמתי לגעת בכוננים 3.5 אלא רק עם 2.5 שאני מחבר למחשב, מעתיק אליהם מידע ומחזיר אותם למגירה. כעת הגיע הזמן לכונן קשיח 3-4 טרה כדי לגבות המון המון מידע (אני צלם ומעצב גרפי) ואני זקוק לזה נואשות. אני מחפש כונן קשיח 3.5' עם כפתור כיבוי ותוכנת גיבוי שתדע לסנכרן בין המח…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by dolevm2,

כותרת, הכי חשוב לי ביצועים 1-2tb יהיה מספיק מוכן לחרוג מהתקציב עד 200 שח הhdd יקנה מksp או אייבורי בלבד עדיפות לksp

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by 00Amir,

לכל מי שלא בטוח אם כדאי או לא כדאי לעבור לSSD , העלתי סרטון ליוטיוב פתיחת ברידג' CS5 , פתיחת פוטושופ CS5 , טעינת קובץ Tiff של 35מגה והגדלה ב800% ליצור קובץ של 2.22GB! ... צילמתי והעלתי - עכשיו תבדקו בבית איך זה אצלכם ותעשו את החשבון כדאיות בהצלחה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום לכם הפעם אני אתיעץ איתכם בקשר לדסיק קשיח שאני שוקל לרכוש הנפח הרצוי הוא 320 גיגה, חשבתי ללכת על Western. אני רוצה להשאיר אופציה לRAID בעתיד, ולא נדיר שהמחשב שלי פועל 24 שעות ביממה, עם תוכנות שיתוף פתוחות. אני מתלבט בין הדגמים הבאים: WD3200KS WD3200SD כאשר ההבדלים הינם שהראשון הוא SATA2, ובא עם באפר של 16 מגה והשני הוא SATA מהדורת RAID. בהתחלה חיפשתי מהדורת RAID עם באפר של 16 אבל הבנתי שכיום זה לא קיים (אולי ייצרו כאלה פעם והפסיקו) אז... על מה אתם ממליצים? לינקים: KS -> http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=4812 SD -> http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5281 תודה רבה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים