עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by gilz,

מחיר מצויין איכות על הפנים. ניתן לצרוב במקרה הטוב 2-3 GB (מתוך 4.7)

• 6 תגובות
    • 897 צפיות
  2. רציתי לדעת אם מישהו נתקל בתופעה ואולי יודע איך לפתור אותה תוכנתית, או שזאת בעיית חומרה של הקשיח וצריך להחליפו..? רכשתי 2 קשיחים לאחרונה, WD 320GB AAKS זהים לחלוטין, מלבד הסריאלי שלהם. בזמן שהרצתי בדיקות עם HD TUNE שמתי לב שלאחד מהם יש רק 8MB באפר ואילו לשני יש 16MB, כפי שצריך להיות וכפי שרשום על הקשיח.. גם EVEREST מציגה את אותם הנתונים יש צורך לדאוג? אחרי הכל, הם הולכים לעבוד כרייד 0..

• 6 תגובות
    • 834 צפיות
  3. האם הדיסק הקשיח הבא מתאים לי? לוח אם: ASUS P4P800SE..לגבי שאר הנתונים משהו SATA וזה לא יודע ממש.. =\ כונן קשיח WD1600JB Western Digital נפח: 160GB מהירות: 7200RPM ממשק: ATA\IDE זכרון נדיף(Buffer): 8MB ואם מישהו יכוון אותי לדיסק קשיח שכן יתאים לי אם לא זה..אני אשמח.

• 6 תגובות
    • 726 צפיות
  4. Started by poltergeits,

אחרי כמעט 10 חודשים שיש לי את הלנובו - thinkpad t400s הנפלא כשלעצמו החלטתי לפנק אותו בכונן SSD מהטובים (אם לא הטוב ביותר) בשוק כיום !!, ובמחיר מצחיק שבאמת שווה טוב אז ככה גם את המחשב וגם את הכונן הבאתי מאי ביי, המחשב כולל מיסוי בארץ עלה 5K והכונן עלה 1100 ש"ח אתמול לפנות בוקר בדיוק סיימתי התקנת מערכת הפעלה ועוד כל מיני תוכנות וכדומה, אז לא ייצא לי לראות איך העבודה שלו עם מולטי טאסקינג או מכונות וירטואליות אבל עד כה ההתרשמות שלי מהביצועים מאוד חיובית, ולכן אין ספק שאני הולך להביא כונן כזה למחשב הנייח החדש שאני הולך לבנות בחודשים הקרובים אם מישהו מעוניין שאני יעשה קצת בדיקות בנצמארקים למיניהם לסקירה יותר מעמיקה אני אשמח לשתף כאן,

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. אני יודע שטמפרטורת העבודה שלו (או של כל דיסק של WD) הוא עד 55 מעלות. עכשיו שלי נע בין 45 ל-55 מעלות במנוחה ובמאמץ בהתאמה , עכשיו לשאלה ,על כמה עומד ה-H.D שלכם? (אני רוצה לדעת אם זה נורמאלי שבמאמץ הוא מגיע ל-ABSOLUTE MAXIMUM שלו). תודה. (דרך אגב ,התקנתי עליו את מערכת ההפעלה [XP PRO] ומורגש שינוי לטובה בביצועים, בעיקר בבוט)

• 6 תגובות
    • 807 צפיות
  6. Started by UnwiZ,

קניתי דיסק קשיח - WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ובמשחב ראיתי שיש לי 465GB, בחנות אמרו לי שהיצרן מעגל את זה בעצם. האם גם לכם זה ככה?

• 6 תגובות
    • 936 צפיות
  7. Started by TomB,

הארדיסק קוואנטום שרוף שעדיין באחריות, יש עליו מדבקה שכתוב עליה G.A, זה קשור?

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. Started by vladk,

על הלוח שלי (+Epox 8k5a2 ) יש בקר RAID HighPoint 372 התומך בעד 4 כוננים דרך 2 יציאות IDE (IDE3, IDE4) ב UDMA ATA100/133 כל אחת. אני רוצה לחבר אליה HD כדי שיעבוד ב ATA100 -- ללא RAID. הבעיה היא שכאשר הדיסק מחובר ליציאת ה IDE3 המחשב נתקע בזמן ה BOOT במסך של Scanning Drives שבקר ה RAID עושה. הבקר מזהה את הדיסק נכון אבל המחשב לא ממשיך הלאה ואני גם לא יכול להיכנס למסך ההגדרות של הבקר (Ctrl+H). האם צריך לעשות משהו מיוחד כדי לגרום לזה לעבוד? מה אפשר לנסות? ועוד שאלה -- האם אני יכול ליצור RAID0 עם שני דיסקים שונים (מבחינת דגם ויצרן) אבל בעלי קיבולת זהה (20GB). תודה!

• 6 תגובות
    • 738 צפיות
  9. אני צריך אותו דיי דחוף לגיבויים מתלבט בין שלושת הדגמים : WD My Passport Essential 500GB 2.5 Inch External Portable HDD USB 2.0 3 שנים אחריות 480 ש"ח Seagate FreeAgent Go 500GB 2.5'' External Portable HDD USB 2.0 5שנים אחריות 545 ש"ח Samsung S2 Portable 500GB 2.5'' External Hard Drive USB 2.0 3 שנים אחריות 570 ש"ח בנתיים אני חושב ללכת עם ה Seagate בגלל האחריות.. אבל לא מצאת מבחני ביצועים אז אני ישמח לשמוע עם מישהו יודע מה יותר טוב או לקבל איזה קישור .. תודה על העזרה

• 6 תגובות
    • 839 צפיות
  10. Started by SHAY951,

שלום לכולם, התקנתי היום במחשב צורב DVDR1660K של PHILIPS . חיברתי אותו במקום כונן הדיסקים הישן , ונראה כי המחשב זיהה אותו והכל בסדר (הכונן זיהה דיסקים שהכנסתי, וגם הצלחתי לצרוב בעזרתו על דיסק רגיל של 700 מגה). אבל, כשניסתי לצרוב DATA על דיסק רגיל של DVD , הצריבה הופסקה בערך ב 85% בשל WRITE ERROR לטענת הנרו (גרסה 6.6) . ליתר ביטחון ניסיתי פעם נוספת, והשגיאה חזרה על עצמה שנית, בערך באותו הזמן. אז מה הבעיה פה? מה אני עושה לא נכון? הדיסקים פגומים? הצורב פגום? צירפתי LOG של הנרו , אולי זה יעזור. תודה מראש וערב טוב [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 837 צפיות
  11. היי, כרגע אני משתמש עם WD250GB שמלא כמעט עד אפס מקום.. האם הוספה (בראש שלי כרגע זה 640 GB) של HD נוסף תעזור בשיפור מהירות המחשב? להתקין וינדוס על מחיצה יותר גדולה ושאר התוכנות וירקות על מחיצה אחרת / HD נוסף...תעזור בשיפור? תודה.

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  12. שלום לכולם לפני חודש בערך קניתי צורב חדש asus drw-1814blt הצורב נראה מרשים ולא רק , עושה עבודה מצויינת כמו שASUS יודעים ! אבל נתקלתי במשהו מוזר יש לי מדיות של סילבר ליין 8X הוא מוכן אך ורק לצרוב לי על 4X אין לי שום אופציה של בחירת מהירות אז נסיתי דיסקים של TDK 16X ( סליחה ..הדיסק של ה- סילבר לין הוא DVD-R והדיסק של TDK הוא + ) הדיסק עם ה-16 הצורב אכן נתן לי לצרוב על 16 ..אז עכשיו מה הבעיה פה אני לא מבין ..הדיסקים של סילבר ליין הם 8 ..אז למה הוא נותן לי רק 4 .. צרבתי סרט לדיוידי והכל נתקע או שזה הראה לי תקיות כאלה וזה ריק .. היתבאסתי אם מישהו יכול לעזור , תודה !

• 6 תגובות
    • 612 צפיות
  13. יש לי ספריית סרטים גדולה בבית על דיסקים DVD. אני רוצה להעביר אותם למחשב, ככה שבלחיצת כפתור אני אוכל לנגן את הסרט. התחלתי להעביר לכונן הפנימי, אבל מתחיל להיגמר המקום וחשבתי לקנות כונן חיצוני (להתחיל לצבור כוננים עם סרטים... יש לי בערך 1000 סרטים ב- DVD). בדקתי בזאפ, ומבחינת נפח בייחס למחיר ו- כונן קשיח חיצוני ST310005FDD2E1GB 1000 FreeAgent Desk Seagate יצא הכי זול (500 ש"ח). איך סיגייט? יש בהם בעיות? איזו חברה הכי מומלצת? זה נורא אם אין גיבוי לסרטים שעל הכונן? בקשר למחיר- אני פשוט מחפש את הכונן הכי טוב לצרכים שלי במחיר הכי נמוך... אז תגידו מה כדאי, ומה המחיר. תודה! גיא

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. היי לכולם. בזמן האחרון יוצא לי להתייעץ לא מעט על רכישת אמצעי אחסון. אז כבר מראש אני אומר תודה לכם על העזרה . כרגע המחשב שלי כולל את הדיסק הקשיח הבא - Hitachi Sata II(300mb/sec) 160gb 8mb buffer. את המפרט המלא של המחשב שלי ניתן לראות בצד ימין. ברצוני לקנות כונן קשיח חדש, בנפח של או 250 ג'יגה או 320(עדיין לא סגור על הנושא). התקציב די גמיש. מצד אחד אני רוצה לקנות משהו טוב. אך מצד שני, לקנות כונן עם 16 MB באפר, או פ'יצרים כאלו ואחרים יהיה קצת מיותר לא? הכונן הנ"ל במילא יאט את העסק... אשמח לקבל עצות והמלצות. כמובן שקראתי על המלצות קודמות כאן בפורום, אך משום מה ראיתי המון המלצות על WD. לאחרונה שבדקתי, WD מתחממים מאוד ועושים המון רעש.

• 6 תגובות
    • 870 צפיות
  15. Started by crazydiamond,

שלום לכולם קניתי את הצורב הנ"ל לאחר התלבטות רבה, אחרי שהתקנתי אותו ראיתי שגירסת החומרה שלו היא 2.16 ועדכנתי אותה ל 2.18 - הרשמית של NEC האם עדכון זה יפתור איזה שהן בעיות או ישפר תאימות ( מה שזה עושה בדרך כלל) או אולי זה יכול להגביל אותי ב RIP או צריבה כלשהיא, אני שואל את השאלה הזאת כי אני משתמש במדיות של SILVER LINE - שהן RITEK G04 ואני רוצה שתהיה תאימות מלאה למדיות האלו. בברכה

• 6 תגובות
    • 832 צפיות
  16. Started by STi,

אז ככה הבעיה הזאת ממש מוזרה, ישבתי על המחשב (נייד-DELL inspiron 8600) סתם במהלך שימוש רגיל-גלישה . פתאו המחשב הציג לי מסך כחול של תקלת חומרה וזהו, עשיתי ריסטרט והוא רשם שהקובץ HAL.DLL לא נמצא או לא תקין, ניסיתי להעתיק את הקובץ מחדש לכונן אבל ללא הצלחה, הוא רושם שאין לו גישה או שהוא לא מוצא את הכונן, הקטע המוזר זה שבביוס הHD מזוהה כ-40 G וזה מה שצריך להיות אבל אחרי זה הוא אומר שהוא לא מוצא את הPRIMARY HD כשאני מעלה את המחשב דרך הדיסק של XP הוא מזהה את הכונן, אני יכול למחוק את המחיצות וליצור וכ"ו אבל ברגע אני מנסה לפרמט מחיצה הוא פשוט נתקן באחוז או שניים וגם בפרמוט מהיר ב-20 אחוז, ממש מוזר, עכשיו אני חושב שהארד דיסק תקין אבל אולי ישנה איזו תקלה ב-MBR או משהו כזה, אני לא ממש…

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  17. Started by H-nover,

הי, אני צריך עזרה בכול מה שקשור לאיך הארד דיסק בנוי .... כגון הברגים המהודקים, מהי שיטת החיבור של הארד דיסק, עיקרון פעולה של המנוע, חומרים ממנו עשוי, איך מסלקים לחות, מקורות הרעש וכיצד מקטינים את הרעש, חשיבות ציריות אחידה של ההארד דיסק וכיצד מבטיחים אותה ועוד ועוד.... כול מי שמוכן לתרום מהידע שלו בכול מה שהוא יודע על ההארד דיסק שיכתוב באשכול זה . גם לינק לאתר באנגלית או בעברית שעוסק בהארד דיסק יעזור בהחלט!!! (כבר ציינתי שאין לי מושג קלוש בכול מה שנוגע להארדיסק).

• 6 תגובות
    • 910 צפיות
  18. Started by club_501,

יש לי סרט בגודל 704 מגה איך אני יכול לצרוב מעל 703 מגה?

• 6 תגובות
    • 910 צפיות
  19. אני צריך להוסיף עוד hardDisk של טרה למחשב: האופציות שלי בKSP הם: Western Digital ‎Caviar Black WD1001FALS‎ Sata II ב420 ש"ח Western Digital ‎Caviar Black WD1002FAEX Sata III גם ב420 ש"ח‎ עכשיו הנה השאלה שלי, יש לי לוח אם מסוג GA-EP43-DS3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2846#sp שתומך בSata II עכשיו השאלה היא: האם אני יכול לחבר את הHD של ה Sata III לחיבור של הSata II? השאלה היא בעצם מה ייקרה? זה יהיה במהירות 3 Gb לשניה במקום 6? זה בעצם מה שאני מעדיף שייקרה או שזה פשוט לא יזהה את ההארד דיסק? וצריך הרחבה של Sata3 ללוח אם או זה ייגרום לנזק או קצר בלוח אם או בהארד דיסק? ויהיה צריך לקנות חדש מישהו בדק את זה פעם? תודה

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by x-dude,

ראיתם? כבר מוכרים את הDVD של סוני שם אני ממש מחכה לצורב DL אבל נראה לי שאני אחכה עוד קצת (גם מבחינת מהירות צריבה וגם מבחינת כסף). אבל טוב לדעת שכבר מוכרים ;D מדיות DL עוד לא ראיתי שם אבל באתר של סוני הם כבר מוכרים מדיה אחת ב 16 דולר,קצת יקר (קצת הרבה),אז נראה לי עוד סיבה לחכות קצת.

• 6 תגובות
    • 990 צפיות
  21. Started by eladbu,

שלום כולם אני מנסה להגדיל את PARTITION C שלי ללא הצלחה יצרתי כונן ריק של 40 GB לתוספת הותקן אצלי EASAUES אך אני לא מצליח לא לעשות MERGE ולר RESIZE עשיתי את הנל כבר כמה פעמיםעל מערכות אחרות אצלי זה לא נותן [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Vatos-Locos,

תמיד שאני מרכיב חלק חדש אני עושה לו מבחן תקינות וכאלה, והאמת היא שרק עכשיו קלטתי שאף פעם לא ממש עשיתי מבחני תקינות להרדיסקים... על איזה תוכנה אתם ממליצים? ואגב, האם יש איזשהו סיכוי שתוכנה כזו תפגע בהרדיסק או במידע שעליו? (כי הבנתי שתוכנות לא אמינות מסוגלות באמת לדפוק את המידע...).

• 6 תגובות
    • 804 צפיות
  23. Started by sgsg,

אני מתכנן לקנות כרטיס זיכרון לפלאפון. ראיתי שיש את הדגמים הרגילים וגם דגמי Ultra II x60. המחיר של הדגמים השניים כמעט כפול מהמחיר של הכרטיסים הפשוטים. האם יש איזה הבדל, במצלמה (של הפלאפון), הפעלת יישומים וכד'? או שכדאי ללכת על הכי זול?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. חיברתי אותו עכשיו אמרתם לי שאני צריך להכניס את הדיסק של ה WINDOWS וללחוץ F6 ולהכניס את הדיסקט של ה סריאל עשיתי את זה עכשיו היה לי 3 דרייבים שהייתי יכול לבחור שם אחד שהתחיל ב אינטל משהו השני silicon משהו עכשיו אני בחרתי את ה silicon ואני לא יודע עם בחרתי את הנכון חוץ מיזה חילקתי את ה כונן לי 2 כוננים ! רציתי לדעת עםהתקנתי את ה דרייברת הנכון עם זה ה silicon ולא ה אינטל מה הדרייבר הנכון ואיך אני יכול לבדוק את הביצועים של ה HD שלי ? אני רוצה לדעת עם הכול טוב ! תודה רבה לעוזרים !

• 6 תגובות
    • 841 צפיות
  25. הכונן שלי הוא גם צורב שקורא הכל גם DUAL LAYER גם די וי די קיצור הכל אבל שהכנסתי דיסק 8 גיגה שאצל חבר כן עלה אצלי לא עולה חשוב להזכיר שלא ניסיתי אף פעם לעלות דיסק כזה על הכונן יש משהו שאני צריך לשנות בהגדרות אולי??

• 6 תגובות
    • 811 צפיות

דיונים חדשים בפורומים