אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברה, תירגמתי את הכתבה הזו מ-cdfreaks. קריאה מהנה! למה לבדוק את הדיסקים ? אין הבטחות שהשילוב של הצורב, מדיה ותוכנה יפיקו צריבה איכותית בכל פעם. גם אם תשתמש תמיד באותה מדיה, ייתכנו שינויים מסויים שיכולים להשפיע על איכות הצריבה. במקרים מסויימים, דיסקים שונים מאותה אריזה הפיקו דיסקים בתוצאות שונות עבור הגדרות צריבה זהות. אנלוגיה נוספת היא זאת : רובנו יודעים שעלינו לבדוק את ההארדיסק שלנו עבור סקטורים פקומים מכיוון ששימוש מרובה וכן זמן, יכולים לגרום לירידה באיכות. אותו דבר קורה גם בדיסקים. האם דיסקים נהרסים? כמובן. ניהול לא נכון, אבק ואיכסון לא נכון ייפגעו בדיסק ובסופו של דבר יהפכו אותו ללא קריא. יש עוד סוג נוסף של גורמים שמשפיעים : טמפרטורה, לחות ואור אולטראויולט (UV …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כשבוע התקלקל לי ה HDD המחשב מזהה את ה HDD אבל כאשר אני מנסה להיכנס אליו אני מקבל הודעה: d:\is not accessible. The request could not be perfomed because of an I\O device error ה HDD היה מפוצל ל 2 והיה לי חומר די חשוב עליו. מקריאה בפורומים נסתי כמה אפשרויות והצלחתי דרך חיבור חיצוני (מתאם בין SATA ל USB) לראות רק מחיצה אחת. השאלה שלי האם אני יכול לתקן את HDD בדרך כלשהי ולהציל את החומר על המחיצה השנייה? הבנתי שכנראה והכרטיס האלקטרוני נדפק ואם אני יחליף אותו התקלה תסתדר ( מאיפה אני יכול להשיג כרטיס כזה?). והאם יש לכם עוד רעיונות לפתור את התקלה ולהחזיר את ה HDD לחיים?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק של 320 ג'יגה שמחולק לכמה כוננים. הצלחתי לגבות את המחיצה של הווינדוס עם נורטון גוסט לגודל נורמלי , כמעט 4 ג'יגה. אבל האם יש אפשרות לגבות מחיצה של 90 ג'יגה שמתוכה 40 ג'יגה תפוסים , לגודל שיתאים לדיסק די וי די ? ניסיתי לעשות את זה עם נורטון גוסט - וזה תפס איזה 30 ג'יגה.. האם תוכנה בשם Acronis.True.Image , תעזור לגבות את זה לגודל שיכנס לדיסק ? או המלצה על תוכנה אחרת ?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי הארד דיסק של wd 320g 7200rpm המקום בו נגמר לי דיי מהר, החלטתי לרכוש דיסק נוסף פנימי של 1.5T של חברת seagate דגם הgreen במהירות 5900rpm. (המחשב ברשותי עם מעבד i5 ועם זיכרון 4 ג'יגה) ההתלבטות שלי האם שווה לי להעביר אליו את מערכת ההפעלה ווינדוס 7 (ו-ווינדוס 8 בעתיד) ולהשתמש בו כדיסק קשיח המרכזי עליו יושבת מערכת ההפעלה?או רק כדיסק איחסון? או שההבדלים הם כל כך מהותיים ומורגשים בין מהירויות הדיסקים שהדבר לא שווה ומשתלם לי מבחינת המהירות? או שבסה"כ מדובר במילי שניות שלא ארגיש אותם בעבודה רגילה מול מערכת ההפעלה? תודה לתשובה ע"י מי שהתנסה בעניין.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי אינטל 335, איך אני מעדכן את הקושחה שלו לגרסת קושחה הכי חדשה לפני התקנת מערכת ההפעלה עליו? תודה מראש זה קצת דחוף לי כי אני רוצה כבר להתקין את המערכת הפעלה עליו היום
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם.רכשתי כונן 160 SATA של HITACHI והמערכת מזהה אותו כ157 גיגה. מעניין איך מזוהים דיסקים של 160 של חברות אחרות?האם יש הבדל או ששלי מראה אופטימי מידיי?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני להתקין מערכת הפעלה פעילה על DOK שאלתי היא: מה המהירות קריאה כתיבה המינימלית שזה מצריך וכן מה המהירות המומלצת ואיזה DOK מומלץ(האם שווה להשקיע בDOK כגון SanDisk Cruzer Extreme) תודה מראש לעונים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני רוצה להעביר דיסק קשיח של 40GB מהמחשב הישן למחשב שיש עליו קשיח אחד של 160GB ואין לי RAID בלוח (נדמה לי..) הלוח D102GGC2 intel grand county 2.... האתר http://www.intel.com/products/motherboard/D102GGC2/index.htm אז רציתי לדעת אם אני יכול פשוט לחבר את ה דיסק של ה 80GB בלי שום RAID פשוא שיהיה עוד מקום אחסון, ומה אני צריך לעשות בשביל זה.. שיהיה על שני הדיסקים הקשיחים מערכת הפעלה מותקנת , וכו'...
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי יש מבצע באופיס דיפו שיש על ההארדיסק הזה מחיר ללא תחרות 600 שקל ושנתיים אחריות. יש לי נסיון טוב עם דיסקים לצריבה של וורבטיים, אבל לא שמעתי עליהם בכלל בתחום ההארדיסקים. האם הם מייצרים את הדיסק עצמו? ואם לא, מי בדיוק ייצרן הדיסק ובאופן כללי הייתי רוצה לדעת אם זאת עסקה משתלמת וכדאי והאם המוצר אמין איכותי וטוב.. למידע באתר הרשמי תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי יש לי כמה סקטורים פגומים ב HDD האם יש תוכנה מומלצת שמתקנת את זה? ד"א מתעתד לרכוש DOK כנראה 16 GB מה הכי יעיל עד מחיר 160 ש"ח ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
(שואל עבור חבר)
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות raid רציתי לדעת מה צריך לקנות, כמה עולה בערך ואיזה סוג דיסקים צריך - האם הם חייבים להיות תואמים מבחינת גודל, חברה, מהירות.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי שאלה כזו: כל איזו שהיא תקופה אני מגבה את כל החומר על ההארדיסק הפנימי שלי על הארדיסק אחר (גם פנימי). מה שאני עושה זה פשוט מעתיק כל פעם את הכל מחדש. השאלה היא האם יש איזו שהיא תוכנה או משהו כזה, שתסמן איזה קבצים חדשים הוספתי למחשב שלי מזמן הבאק-אפ האחרון ככה שאני אצטרך להוסיף רק אותם, ולא להעתיק כל פעם מחדש את הכל?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני מחפש להחליף את כונן SSD הנוכחי שלי, בכונן גדול יותר. מרוב היצע של טכנולויות לא כ"כ ברור לי באיזה סוג המחשב שלי תומך. ברשותי נייד ASUS GL703GM-NS73 אשמח לדעת איזה סוג של interface אני צריך לקנות. למשל בחנות NEWEGG מופיעה הרשימה הבאה. מה לסמן? תודה מראש לכל העונים
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי Seagate freeagent Xtreme, ואני לא חושב שזה קשור, אבל אחרי שחברתי כונן אחר למחשב ואז חברתי אותו דרך החיבור USB, קבלתי הודעה שאני חייב לפרמט אותו כדי שאוכל להשתמש בו. אמרתי לא כמובן, ואחרי זה המחשב לא קרה אותו בכלל. ניסיתי לחבר אותו דרך הe-sata לאותו מחשב, ודרך שני החיבורים האחרים למחשב אחר ובשום מקום הוא לא מזוהה. כשנכנסתי ל Disk management, הכונן בכלל לא מופיע שם. ההארד דיסק מלא, ואני מאוד מאוד לא מעוניין לפרמט אותו. יש למישהו רעיון איך אני משיב אותו לחיים?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש דיסק קשיח חיצוני למחשב נייד שלי חשבתי על סיגייט 2.5" אך מאחר ויש לי אחד כזה עם 500GB שאני מאוד מרוצה ממנו אז אני חושב אולי עדיף לי לקנות אחד כזה של 3.5" מחפש משהו באיזור ה1TB עם עדיפות ל1.5TB ושיהיה לו חיבור ESATA תקציב עד 700 ש"ח ואם יש 2TB עד 700 ש"ח אשמח לשמוע על דיסקים קשיחים מומלצים. אהה ודבר נוסף האם IOMEGA הם מומלצים ביחס לסיגייט?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, רציתי לשאול האם תהיה השפעה לרעה בביצועי המחשב אם אני אחבר למחשב חדש כונן מכאני ישן שלא בשיאו. כמובן שלא אשתמש בו למערכת ההפעלה או לתוכנות אלא רק לאכסון.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כונני M.2 יכולים לזכות בביצועים איכותיים ויציבים יותר בסביבה קרירה עם סילוק חום ראוי, וב-ADATA לוקחים את העניין הזה ברצינות רבה מאוד כך מסתבר לכתבה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי לפני חודשיים דיסק קשיח חיצוני של WD בנפח 1.5 טרה. לצערי הוא מתחמם מידי. האם ניתן לחבר אליו אמצעי קירור כלשהו? אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הענקית הקוריאנית וסיגייט מזכירות לנו שכוננים מכאניים הם עדיין אלופי הנפח, עם קשיח נייד של 4TB שתוכלו להכניס לכיס לכתבה: http://hwzone.co.il/4-%d7%98%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%99%d7%98-%d7%90%d7%99%d7%aa%d7%9b%d7%9d-%d7%91%d7%9b%d7%99%d7%a1-%d7%a1%d7%9e%d7%a1%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f/
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם שני הארד דיסקים. שניהם מחולקים לשניים. על החלק הראשון של הדיסק הראשון היתה מערכת ההפעלה ושלושת החלקים האחרים היו לאחסון. שמתי את כל החומר החשוב בהארד דיסק השני ועשיתי פעולה של איחוד המחיצות, חלוקה מחדש, פרמוט והתקנה נקיה של מערכת ההפעלה (win xp) על ההארד דיסק הראשון. הותקן בסדר, פירמטתי את החלק החדש שיצרתי ונראה שעובד כמו שצריך. אבל ב'מחשב שלי' ההארד דיסק השני לא מופיע. הוא מופיע בביוס. כשאני נכנסת ל- manage הוא מופיע עם סימן קריאה לידו ורשום גם dynamic וגם foreign. אני לא רוצה לפרמט אותו - כאמור יש עליו חומר חשוב שלא חשבתי שיפגע. מה עושיםםםם?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי סקאזי וגם איי די אי במחשב ואני רוצה לקנות הארד דיסק חדש (40 גיגה בערך 7200) והתלבתתי עם יזה יצאיה כדאית יותר ומהירה יותר שפחות תאמץ לי את המחשב ותעביר קבצים מהר יותר בין הכוננים שבתוכה תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יודע שב-FAT32 יש הגבלה לקבצים שמעל 4 ג'יגה אבל אני לא מאמין שיש לי הגבלה בהארד דיסק הזה הרי הוא חדש וכל הקטע פה זה להכניס קבצים גדולים. מישהו יודע אולי מה הבעיה ?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. קניתי לא מזמן הארד דיסק של 640 גיגה של סמסונג וגיליתי שהוא לא מספיק לי.... אני רוצה לקנות כונן 3.5 2 טרה כי הבנתי שהם יותר אמינים מאשר ה2.5 . הייתי שמח להמלצה עם לינק אם אפשר לגביי כונן מומלץ . ולגביי השאלה האם יש דרך להעתיק 500 גיגה בצורה בטוחה מכונן 2.5 ל3.5 ? קרה לי פעם שהעתקתי סרטים והיה תיקעות ... תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מפרט קצת ישן אך עדיין סוחב בכבוד יחסית משחקים של היום AMD athlon 3700+ Gigabyte Ga -k8n-sli 4x512mb corsair DDR400 samsung 160GB sata 2 Leadteck 8600GT extreme edition. השאלה האם קניית HD חייתי כמו ה barracuda s.11 500GB של SEAGATE ישפר את הביצועים של המחשב שלי? האם זמן טעינת המשחקים יקצר? או שאני לא ארגיש את ההבדל בכלל. אין לי כרגע כסף לשידרוגים אחרים תודה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-