עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. רכשתי כונן Intel SSD 330 הבנתי שכדי למקסם את הפוטנציאל והמהירות > אני חייב להפעיל את אופציית ACHI בסטאפ של הלוח ? הנקודה היא שלא מצאתי כזה דבר בלוח שלי שנירכש לפני כ 5 שנים : M2N-E ASUS על הכונן תותקן מערכת הפעלה חדשה של WIN7 64 סיביות האם למישהו יש רעיון או פיתרון לבעיה ? תודה מראש

• 29 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. היום כשקניתי דיסק קשיח (WD2500KS) רציתי גם DOK והמוכר ניסה לדחוף לי את זה http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=119 מה תגידו עליו?מקודם הייתי סגור על SAN DISK MICRO CRUZER U3 עכשיו אני מתלבט כי פה אני יכול לקנות ישר מבלי להזמין באינטרנת.האם ההבדל ביניהם גדול?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  3. כונן הDVD שלי הפסיק לקרוא דיסקים צרובים הוא קורא רק דיסקים מקוריים האם יש לזה פתרון הDVD הוא MATSHITA dvd-ram uj 850 ATA

• 0 תגובות
    • 996 צפיות
  4. Started by yaloner,

שלום לכולם, במחשב חדש עם לוח אם ASUS P5LD2 Deluxe (חדש ונוצץ) אני מתכנן להתקין שני דיסקים WD SATA-II 160GB (גם חדשים ונוצצים) במערך RAID1. המטרה היא כמובן יצירת mirror שימנע אסון ואובדן מידע במקרה של קריסת דיסק מאחר ואני עובד עם חומר מאוד רגיש. רציתי לדעת כמה מסובך להגדיר זאת לבד (ביצעתי הרבה התקנות והגדרות בעבר אבל מעולם לא התעסקתי עם RAID). המערכת תעבוד על לוח האם הנ"ל שיש עליו שני בקרי RAID לפי מה שקראתי - לא כל-כך הבנתי מה ההבדל ביניהם... יש למישהו קישור לאיזה מדריך ברור על הגדרת, הרצת ותחזוקת RAID (כולל איך בדיוק מתקינים WIN XP על דבר כזה) ? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 877 צפיות
  5. יש לי 4 הארדיסקים. אחד מהם הוא SSD. כרגע ה Page File מבוטל בכולם. ראיתי אצל כמה משתמשים שכל הכוננים על System managed size יש לי 8GB RAM אם זה משנה האם אני אמור לשנות את הכוננים האחרים חוץ מה SSD שיהיו מנוהלים עם Page File? למה הם צריכים בעצם? אוסיף ואגיד שאני עורך קבצי וידאו על הכונן, האם התוכנות האלו צריכות Page File?

• 3 תגובות
    • 787 צפיות
  6. צורב שעושה copy disk חיצוני שלא קשור למחשב ושיכול לעבוד בכמויות גדולות ושכפול מהיר 500 מדיות ליום ככה..ושכפול מהיר אם אין דבר כזה אז USB גם יתקבל בברכה אבל אני צריך משהו מקצועי 500 מדיות ליום ואם אין דבר כזה אז תביאו משהו שהכי קרוב למה שאני צריך

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  7. Started by avivlevy,

מהמיקסימום קונים שאפשר לשים במערך RAID 0?

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. אני רוצה כונן קשיח חיצוני שיהיה מחברה טובה ואמינה ושלא ייהרס. אני רוצה גם שיהיה מהיר, לפחות 7200RPM. חשבתי על החברות WESTERN DIGITAL או SEAGATE או MAXTOR. איזה מהם הכי טובה והכי אמינה??? אשמח לשמוע הצעות על כוננים קשיחים חיצוניים מהחברות האלה. תודה רבה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by AboveBeyond,

אהלן חברים , משדרג את הזיכרון למחשב ל8 גיגה זאת אומרת גם מפרמט ומתקין 64bit win 7 כרגע המצב ככה: 2 הארדדיסקים מכאניים מע' הפעלה על SSD page file על אחד המכאניים לא בטוח שהייתי אמור להתקין ככה , ולפני שאני מפרמט אני אשמח לעצה איפה לזרוק את ה page file תודה !

• 5 תגובות
    • 980 צפיות
  10. Started by kokoman,

הורדתי איזשהו DVDR מהאינטרנט ויש לו רק כתוביות באנגלית ובספרדית, האם יש אפשרות להוסיף לו כתוביות בעברית (או אם לא להוסיף אז שיחליפו את הכתוביות בספרדית)?

11. חברי הפורום שלום מצאתי לאחרונה חנות באינטרנט שמוכרת כונן SSD בנפח 128GB של חברת Colorful ב-29.99 דולר במסגרת מבצע (קישור לעמוד המוצר בחנות Zapals). מדובר כאמור בכונן SSD מדגם SL300 בנפח 128GB של חברת Colorful, אך מלבד פרטים מעטים לא ממש מצאתי מידע מסודר לגבי כונן זה. אפשר לראות מהנתונים שהבקר בו נעשה שימוש הוא של Silicon Motion, אך הדגם המדוייק לא מפורט וכן נעשה שימוש בשבבי 3D NAND. הכונן הזה מתיימר להגיע למהירות קריאה (רציפה) של 500MB/s ומהירות כתיבה של 400MB/s. השאלה היא על מה בדיוק מדובר פה? לא נראה לי הגיוני שיהיה אפשר לקנות כונן SSD איכותי או אפילו סביר בנפח של 128GB בכ-100 ש"ח (כן, שקלים - לא דולרים). כל הביקורות שמצאתי, כמו גם כל הסירטונים ב YouTube, הם…

12. Started by zohar678,

הזמנתי דרך האינטרנט צורב DVDRW LG H10A וקיבלתי דגם אחר מימה שהזמנתי GSA-H10N האם מישהו יכול לומר לי איזה דגם עדיף יותר? והאם יש הבדל משמעותי בין שתי הדגמים הללו? האם המושג DULE LAYER מדבר על צריבה על דיסק בנפח של 8.5 ג'יגה? האם בצורב שאינו תומך בפורמט הזה אינני יכול לצרוב על דיסק בנפח כזה? כיצד עושים בדיקה (טסט) ליפני צריבה?

• 2 תגובות
    • 934 צפיות
  13. יש לי כרגע רק HDD והוא מחולק ל-2 מחיצות כאשר רוב המידע על המחיצה בה לא מותקן הWIN הזמנתי SSD, ואני רוצה להתקין מחדש שם את הWIN ואח"כ לחבר בנוסף את הHDD ולאחסן עליו קבצים. השאלה שלי בעצם היא איך עושים את זה בלי לאבד את המידע? חיפשתי באינטרנט ואנשים אומרים לגבות את הקבצים, לפרמט את הHDD ואז להחזיר אבל אני רוצה להימנע מכל זה. אין לי בעיה לפרמט את המחיצה שבה מותקן הWIN כרגע. השאלה היא האם אפשר לעבוד ככה: 1. לנתק HDD ולהתקין WIN על SSD כרגיל 2. לחבר את הHDD ולפרמט את המחיצה עם הWIN הישן - איך עושים את זה ד"א? האם מספיק להגדיר שהBOOT יהיה מהSSD ואז אפשר לפרמט פשוט את המחיצה דרך הWIN או שצריך לעשות משהו אחר? 3. במידה ואני רוצה לאחר הפרמוט של המחיצה…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by snurf,

שמעתי על מקרים שונים של בעיות עם התקן SATA. בעיות שמתעוררות כאשר רוצים לפרמט וכו'. למישהו יש מושג?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by dd7,

יש לי כרגע 250 ג'יגה sata 2 של מקסטור ביום שני הקרוב צריך להגיע לי 320 ג'גה של wd גם sata 2 אני מתכוון לעשות פורמט ולהתקין מחדש תווינדוס במחיצה נפרדת, עכשיו מה שראיתי בsata יש תקטע של הדרייברים באמצע ההתקנה לוחצים f6 ואז הוא מראה על 4 אפשרויות היה כתוב משו כמו raid בשביל xp או win2000 מה כל אחד מהם אומר, ועל מה מהם להתקין את הווינדווס? סתם ליידע הכללי איך אני מכין תקליטון sata בשביל להתקין תוונדוס?

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. היי חיפוש פשוט נותן מתאם / 'ם שמאפשרים המרה מ - m2 ל - sata כל עוד לא מדובר בכונן nvme . מנגד, יש מתאמים שכן מקבלים nvme אבל ממירים ל - U2 ( לא, לא הלהקה וגם לא מטוס ביון 😊 ). מישהו נתקל במתאם שבכותרת ?

17. קניתי מחשב נייד שיש עליו מערכת הפעלה Endless. במחשב יש דיסק 1T רגיל (מגנטי) במהירות 5400 + דיסק 128G מסוג SSD. התקנתי על המחשב windows10 באמצעות דיסק און קי. להתקנה בחרתי את דיסק ה-SSD. כעת בסייר אני רואה רק את ה-SSD (הוקצתה לו האות C). אין זכר לדיסק של 1T... מצורפת תמונה1. נכנסתי לניהול דיסקים ושם רואים גם את הדיסק של 1T, עם 3 מחיצות. על שלושתן כתוב "תקין" אבל כאמור לא הוקצתה אות לדיסק. חשבתי לנסות בעזרת קליק ימני לבחור "שינוי אות ונתיבי כוננים" אבל זה לא פעיל. מופיע באפור (רק שתי אפשרויות פעילות - "מחיקת אמצעי אחסון" ו- "עזרה"). מצורפת תמונה2. מה לעשות כדי שהמערכת תציג גם את הדיסק הגדול של 1T?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום חברי פורום אמצעי אחסון. אני מחפש דיסק קשיח חיצוני 3.5 אינץ' עם נפח של 2TB. השימוש בדיסק יהיה לגיבוי תמונת מערכת וקבצים חשובים באופן רציף מהמחשב, וכן אחסון של נתונים כמו וידיאו ותמונות. הדיסק יהיה מחובר באופן קבוע למחשב. אשמח לקבל את ההמלצה לדיסק שמתאים לדרישות, מהיר (תמיכה ב USB3 כמובן) ובעל אמינות גבוהה. תודה!

19. המארז הוא CM690 הישן ואין בו מקום לדיסקים 2.5 אינץ' מה האופציות שעומדות בפניי? תודה!

• 23 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by Burkey,

שלום, אני מתעניין ברכישה של הטאבלט Asus Transformer. אם לא רוכשים את המקלדת כתוספת (ואין אותה בארץ כרגע), אז לפי המפרט, היציאות היחידות שיש הן HDMI ו - MICRO SD. אם כן רוכשים את התוסף, יש גם MICRO SDHC. רציתי לשאול מה ההבדל בין SD לבין SDHC ? אם אני רוכש את המכשיר, אני צריך כרטיס זיכרון שיתאים, וגם קורא כרטיסים מתאים למחשב (עם חיבור USB). מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס זיכרון מתאים ? תודה !

• 1 תגובה
    • 3.2k צפיות
  21. שלום חברים, אני מעוניינת לרכוש כונן קשיח חיצוני ולהשתמש בו כדי לאחסן ולגבות את כל הקבצים החשובים שיש לי על המחשב (מוסיקה, תמונות, מסמכים וכו'). עד כה השתמשתי במספר DOKים כדי לעשות זאת, אבל הדברים הקטנים והחמקמקים האלה כל כך שבריריים ולא יציבים שזה פשוט פחד אלוהים לסמוך רק עליהם בתוך גיבוי, מה גם שגודל הנפח שלהם קטן ולא מספיק מה שיוצר בלאגן גדול. גם כל שירותי הענן למיניהם לא באים בחשבון מבחינתי, מאחר והשימוש בהם לרוב עולה כסף והרבה (ולא, אני לא רוצה להשתעבד לניסוי החינמי של בזק שאלוהים יודע מתי הוא יפסיק להיות כזה ויצריך אותי לשלם ביוקר על כל ג'יגה) ומה גם שאין לי באמת צורך בשיתוף קבצים. המטרה שלי כאמור היא אחסון וגיבוי בלבד. ברצוני "לעלות כיתה" ולעבור לכונן חיצוני טוב …

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by amisha,

1.יש שני גרפים - אחד ירוק והשני צהוב - מה מסמל כול אחד מהם ? 2.נפח המדיה הוא 4.7 GB מדוע לא צורבים עד לשם ראיתי פה כמה חברס שלא ממליצים לצרוב עד הסוף למה ? 3.מהי התוכנה שכדאי לבדוק איתה טעויות בכתיבה של הדיסק ? 4. DVDInfoPro זאתי תוכנה שבודקת את יכולות הקריאה של דיסק מסויים בכונן מסויים לא ? ד"א יציאה טובה הולי עם הת'רד - סטיקי ומהר ..זה סוג של DB לתאימות של דיסקים לכוננים ....

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by yair1920,

מה היתרונות של SATA2 והאם באמת רואים הבדל משמעותי בביצועים? השאלה שלי נובעת מתוך בעיה... האם לבחור בלוח אם (ל-AMD) בעל SLI אך ללא SATA2 או הפוך עם SATA2 אך ללא SLI תודה!

• 6 תגובות
    • 768 צפיות
  24. Started by UBS,

מישהו יודע איפה אפשר למצוא את ה DOK של GEIL מהביקורת ? אני מעוניין לקנות אחד כזה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  25. Started by BenK,

האם יכול להיות שאלו הפרשי המחירים בין הארץ לחול?! כפול 3!!! http://vnu.computerprices.co.uk/hardware/pricemagnifier.asp?fromhomepage=yes&productid=267661

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.