עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by SoulMaster,

שלום D: לאור המבצעים של ה- Black Friday חשבתי לקנות HDD חיצוני בנוסף למה שיש לי כרגע לצורך גיבוי מידע בתקציב של 600 ש"ח בערך. חשבתי על אלה: 1. WD Elements 3TB 3.5 2. LaCie Minimus 2TB 3.5 ו- 2 שאלות: 1. קראתי חוות דעת על הכוננים החיצוניים של WD. בחלק היה רשום לא להתקרב לזה ובחלק אמרו שזה דיי בסדר. השאלה היא מה דעתכם על זה ? ואיך ה- Elements ? כונן אמין ? 2. איך הכוננים של LaCie ? נ.ב: אני מעדיף לקנות מסניף KSP או באג בקרית ביאליק ולא מחנויות אחרות. נ.ב 2: אני מעדיף כונן של 2TB או 3TB ולא מתחת לזה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אהלן, קניתי לאחרונה SSD של סמסונג (840 הרגיל) בנפח 120 ג'יגה. היום לקחתי את המחשב שלי thinkpad t400. הוצאתי את ההרדיסק הרגיל ובמקומו שמתי את ה SSD ועשיתי התקנה נקיה של win 7 pro 64. ההתקנה עברה בלי בעיות אבל לאחריה לא ניתן להשתמש במחשב כי כל כמה דקות המחשב פשוט נכבה. אין מסך כחול, אין בעליה אח"כ שום הודעת שגיאה. פשוט נסגר לבד ללא התרעה. לא הותקנו שום תוכנות וההגדרה בביוס היא AHCI. משום מה נראה שבמצב safe mode לא הייתה את הבעיה הזו. ניסיתי להתקין כמה שיותר דריברים אבל אי אפשר לעשות את זה כמו שצריך בSM וויתרתי על העניין. עכשיו ניסיתי להתקין win 8 pro 64 אבל פה הוא בכלל לא נתן לי להתקין אלא מראש אמר שיש שגיאה. התקנת win 7 pro 32 הסתיימה עם אותן תוצאות כמו ב64 ביט בכך שהמחשב…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. אם אני קונה דיסק קשיח מסוג IDE שזה( לא יקרה ) רק לדעת ... איך אני מחבר את הדיסק קשיח ? איך אני מכון את קשיח זאת אומרת שאיפה אני שם את הגומפר כשיש לי דיסק קשיח S-ATA אבל אני רוצה עוד אחד מסוג ה IDE ויש לי CD-ROM ? אז אני מחבר ליד ה ?CD-ROM נכון ? ושם את הגומפר שיהיה ב SLAVE וה CD-ROM MASTER או שלהפך ....ה CDROM SLAVE עם הגומפר וה IDE HARD DISK ל MASTER עם הגומפר .. ואם אני קונה SATA הארד דיסק אז יהיה לי שתי SATA צריך לגמפר אחד ל MASTER GO עם הגימפור וגם השני ל SLAVE עם הגמפר ? או שלא צריך בכלל ? אם צריך אז איפה ואיזה מהם ? בקיצור ... אם יש לי SATA הארד דיסק השני אני אביא אותו SATA אבל כדי שיעבוד צריך לשים אותו על SLAVE כדי שהוינדוס יעלה או שלא צריך...לא צריך לגמפר ....

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by homart,

אהלן! רכשתי היום את ההארק דיסק החיצוני הנ"ל, חיברתי את כל הכבלים הנגרדים והמחשב לא נותן לי לעבוד בטענה ש"ההתקן לא מזוהה" מה אפשר לעשות?!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. Started by MichaelZ,

כן, אני יודע.. המחשב החדש היה אמור להיות אצלי כבר לפחות איזה שבוע. היו כמה עיכובים בדרך ועוד בסוף הפאשלה המעצבנת של הצ'יפסט… קודם התבאסתי מכל העניין, אח"כ קיבלתי עצבים, אחרי זה נרגעתי ועכשיו פשוט כבר לא איכפת לי. אז ככה שבינתיים המחשב תקוע ואני התקדמתי להתעסק עם דברים אחרים. לא יודע מה יהיה בסוף עם המחשב המעצבן שהצליח לגזול ממני כל-כך הרבה זמן וכוחות נפשיים עוד לפני שבכלל הזמנתי אותו. חשבתי פה על משהו… שאלה היפותטית.. נניח שבניתי לי מערך RAID0 משני כוננים.. ביום אחד יפה אני מגלה פתאום שהלוח אם נדפק. לאו דווקא משהו ששייך לבקר ה- SATA. בקיצור, אני צריך להחליף את הלוח.. שלחתי אותו וקיבלתי לוח זהה (חדש). איפה עומד ה-RAID בכל הסיפור הזה? אני מחבר את הכוננים בדיוק לאותו מקום וא…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by leyaniv,

כרגע יש לי במחשב שלושה כוננים של 250GB מחוברים ב-RAID5. במטרה להפוך את המחשב לשקט יותר ומהיר יותר, הזמנתי כונן SSD 32GB מסוג SLC תוצרת Samsung וכונן WD 640GB. אני רוצה כמובן להתקין על ה-SSD את מערכת ההפעלה (Vista 32bit) ולהשתמש בכונן הקשיח לאחסון, אולי אפילו נשלף. יש לי התלבטות בין שתי אפשרויות שנראות לי הסבירות ביותר: 1. לקנות כונן קשיח נוסף זהה ולעשות משניהם RAID (שחלקו יהיה RAID0 עליו יהיה ה-Page File) אבל אז אני צריך לוותר על האפשרות לשלוף את הכונן הקשיח מהמערכת כשהוא לא בשימוש... 2. להשאיר את ה- Page File על ה-SSD, כשהפחד העיקרי הוא מקיצור חייו של הכונן. האם צריך לדאוג מאורך חייו של הכונן? מה לדעתכם עדיף? אשמח גם להצעות אחרות... אולי לבטל את ה Page File לחלוטין? בנוס…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by winner,

שלום חברים בשעה טובה, הגיעו הדיסקים שהזמנתי - EVO 850 250GB ושני דיסקים מכאניים Seagate 4TB שיחליפו את הדיסקים הקיימים. (בהזדמנות זו, אציין לשבח את השירות היעיל של פלונטר - ההזמנה בוצעה ביום ראשון והדיסקים הגיעו אליי היום בצהריים) לוח האם שלי הוא GA H77-D3H שיש לו 4 פורטים של SATS2 ו-2 פורטים של SATA3, כיום מחוברים כוננים רק ל-SATA2 - כונן של 500GB בודד שהוא כונן המערכת C, שני כוננים של 2TB ב-RAID1 לנתונים וכונן DVD. הכוונה היא להחליף את כונן המערכת ב-SSD ואת כונן הנתונים ב-RAID1 חדש של 4TB, כאשר ה-SSD יחובר לפורט פנוי של SATA3 ולאחר פינוי כונן C, יחוברו שני הדיסקים הנוספים ל-SATA2 (זמנית ינותק ה-DVD) ולאחר הגדרת מערך RAID1 חדש, תבוצע העתקה של החומר מהדיסק…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  8. Started by mushon26,

קניתי כרטיס זכרון CORSAIR 64GB ואשמח לחוות דעתכם גודל הכרטיס ועל מהירות הכרטיס. גודל הכרטיס מראה 58GB שזה בערך 10% פחות. האם בסדר? אגב בערכים של הבדיקה השארתי את ברירת המחדל שזה 5 ו-1000MB - האם אלה הם הערכים הנכונים? ולגבי המהירות הנה הנתונים:

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. יש לי מערך LVM2 המורכבת מ3 דיסקים 500GB ו640GB. כמובן בפורמט רגיל (0.5K לסקטור) יכולה להיות בעיה אם אני אשלב דיסק 2TB קוויאר גרין, אדוונס מוד (4K לסקטור) ? מערכת ג'נטו, מערך LVM2 גודל PE 4MB

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  10. Started by dmkiller1,

שלום רב לכולם, ברשותי מע' הפעלה WIN7 ובכל פעם כשאני מכניס דיסק לכונן , המע' לא מעלה לי חלון קטן של מס' אפשרויות לביצוע (ניגון/כתיבה וכו'). עליי להדגיש כי המע' מזהה את הדיסק וניתן לראות את השם של הדיסק בחלון של המחשב שבו מופיעים כל אמצעי האחסון וכו'. מה עליי לעשות להחזיר בחזרה? האם ישנה איזו פקודה לכך? אני אשמח לדעת. תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by netanel1,

האם מבחינת החיבור sata 2 שווה לחיבור של sata? ואיך אני מזהה את סוגי החיבורים אם הם שונים? האם יש עוד סוגי חיבורים חוץ מהחיבורים הנ"ל ואם כן איך אפשר לדעת מה יש לי?

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום, יש לי שאלה קטנה... הבנתי שגם אחרי שאני מוחק את הקבצים מסל המחזור... הם עדיין נשארים על ההארד דיסק... אך לא מופיעים במערכת הקבצים... ותוכנות שיחזור כלשהן ותוכנות מתקדמות עדיין יכולות לשחזר אותן... נניח ויש לי במחשב מסמכים שהם "סודיים ביותר" ואני רוצה למחוק אותם 100% ... כיצד אני עושה את זה? תודה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by amirx19,

האם התוצאה תקינה? מדובר בשני דיסקים של WD בני 3 בערך. RAID 0. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by jambo222,

שלום אתמול קניתי דיסק קשיח 2 טרה ( W.D MY PASSPORT ) מ ksp העברתי אליו קבצים והוא התחיל לרעוש ולתקתק. האם הדיסק דפוק. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. קניתי למחשב נישן שלי הרדיסק WD 20GB 5400RPM. אני רוצה להעביר את כל מה שיש לי מההרדיסק הישן (6 GB :) אל החדש כולל הווינדוס וכולל הכל. יש איזשהי דרך לעשות זאת?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  16. מהן האופציות לחבר את הכונן הזה ללוח? ראיתי באיביי מגוון מתאמים, אך רובם ככולם מתאימים לכוננים קשיחים עם חיבור IDE (ולא ברור אם כוננים אופטיים יתאימו גם). בחיפוש בפורום לא מצאתי מישהו שהצליח לחבר בין שני הרכיבים. למישהו יש פתרון?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום חברים, רציתי בבקשה לדעת על איזה הרד דיסק 250GB SATA 1 אתם ממליצים לרכוש? תודה רבה.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by chaikr,

אהלן, אני טס עוד 3 שבועות לארה"ב והחלטתי לקנות SSD (עוד אין לי ניסיון עם SSD) יש לי 2 אופציות: לקנות SSD מאמזון בסביבות 110$ (120 ג'יגה לsamsung 840) לקנות intel ssd 520 180GB ב 155$ בארץ דרך חבר עובד אינטל מה אתם אומרים? מצד אחד אני לא באמת צריך 180 ג'יגה והמחיר כבר יוצא קצת יקר. מצד שני זו הנחה משמעותית. שאלה אחרת בנושא תאימות. המחשב שאני רוצה לשים בו את הSSD הוא מחשב יחסית ישן (Thinkpad T400 עם מעבד מסדרת c2d) אני די בטוח שאין לו חיבור SATA 3. אפשר איכשהו לוודא שהSSD יפעל כמו שצריך?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by integral,

אז לכל מי שמתעניין במדיות איכותיות ל DVD, אפשר להשיג -R ו +R בחבילות של 25 של VERBATIM DATA LIFE PLUS ב 200 שקל באופיס דיפו שזה 8 שקל ליחידה. עד לא מזמן זה היה 11 שקל במבצע בחבילות של 10. אפשר גם להשיג בפנדס ב 195 וב 190, אבל לא ברור מהצילום שלהם אם זה X4 או X2. אז מי שקונה שיבדוק. השוק משתפר מיום ליום. ;D

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. היי, אני צריך עזרה לעשות אימג' מדיסק קטן לדיסק גדול. הדיסק הקטן הוא של מחשב נייד IBM, יש בו מחיצה נסתרת (לא רואים אותה ב XP) והיא מכילה את האימג' של מערכת ההפעלה שבאה עם המחשב (למטרת restore). כמובן קיימת גם המחיצה הראשית ©. אני רוצה לעשות העתק מדוייק של הדיסק הזה כדי לשדרג לדיסק של 160 ג"ב. איך אני עושה את זה? אם אפשר, נא לפרט את הצעדים שיש לבצע. אם יש מדריך, עוד יותר טוב. עוד שאלה שצצה לי, אם מבצעים אימג', איך אני קובע את גודל המחיצה הראשית ל 160 ולא 60 כמו בדיסק המקורי, שממנו עשיתי את האימג'? תודה, אופיר

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by yam_sh,

מה הדיסק עם הכי הרבה מקום שאתם מכירים וכמה הוא עולה???

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום, אני מעוניין בדיסק קשיח חיצוני 2.5" לגיבויים ולצפיה בסרטים עם חיבור USB ישיר לטלויזיה. האם מישהו מכיר דיסק קשיח חיצוני נייד "2.5 בנפח 500GB מסדרת Toshiba Store Art? המחיר הוא בסביבות 300 ש"ח. האם יש למישהו המלצה על דיסק אחר באותו סדר גודל של מחיר? תודה מראש. רונן.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. Started by roeesnir,

OCZ Agility 2. 120GB צריך להגדיר משהו בביוס? במערכת ההפעלה? (Win 7 32Bit) תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. Started by DarkShock,

אז אני מעוניין לרכוש כונן SSD, לצורך התקנה של המערכת הפעלה 7 64Bit והמשחק BF4 ועוד משחק אחד, השאלה העיקרית היא: האם 128 ג׳יגה יספיקו לי לצורך זה? כי ה250 ג׳יגה יחסית יקר לי עכשיו כ1000 ש״ח. כיום הדיסק C שלי הוא 100 ג׳יגה, וזה מספיק, כי הכל מחולק לשלושה מחיצות.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by questionman,

יש לי Dell Inspiron 1764. האם הכונן הזה יתאים לו?

דיונים חדשים בפורומים